Citat:
u kom smislu??...dal da misionarimo i kod vanzemaljaca

?... ili šta?
Pa zar to ne bi bila naša obaveza?
Wow, gosp. Barnaba koja razina humanocentričnost!
A zašto misliš da smo mi toliko napredniji od vanzemaljaca a da su oni tamo neki ''svemirski ateisti'' kojima je potrebno misionarenje?
(možda je upravo obratno, možda mi trebamo njihovo misionarenje)
Jal' ti palo na pamet da oni možda s Bogom imaju posve drugačiju povijest odnosa, da i oni dolaze pred Boga nakon smrti, ali da možda nisu imali toliko grešaka kao mi kroz povijest i da im možda nije bio potreban novi savez s Bogom kakav smo mi imali kroz Isusa?
Nadalje možda imaju svoju posebnu svetu knjigu, u kojoj u osnovi ne piše ništa drugačije nego u Bibliji, ali je pisana za njihovu vrstu.
Jeli moguće da oni ustvari imaju posve prihvatljiv oblik odnosa s Bogom i duhovnost, ali koji nisu ostvareni kroz nešto nalik na kršćanstvo, već kroz nešto drugo što je Bog prilagodio njima kao vrsti drugačijoj od nas?
Što ako oni s Bogom imaju daleko bolje odnose i daleko bolju i dužu prošlost nego mi, to jest ako su već prije recimo milijun godina duhovno evoluirali u duhovno daleko naprednija stvorenja od čovjeka, koja su Bogu daleko i ugodnija i bliža?
To jest ako su većinom postigli sve one ideale Kršćanstva još prije par milijuna godina.