Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 17:27

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri srp 23, 2025 13:07 

Čekaj malo! Ovo je odgovor, citiram;

Nisam ovo pročitala prije i nisam shvaćala o čemu me pitate... :wink:

Čini mi se da je ovo neka vrsta kritike rodne ideologije i one teorije da žene nisu žene nego "osobe koje imaju mjesečnicu". Da, to se sve danas trpa pod znanost. Pojam mjesečnice je postao nova vrsta idolatrije - ne samo da se njome opravdavaju svi nekontrolirani ispadi bijesa kod žena - nego postaje razlučni znak novih "rodova". Mjesečnica, koja s godinama (starenjem) prirodno opada kod žena, želi se umjetno produžiti raznim hormonskim terapijama koje navodno "liječe menopauzu". Žena starenjem ne prihvaća prirodni pad svoje seksualne energije i želi ju produžiti, pa feministkinje od prirodnih stvari kao što je ova čine fetiše i idole.

Pints je dobro objasnio što je u Bibliji "vrijeme čišćenja" https://katolicki.info/forum/viewtopic. ... =15#p52858 i zašto je žena u vrijeme mjesečnice bila "nečista". Feminizam preuzima ovaj simbol krvi kao simbol života, a ne mari za "prolijevanje krvi" (u abortusima i umjetnoj oplodnji).

Uloga mjesečnice u spolnosti, stvaranju obitelji - pitanje "čemu služi mjesečnica" - ona je dar Božji, a ne idol za razlikovanje "rodova" niti opravdanje za bjesove i frustracije (zbog promjena raspoloženja tijekom ciklusa).

Istina, Rajkov tekst je izvan konteksta - ne znam otkud je izvađen i o čemu je bilo riječi prije i poslije ovoga?

Šteta što niste reagirali na Žirov dobar post o današnjim svećenicima... Sv. Ivan od Križa bi također vidio problem ako bi se svećenici zakopavali u birokraciju, "servis dijeljenja sakramenata" i površnu prihologiju, a zanemarili poticati ljude na pokoru i obraćenje. "Aktivna i pasivna noć duha" je isto put obraćenja, ne samo za redovnike nego i laike.. Tko prolazi kroz to počinje prihvaćati patnju iz ljubavi prema Isusu i tada se patnja preobražava u prihvaćanje Božje volje i sjedinjenje s Njim. Tko god govori da se do Isusa može doći bez križa, lažni je prorok.
Tko govori o obraćenju, križu, zamkama na putu - može biti dobar prorok.
Vrijeme će pokazati!

Na moje postavljeno pitanje:

Nekad, ne tako davno si govorila o "Uspon na goru Karmel" Sv. Ivan od Križa i "Zamak duše" Sv. Terezija Avilska. Gdje je to nestalo?! Kaj se dogodilo?! Fakultetski si obrazovana osoba, na koji način misliš obraniti nešto što je neobranjivo?! :| Ajde se prisjeti šta piše u tim knjigama koje si tako često spominjala, pa usporedi sa ovim ovde iznesenim. Nemoj tako Adrijana. Nije to u redu.

Nemerem a da ne primjetim da je tvoj odgovor na postavljeno pitanje sve samo ne odgovor. :| Već sam ti gore napisao, i nije mi problem ponovo pisati:

... na koji način misliš obraniti nešto što je neobranjivo?! :|

Dečki moji! Tvrda je to besjeda! Tko je može slušati?! :|

Vrh

PostPostano: Sri srp 23, 2025 15:46 

Nisam ovo pročitala prije i nisam shvaćala o čemu me pitate... :wink:

Čini mi se da je ovo neka vrsta kritike rodne ideologije i one teorije da žene nisu žene nego "osobe koje imaju mjesečnicu". Da, to se sve danas trpa pod znanost. Pojam mjesečnice je postao nova vrsta idolatrije - ne samo da se njome opravdavaju svi nekontrolirani ispadi bijesa kod žena - nego postaje razlučni znak novih "rodova". Mjesečnica, koja s godinama (starenjem) prirodno opada kod žena, želi se umjetno produžiti raznim hormonskim terapijama koje navodno "liječe menopauzu". Žena starenjem ne prihvaća prirodni pad svoje seksualne energije i želi ju produžiti, pa feministkinje od prirodnih stvari kao što je ova čine fetiše i idole.

Pints je dobro objasnio što je u Bibliji "vrijeme čišćenja" https://katolicki.info/forum/viewtopic. ... =15#p52858 i zašto je žena u vrijeme mjesečnice bila "nečista". Feminizam preuzima ovaj simbol krvi kao simbol života, a ne mari za "prolijevanje krvi" (u abortusima i umjetnoj oplodnji).

Uloga mjesečnice u spolnosti, stvaranju obitelji - pitanje "čemu služi mjesečnica" - ona je dar Božji, a ne idol za razlikovanje "rodova" niti opravdanje za bjesove i frustracije (zbog promjena raspoloženja tijekom ciklusa).

Istina, Rajkov tekst je izvan konteksta - ne znam otkud je izvađen i o čemu je bilo riječi prije i poslije ovoga?

Šteta što niste reagirali na Žirov dobar post o današnjim svećenicima... Sv. Ivan od Križa bi također vidio problem ako bi se svećenici zakopavali u birokraciju, "servis dijeljenja sakramenata" i površnu prihologiju, a zanemarili poticati ljude na pokoru i obraćenje. "Aktivna i pasivna noć duha" je isto put obraćenja, ne samo za redovnike nego i laike.. Tko prolazi kroz to počinje prihvaćati patnju iz ljubavi prema Isusu i tada se patnja preobražava u prihvaćanje Božje volje i sjedinjenje s Njim. Tko god govori da se do Isusa može doći bez križa, lažni je prorok.
Tko govori o obraćenju, križu, zamkama na putu - može biti dobar prorok.
Vrijeme će pokazati!

Nema njegova priča o mjesečnici veze s tim.
Zanimljivo kako to pokušavaš povezati, kao i oni što pričaju o "pjesničkom izričaju" :))
Našla sam puno toga na davnim pisanjima, drugi forum, pa neću o tome.

Ovo mi je znak da nikad ljude ne treba procijenjivati niti uzimati zdravo za gotovo.

Iznenadila si me, posebno zbog tvog stava o Međugorju i ponekad stručnog pisanja. Ili je to meni tako izgledalo. :;

Vrh

PostPostano: Sri srp 23, 2025 17:41 

Teo, molim te ne spuštaj raspravu na tu razinu.
Bolji si od toga.

Samo pokušavam dokučiti zbog kojeg bi netko tko tvrdi da je načitan vjerskih i filozofskih knjiga,tko je vjerski obrazovan slušao nekoga koji tako prozirno prodaje neke svoje ideje i pričice kao da ih kakva baba izmišlja.Stvarno mi nije jasno,a vjeruj mi da sam imao iskustva sa babama koje su na istu šemu okupljale naivce oko sebe i prodavale im muda pod bubrege.Da ne bude zabune ne mislim direktno na Bundala nego na cijelu tu ekipu novih proroka koja drži seminare i tumači svoj vjeronauk vjernicima.

Vrh

PostPostano: Sri srp 23, 2025 19:26 

Nema njegova priča o mjesečnici veze s tim.
Zanimljivo kako to pokušavaš povezati, kao i oni što pričaju o "pjesničkom izričaju" :))
Našla sam puno toga na davnim pisanjima, drugi forum, pa neću o tome.

Ovo mi je znak da nikad ljude ne treba procijenjivati niti uzimati zdravo za gotovo.

Iznenadila si me, posebno zbog tvog stava o Međugorju i ponekad stručnog pisanja. Ili je to meni tako izgledalo. :;

Kad je tekst (o mjesečnici) koji je prenesen na forumu izvađen iz konteksta, niti je datiran i upitne je autentičnosti. Vi nekolicina ga mrcvarite (do besvjesti), a mene je to odmah podsjetilo na one udruge koje propagiraju rodnu ideologiju.

Na primjer u ovakvom kontekstu ima smisao:
https://narod.hr/hrvatska/buduci-hrvats ... riminirate

ili ovo:
https://narod.hr/hrvatska/u-rijeci-fest ... i-iza-toga

Zanimljivo, zar ne?

A tek ovo:
https://narod.hr/hrvatska/okultno-vjest ... nstruacije

Vrh

PostPostano: Sri srp 23, 2025 19:57 

Kad je tekst (o mjesečnici) koji je prenesen na forumu izvađen iz konteksta, niti je datiran i upitne je autentičnosti. Vi nekolicina ga mrcvarite (do besvjesti), a mene je to odmah podsjetilo na one udruge koje propagiraju rodnu ideologiju.

Na primjer u ovakvom kontekstu ima smisao:
https://narod.hr/hrvatska/buduci-hrvats ... riminirate

ili ovo:
https://narod.hr/hrvatska/u-rijeci-fest ... i-iza-toga

Zanimljivo, zar ne?

A tek ovo:
https://narod.hr/hrvatska/okultno-vjest ... nstruacije

Izgleda da ipak nisi čitala "Uspon na goru Karmel" Sv. Ivan od Križa i "Zamak duše" Sv. Terezija Avilska. :|

Hrki: ignoriraj lista od 12.6.2025. do 12.8.2025.
Pints: ignoriraj lista od 7.6.2025. do 7.9.2025.
Žir: ignoriraj lista od 22.7.2025. do 22.10.2025.
Adrijana: ignoriraj lista od 23.7.2025. do 23.10.2025.
Zdrave: ignoriraj lista od 21.3.2024. do 21.3.2027.
Prancing Commy: ignoriraj lista od 23.1.2013. do 23.1.2063.

Vrh

PostPostano: Sri srp 23, 2025 20:23 

adrijana je napisao/la:
svatko može uzeti što smatra korisnim, a zanemariti s čime se ne slaže...

Objektivno gledano to vrlo loš i zao savjet! Ako se primjeni princip da je svatko sam sebi mjerilo i može uzimati što mu se sviđa to će ga odvesti u pogrešan smjer i udaljiti od ispravne vjere. Ako treba razlučivati onda mjerilo treba biti nauk Katoličke Crkve pa se treba uzeti ono što je u skladu s njim bez obzira na sviđanje ili odbojnost.
adrijana je napisao/la:
Pa laička evangelizacija nije Sveto pismo!

To je točno, ali Pints je baš stavio u istu razinu Rajkove priče i izričaj iz Otkrivenja i Izajije zbog načina na koji to Rajko priča. Time je i ovdje dokazano kako se treba ukazati i na one stvari koje nisu u skladu s naukom Katoličke Crkve, a ne nekritički uzimati sve što se nekome sviđa.

Vrh

PostPostano: Sri srp 23, 2025 20:44 

Majkićka,
nisam to rekla ja, nego Sveto pismo tako pise:
"Proroštva ne prezirite! Sto je dobro zadržite, a sto je lose odbacite! Duha ne trnite!" (sv. Pavao)

Sad znam zašto si ti protiv Rajka - prvi put se taj sporan tekst zbog kojeg ga diskreditirate pojavio na blogu Tome Blizanca, a to je tvoj duhovni uzor - pa mi je sad sve jasno...

Odlučujem i dalje biti za Rajka. Ako smeta tradicionalistima, ne smeta meni.
Njima smeta i 2. vatikanski, stoga se na njihove primjedbe i ne osvrćem previše...

Vrh

PostPostano: Sri srp 23, 2025 21:24 

adrijana je napisao/la:
Majkićka,
nisam to rekla ja, nego Sveto pismo tako pise:
"Proroštva ne prezirite! Sto je dobro zadržite, a sto je lose odbacite! Duha ne trnite!" (sv. Pavao)

Ipak ti to kažeš jer ispravno je "Duha ne trnite, proroštava ne prezirite! Sve provjeravajte: dobro zadržite, svake se sjene zla klonite!"
Ovo što si izostavila "Sve provjeravajte" baš znači razborito ispitujte sve. Kako ćemo znati je li nešto dobro osim usporedbom s naukom Katoličke Crkve?

Vrh

PostPostano: Sri srp 23, 2025 23:22 

Samo pokušavam dokučiti zbog kojeg bi netko tko tvrdi da je načitan vjerskih i filozofskih knjiga,tko je vjerski obrazovan slušao nekoga koji tako prozirno prodaje neke svoje ideje i pričice kao da ih kakva baba izmišlja.Stvarno mi nije jasno,a vjeruj mi da sam imao iskustva sa babama koje su na istu šemu okupljale naivce oko sebe i prodavale im muda pod bubrege.Da ne bude zabune ne mislim direktno na Bundala nego na cijelu tu ekipu novih proroka koja drži seminare i tumači svoj vjeronauk vjernicima.

Sada ipak pretjeruješ. Bundalo radi sa vjernicima u raznim župama, uz odobrenje biskupa i župnika. Ne radi se o nekom opskurnom tipu koji je samo tako izronio i počeo pričati.

