Postoji, o da. Postoje Zakon o elektroničkim medijima, Zakon o zaštiti osobnih podataka i dr. A sve da ne bude ovakvih "javnih linčeva" prije sudskih postupaka. To sve jako šteti Crkvi - a moglo se i drugim putem...
Casalonga piše o poslušnosti i autoritetu, to je sve u duhu Sinode koja propituje "moć" biskupa i "nemoć" običnih svećenika, a cijela se ta afera mogla već riješiti da se prijavilo pravim ljudima i na pravom mjestu. Jer ne može jedan biskup snositi odgovornost za područje drugog biskupa. Zato mi sve to razotkrivanje "homo-hobotnice" djeluje malo neuvjerljivo. Ponavljam samo, takvi napisi dosta štete Crkvi i šire sablazan.
Jedino se slažem s tobom da treba moliti i za svećenike i biskupe, i za žrtve i počinitelje.
Ženo, zašto suzbijaš da se otvoreno piše o devijacijama unutar Crkve??
Nitko time ne okrivljuje cijelu Crkvu, nego samo one negativne unutar Crkve!
Ja sam o sličnim stvarima prije dvije godine otvorio temu...
viewtopic.php?f=3&t=2761Je li ti tvrdiš da nijedan svećenik ili biskup u Crkvi u Hrvatskoj nije nikada učinio nijedno zlo djelo...ili vršio prikrivanje zločina koje je neki svećenik učinio prema najmlađima ( pedofilija) ili prikrivao homoseksualne odnose unutar Crkve?
Ovakvi zločini su stvari koje višu do neba...ove zločine po kanonskom pravu trebaju rješavati i crkvene strukture, a normalno i DORH kada dođu kaznene prijave do njih!
Nitko ne smije prikrivati ovakve stvari...pa ni nadležni biskuipi ili nadlžne biskupske konferencije kada dođu do njih prijave da se događaju ovakve gnjusne stvari
Svatko tko prikriva ovakve stvari je u biti suučesnik u nedjelu!
Ti jadno i bezveze napadaš Pintsa i A.Fućka umjesto da napadaš klerike koji čine ovakve stvari??
U NZ sam BOG- Isus kaže:
Evanđelja po Mateju (Mt 18, 6):"
Onomu, naprotiv, tko sablazni jednoga od ovih najmanjih koji vjeruju u mene, bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu mora."Luka 17.1 Sablazan
I reče svojim učenicima: »Nije moguće da ne dođu sablazni, no jao onome po kom dolaze; 2 je li s mlinskim kamenom o vratu strovaljen u more, korisnije mu je nego da sablazni jednoga od ovih malenih. 3 Čuvajte se!
Evanđelje po Marku, 9. poglavlje, 42. redak (Mk 9, 42) govori o opasnosti sablazni:
„Tko god sablazni jednoga od ovih malenih što vjeruju, bolje mu je da mu o vrat objese mlinski kamen i bace ga u more.“
Za Crkvu , nadležna tijela unutar KC, te nadležne biskupe je bolje da revno čisti ovakve devijacije unutar svojih krugova,a ne da se prikrivaju ovakve nedjela