Drago mi je Totus da je vidiš uz bok blaženog kardinalu Stepinca i to mi je zaista izvrsna usporedba!
Oboje su proveli godine u političkom sužanjstvu odbijajući kompromise s vlastima i ostajući vjerni onome što su smatrali svojom duhovnom i nacionalnom dužnošću. Drago mi je da si povukla jednu takvu parelelu i da ih vidiš zajedno. Na prvi pogled se može reći da je to nespojivo, princ Crkve i jedna mlada Amerikanka. No kad se pogleda malo dublje,poveznica je nevjerovatna.
Oboje su proveli ključne godine svog života u tamnici, bili žrtve povjesnih i političkih procesa, a u zatvoru su završili jer jer nisu htjeli pognuti glavu pred represivnim sustavom.
Ono što ih najviše povezuje je njihov odnos prema patnji, nisu dopustili da im rešetke slome duh. Zatvor je za njih postao prostor duboke molitve, unutarnje slobode i potpune predanosti Bogu. Blaženik je postao simbol nepokolebljivosti hrvatskog naroda u domovini, Julienne je postala isto simbol žrtve i odanosti koja je dolazila izvana.
Vama dvojici frani i kopitar predlažem da pregledate prijašnje postove a posebno prekrasno svjedočanstvo od fra Joze Grebeša
https://www.youtube.com/watch?v=tunkLjZRHss&t=17s pa će vam biti sve jasno i da se ne ponavljate kao na popravnom ispitu kad je to fra Jozo sve detaljno prepričao.