Citat:
Ugled u ovom modernističkom vremenu kad se sve relativizira je stvarno nebitna stvar. Ono što može privući zdrave vjernike je samo vjerodostojno svjedočenje vjere kroz ispravan nauk. Što vrijedi hrpa vjernika ako je nauk relativiziran? Ništa.
Ne govorim ja o zdravim vjernicima, već o ljudima koji još nisu vjernici a koji to neće ni postati jer neće biti privučeni crkvi zbog njene nesimpatičnosti (ovo je moje stajalište), te o mnogim drugim ljudi koji jesu vjernici ali su razočarani crkvom i vrlo blizu ateizma.
A pravih vjernika ''po standardu'' Vatikana sve je manje, što se moglo vidjeti i iz onih citata (linkovi koje sam bio izložio) o broju vjernika koji se slažu sa crkvenim pogledima o spolnosti.
Evo jedan link i ktomu izrazito Katolički:
http://www.catholiceducation.org/articl ... e0002.htmlJako je dobar i ovaj link:
http://www.religiousconsultation.org/Ne ... ortion.htmTamo se uostalom postavlja i jedno jako lijepo i inteligentno pitanje:
Ako se u izrazito Katoličkim zemljama Europe događa negativni priraštaj populacije to jest više ljudi umire nego li se rađa, kako to možemo objasniti osim činjenicom da se većina ljudi ipak ne pridržava crkvene zabrane upotrebe kontracepcije, a malo je vjerojatno da baš svi apstiniraju?
U prilog toga ja ću postaviti još jedno pitanje;
Kako to da je negativni priraštaj po Europi skoro bez razlike u protestantskim (kontracepcija dopuštena) i katoličkim zemljama (kontracepcija zabranjena)?
Citat:
Onda bi po tebi ugled filmske industrije jako pao zbog slučaja Polanski Ili misliš da to vrijedi samo za Katoličku Crkvu njoj kao možeš lijepiti kolektivnu etiketu?
Prvo, Polanski je jedan jedini primjer a natezanjem bi se još moglo naći najviše 5-6 ljudi.
Drugo, filmskoj je industriji već odavno pao ugled, ali zbog nekih drugih razloga.
Treće, filmska industrija nikada i nije bila smatrana nekim moralnim autoritetom ni autoritetom po bilo kojem drugom pitanju dok je crkva oduvijek imala neku vrstu monopola na autoritet po pitanju morala a i sama se neziva moralnim autoritetom.
Četvrto, filmska je industrija tipično ljudska i svjetovna tvorevina a crkva je Božja tvorevina pa samim time ne možemo uspoređivati kruške i jabuke.