Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 23:57

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Pon lis 05, 2009 06:08 

Hm ... a ja sam kao dijete pjevao na večernji (a sada molim malo drukčijim prijevodom) Rekoh u zanosu svome, svaki je čovjek lažac ..(reci zločinac)

Vrh

PostPostano: Pon lis 05, 2009 12:41 

Leja je napisao/la:
Tko su zlocesti ljudi...?

Moja unuka, prije nekoliko mjeseci ,nije imala ni 3 godine...Skace s kauca na kauc i na djecju stolicu ( one za jelo) koja stoji u kutu.... i to tako nevjsto radi,a imala je male klompice s peticom..na nogama..rekla sam joj da ne smije da skace ,ili da bar izuje svoje klompice...Ja sam otisla iz sobe i ponovno se vratila,a ona jos uvjek izvodi svoje...
usla sam u sobu,izvadila je iz stolice i spustila na pod...
Uh ,bila je ljuta pobjegla je placuci u drugu sobu...No ,to nije bilo prvi put ja sam ju ostavila..
I nakon jednog vremena dolazi k meni i kaze...; baka oma, ja necu vise nikada doci kod tebe tvojoj kuci...Upitala sam je zasto neces...? Na sta je ona dgovorila "ti si zlocesta bakaoma"

Evo s ovim sam samo htjela jednostavno prikazati nasu zlocu...Samo razlika je velika,kada nam ljudi stvaraju probleme sa svojom zlocom...i ja sam to prosla...pa recimo,mali ljudi male zloce,veliki ljudi velike zloce.. !

Lejo, tebe je, koliko sam razumio, povrijedilo to što te dijete prepoznalo kao zločestu babu a ti si samo htjela sve najbolje za nju.
Zar mi Gospodinu stalno isto to ne činimo: On napravi ono što je sigurno dobro za nas a mi ronjamo, gunđamo i kažemo mu: da si Ti dobar, Ti bi to drugačije za mene uredio...
Ne brini, to je normalna dječja reakcija.
Tek će kad postane zrela osoba shvatiti koliko je tada baka bila dobra prema njoj. Dok smo školarci najmanje volimo najstrože profesore ali kad vrijeme prođe - samo nam oni ostanu u glavi. One druge smo lagano obišli u slalomima i ne zanimaju nas.
:D

Vrh

PostPostano: Pon lis 05, 2009 20:03 

Benjamin je napisao/la:

Lejo, tebe je, koliko sam razumio, povrijedilo to što te dijete prepoznalo kao zločestu babu a ti si samo htjela sve najbolje za nju. :D

O dragi Benjamine,nije ,nije mene nista povrijedilo,ona je samo rekla ono sto sam ja u tom trenutku zaista bila...S ,ovim sam samo htjela reci ,kako se to najcesce dogadja u zivotu...ali djeca su iskrena i govore iz dubine srca...tako nesto ne moze nikada uvrijediti..
Ja sam zaista se ponela zlocesto...jer ona nije nikako mogla da zna zbog cega sam ja ljuta ,bez obzira sto sam joj rekla vise puta da se ne vere gore...
Greska je moja,ja sam trebala uzeti nju u krilo i objasniti joj iz kojih razloga je moja zabrinitost..a to nisam ucinila,iako sam to redovito radila kod moje djece..

Citat:
Zar mi Gospodinu stalno isto to ne činimo: On napravi ono što je sigurno dobro za nas a mi ronjamo, gunđamo i kažemo mu: da si Ti dobar, Ti bi to drugačije za mene uredio...
Ne brini, to je normalna dječja reakcija.

Da,sto se Gospodina Isusa tice,tako je.
Mislim da se ipak malo razlikuje ,nasi grijesi koje cinimo,i zlocesti ljudi koji nam nanose boli...u obitelji,radu i drustvu...Zloca nije potrebna,zloca je egoizam...gdje doticna osoba misli na sebe..a ranjava drugu..

Citat:
Tek će kad postane zrela osoba shvatiti koliko je tada baka bila dobra prema njoj. Dok smo školarci najmanje volimo najstrože profesore ali kad vrijeme prođe - samo nam oni ostanu u glavi. One druge smo lagano obišli u slalomima i ne zanimaju nas.

Imam ja tu dosta iskustva ...samo je ona ovdje meni primjer,i ona me uci...kako se ne treba ranjavati srce...Ima danas Ddsta zloce u zivotu covjeka i s malo vise ljubavi i paznje moglo bi se dosta toga izbjeci...Pogledajmo samo na radnom mjestu,sta radi konkurencija i sebeljublje...!Tu se vidi ta zloca...i zlocesti ljudi.

Vrh

PostPostano: Pon lis 12, 2009 19:47 

leticija je napisao/la:
Imamo li mi Krščani pravo reči za nekoga da je zločesta osoba? Argumentirano, bez ogorčenosti, na temelju vlastitog iskustva kroz dug period, možda živeći i radeći s takvom osobom, smijemo li nekoga nazvati zločestim, a da naše ponašanje i dalje ostane evanđeosko?

Da li imamo pravo reci ili ne,cinjenica je da mi to govorimo...A ima danas mnogo i dosta zlocesti ljudi...Ta rijec se dans malo upotrebljava...."zlocesti ljudi",danas su poznati takvi ljudi pod nazivom,koji sprovode "Mobing"Obicno se susrecemo na radnom mjestu,a rade oni koji sprovode ( teror) u svoju korist...nad drugim..koji mu na neki nacin smeta u necemu...
To je vrlo komplicirana stvar i situacija,kako reagovati kao Katolik...Nije dobro da se damo zavesti,a nije dobro da se pustimo iskoristavati...Jer danas,je rad covjek programiran na 40 godina,pa sigurno nije svejedno kako ce to vrijeme proci....u svijetu zloocesti ljudi...

Betty Williams
"Moramo izgraditi svijet u kojem na drugom kraju rakete nema nepoznatih i neprijateljski raspoloženih tuđinaca, a to će zahtijevati ogroman i naporan rad. Jedina snaga koja može preći te barijere je snaga ljubavi, snaga istine, duše."
"Ne mora se dobiti Nobelova nagrada da bi se radilo za mir. Jednostavna pretpostavka bezuslovne ljubavi i nenasilja, koju su Gandhi i Martin Luther King prizvali u život, može biti primjenjena od svih nas. Naučite Vašu djecu samo to. Ako učinite ovu jednostavnu stvar, zajednički možemo izliječiti ovaj svijet."

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata