Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 18:22

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto svi 26, 2009 10:12 

hvala.

zabrinulo me...a i fLI MI..
Ne potcjenjujem nikoga, ali ja volim čitati jako samo angelusa :)
...A kad ga nema, nema niti mene....

pozdrav svima! :)

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2009 12:25 

angelus je napisao/la:
Citat:
Barnaba je napisao/la:
Imaš li neku sliku Krista koju vlč. Sudac kopira?

:wink: Nekada je cijenjeni kolega imao vizualno daleko decentniji uzor. Ovaj sadašnji uz pomoć stiliste napadno me podsjeća na kič slike koje se nude po proštenjarskim štandovima i koje bulje u prolaznika kao neukusno premazane voštane figure.
Ali slažem se s onima koji zastupaju mišljenje da svatko slobodno brine o svom izgledu, i da o tome ne mora nikome polagati račun.

:lol: Ono što bi bilo daleko ljepše i vedrije, a i pobožnije, da netko otvori poglavlje Božićnih čestitki.

hahahah!!

ovo je komentar koji me razveselio!
angelus kao umjetnik i vizualec je pogodil točno u sridu!

a tirsi se nekajčini, pa joj se opet čini, pa joj se stalno i i stalno čini!

kao ona ne bi htela reći, ali joj se čini...

8)

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2009 13:00 

Citat:
zumzum je napisao/la:
Što je s angelusom?
vidim nema ga dugo i ja sam se zabrinula..

da li je živ? je li mu se što dogodilo?

zašto ga nema??

:wink: Živ, da. Si se nadala da buš mi došla na sprovod? Voliš lijepe sprovode? Joj kak je bil lepi sprovodek.... :lol:

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2009 15:35 

angelus je napisao/la:
Citat:
zumzum je napisao/la:
Što je s angelusom?
vidim nema ga dugo i ja sam se zabrinula..

da li je živ? je li mu se što dogodilo?

zašto ga nema??

:wink: Živ, da. Si se nadala da buš mi došla na sprovod? Voliš lijepe sprovode? Joj kak je bil lepi sprovodek.... :lol:

jok! :roll:

više sam okupirana ostavštinom...recimo znam da imaš lepog peseka :P

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2009 05:55 

:wink: Misliš na Bellu? Ne ona neće nikamo, kao ni mace, a ni pernati svijet.
Kad dođe vrijeme svi će popiti jaku kncentraciju bunike :lol: i u stilu faraona, nekih kineskih careva i legendarnog Gilgameša, slijediti će svoga gospodara. :cry:

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2009 08:14 

Jezuš Marija, pa nisi ti tam neki šaman tim svojim životinjicama?
Mislila sam da su to samo političari kod nas.......

Možda se ja prikradem......i namamim lijepim pričama Bellu na more 8)

ta vrsta peseka se jako, jako voli kupati :)

Vrh

PostPostano: Pon lip 08, 2009 19:32 

:wink: Ja proizvodim jedan liker po staroj samostanskoj recepturi. Moji ga župljani jako vole, a i svećenici, pa i biskupi, sve zbog izvrsnog aromatičnog bilja i alkohola koji se pravi od meda.. Zove se ''Kućni duh''. Ako bi ga se popilo malo više čovjek bi mogao padati, a kad padneš onda se ne možeš odmah diči, nego malo počivaš..... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Pon lip 08, 2009 19:42 

Citat:
sneni je napisao/la:
Pitanje SOLI

Sjećam se pokojnih roditelja (spavao sam kao dijete s njima u sobi) grmi.. užasno.. otac kaže mami "Dora, upali sviću sv. Ivana i Pavla" (kod nas se blagolsivaju svijeće na taj dan protiv oluje) i pokrio se po galvi. A ona njemu: "E ma u "životu sv. Ivana i Pavla" (pjevao se životopis "žiće") se kaže da se treba upaliti svijeća i kleknuti i moliti. A otac kaže: onda ništa! I tako su me naučili pravilnom odnosu prema znakovima.
Znak soli i bilo koji drugi znak nam samo pomaže da lakše shvatimo otajstvo. danas se ne vjeruje u otajstvo a snagu otajstva se pripisuje znaku i upali smo u praznovjerje!

:wink: Znači, ti si sav na ćaću. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Pon lip 08, 2009 20:09 

angelus je napisao/la:
:wink: Ja proizvodim jedan liker po staroj samostanskoj recepturi. Moji ga župljani jako vole, a i svećenici, pa i biskupi, sve zbog izvrsnog aromatičnog bilja i alkohola koji se pravi od meda.. Zove se ''Kućni duh''. Ako bi ga se popilo malo više čovjek bi mogao padati, a kad padneš onda se ne možeš odmah diči, nego malo počivaš..... :lol: :lol: :lol:

:!: Da smo zločesti, a što nismo :mrgreen: , mi bi sad rekli da nam je ovo mnoge rečene stvari pojasnilo, ali Bogu hvala mi nismo zločesti. :lol:

Vrh

PostPostano: Uto lip 09, 2009 06:04 

Citat:
quote="Tirsa"]
angelus je napisao/la:

:!: Da smo zločesti, a što nismo :mrgreen: , mi bi sad rekli da nam je ovo mnoge rečene stvari pojasnilo, ali Bogu hvala mi nismo zločesti. :lol:

:wink: Je, je. Još kad bi se znalo na kojoj temi je osvanuo ovaj tekst. :lol: :lol: :lol: Ali naš dobri Barnaba je uvijek tu. On se doslovce pretvara u anđela čuvara. :lol:

Vrh

PostPostano: Uto lip 09, 2009 06:35 
Administrator

angelus je napisao/la:
:wink: Je, je. Još kad bi se znalo na kojoj temi je osvanuo ovaj tekst. :lol: :lol: :lol: Ali naš dobri Barnaba je uvijek tu. On se doslovce pretvara u anđela čuvara. :lol:
Ma bolje da se ne zna sa koje je ovo teme.
Nije Barnaba baš uvijek tu, to je mit da je on stalno prisutan :lol: - ovo sam ja prebacio.

Vrh

PostPostano: Uto lip 09, 2009 08:00 

angelus je napisao/la:

kažu zlobni jezici :roll: :roll: :roll: jer ima nešto i materinog

Vrh

PostPostano: Uto lip 09, 2009 09:04 

angelus je napisao/la:
Citat:
quote="Tirsa"]
angelus je napisao/la:

tam kod padavićara, pardon :P
padanja u duhu :D :D

Vrh

PostPostano: Uto lip 09, 2009 16:39 

Citat:
sneni je napisao/la:
angelus je napisao/la:

kažu zlobni jezici :roll: :roll: :roll: jer ima nešto i materinog

:wink: Ništa ti ja nisam dodavao niti oduzimao, sve prema tvojoj interpretaciji. :lol:

Vrh

PostPostano: Uto lip 09, 2009 16:47 

Citat:
sneni je napisao/la:
Svećenik sa 40 godišnjom praksom - u životu doživio svega i svačega - ali ovo liječenje obiteljskog stabla smatram novotarijom koja nema nikakve ukorijenjenosti a još manje veze sa naukom o krštenju.
1. Nitko ne može podnositi (primiti tuđi grijeh) Svi osobni grijesi i sve kazne za grijehe (tako uči Crkva) brišu se krštenjem. Niti nekoga Bog KAŽNJAVA zbog tuđeg grijeha. Prema tome te molitve otklinjanja i ne znam kako se sve zove su samo pomodarstvo.
2. Posljedice nečijeg grijeha (dijete nosi posljedice ako je začeto u pijanstvu roditelja) i samo Bog čudom (koje ne čini na pokret "magičnog štapića - ozdravljenje obiteljskog stabla" ) može ukloniti te posljedice (redovito ne uklanja ) pa dijete nosi posljedice cijelog života - poremećaji, genski i td.
Ako su rodielji potrošili u ludo imanje - dijeca žive u siromaštvu. I takve prirodne posljedice nekog čina (grijeha) ne vjerujem da se redovito može popraviti (naglašavam da neke izvanredne milosti nisu moguće - ali na njih se u svagdanjem životu i redovitom životu ne može računati.
Dakle držimo se naučavanja o milosti katoličke Crkve a novotarije ostavimo onima koji su ih posadili!

:wink: Ništa ti to ne shvaćaš samnom skupa. To ti je nova teologija za današnje vrijeme. Ludo vrijeme.. a onda i sve ostalo. Da se još i ne zamjerim nekome.
Nego, pročitao sam jednu, kao, mudru izreku; da se na svakom obiteljskom stablu nađe i pokoji majmun. A šta ćeš, neki bi da im obiteljsko stablo sja ko božićna jelka, bez majmuna. :lol:
Ili kako se to lijepo u Srbiji kaže: ''Dokon pop i jariče krsti.'' :roll:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata