Naravno! Stalo mi je. Nije mi svejedno.
Ako ti je stvarno stalo, učini uslugu sebi i drugima, pa i svome biskupu: prestani da ti bude stalo. Kao kad si napisao, citiram;
Svaki dan molim za svojeg biskupa...
Mi molitelji stalno molimo i postimo za svojeg biskupa....
Mislim da čak i nadbiskup ima molbu za vas koji "molite" za njega. PRESTANITE MOLITI I POSTITI ZA MENE. Takva molitva i post mu zasigurno ne trebaju.
Nisam indiferentan kao većina ljudi oko mene. Ulazim u dijalog, pa i diskusiju.
Sa krivim ljudima prika. Sa krivim ljudima ulaziš u dijalog i diskusiju. Kipanje nije dijalog, a bome ni diskusija. Kaj vam smeta kaj Uzinića ne zanima šta ti i Alen Fućak mislite?! Jer se ne povodi za vašim idejama, kakav bi to on morao biti?! Šta te sablažnjava, ona prastara đavolska napast;
Mt 9,11 Zašto vaš učitelj jede s carinicima i grešnicima?Sablažnjava te to što nadbiskup Uzinić jede i pije sa onima u duginim bojama?! Što u njima vidi ljudska bića?! Sablažnjava te što nije pozvao tebe i Alena Fućaka na ručak, pa da se sa njime naslikavate?! Onda bi vam bio dobar?! Ajde odgovori.
Znaš li da je sv. don Bosco bio u teškom sukobu sa svojim biskupom koji mu nije htio rediti svećenike za njegov red?
Pajdo! Pa daj se otrijezni! Ti i tvoj prijatelj Alen Fućak niste don Bosco. Niste niti ćete ikad to postati. Ljudi! Pa kaj je vama. Vidi ovo, citiram;
Pisano je "Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima!" Mt 5,11
I još u Mt 13, 43: Tada će pravednici zasjati poput sunca u kraljevstvu Oca svojega. Tko ima uši, neka čuje!
Kada je gotovo cijeli svijet bio zaražen arijanskom herezom, a Atanazije ostao nepokolebljiv u obrani božanstva Kristova, nazivali su ga tvrdokornim, oholim, "neposlušnim Crkvi" i farizejem. Njegov odgovor bio je ne riječima, nego postojanošću: „Athanasius contra mundum“ tj. „Atanazije protiv svijeta.“
Ako ti misliš da se ova riječi odnose na tebe, da si ti taj pravednik koji će zasjati poput sunca, ako ti misliš da si ti ta koju progone i grde poradi Krista, na kraju krajeva, ako ti Majkićka misliš da si Sv. Atanazije današnjice, a sve upućuje na to da misliš upravo tako, onda samo mogu reći - fest hudo.

Jel vidiš dokle ljudska oholost može dovesti?!

Kaj su se na ovom forumu pojavili don Bosco i Sv. Atanazije današnjice?! Dečki! Hudo. A ako ne mislite tako, zašto onda navodite te primjere?!

Daj shvati da nisi: Sv. Faustina, nisi Padre Pio, nisi Sv. Ivan od Križa. Nemoj se predstavljati patnikom i uzimati primjere iz povijesti da opravdavaš vlastitu oholost.
Mogao bih redati primjere svetaca koji nisu direktno ulazili u sukob sa svojim biskupima kako ne bi narušili jedinstvo Crkve, ali su ipak ispunjavali misiju slijedeći glas svoje savjesti.
Tako ti i Alen Fućak učinite. Nemojte direktno ulazili u sukob sa svojim biskupima kako ne bi narušili jedinstvo Crkve, ali ipak ispunite misiju slijedeći glas svoje savjesti. Pa će vas povijest pamtiti i pisati o vama. Daj shvati;
Sigurniji smo da vršimo Božju volju ako slušamo zakonite poglavare, nego kada bi nam se ukazao sam Isus Krist i izravno nam govorio. Naime, takvo nam viđenje ne bi moglo dati sigurnost da se doista ukazao Spasitelj i govorio nam jer i zloduh se može pojaviti kao anđeo svjetla da nas zavede (usp. 2 Kor 11,14). No ako vršimo zapovijed svojih poglavara, sigurni smo da kada njih slušamo, slušamo samoga Isusa Krista. "Tko vas sluša, mene sluša" (Lk 10,16). Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti"
Unapred da ti kažem; ne, ne vrijedi to samo za redovnike i redovnice. Neke zatvorene samostane. To vrijedi za tebe i mene, za sve koji se nazivaju i smatraju katolicima. Pa čak i laike. Koliko god da ti to nevjerovatno zvučalo, ali i laici imaju svoje poglavare. Nemoj se zavaravati.
Ako umjesto iskazivanja slijepe poslušnosti želimo znati zbog čega je poglavar zapovjedio ovako ili onako, time pokazujemo da je naša poslušnost vrlo nesavršena. Sv. Bernard iz Clairvauxa (cit: prema: Sv. Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti")
Ako ti poslušnost ne donosi spokoja, znaj da si ohol. Sv. Josemaria Escriva "Put"
Kada smo poslušni svojim poglavarima, poslušni smo Bogu. Sv. Faustina "Dnevnik"A ti ćeš pronaći tisuću razloga da to za tebe ne vrijedi. Ali vjeruj mi pajdo! Vrijedi. Za tebe i mene. Pa ti sebi opravdaj da je tvoja savjest na prvom mjestu. Kako kaže Kopitar;
Pa vidiš kuda te vodi tvoja savjest za koju ti misliš da je Božji glas u tebi evo moja što je pokvarena i u koju se ne uzdam mi kaže da slušam Crkvu i biskupe..
Takva je i moja. Pokvarena, ovakva i onakva, pa mi još uvijek govori da trebam slušati Crkvu i biskupe.
Jao si ga onima koji će se oslanjati samo na slijepu poslušnost.
Ej pajdo! Baš je kontra! Jao si ga onome koji će biti sam sebi biskup i Crkva, sve pod krinkom savjesti i borbe za pravovjerje.
I ponavljam iz jednog od prethodnih upisa, izrazito me povrijedio kao molitelja, toliko da noćima nisam spavao.
Kaj si ti curica?! Kak te biskup može povrijediti toliko da noćima ne spavaš?! De mi to objasni. Na koji bi me to način Bože Radoš mogao povrijediti da noćima ne spavam?! Nemerem si to predočiti. Nemerem ma koliko god da se trudim.