Vrh

PostPostano: Čet srp 24, 2025 11:46 

"Moj župnik mi je dao jedan spasonosni savjet, a kada sam mu pokazao svoje riječi koje sam zapisao, rekao je kako mu je drago da se Gospodin objavljuje u mojoj župi, ali ja ti se u to ne razumijem, ali ću ti reći: zapiši to i ostavi”, navodi Bundalo."

Puno ih tvrdi da razgovaraju s Bogom, neki su se na tome obogatili (https://www.google.com/search?q=razgovo ... e&ie=UTF-8)

Vrh

PostPostano: Čet srp 24, 2025 20:39 

"Moj župnik mi je dao jedan spasonosni savjet, a kada sam mu pokazao svoje riječi koje sam zapisao, rekao je kako mu je drago da se Gospodin objavljuje u mojoj župi, ali ja ti se u to ne razumijem, ali ću ti reći: zapiši to i ostavi”, navodi Bundalo."

Puno ih tvrdi da razgovaraju s Bogom, neki su se na tome obogatili (https://www.google.com/search?q=razgovo ... e&ie=UTF-8)

Da nije slučajno kriva bila i sv. Terezija Avilska kad je rekla da je molitva razgovor s Bogom.. Znači, ne monolog, nego baš razgovor..

Ima ih dosta na forumu koji čitaju neke knjige, čak i crkvene naučitelje, ali nikako da pročitano prijeđe u praksu.. Da SHVATE ono o čemu mistici pišu..

Da zaživi.. Bilo bi više duhovnih plodova.. a manje napada, prozivanja, javnih linčeva..

(Ne trebaju nama "lijevi mediji", sad se i ja sve češće zapitam je li ovaj forum katolički ili anti-katolički: kad vidim sve te prozivke vjernika laika, svećenika, biskupa...)

Netko zdravo za gotovo može uzeti da gospođe Vicka i Mirjana razgovaraju s Gospom, a kad gospodin Rajko razgovara s Isusom u duhu, odmah je sumnjiv..

Vrh

PostPostano: Čet srp 24, 2025 21:03 
Administrator

U vezi teksta "Čemu služi mjesečnica", on je objavljen 2017.g. na portalu "Žena Vrsna", a kasnije je izbrisan sa stranice. Dobro da je izbrisan jer je po meni nejasno i loše napisan, ali da se dalje ne igra pokvarenog telefona i ne predpostavlja kontekst stavljam izvorni link iz internet arhive:
https://archive.is/5GFl9

Vrh

PostPostano: Pet srp 25, 2025 09:34 

U vezi teksta "Čemu služi mjesečnica", on je objavljen 2017.g. na portalu "Žena Vrsna", a kasnije je izbrisan sa stranice. Dobro da je izbrisan jer je po meni nejasno i loše napisan, ali da se dalje ne igra pokvarenog telefona i ne predpostavlja kontekst stavljam izvorni link iz internet arhive:
https://archive.is/5GFl9

Potresno viđenje Rajka Bundala o tome zašto su žene pritisnute u danima mjesečnice? Što nas čini teškima sebi i okolini, zašto Bog dopušta mjesečnice i kako je to povezano sa sotonskim planom uništenja obitelji?

Jednog ljetnog dana u kolovozu 2008. u dubrovačkom samostanu Družbe Isusove po prilici sam želio i molio ovako:

Gospodine i Bože moj! Oče, Sine i Duše Sveti – Ljubavi moja s Marijom! Po obećanju svome (Vidi Iv16,13) uvedi me Duhom Svetim u svu Istinu...

Nakon kratke bremenite šutnje, čim slegoše se i najtiši odjeci ove moje želje, učini mi se kao da me netko iz nutrine bezglasno upita:

«Čemu služi mjesečnica?»

Zbunjen tim neočekivanim pitanjem i sasvim prožet osjećajem kao da sam do najveće jasnoće probuđen u duhovnom svijetu, u kojemu mi više nije važno ništa što je vidljivo, potonuo sam u bezobličnu najdublju tišinu, smiren poput mora na njegovu dnu. A onda, još ne shvaćajući da je i to moje čuđenje neki novi Božji dar i posebna Njegova priusutnost, i ja njemu uzvratih jednako:

«Zaista, Gospode, čemu služi mjesečnica?

...mjesečnicu nema samo žena, već i oni koji su joj bliski. Ali za razliku od njih, ona trpi u središtu tog ‘olujnog vihora, potresa i ognja’ kojima se ne otvara sluga tvoj Ilija, već strpljivo čeka lahor tvoje ljubavi. A tako bismo trebali i mi kad ženino srce bude hladno kao Ilijina špilja.

Još ako se dogodi kakav teži ispad, zaraza se mjesečnice raspršuje i na šire društvene krugove. Tad mjesečnicu imaju svi kojima je srce okadio bijes. Nastanu li teži neredi, tad i u širem društvu netko nekom može prolijevati krv, jer se mjesečnica – za razliku od ostalih dana – poznaje po krvi. U svakom srcu koje svjesno mrzi i ubija, makar jezikom, krv je beživotna. A to znači menstrualna krv.

...sáma po sebi krv ženina nije nečista. Nečista je kad se zloduh u nju nastani, kad nasrne na njezino srce pa ga nađe bez Tebe u njemu. Mjesečnica – to je Evin žig na svakoj koju Bog poziva na sveti život po naravi i po službi žene. Neshvatljivo mi je što se u to vrijeme zbiva u ženinoj duši i kakve joj sile vršljaju po tijelu.

Kad se Eva poklonila Zlome, lažnom svjetlu svoga grješnog srca, što mu nalikuje svojim prividom na nebeskoj postojanoj stazi ‘prevrtljivi’ mjesec (sad ga vidiš – sad ga ne vidiš, sad se smanjuje – a sad povećava, sad okrenut srpom nalijevo pa domalo već na drugu stranu), ostala je bez sina Abela. Mjesečnica, to je znak Abelove smrti. To je vrijeme dopuštene kušnje onog istog napasnika, koji je Prvostvorenoj ženi – čim svom Bogu ne ostade vjerna – po prvorođenome sinu, Kajinu, usmrtio drugog sina, Abela.

Nikad na to ne bih pomislio. Jer neshvatljivo mi je što se u to vrijeme zbiva u ženinoj duši i kakve joj sile vršljaju po tijelu?! Dok je zbunjen gledam u tom stanju, čini mi se kao da se živa raspada, da ostaje bez pameti i srca i da joj je lice katkad jezivo.

Kao i u drugim sličnim spoznajama, Gospodin mi je i ovu potvrdio svjedočanstvom triju bogobojaznih i iskrenih duša koje se revno mole i pričešćuju.

Svjedočanstvo 2

Prošlo je od toga dosta vremena. U mislima mi je bilo da trebam početi moliti, ali sve nešto odgađam, dok jednog dana nisam odlučila. Bila je srijeda. Pomislih, baš lijepo – bit će klanjanje pred Presvetim i Misa pa ću početi moliti. Došla sam u crkvu. Uzela krunicu u ruke i rekla ovako: „Gospodine, ovu k…“ (uspjela sam samo “k” izgovoriti). Odjednom iz mene se pojavio tj, izašao jedan stari, debeli, ružni i ogromni zloduh. Protegnuo se iz moje glave, prsa i trbuha i počeo vrištati i vikati na mene:

„A što ti hoćeš od mene? Što bi ti sada?“

Malo sam se uplašila. Ali osjetih da je Isus tu i odmah mi je dao duhovnu anesteziju u kojoj sam mirno promatrala odvijanje toga događaja. Taj je zloduh nastavio urlati i vikati ovako:

„Aaa ne ne neee, ne idem ja nigdje, ja ostajem tu kod tebe!“
I tada čujem sebe kako mu u duhu govorim:
„U Ime Isusovo, odstupi!“
Tada prilazi sv. Mihovil. I Isus je tu. Mihovil ga je mačem sasjekao, a Isus kaže:
„Ti nemaš nikakvu vlast nad njom.“

I vidim sliku kako je bačen u tamni ponor. Isus se okreće prema meni i vraća me ponovo iz te duhovne anestezije. I u tom sam se momentu osjećala kao da sam upravo završila gledanje jednog filma. Nasmijala sam se, duh radosti me zahvatio, jer osjećam se dobro, ozdravljeno, oslobođeno i nastavim zahvaljivati Gospodinu za oslobođenje. Od tada je nastupio mir u meni i u našoj obitelji.

Ako se žena u napasti u bilo čemu iznevjeri Bogu, a potječe iz bludnoga roda, gdje joj je tijelo okaljano bludom već u roditeljskom sjemenu, ili se bludničenjem okaljala sama, a ipak bi htjela biti u Božjoj milosti, nevidljiva vojska bluda poput vučjeg čopora joj u te dane trga maternicu.

Dečki moji! Ovo je za Haški sud. :| Zakonom bi trebalo zabraniti ovakve idiotarije. Kaj je preveč nit je s kruhom ni dobro.

Vrh

PostPostano: Pet srp 25, 2025 10:46 

Ovo je ozbiljna stvar. Nije za šaliti se!

U zadnjih nekoliko dana pogledala sam neke važnije emisije s gospodinom Rajkom - ne pišem bez razloga niti nasumce - od njegovog svjedočenja o obraćenju, načinu molitve, načinu pomaganja ljudima i ono što je svima "senzacionalno" - daru proroštva.

Njegovo obraćenje od pravoslavlja preko ateizma do katoličanstva 1983.g. je autentičan Božji zahvat, vezan uz medicinski neobjašnjivo ozdravljenje njegove supruge i uvjerenje o vrijednosti svete mise (tj. sakramenata).

U samom njegovom obraćenju vidi se kakve grijeh može imati posljedice i koliko je strahotan učinak odvojenosti od Boga, osobito potpadanja pod magiju, okultizam, ideologije, ravnodušnost...

Za nekoga tko se na takav način obrati k Bogu, na pravi put, ostaju trajno u sjećanju svi oni idolatrijski putovi koji vode u zabludu. Srećom, Rajko nije pun mržnje, čak tvrdi da "Bog ne može prebivati u srcu koje mrzi bilo koga... naši neprijatelji nisu ljudi, već đavao.. ljude treba ljubiti, svoje poslanje otkrio je u tome da ima očinsko srce za sve ljude, da im posreduje ljubav koju mnogi nisu dobili kada su trebali, u roditeljskom domu." To su autentično kršćanski stavovi.

Dalje, krajnji uzrok bolesti on vidi na duhovnom području, dakle: đavao nije uzrok bolesti, ali on može ući samo na teritorij koji je njegov, znači tamo gdje vlada grijeh. Naša glavna duhovna borba treba se voditi protiv grijeha. Tko je u milosti Božjoj, tko se redovito srcem moli, ispovijeda i pričešćuje - k njemu ne može nikakav zloduh. To je također kršćanski stav.

Viđenja zloduha imali su i neki sveci, npr. Terezija Avilska:
https://zvona-ri.org/tekst/sakramenti-i ... nici-i-dio

Ono što je za neke "dežurne teologe" kod njega čudno to je upozorenje na sklonost grijesima baštinjenih od naših predaka (izrazi kao "potječe od bludnog roda"). Međutim, ovdje se ne radi o "liječenju obiteljskog stabla", nego o važnosti molitvi i svetih misa za naše pokojne. Koliko su samo u nas takve mise postala neka tradicija, sjećanje, prilika za okupljanje, a zaboravili smo duhovni smisao njihove veze s nama. Znači, ne baštini se grijeh niti odgovornost za grijeh, nego sklonost prema određenim grijesima. To potvrđuje i psihologija koja istražuje obiteljske odnose.

Tužno i štetno bi bilo sve ovo ismijavati i glavom okretati.

Vrh

PostPostano: Pet srp 25, 2025 11:36 

Utvrdio je za jednu ženu da je dobila rak dojke jer je neki njen predak psovao "sise Gospine", nikad čula još i za tu psovku.
Kako se prije bavio radiestezijom, viskom, što li, nekako kao da je dio tog izričaja prebacio u novu preokupaciju. Sad je siguran da je to čime se bavio "đavolje djelo". Kako nikad nisam u to vjerovala (iako je bilo ljudi koji su rašljama tražili vodu za bunare i u mom mjestu) tako mi ni njegove sadašnje spike ne legnu.

Ha, i tad je bio uspješan: (Dok je radio s viskom) Čega se god uhvati, sve mu ide...
"Jedanput, dok sam „pregledao” našu tajnicu i rekao joj: „Nešto ti s plućima nije u redu”, ona će: „Ne, meni su pluća uvijek bila zdrava; baš sam tu savršeno zdrava.“ I bila je toga dana zdrava, a već sutradan nije došla na posao; kroz čitav je tjedan bolovala od teške upale pluća; prvi put u životu. Rekla mi je kasnije: „Imao si pravo. Pogodio si!” A nisam pogodio, nego je vjerom prihvatila duhovno sjeme zloga proroštva pa joj se iz zle riječi razvila upala pluća."

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata