Ma sve OK, ma naravno da me nije to osobno povrijedilo, nikako, jer nema razloga za to, no vi ste spomenuli npr. da je kroz snove teško čuti Božji glas i nešto osobno što bi nas moglo voditi, ali ne samo nas, već kao što su i proroci imali po snovima (npr. Daniel) poruke za druge u svijetu kojem živimo. Naravno da raspravljamo i iznosimo svoje stavove, ali prije svega i svoja svjedočanstva i zato je možda ovo moje „zvučalo“ kao da se svodi na nešto individualno (a to nije), jer jedno je kad ste npr. na faksu i učite nešto o nečemu i imate sliku u glavi o tome, a druga stvar je kada nešto doživite i imate živo iskustvo nečega, praksa u nečemu – tako je i sa vjerom. Ovo sad opet govorim sa svoje strane, nikoga ja tu niti prozivam ili sebe uzdižem ili Book, nikada, samo vidim da se u Book-u puno stvari (NE SVE) govori iz iskustva i prakse u osobnom odnosu sa Bogom. Iz toga razloga, ne mogu reći i/ili se složiti sa time da je nešto nemoguće, kada sam mnogo, ali stvarno, mnogo puta dosta toga sam doživio i bio upozoren u snovima npr. na nešto ili dobio potvrdu nečega kroz snove, vizije. To je nešto predivno! I samo iz toga razloga ističem to što Book piše i to ću uvijek pokrivati, jer to je živo iskustvo i „praksa“.
Također, ne bih se složio da mi smetaju kritike na račun Booka, čitam ga, ponekad ne pročitam ni cijeli, jer puno je drugih obaveza, ali ako se sjećate iz prijašnjih rasprava, (primjerice one kad smo komentirali Book, pa se prebacili na temu o evoluciji) nikad nisam rekao da je on nešto idealno (nabrojio sam i stvari koje mi nisu tako OK i ne pašu mi možda osobno), no nema općenito časopisa da će vam se baš sve svidjeti, ali generalna poruka mi se sviđa i to su mnogi ljudi priznali da se konačno netko odvažio (Book) i počeo pisati kako stvari stvarno stoje. Znadete da smo i ranije pisali da se nitko ne protivi ni Učiteljstvu Crkve, no ja osobno sam se tek uzdigao kad sam si dao truda (i iznova svaki dan dajem koliko je to u moći, svima nam je to činiti do konca) da pokušam raditi stvari sa Duhom Svetim i ostati nasamo bar nekoliko trenutaka sa Bogom. Mislim da nas na to i Book potiče, ali ja sam to (potaknut sa druge strane) spoznao i puno ranije Booka, slava i hvala Gospodinu). No puno je toga još za učiti, uh

, samo želim posvjedočiti koliko se dan od dana razlikuje kad se predate i idete sa Duhom Svetim, a druga stvar je kada nešto teoretski znadete da bi trebalo biti ili da može biti, ali nikako da to doživite…
Meni je to super kad ljudi sve prije preispituju, ali do temelja i sami, ne na osnovu onoga što su čuli od nekog ili zaključili na temelju ne znam čega, no činjenica da se na teologiji sve više okreče prema tome da grijeh ustvari i ne postoji, da nema sotone i slično; ma nemojmo se šaliti! Sotona „pjeva“ kad to čuje. A Book to želi istaknuti! Koje učenje katoličke crkve je donijelo da nema sotone ?
Isto tako ranije smo spominjali i pisali i samog Lončara. Ja nikad nisam rekao da je on savršeno biće ili vjernik, a znam da ni on sam to ne govori. No, mislim da se nitko ne može samo tako, reko bih osuditi, nekoga (možda malo preteška riječ). Čovjek je napisao i knjige i vodi seminare i osnovao je zajednicu i naravno da crkva za to znade, Book dobiva svaki biskup. Teško bi bilo i za očekivati da ga svi vole, čak je i za očekivati da takvi ljudi koji se na poseban način odluče služiti Bogu imaju takvu „sudbinu“, no to im je i „obećano“, kao svakom koji krene iskreno za Gospodinom

); mislim da ga većina ljudi nikad nije upoznala uistinu, nego se dosta stvari proteže na tuđim zaključcima, a sam sâm se uvjerio još u mladosti da je to obično dvosjekli mač.
Isto tako spominjalo se da surađuju sa nekom sektom. Mislim da se stvari prvo moraju ipak bolje provjeriti, a ne tako širiti nešto što smo bez osnove zaključili ili nešto čuli, jer niti su Kristofori sekta, a još manje surađuju sa sektama, a koliko znadem, surađuju sa udrugom Fokus na Crownu, kao što ste sami rekli, no sam papa potiče na jedinstvo kršćana, no ne radi se tu o tome da sad oni njih „uzdižu“ ili ne znam što. Osobno imam i ja prijatelje protestante i mogu reći da su stvarno super ljudi i vjernici i poštujem ih, ali kao i kod svake vjere, ima žita, a ima i kukolja. Treba malo bolje sve provjeriti.
I slažem se, humor je zakon stvar i zdrava stvar i osobno jako volim humor

Eto vidite da se u nečem i slažemo

Božji blagoslov!