Meni bi to baš bilo zanimljivo.
Ali nije mi blizu
Još jedna nova najava - za Zadar - od 14. do 16.3. Vrijeme i mjesto na poveznici:
https://hagio.hr/najave/seminar-nove-ev ... jte-zadar/Bit će i online-seminara (vremenski traju isto - petak, subota i nedjelja u večernjim satima), pa kad objave prenijet ću...
Inače imaju i u Splitu tjedne hagioterapijske susrete (u svom Centru, Poljička cesta 13), ali to je svaki tjedan jedna tema iz hagioterapije, slično kao što imaju i svaki utorak online (u 19,30 pa do 21,00).
Hagioterapija je nastala iz seminara nove evangelizacije i iz daljnjih istraživanja koje je provodio Ivančić sa svojim suradnicima (Zajednica Molitva i Riječ - Zajednica MiR). U početku sam i ja pomalo bila skeptična kako će netko moći nastaviti takvo djelo poslije Ivančića (on je zaista bio karizmatičan s bogatim znanjem i zavidnim radnim tempom), ali nasreću, on je to za života predvidio i okupljao ljude, formirao ih u zajednicu i obučavao ih kako da provode ovakve seminare iako su laici. Dvije su velike skupine danas u zajednici, jedni su evangelizatori, a drugi hagioterapeuti i hagioasistenti, ima među njima i danas istraživača i stručnjaka koji djelo nastavljaju dalje. Ivančić im je ostavio Pravilo zajednice po kojem slijedi formacija i studij tako da hagioterapiju ne može (i ne smije) raditi bilo tko, nego samo tko položi ispite prema Ivančićevom temelju. Jedino je tako bilo moguće da hagioterapija ostane vjerodostojna i da se ne razvodni...
Ipak, svatko može uzeti koju Ivančićevu knjigu, studirati ju i primjenjivati na sebi (iskusiti je li korisna ili nije). Po mom mišljenju, to je zaista Božja stvar koju se nažalost i u našim crkvenim krugovima često zanemaruje i osporava (ili jednostavno ne poznaje dovoljno).
S druge strane, svećenici se često žale da nema dovoljno formiranih vjernika-laika koji bi evangelizirali druge, a u ovoj Zajednici Ivančić ih je pripremao upravo za tu ulogu i to preko priručnika "Susret sa živim Bogom" (koji je zaista detaljan i bogat) i ostalih svojih djela (također i preko djela crkvenog učiteljstva, da ne bi bilo zabune...)
Ja sam tu samo vanjski promatrač, a kao sudionica više seminara i ovih hagio-susreta mogu samo reći: toliko mira, dobrote, korisnih stvari za vjeru i svagdanji život ne nađoh nadaleko...

Zato preporučam i dalje i sve vas pozdravljam Profesorovim riječima: lijepo je i dobro što postojite.. Dragocjeni ste, a Božja je volja da upoznate Njega i Njegovu ljubav još više...