Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 06:41

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 341 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
Autor Poruka
PostPostano: Pon tra 13, 2026 20:49 

Formalno prvi i drugi čovjek iza predsjednika SAD-a katolici su, desna i lijeva ruka - Rubio i Vance, ali ne možemo znati sa kolikim utjecajem na odluke predsjednika.

No, analiziramo kratko molitveni doručak u Bijeloj kući, a koji sam popratio isključivo radi prisustva biskupa Barrona.
Generalno radilo se o karizmatskom susretu i odama Predsjedniku evangelika. O karizmatskom pokretu drugdje sam govorio.
I dok se predsjednika SAD-a uspoređivalo sa Kristom isti nedugo zatim prijeti 'uništenjem civilizacije'.
Zatim insinuacije da je sam neposredan uzrok što je izabran papa Amerikanac.

Ono na što valja obratiti pažnju, ukoliko je u dometu, jest KO u Hrvatskoj, uglavnom privid buđenja vjere.

Nije ovdje na odmet spomenuti da su korijeni te duhovnosti upravo u SADu. Kod evangelika i tzv. 'evanđelje prosperiteta' kao znaka Božje naklonosti.

Vrh

PostPostano: Pon tra 13, 2026 21:02 

Formalno prvi i drugi čovjek iza predsjednika SAD-a katolici su, desna i lijeva ruka - Rubio i Vance..

Mi smo tebe dragi Soren na ovom forum smatrali kao ozbiljnog čovjeka, a vidi - ti šaljivđija. :)

Vrh

PostPostano: Sri tra 15, 2026 20:45 

Dobro. Formalno i neformalno. Nisam političar. Ali sam primjetio kako Rubio javno ispovijeda Isusa Krista, kao osobno svjedočanstvo, također prihvaćajući nauk Crkve.
Svakako smatram to značajnijim, nego primjerice protestanta Orbana kojega su mnogi kod nas smatrali političkim predvodnikom kršćanske Europe.

Sigurno za tajnika biraš osobu od iznimnog povjerenja.

Što se tiče Vancea i njegova govora u Munchenu, kojega sam zapazio tek u konturama, a navodno se radi o neofitu u 30- tima, podržavam taj otvoreni pristup kršćanskoj vjeri
u odnosu na Europljane; i dojam da su SAD zadržale snažan osjećaj religioznosti koji je u Europi zamro. Ovo sve promatrano na nekoj sociološkoj razini.
Globalno je pozitivna stvar što mandati na Zapadu ističu relativno brzo, a to u odnosu na Rusiju i Kinu.

Ipak ne čudi sve ovo u vezi s Trumpom (Melanija katolkinja) koji je testirajući mogućnosti, za nadati se, došao do kraja.

Vrh

PostPostano: Čet tra 16, 2026 06:22 

Otkada postoji čovječanstva ima i rata. Ljudi su ratovali iz plemenitih razloga da bi obranili svoje obitelji i domovinu, uspostavili pravdu ili mir, ali ljudi su ratovali i iz okrutnosti, radi vlastita dobitka i moći, povećanja teritorija, porobljavanja drugih naroda ili osvete. Tko još vjeruje u pravedan rat? https://www.konzervativac.com/2026/04/1 ... vedan-rat/

Vrh

PostPostano: Čet tra 16, 2026 20:01 

Dobro. Formalno i neformalno. Nisam političar. Ali sam primjetio kako Rubio javno ispovijeda Isusa Krista, kao osobno svjedočanstvo, također prihvaćajući nauk Crkve.
Svakako smatram to značajnijim, nego primjerice protestanta Orbana kojega su mnogi kod nas smatrali političkim predvodnikom kršćanske Europe.

Sigurno za tajnika biraš osobu od iznimnog povjerenja.

Što se tiče Vancea i njegova govora u Munchenu, kojega sam zapazio tek u konturama, a navodno se radi o neofitu u 30- tima, podržavam taj otvoreni pristup kršćanskoj vjeri
u odnosu na Europljane; i dojam da su SAD zadržale snažan osjećaj religioznosti koji je u Europi zamro. Ovo sve promatrano na nekoj sociološkoj razini.
Globalno je pozitivna stvar što mandati na Zapadu ističu relativno brzo, a to u odnosu na Rusiju i Kinu.

Ipak ne čudi sve ovo u vezi s Trumpom (Melanija katolkinja) koji je testirajući mogućnosti, za nadati se, došao do kraja.

