Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 20:12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub srp 19, 2025 14:05 

Sinoć pokušala poslušati Bundala (podcast Mrežnica) u nadi da ću se uspavati( tako kaže, da njegov umirujući glas ljude uspava).
Od samog početka..."Smiješno je bolesti liječiti medikamentima...pa "Obitelji koji su blagoslovljene, dobiju od samog Boga ime djeteta, koje mu je znak za cijeli život. One koje nisu, takvi traže po kalendarima koje će ime dati"...pa "Nije na meni da pričam, kudim crkvenu hijerarhiju, ali, kad čujem od svećenika da je nekog poslao psihijatru, pitam se, pa kakav si ti svećenik kad neznaš da je tvoje zvanje daleko iznad zvanja tog psihijatra...Kad je došao do toga kako je telefonski izveo egzorcizam, nisam više mogla slušati, a ni do prve trećine nisam došla.

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2025 14:17 

Sinoć pokušala poslušati Bundala (podcast Mrežnica) u nadi da ću se uspavati( tako kaže, da njegov umirujući glas ljude uspava).
Od samog početka..."Smiješno je bolesti liječiti medikamentima...pa "Obitelji koji su blagoslovljene, dobiju od samog Boga ime djeteta, koje mu je znak za cijeli život. One koje nisu, takvi traže po kalendarima koje će ime dati"...pa "Nije na meni da pričam, kudim crkvenu hijerarhiju, ali, kad čujem od svećenika da je nekog poslao psihijatru, pitam se, pa kakav si ti svećenik kad neznaš da je tvoje zvanje daleko iznad zvanja tog psihijatra...Kad je došao do toga kako je telefonski izveo egzorcizam, nisam više mogla slušati, a ni do prve trećine nisam došla.

Strašno! :|

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2025 23:07 

Kad Rajko Bundalo, Bartol Pešorda, Mijo Barada, Vladimir Grebenar i Josip Lončar zamjene Sv. Franju Saleškog, Sv. Katarinu Sijensku i Sv. Alfonso Maria de Liguoria, onda dečki imamo veliki problem. Nemerem razmeti i nemerem, da se postavim na glavu - nemerem. Pa koga živog briga šta kaže, misli ili govori tip koji se zove Bartol Pešorda ili Vladimir Grebenar?! :| "Kako ćemo ljubiti Isusa Krista" "Filotea - Uvod u pobožni život." "Dijalog" "Pisma" i "Molitve". Kad čitaš kakve uzvišene stvari piše Katarina Sijenska i Franjo Saleški i to usporediš sa ovim bajkama samoprozvanih proroka. Ljudi! Dajte najte! :|

što će ti Sv.Franjo ili Sv.Katarina kraj ovih današnjih proroka i egzorcista?Jednom sam slušao Miju na preskokce onak i naletim na dio gdje kaže -"zapalim blagoslovljenu svijeću i počnem se moliti a kad ono cijela kuća se zatrese i vidim demona zmaja u temeljima kuće koji kaže -tko me budi 2000 godina ovdje sam mirno spavao?Ajde frane24 reci ti meni da to nije nadnaravno?normalno da ćeš ga slušat kad ti tako nešto kaže i ne samo to neg se i subscribat na yutube kanal pa da budeš još i pametniji i spreman za boj.

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2025 23:26 

Sad još i taj..poslušati ću što on priča

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 12:27 

što će ti Sv.Franjo ili Sv.Katarina kraj ovih današnjih proroka i egzorcista?Jednom sam slušao Miju na preskokce onak i naletim na dio gdje kaže -"zapalim blagoslovljenu svijeću i počnem se moliti a kad ono cijela kuća se zatrese i vidim demona zmaja u temeljima kuće koji kaže -tko me budi 2000 godina ovdje sam mirno spavao?Ajde frane24 reci ti meni da to nije nadnaravno?normalno da ćeš ga slušat kad ti tako nešto kaže i ne samo to neg se i subscribat na yutube kanal pa da budeš još i pametniji i spreman za boj.

A eto. Nemam kaj za napisati. Ja bar uvijek imam nešto za napisati, ako ništ pametno, onda bar da nakipam neka govna. Ali na ovo nemaš kaj reči. Tak to valjda mora biti. Jednostavno nemam objašnjenja. :|

Lk 17,1 I reče svojim učenicima: »Nije moguće da ne dođu sablazni, no jao onome po kom dolaze...

Jednom sam slušao Miju na preskokce onak i naletim na dio gdje kaže -"zapalim blagoslovljenu svijeću i počnem se moliti a kad ono cijela kuća se zatrese i vidim demona zmaja u temeljima kuće koji kaže -tko me budi 2000 godina ovdje sam mirno spavao?

Dečki moji! Borme hudo.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 16:25 

Sreća da sv. Ivan nije bio pored vas, podrugljivaca, kada je zapisao Otkrivenje. Tko bi se pored tolikog sarkazma i cinizma usudio pisati o strašnim jahačima, jaganjcu sa sedam rogova, skakavcima sa kosom kao u žene a zubima kao u lava, zmaju velikom i ognjenom sa sedam glava i deset rogova?!? Kako je samo mogao objaviti bez da mu ovakav zbor podrugljivaca lektorira to što je napisao?!?

A tek Izaija?!?

U onaj dan kaznit će Jahve mačem ljutim, velikim i jakim
Levijatana, zmiju hitru,
Levijatana, zmiju vijugavu,
i ubit će zmaja morskoga

Strašno. Brzo bacite bibliju kroz prozor, bezvrijedna je očito.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 21:17 

Sreća da sv. Ivan nije bio pored vas, podrugljivaca, kada je zapisao Otkrivenje. Tko bi se pored tolikog sarkazma i cinizma usudio pisati o strašnim jahačima, jaganjcu sa sedam rogova, skakavcima sa kosom kao u žene a zubima kao u lava, zmaju velikom i ognjenom sa sedam glava i deset rogova?!? Kako je samo mogao objaviti bez da mu ovakav zbor podrugljivaca lektorira to što je napisao?!?

A tek Izaija?!?

Levijatana, zmiju hitru,
i ubit će zmaja morskoga

Bogohulno je staviti u istu razinu Sveto pismo i bapske priče Rajka Bundala.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 21:46 

Duh puše kuda hoće a ne kuda ga podrugljivci šalju.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 22:00 

Duh puše kuda hoće a ne kuda ga podrugljivci šalju.

Svakakvi duhovi pušu, ali samo je Duh Sveti u Katoličkoj Crkvi.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 22:26 

Svakakvi duhovi pušu, ali samo je Duh Sveti u Katoličkoj Crkvi.

I opet, Duh Sveti puše kuda hoće a ne kuda ga Majkićka šalje.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 22:29 

I opet, Duh Sveti puše kuda hoće a ne kuda ga Majkićka šalje.

Ne sprdam se ja s Duhom Svetim nego ti njega šalješ u babske Rajkove priče.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 22:47 

A tek Izaija?!?

Levijatana, zmiju hitru,
i ubit će zmaja morskoga

brate tako možeš opravdati svakoga tko gluposti priča,malo kritičkog razmišljanja ti ne bi štetilo

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 23:58 

brate tako možeš opravdati svakoga tko gluposti priča,malo kritičkog razmišljanja ti ne bi štetilo

Za početak, prestani biti dio ovog zbora podrugljivaca. Cinizam i poruga nisu nikakvo kritičko promišljanje.
Izrugujete se osobi koja iskreno pokušava gledati u svoju dušu i pronaći Božji glas.
Je li uspio ili je to samo njegova slutnja ne znam, ali ne zna ni nitko od vas.
Rječnik kojim se koristi je poetsko-simbolički i ne razlikuje se od mnogih drugih, pa i onih koji su uvršteni u bibllijski kanon.
Ako ti ne donosi ništa vrijedno ili novo jednostavno ga preskoči, nema potrebe za izrugivanjem.
Meni osobno je Bundalo drag, kao i Barada, donose mi pozitivnu vrijednost u život, ali ne mislim da su njihove riječi za svakoga. Jer ničije nisu, osim Kristovih.

Vrh

PostPostano: Pon srp 21, 2025 10:11 

pa "Nije na meni da pričam, kudim crkvenu hijerarhiju, ali, kad čujem od svećenika da je nekog poslao psihijatru, pitam se, pa kakav si ti svećenik kad neznaš da je tvoje zvanje daleko iznad zvanja tog psihijatra...

Ako je to rekao Rajko Bundalo, ovdje bi mogao biti u pravu... Nažalost ima svećenika koji, umjesto da pruže "prvu duhovnu pomoć" potrebitome jer ih je zato Isus osposobio, još znaju stigmatizirati ljude i odbijati ih od duhovnih razgovora. Ako je nekome potrebna psihološka pomoć, neka ju potraže, ali takvima nije u redu odbijati i duhovnu pomoć. Postoji niz duhovnih stanja i rana koje psiholozi ne mogu rješavati jer nije njihovo područje, a svećenik bi tu itekako mogao surađivati.

Vrh

PostPostano: Pon srp 21, 2025 10:39 

Bogohulno je staviti u istu razinu Sveto pismo i bapske priče Rajka Bundala.

Znaš kak bi englezi rekli: blasphemy! Nekako se mislim, malo je reći da je takvo uspoređivanje bogohulno. Usporediti jednog lajbeka kao što je Rajko Bundalo ili Mijo Barada sa Sv. Ivanom Evanđelistom i Otkrivenjem. Skandalozno!! :| Kaže moj prijatelj Teo, citiram;

Borme istina. Malo kritičkog razmišljanja ne bi štetilo. Zanimljivo kako se vidi jasna razlika, onak, očigledna razlika između onog što pišu sveci i svetice i ovog što npr. piše Rajko Buncalo. A baš mu se prezime poklopilo - Rajko Buncalo. A vidi ovog, ovaj je probudio zmaja, koji je ni više ni manje spavao u armiranom betonu.. :roll: :roll:

Jednom sam slušao Miju na preskokce onak i naletim na dio gdje kaže -"zapalim blagoslovljenu svijeću i počnem se moliti a kad ono cijela kuća se zatrese i vidim demona zmaja u temeljima kuće koji kaže -tko me budi 2000 godina ovdje sam mirno spavao?

Henri J. M. Nouwen, Peter Kreeft, Fulton Sheen, Robert Sarah, Wilfrid Stinissen, Jacques Philippe, John Henry Newman, G. K. Chesterton, Lorenzo Scupoli, Robert Barron, Toma Kempenac, Giovanni Papini, Joachim Gnilka, Eugen Biser, Joseph Ratzinger, Mihály Szentmártoni, Jean Galot, Tomaš Špidlik, Bernhard Häring, Raymond E. Brown...

Vidi koliko ih je, a nijedan od njih nije svetac. Ti su mi prvi pali na pamet. Koliko duhovnih pisaca i vrsnih teologa. A ti meni spominješ lajbeke kao što su Rajko Bundalo i Bartol Pešorda?! Borme hudo. :|

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata