Živimo u vremenu gdje se mora pazit što se govori i što se piše.
Alarm za uzbunu je dok se
dobro naziva zlim a zlo nazivamo dobrim; čovjek mora zatirat istinu a govorit obmane i laži..
Cijela situacija tj današnji događaji ovog vremena podsjeća na vrijeme Isusa i barabe, dok su ljudi bjesomućno vikali da objese Isusa a oslobodi barabu i dok to pretočimo u današnje vrijeme, stvar je ista to se stalno događa i svjedočimo tomu iz dana u dan.. Baraba vodi glavnu riječ i njega se treba oslobodit a Isusa osudit i razapet.
Praktički svako malo galamimo, "oslobodite barabu osudite Isusa".
Najbolji pokazatelj je koncert od MPT, mediji i većina sa lijevog spektra vidi taj famozni ustašluk i to treba bit sankcionirano a bilo bi idealno da mu se zabrane koncerti, slažem se da je bilo izoliranih (koje treba sankcionirati) slučajeva, ali, više sam vidio dobra nego zla, odnosno, dobro je prevladavalo a zlo je bilo u sjeni, naravno, ne prenose se molitve tokom koncerta kao i prije koncerta, jel, a kog to zanima; nego se traži krv i rade se podjele u društvu. Možda MPT unosi kontroverze u društvu a istovremeno čovjeka tjera na razmišljanje kao i razlučivanje..
Da li je MPT "kriv" ili čovjek koji osvjetljava put, to ostavljam svakome na odabir, imajmo na umu i da među vjernicima ima trzavica i dolazi do neslaganja, tko je u pravu, bit će uvijek postavljeno pitanje a očito će biti više odgovora na jedno pitanje. Tu možemo pričati i o ovima koji mole na trgu, neki čak vele da se moli u crkvi. Di je tu ta tolerancija?
https://www.youtube.com/watch?v=Gz39NAhdHy4&t=2659sGledao sam ovaj intervju, moram priznat da je naslov pogodak u sridu, btw, za one koji ne znaju, bio im je zabranjen koncert u močvari poradi jedne stvari koji pika u srž ovih koji se zalažu za pobačaje, a jedna pjesma je vezana uz to, pa eto, nije u redu obranit život, jel; to je neko razmišljanje ovih koji se zalažu za sve, samo ne za ono što je bitno za spasenje duše i čovjeka.
E sad, što je to tolerancija i zakaj se to tolko spominje i vidim da su im usta te riječi da jedva govore?
Posebno je vidljivo kod medija i progresivnog djela populacije gdje non stop govore o toleranciji i sve je to super, sve je za pet, dok ne dođemo do škakljivih tema, a prvo što mi pada na pamet je rodna ideologija i sve srodno vezano uz taj pojam..
Homofobija im je glavna riječ u ustima ukoliko se ne slažete s njima i u duhu istine, smirenosti govorite im o iskrivljenim stvarima, uglavnom, bit će te proglašenim boldanim.
Naravno nije samo rodna ideologija na meniju ima tu i pitanje pobačaja a mislim da je i općenito ukoliko se ne slažete s društvom koje je skoro pa sve prihvatilo kao normalno, te se teško više može razaznat dobrog od lošeg, svelo se sve na relativizam, granice skoro pa ne postoje, čovjek teško razaznaje tko je muško a tko žensko, čovjek se unakazuje do te granice, a to je granica ludila, al eto, to je "moderno", to je sad ""IN", "treba pratit vrijeme" (umjesto da pratimo Gospodina) itd.
Da li tolerancija treba postojati što se tiče vjere i kako na nju gledat u svjetlu vjere i kršćanstva?