Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 19:33

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto stu 10, 2009 21:29 

Toga dana zavrsava kalendar Maja a s njim i svijet nestaje.
Čitam na MSN http://weltderwunder.de.msn.com/mensch- ... =150775484 Nova svjetska glupost ili možda stvarnost. Svakako zanimljive pojave! Vaše mišljenje

Vrh

PostPostano: Sri stu 11, 2009 00:33 

sneni je napisao/la:
Čitam na MSN http://weltderwunder.de.msn.com/mensch- ... =150775484 Nova svjetska glupost ili možda stvarnost. Svakako zanimljive pojave! Vaše mišljenje

Ne vjerujem u to, jer jasno nam je rečeno da nećemo znati ni dana ni sekunde.

Vrh

PostPostano: Sri stu 11, 2009 09:18 

sneni je napisao/la:

Ovo je već nekoliko puta opovrgnuto od strane stručnjaka, ali izgleda da je ta tema novinarski i zanimljiva i isplativa.

Vrh

PostPostano: Sri stu 11, 2009 10:04 

Citat:
Ovo je već nekoliko puta opovrgnuto od strane stručnjaka, ali izgleda da je ta tema novinarski i zanimljiva i isplativa.

Samo me zanimaju metode kojima su ti stručnjaci pouzdano utvrdili da je to netočno.
Dal' možda imaju vremeplov ili pak gledaju u kristalnu kuglu, ne razumijem?

Smiješno mi je da takvo nešto uopće možeš reći.

Inače, osobno ne vjerujem da je moguće točno odrediti datum smaka svijeta, jer nam je jasno rećeno da nećemo o tome biti obavješteni, a vjerujem da je tema novinarima zanimljiva .

Vrh

PostPostano: Sri stu 11, 2009 11:39 

modus vivendi je napisao/la:
Citat:

Samo me zanimaju metode kojima su ti stručnjaci pouzdano utvrdili da je to netočno.

Jako si mi ovdje simpatičan. Recimo da bi odgovor na tvoju nedoumicu mogao biti ovdje: http://www.greatdreams.com/2012.htm
Šifra za dalje: google > maya calendar 2012
Uživaj...

Vrh

PostPostano: Sri stu 11, 2009 12:49 

adrijana je napisao/la:
modus vivendi je napisao/la:
Citat:

Jako si mi ovdje simpatičan. Recimo da bi odgovor na tvoju nedoumicu mogao biti ovdje: http://www.greatdreams.com/2012.htm
Šifra za dalje: google > maya calendar 2012
Uživaj...

Jedni kažu jedno, drugi kažu drugo, ali ustvari ne gledaju u kristalnu kuglu i nemaju vremeplov.

Vrh

PostPostano: Ned stu 15, 2009 17:55 

Dobro je biti pripravan.

Postoje više vrsti smaka svijeta:

* moguć udar velikog asteroida iz svemira (kao u doba dinosaura)
* moguć propast svijeta potresima, tsunamijima, novo ledeno doba
* ili Božji konačni sud.

( Teme su razvikane zbog novog filma koji se ovih dana prikazuje u američkim kinima "2012"
sve vrvi specijalnim efektima, film je nadmašio i sam Armageddon
)

Vrh

PostPostano: Ned stu 15, 2009 22:03 

A u današnjem evanđelju jasno kaže, nitko ne zna ni dana ni časa - pa ni anđeli Božji...
A zaboravljaš da je prvi smak svijeta - osobna smrt pojedinca! Još jednom naglašavam
1. Mi se nemamo što bojati (barem oni koji se nadaju i očekuju spremni dolazak Krista.
2. Nakon nestanka, završteka ove povijesti Bog stvara novi svije - uskrsnuća - jednih za vječnu radost a drugih (zlih) za vječnu gadost. trećeg nema!

Vrh

PostPostano: Uto stu 17, 2009 13:51 

2012. - kraj svijeta?
Teško izvedivo. Gdje do tog roka možemo utrpati 3 upozorenja iz Garabandala, 10 tajni iz Međugorja, petu dogmu, Velikog katoličkog kralja, papu Anđeoskog Pastira, Ujedinjenje, udar kometa, glad, čipove, žig Zvijeri... i na kraju još tri dana mraka...
I sve to u samo tri godine. :roll:
:lol:

P.S. Jel istina da su Maye, koliko ih je još preostalo (2 mil.), pretežno kršćani?

