sneni je napisao/la:
Margot Käßmann (rastavljena žena) evangelička "biskupica" (službeni naziv Superintendentin) u srijedu je postala predsjednica evangeličkog savjeta (Najviša titula i ulčoga) . (Talijanski mediji je nazivaju "Papisa Margot" ) na sve strane nalazi pohvale medija ( u kojima su sekularizirani novinari) ... na drugoj strani katolička Crkva je na udaru i mediji je nikako ne miluju - (zna se zašto) ...
U biskupiji Graz - mjesto Hartberg (dobro mi poznato od nekoliko sati ispovijedanja u oči sv Josipa - uglavnom gradišćanskih Hrvata ali i Nijemaca 1987 pa do samo nekoliko osoba 1994) tamošnji dekan je htio večeras (30.X) u jednom poznatom disku slaviti Euharistiju.. Uprava diska štampala posebne pozivnice ... Biskupski ordinarijat jutros dekanu zabranio slavljenje Mise u disku ..
Nije li Ordinarijat pogriješio, jer treba poći tamo gdje su mladi... Ili ipak nije pogriješio... Čini mi se sa obje ove stvari imaju nešto zajedničkog... Vaše mišljenje?
Ja ne vidim logičnu vezu između ova dva događaja osim što su se oba desila u EU i u njemačkom govornom području.
Premalo je podataka da bi se moglo tvrditi kako se dekan htio svidjeti medijima. Svetost mise bi bila narušena ako bi se misa slavila npr. noću pod svjetlom disko kugle ali ako je misa trebala biti npr. u podne i za to iskorišten prostor diskoteke onda to ne mora biti nužno tako. Ja sam izračunao da se zapravo nema sakralnih prostora koji bi mogli primiti sve vjernike, jedne župe od 10 - 15 tisuća vjernika (ni kad ih ide samo 25%), na nedjeljnu misu.
No kao što rekoh premalo je podataka a pretpostavljam da je biskup imao sve u vidu pa je procijenio da treba zabraniti. Ostaje vidjeti što je on kao biskup zamislio da se treba raditi po pitanju pastorala mladih jer osim zabrana (što je uvijek lakše) treba dati i alternativu.