Neobično me čudi i iznenađuje reakcija pintsa kad se on ionako ne slaže sa stilom i stavovima šjor Mate ...
antezg, nemam ja problem sa tvojim kritičnim komentarom, nego sa pogrdnim nadimkom kojeg si upakirao u komentar.
Duboko sam uvjeren da se to ne radi. I pohvalu i kritiku treba iznositi argumentirano i pristojno. Bez toga se svaki dijalog pretvori u birtijašku raspravu.
A u pravu si, ne slažem se sa stilom i dijelom stavova mojeg biskupa, i mislim da je Bruno Petrušić dobro opisao i moj stav.
Ne mislim da moj biskup nije u vjeri, dapače imam nekoliko epizoda u kojima sam ga doživio kao čovjeka velike vjere, ali mislim da nije dobar u pastoralnom dijelu i da ima snažan bias u korist lijevo-liberalnog svjetonazora, a kontra konzervativno-desnog svjetonazora. Vjerojatno bi bio puno bolji na nekoj drugoj poziciji koja se više obraća tom liberalnom spektru, ali kao biskup katoličke Crkve u Hrvata, gdje je većina vjernika u konzervativnom spektru, ne čini dobro. Aktivni sam dionik riječke katoličke scene i poprilično sam upoznat sa stavovima i mišljenjima brojnih vjernika i svećenika. Ne idu mu u korist, izaziva otpor i frustraciju.