Barnaba je napisao/la:
Apsurdna stvar skroz.
Anglikanci se raspadaju zbog modernizma i neki od njih vraćaju u krilo Katoličke Crkve a neki iz Katoličke Crkve sad kažu jupi idemo se i mi modernizirati. Što znači idemo se i mi što prije raspasti.

1. Nije kršćanski radovati se tuđoj nesreći, jer zaboravljaš da mnogi anglikanci ne prelaze u Katoličku crkvu, već postaju ateisti, što je jako jako loša vijest za Kršćanstvo u cijelosti.
2. Mi bismo trebali mesti pred svojim vratima, ako pogledaš cijelu Europu i Katolička se vjera raspada, održava se tek na par slamki u obliku bastiona Katoličanstva Europe.
Ako pak analiziramo te bastione Katoličanstva, vidjet ćemo da ni tamo stanje nije blistavo, u Španjolskoj je sve više i više ateista, u Hrvatskoj se 90% izjašnjava Katolicima a znamo da većina ljudi uopće ne prihvaća kontroverznije crkvene stavove, tzv. tradicionalni vjernici, ljudi koji su vjernici jer su ih baba i did oli mater i ćaća odgojili u Katoličkoj vjeri.
Pogledaj pak SAD i Kanadu, tamo je stanje upravo očajno, zbog isplata odšteta za pedofiliju, crkva je skoro bankrotirala, ugled joj je strašno opao, svakim danom je sve više ateista, a ono malo vjernika sve se više približava ekstremizmu i fanatizmu.
U Africi pak imaš relativan porast broja Katolika, ali i velike probleme sa HIV infekcijom, skoro nitko ne sluša Papu po pitanju apstinencije i vjernosti kao metoda zaštite od HIV infekcije, a u nekim zemljama se otvoreno propagira sve veće korištenje kondoma.
Istovremeno, to je stanovništvo izuzetno neobrazovano, gladno, uvučeno u krvave plemenske ratove bez kraja za koje se često koriste djeca, koja su za te svrhe drogirana i koja u takvim stanjima čine zvjerstva nepojmljiva čak ni za rat u BiH.
Dakle, Afrikom vladaju beznađe, glad, bolest, nepismenost i ono što je najteže i najrjeđe spominjano u crkvenim krugovima, izuzetni relativizam koji ne samo da ima sličnosti sa onim u Europi već je u mnogoćemu i gori.
Iz Iste te Afrike su došli i zahtjevi za ukidanjem celibata itd.
3. Islam se širi brzinom eruptivnog požara svugdje po svijetu, što ugrožava ne samo Katoličanstvo, već sve druge velike religije.