Nemerem verovati da to piše ista osoba. Kad si se pojavio na ovom forum Soren, nekolicina nas nije mogla sakriti zadovoljstvo tvojim pisanjem i pozavidnom količinom znanja koju posjeduješ. Nema potrebe da sad citiram te postove. I sad nakon svega toga dva ovakva posta?! :| Šta se dogodilo?! Gdje je zakazalo?! :| Daj shvati da je politika kurva. Nema pošten političar, baš kao što nema političar koji je katolik. Ne postoje takvi političari. A ti ovde djetinje naivno pišeš o nekakvim političarima koji su kao katolici. A potamanili tisuće i tisuće ljudi. Ovaj čovjek kojem je Bog "progovorio" (usp. "Moj put do vjere", J.D. Vance) opominje rimskog papu. Jel si ti to možeš zamisliti?! Tip je počeo djelit lekcije samom rimskom papi. Dajte najte. A njegov šef i duhovni guru Tronald Dump, toga bolje da i ne spominjemo. Tako da kad čitam tvoja dva posljednja posta, doista se pitam - o čemu ovaj trabunja?! O kakvim ti to katolicima ili protestantima govoriš?! U američkoj vladi?! :roll: :roll: Nema tamo takvih, baš kao što nema takvih ni u jednoj vladi na svijetu. Političar i katolik ne idu u istu rečenicu. Oksimoron. A ovaj kojeg si primjetio kako kažeš da javno ispovijeda Isusa Krista, nisi valjda mislio na ono kad se sa pepelnatim križem na čelu pojavio na televiziji?! :roll: :roll:

Iv 14, 21 Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi...

1 Iv 3, 18 Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom.

Tu sam te čekao. Primjećuješ razliku?!

Mt 7,22 Mnogi će me u onaj dan pitati: ‘Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?’

O tome ti pričam. Zvonimir Troskot.

Vrh

PostPostano: Čet tra 16, 2026 21:04 

Fran, nagliš, a posljedično previše personaliziraš raspravu.

Giorgo la Pira, gradonačelnik Firenze, blaženik.

Robert Schuman, jedan od otaca Europe, sluga Božji.

Misliš na Marka Wahlberga, glumca. No, nećemo, dakle, personalizirati. Ako i jest glumački svijet upitan neopravdano je sve glumce demonizirati. To vrijedi za sve, pa i političare.

Ako kažem da je Melanija katolik ne govorim to braneći njenu svetost, nego konstatirajući činjenicu recimo nominalno - deklarativnu.

Vrh

PostPostano: Čet tra 16, 2026 21:17 

Vezano uz prethodne postove, jasno je, čovjek na koncu sam donosi odluke.

No, kratko o utjecajima sa strane.

Psiholozi su analizirali, pogrešnu, Kennedyevu odluku vezano uz tzv. Zaljev svinja (invaziju na Kubu) kao utjecaj grupe.
Dakle, grupa najbližih ima određenu dinamiku koja može odvesti u pogrešnom smjeru, pa i fatalnom za vlastiti život ili po druge (npr. kolektivni suicidi).

Postoji i umjetnički pristup temi, filmski, karikaturalno - ciničan o proćelavom debeljuškastom birokratu ( funkcija podpredsjednika) a koji de facto odlučuje o napadu na Iran ( christian Bale u filmu kao dick cheney).

Vrh

PostPostano: Čet tra 16, 2026 22:21 

Fran, nagliš, a posljedično previše personaliziraš raspravu.

Ako ti kažem kako jest. Nije to od danas do sutra. Nije to zaključak donesen preko noći. Stoljeća i stoljeća iskustva su to pokazala prika moj.

Giorgo la Pira, gradonačelnik Firenze, blaženik.

Pardon! Časni (Venerable). Iako, manje bitno.

Robert Schuman, jedan od otaca Europe, sluga Božji.

Također Časni (Venerable). Iako, manje bitno.

Kladim se da na prste jedne ruke nemereš nabrojati političare koji su katolici. Idemo za burek sa sirom?! Ja kažem da nemereš. Kome to ide u prilog?! Tvojoj tezi ili mojoj?! A nije da političara nedostaje, a bome ih je i prije bilo.

Misliš na Marka Wahlberga, glumca.

Ne. Mislim na ovog za kojeg si napisao, citiram;

Ali sam primjetio kako Rubio javno ispovijeda Isusa Krista, kao osobno svjedočanstvo, također prihvaćajući nauk Crkve.

Vidi ovde.

Ako i jest glumački svijet upitan neopravdano je sve glumce demonizirati. To vrijedi za sve, pa i političare.

Ovde si se prevario. Za glumce to ne vrijedi, ali su se bome političari vraški potrudili da to za njih vrijedi. :|

Ako kažem da je Melanija katolik ne govorim to braneći njenu svetost, nego konstatirajući činjenicu recimo nominalno - deklarativnu.

Pa i mi svi koji smo na ovom forumu smo - deklarativni katolici. Nigde razlike. Ali mi se nekako čini da je to slaba utjeha kad usporediš sa navedenim citatima;

Iv 14, 21 Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi...

1 Iv 3, 18 Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom.

Mt 7,22 Mnogi će me u onaj dan pitati: ‘Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?’

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2026 07:26 

https://youtube.com/shorts/_lz9xYIncMA? ... h4li-MAEEv

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2026 08:33 

https://youtube.com/shorts/_lz9xYIncMA?si=TKnAKRh4li-MAEEv

Ante, odmah iza ove teme ispod imaš temu o Islamu, islamistima isl...možeš li nam staviti neki video gdje se spominju i njihovi grijesi...šta rade kršćanima po Africi i Aziji?
Ne bi bilo na odmet

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2026 15:58 

Što, neznaš to sam pronaći po internetu ako voliš gledati? Zašto moliš nekog da to stavlja ovdje i to još "NAMA"? Valjda tebi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 341 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Vrijeme na UTC + 01:00 sata