Vrh

PostPostano: Sri stu 18, 2009 19:28 

što vam je ljudi, to je samo medijska manipulacija

Vrh

PostPostano: Sri stu 18, 2009 23:10 

crusader je napisao/la:
što vam je ljudi, to je samo medijska manipulacija

Ne. :wink:
To se zove reklama za film, a medijska manipulacija je nešto kao "Slijetanje na Mjesec u režiji Stanleya Kubricka".

Vrh

PostPostano: Ned stu 22, 2009 22:57 

I ti si glavu tereš bilo čim.
Zar ti nije svejedno aku bude taj konac svijeta ili ga nebude još.
Konac je ionako svakome pri zadnjem uzdisaju!

Vrh

PostPostano: Pon stu 23, 2009 10:14 

Citat:
Zar ti nije svejedno ako bude taj konac svijeta ili ga nebude još.

A kako to možeš znati? Zar bi svi trebali biti odsada u strahu jer će kraj jednom doći?

Evo jučer sam pogledala taj film… i nadala sam se da ima više govora o Mayama i više religiozne tematike. Ali Bog se spominje jedino u onim rečenicama: Pripremite se za susret s Bogom! Unatoč tome, lijepo je prikazano koliko je ta vjera još živa i koliko ona daje smisao… i kako je ohrabrujuća vjera da ćemo se tog dana susresti s osobama koje su otišle prije nas…

Zašto je baš sada snimljen takav film?
Možda su ljudi u strahu od novih tsunamija (nakon onog stravičnog u Indoneziji) ili uragana (nakon onog što je uništio New Orleans)? Mislim da jesu.
Boje li se kako znanstvenici neće to na vrijeme primijetiti i kako vlada neće imati moć to spriječiti? Naravno.
Okreću li se zbog toga raznim drevnim vjerovanjima i religijama starih naroda u potrazi za odgovorom? Da.
Vjeruju li kako je to sve što će se zbiti Božja kazna zbog grijeha svijeta? Ne baš, ti događaji su više interpretirani kao nužni, sudbinski. Božja uloga u tome svemu je u filmu nebitna.

Redatelj za spašavanje ljudi predviđa ogromne arke, tajno građene u planinskim masivima Kine (jer su oni najdalje od mora), (btw. sin glavnog lika zove se Noah...), a američka vlada skriva znanstvene činjenice o mogućim katastrofama od naroda i pravi svoj plan i program spašavanja, tj. prodaje ulaznice miljarderima… Koliko je tako nešto moguće danas? Danas su barem većina geofizičara u svijetu dobro povezana i sumnjam da bi svoja otkrića ljubomorno nudila samo Vladama, a svijet držali u neznanju… Previše je to ljudi, da se ne bi prije otkrilo…

A i gdje je tu Bog?
Gradnja arke je u Bibliji Božja zamisao, a spašava se pravedni Noa, a u filmu se spašavaju uglavnom licemjerni političari i bahati bogataši. Ali zbog onih malo glavnih likova kojih je osobina suosjećanje, ljubav, humanost, film ima, na kraju krajeva, dobru poruku i ostavlja za sobom pozitivne emocije kao rijetko koji američki blockbuster.

Iako će neki odsada više panike raditi zbog običnog pomicanja tektonskih ploča… :wink:

Vrh

PostPostano: Uto stu 24, 2009 09:07 

Spremam propovijed za nedjelju... "Bit će znamenja na suncu, mjesecu i zvijezdama.. a među narodima tjeskoba zbog silne huke mora i valovlja..."
Koga se danas tiču ti pred znakovi Kristova dolaska? Tko u to vjeruje? Nitko! Pa ni dobri katolici... No ima znakova koji su vrlo veliki i predskazuju kraj. Jedan od tih je i zakonsko izjednačavanje homoseksualnih brakova sa normalnim brakovima. Nije li jedan strahovito veliki znak (sjetimo se Sodome) blizog završetka ili Dolaska Kristova ovaj: Homo sapiens postaje homo degenericus!

Vrh

PostPostano: Uto pro 08, 2009 21:21 

2012 ce biti isto sto i 2000 godine.....tj. jedno veliko nista, ja sam jos uvijek ziv zahvaljujem Dragom BOGU, a i biti cu ziv i nakon 2012

Pozdrav :)

utjeha su meni.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata