Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 05:57

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 210 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub lip 21, 2025 14:40 

Nije čovjek stvoren prije svega već je čovjek stvoren kasnije, poslije biljaka i životinja. Vama modernistima kronologija ne...

Nisam baš siguran zafrkavaš li me ili zaista ne razumiješ napisano. Ali nema veze, završimo ove besplodno prepucavanje.

Vrh

PostPostano: Sub lip 21, 2025 16:46 

Nisam baš siguran zafrkavaš li me ili zaista ne razumiješ napisano. Ali nema veze, završimo ove besplodno prepucavanje.

Bitno je ono što sam poslije napisala, a ti modernistički zanemario jer je bitno. Dakle bez Katoličke Crkve nama spasenja i prije i sada.

Vrh

PostPostano: Ned lip 22, 2025 10:44 

Ne razumijem zašto izvrćeš Pintsove riječi a i samu dogmu??

Nitko ne tvrdi da bez KC ima spasenja!, jer dogma tako ne glasi!
Dogma koju nam da FRAN26 kaže da se neće spasiti onaj tko je izvan KC..tko nije član KC !
tO SU SKROZ RAZLIČITE STVARI

Iz tvoga pisanja zaključujem da ne uviđaš razliku između dogme i nauka kC!
Ili naravno uviđaš ali pišeš nerelavnten stvafri i mantraš o modernizmu
Da li ti tvrdiš da je KKC u odredbama 846-848 ČISTI MODERNIZAM, HEREZA I DA GA TREBA ODBACITI?
RECI ISKRENO!

Nauk KC i KKC kaže da ima spasenja i ljudi koji nisu članovi KC!

Kako objašnjavaš koliziju , nesuglasje između dogme i nauka KC/ KKC?

Vrh

PostPostano: Pon lip 23, 2025 10:38 

Ne razumijem zašto izvrćeš Pintsove riječi a i samu dogmu??

Nitko ne tvrdi da bez KC ima spasenja!, jer dogma tako ne glasi!
Dogma koju nam da FRAN26 kaže da se neće spasiti onaj tko je izvan KC..tko nije član KC !
tO SU SKROZ RAZLIČITE STVARI

Iz tvoga pisanja zaključujem da ne uviđaš razliku između dogme i nauka kC!
Ili naravno uviđaš ali pišeš nerelavnten stvafri i mantraš o modernizmu
Da li ti tvrdiš da je KKC u odredbama 846-848 ČISTI MODERNIZAM, HEREZA I DA GA TREBA ODBACITI?
RECI ISKRENO!

Nauk KC i KKC kaže da ima spasenja i ljudi koji nisu članovi KC!

Kako objašnjavaš koliziju , nesuglasje između dogme i nauka KC/ KKC?

Oci su govorili da izvan Crkve nema spasenja a kasnije neki dodaju katoličku ili pravoslavnu bez potrebe.
Crkva je jedna i svi se pozivaju na tu jednu sveopću ili katoličku, apostolsku itd.

Nema nikakve razlike između dogme i učiteljstva jer ko će biti dionik te jedne Crkve na kraju određuje Bog a ne naše pametovanje da je nužno da postane formalni član.

Mi trebamo na neki način pozivati sve ljude da po krštenju uđu u tu Crkvu i u tom smislu im možemo reći da izvan Crkve nema spasenja ali isto tako smo dužni reći da za one koji ne postanu formalni članovi sam Bog određuje njihovu " sudbinu" a isto tako da ni krštenje nije garancija spasenja nego samo milost Božja.

Vrh

PostPostano: Uto lip 24, 2025 15:21 

Nije čovjek stvoren prije svega već je čovjek stvoren kasnije, poslije biljaka i životinja. Vama modernistima kronologija ne znači ništa kao i hippycima, jer vam ništa nije bitno kad propagirate totalni relativizam.
Pa tim je čudnije što ti Božju ljubav hoćeš odvojiti od Katoličke Crkve. Odnosno dokazano napadaš one koji su samo tvrdili kako bez Nje nama spasenja i prije i sada. Prvo to trebaš prihvatiti, a ne hippiyevski tumarati okolo.

Ne mogu izdržati...Ovo PRIJE SVEGA skroz si krivo razumjela. Malo razmisli.

Vrh

PostPostano: Uto lip 24, 2025 17:18 

haha baš i meni sad nije jasno

Vrh

PostPostano: Uto lip 24, 2025 19:04 

Ne mogu izdržati...Ovo PRIJE SVEGA skroz si krivo razumjela. Malo razmisli.

Majkićka je itekako dobro razumjela. Zato i joj jest muka od ovakvog modernističkog pisanja. :|

Vrh

PostPostano: Sri lip 25, 2025 05:20 

O mulci modernistički, Katolička crkva je jedina Crkva, onakva kakvu je Krist osnovao i kakva će ostati!

Vrh

PostPostano: Sri lip 25, 2025 14:29 

O mulci modernistički, Katolička crkva je jedina Crkva, onakva kakvu je Krist osnovao i kakva će ostati!

Lol. :)

Vrh

PostPostano: Sri lip 25, 2025 15:11 

Majkićka, kako tumačiš iznenadnu trolovu ljubav? Smišlja nešto?

Vrh

PostPostano: Sri lip 25, 2025 16:32 

Majkićka, kako tumačiš iznenadnu trolovu ljubav? Smišlja nešto?

Nema se tu šta tumačiti. Majkićka i Lars bili su "stupovi" pravovjerja na ovom forumu. Pošto se Lars povukao, ja sam preuzeo njegovo mjesto. Mi se samo borimo za istinu, ništa više ni manje od toga. :|

Vrh

PostPostano: Sri lip 25, 2025 18:45 

Ljudi pa ja ne mogu boliviti pa vi ne poznajete oce Crkve a pozivati se na katoličku vjeru pa zar vas nije sram...ja sam to tek danas skužil...ne mogu vjerovati...

Vrh

PostPostano: Čet lip 26, 2025 12:27 

Oj kopitaru, Katolička je Crkva tu ne boj se! Zasjede šizmatičke neće ju nadvladati. Uzalud ti "terrible two" ili Tantumi, neka ti se Bog smiluje.

Vrh

PostPostano: Čet lip 26, 2025 19:05 

Oci su govorili da izvan Crkve nema spasenja a kasnije neki dodaju katoličku ili pravoslavnu bez potrebe.
Crkva je jedna i svi se pozivaju na tu jednu sveopću ili katoličku, apostolsku itd.

Mi trebamo na neki način pozivati sve ljude da po krštenju uđu u tu Crkvu i u tom smislu im možemo reći da izvan Crkve nema spasenja ali isto tako smo dužni reći da za one koji ne postanu formalni članovi sam Bog određuje njihovu " sudbinu" a isto tako da ni krštenje nije garancija spasenja nego samo milost Božja.

Samo je Katolička Crkva ona koju je osnovao Krist, a pravoslavna crkva zapravo ne postoji kao jedinstvena crkva već se radi o nizu nacionalnih crkava koje po svojoj suštini nisu katoličke.

Vrh

PostPostano: Čet lip 26, 2025 19:16 

Samo je Katolička Crkva ona koju je osnovao Krist, a pravoslavna crkva zapravo ne postoji kao jedinstvena crkva već se radi o nizu nacionalnih crkava koje po svojoj suštini nisu katoličke.

BRAVO!!!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 210 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata