Sve pet, ja se ispričavam, burno sam reagirao.
Molitva na trgovima nije politička, mada je vjerojatno većina ljudi na trgovima iz sličnog političkog spektra.
Molitva nije ni svjetonazorska, ali opet je velika vjerojatnost da je većina ljudi na trgovima iz sličnog svjetonazorskog spektra.
Svi mi imamo svoje terete koje nosimo kroz život.
A Rijeka nije ono što ti se čini na prvi pogled. Ovaj grad su oblikovali brutalni i krvavi sukobi koji su s vremenom nepovratno uništili identitet grada.
I dan danas su snažne postjugoslavenske ideje koje se (da apsurd bude potpuni) danas politički povezuju sa talijanskim iredentizmom.
Crkva je u svemu tome igrala veliku ulogu, dio crkve kao pro-talijanski eksponent, a dio kao snažni hrvatski branitelj.
I dan danas je narod podijeljen, ovisno o obiteljskom backgroundu i žrtvama.
I evo, biti ću najblaži što mogu, biskup Uzinić je u sve to uletio kao slon u staklarnu, umjesto deeskalacije imamo snažnu eksalaciju.
Mislim da nikada nismo imali takvu podijeljenost između biskupa s jedne strane i klera na terenu s druge.
Te priče o rodnoj teoriji i LGBT ideologiji kako je vidi biskup i ekipa oko njega nema nikakvu potporu na terenu, dapače.
A uza sve to ta ekipa oko njega (ne znam za samog biskupa) je dio ove političke priče koju sam prije spomenuo. Ne na HR strani.
Previše pišem.