sneni je napisao/la:
nitko nema ništa protgiv molitava, protiv misa.. protiv obraćenja.. No sve to povezivati sa lažnim ukazanjima i kao dokaz u istinitost ukazanja.. to je glupost.
Bogu hvala, ipak se počinjemo razumijevati. Drago mi je da bar prihvaćate molitve i obraćenja. O tomu da li su ukazanja lažna kako vi kažete ili ne, to će reći Crkva. Kada će to biti, bojim se ne za našeg života. Još je to prevruć krumpir...
Uglavnom, ja nigdje nisam napisao eksplicitno ništa o ukazanjima osim što sam siguran da ima nešto. Sve ostalo pada na teret vidjelaca i na njihovu dušu. Iz osobnog iskustva i poznanstva sa nekima od njih mogu tvrditi da nisu lupeži i da su časni ljudi. Mogu osobno posvjedočiti sa još nizom svjedoka da na materijalni dio života uopće ne pridaju nikakav značaj. Žive normalno kao mnogi prosječni ljudi ili možda kao malo viša srednja klasa. No, tvrdim odgovorno da uopće nisu navezani na materijalno. Za ovo sam spreman i u vodu i u vatru!
Citat:
To što tamo ljudi pod psihozom mnoštva doživljavaju je druga stvar ...
Nema ondje nikakve psihoze niti se radi o premećenim ljudima. Potpuno mirne i staložene osobe, vesele, brižni roditelji. Dakle, bez ikakve psihološke mane kako insinuirate. Definitivno svjedočim da nema nikakve ni psihoze niti bilo kakvih psihičkih poremetnji, a da je momenat ukazanja veličanstven. No, jednom sam slučajno, potpuno slučajno bio prisutan i nezaboravan je osjećaj. Svakom vjerniku za poželjeti.
A nisam pio čaj od bunike prije toga
Citat:
Ne mogu shvatiti kako to franjevci izbacuju iz reda one koji su igrali glavnu ulogu prije više dvadeset godina... I kakao to da sve konce vuče jedno poduzeće iz Italije hahaha
Ta koga su to izbacili iz reda? Fra Jozo Zovko je opet dobio težak posao revitalizacije samostana Badija i ima vjernika manje nego vi. I nije izbačen iz reda.
I ako su izbacili zlotvore koji su kao organizirali opsjenu kako tvrdite, zašto se to onda odvija kad njih ondje nema već 20 i više godina? Kao najgorji je bio onaj p. Vlašić kojega nema već četvrt stoljeća. Sad ili je on savršeni organizator opsjena koje traju i kad njega nema ili nešto u toj vašoj prići ne štima?
Citat:
Daba ma nisi nikada i nigdje drugdje doživio nešto slično samo se o tome ne propagira. milosti Božjoj ne treba propaganda.,.
a ako misliš da lažem pronađi knjigui od dominikanca R .Kupareo (bio u zatvoru zbog nje) pa je pročitaj zove se "Baraban" možda ćeš tada drukčije govoriti...
Dobro ste napisali, iako vjerojatno niste to mislili reći. Hoće Gospodin pravo, pa to ti je!
Dakle, uistinu nigdje drugdje nisam doživio ništa slično. Apsolutno nisam. Takve duhovnosti SVAKOGA DANA nema nigdje niti u jednom svetištu u Hrvatskoj, a i poprilično šire.
I ne mislim da lažete. Knjige poezije o. Rajmonda Kuparea sam jedva našao i smatram da ima veoma dobrih religioznih pjesama.
Pa tako o. R. Kupareo napisa:
SPOZNAJA
Naći ćeš sebe kad ti srce klone
U naručaj sjete koja dušu zebe.
Znaj da blijede svijeće tek kad suze rone
Osvjetljuju sebe!
Tada nemoj žalit' što ti mis'o šuti,
Jer u njoj oduvijek nemiri se roje,
Tek srce, koje vječno sluti,
Ono je tvoje. samo tvoje!ili njegova misao koja me prva fascinirala i natjerala da ga otkrijem kao pjesnika:
Tvoja će večera
trajati dovijeka,
a svaka naša
može biti posljednja.
Neka ste mi živi i zdravi i spremni za promjene koje od nas traži Gospodin!