Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 19:52

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sub ožu 01, 2025 12:10 

Dragi i dobri Bože,

Molim Te da svim ljudima ovoga svijeta, uključujući i mene, daruješ poniznost srca. Pomozi nam da prepoznamo svoju malenost pred Tvojom veličinom i da uvijek tražimo Tvoju volju, a ne svoju. Obrati nas sve, Isuse, jer svi smo grešnici koji trebaju Tvoje milosrđe. Izlij svoju milost na one koji su daleko od Tebe i na nas koji Te ponekad zaboravimo.

Oslobodi nas, Gospodine, od svakog grijeha, posebno od teških grijeha koji nas udaljuju od Tebe. Daj nam budnost i snagu da izbjegavamo i lake grijehe, kako bismo živjeli u Tvojoj blizini. Nadahni nas da sve više molimo, postimo i vršimo djela ljubavi, kako bismo očvrsnuli u vjeri i bili svjetlo drugima.

Molimo Te za mir u svijetu, Bože naš. Učini da u svima nama zavlada Tvoj mir – mir srca, mir savjesti, mir koji samo Ti možeš dati. Neka Tvoj mir zahvati naše obitelji, zajednice i narode, jer svijet može biti u miru samo kada smo mi u miru s Tobom i jedni s drugima.

Hvala Ti što nas voliš i što nas nikada ne napuštaš. U Tebe se uzdamo, naš Spasitelju i Kralju. Amen.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 01, 2025 12:15 

Dobri Bože svemogući, presveti Kriste Kralju, slavimo Te i proslavljamo svi!

Molim Te svemogući Bože da svi ljudi ovog svijeta prijeđu na katoličku vjeru, da se krste, pričeste, ispovjede i krizmaju! Da svi ljudi ovog svijeta obave svoju životnu ispovijed!!!

Molim Te presveti Bože za svijet bez poroka, bez ovisnosti!!!

Podari molim Te predragi Bože svim ljudima neiscrpnu energiju koja potječe od tvojeg Božanskog izvora!!!

Molim Te sveprisutni Bože za obraćenje svih ljudi svijeta!!!

Daj Bože molim Te da platno sredstvo postanu dobra djela (koliko god to sad zvučalo neizvedivo)!!!

Bože daj molim Te da nastupi Tvoje Kraljevstvo na zemlji, a potom i na Nebu...

I na svemu tome Ti hvala dragi Bože!!! Od srca Ti hvala!!! Hvala, hvala, hvala!!!

Vrh

PostPostano: Sub ožu 01, 2025 12:19 

Slava Tebi, Bože, Stvoritelju svega što postoji, Vladaru neba i zemlje, svjetla i tame, početka i kraja. Slava Tebi u vječnosti, u tvojoj bezgraničnoj mudrosti i ljubavi, koja sve ljude obuhvaća i sve stvorenje uzdržava. Ti si izvor života, svjetlo koje vodi, snaga koja krijepi.

Zahvaljujemo Ti, Gospode, za svaki dah, za svako jutro koje nam daruješ, za svaki trenutak koji živimo. Zahvaljujemo Ti za sve što imamo, za radost i tugu, za izazove i pobjede, za sve ljude koje si postavio na naš put. Ti nas vodiš kroz život, kroz sve teškoće i blagoslove, a mi se uzdamo u Tvoju mudrost, jer znamo da ništa nije slučajno i sve je u Tvojim rukama.

Bože, Tvoj narod, raštrkan po cijeloj zemlji, toliko je različit – različitih jezika, boja, kultura i uvjeta. Neki su rođeni u izobilju, neki u siromaštvu. Neki su iskusili ljubav i radost, dok su drugi okusili samo bol i patnju. No, pred Tobom, Oče, svi smo jednaki. Ti vidiš srce svakog čovjeka, Ti razumiješ naše misli, našu borbu, naše težnje. I zato Te molimo, Gospode, pogledaj na sve nas svojom milosrdnom rukom.

Molimo Te, ujedini nas u ljubavi, u bratstvu, u suosjećanju. Pomozi nam da vidimo jedni druge ne po našim razlikama, već kao Tvoju djecu, kao braću i sestre, jednako vrijedne u Tvojim očima. Oprosti nam kad padnemo u iskušenja podjela, mržnje i netrpeljivosti zbog naših različitosti. Nauči nas da ljepotu stvaranja vidimo upravo u toj raznolikosti, ali da u isto vrijeme težimo jednakosti – jednakim pravima, prilikama i dostojanstvu za sve ljude.

Oslobodi naša srca od predrasuda, od oholosti, od zavisti. Učini nas svjesnima da smo svi međusobno povezani, da svaka naša riječ i djelo utječe na druge. Daj da činimo dobro svakome, bez obzira tko su oni i odakle dolaze. Neka pravda i mir zavladaju među narodima, neka ljubav prema bližnjemu nadvlada sve podjele, neka svaka ruka bude pružena u pomirenju i solidarnosti.

Bože, molimo Te, smanji naše razlike, ujedini nas u Tvojoj istini. Daj da svi ljudi svijeta osjete Tvoju prisutnost i pronađu mir u Tebi. Neka nestane svake nepravde, gladi, ratova i siromaštva. Blagoslovi sve one koji pate, koji su izgubili nadu, koji su u nevolji, i daruj im snagu i utjehu.

Molimo Te za vodstvo nad svim vođama svijeta, da ih Tvoj Duh nadahne na odluke koje će donijeti mir, jednakost i blagostanje za sve. Očisti srca sviju od samovolje, egoizma i koristoljublja, i ispuni ih željom za općim dobrom.

Neka svjetlost Tvoje ljubavi obasja cijeli svijet, neka Tvoj mir zavlada u našim srcima, a Tvoja pravda na zemlji. Amen.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 01, 2025 12:51 

Dragi Bože,

Slava Tebi na visini i na Zemlji...

Hvala Ti na svim našim iskustvima kroz koja prolazimo - na svim našim usponima i padovima...Hvala Ti na svemu što si pružio svakom pojedincu ove planete...

Znam, nismo svi rođeni s istim životnim uvijetima, ali daj da nas to ne koči u težnji da se trudimo postati sveti i povezani s Tobom...

Zato Te molim dobri Bože, da nas oslobodiš svake zavisti i ljubomore, i da se ne uspoređujemo s drugima, jer svi imamo mjesto u Tvojem planu i svatko ima svoj put...

Molim Te Bože, podari nam svima milost da oprostimo i zaboravimo... i da budemo u miru sa svima!

Molim Te Bože, prosvijetli i obrati sve ljude ovog planeta, i podari nam svima zdravlje, radost, sreću i veselje...

Isuse blaga i ponizna srca, učini srca svih nas po srcu svome!

Ujedini nas sve, dragi isuse, i podari nam svima čistoću srca i nakana...

Oslobodi nas, molim Te Isuse od svih navezanosti, od svih ovisnosti, od svih bolesti - kako tjelesnih tako i duševnih...ali ponajprije nam podari svima duboku i iskrenu vjeru, jer...TI si rekao, sve je moguće onome koji vjeruje!

Daj nam svima da progledamo srcem - i da se nastaniš u srcu svakog pojedinca Zemlje!

Isuse, daj svim narodima ovog svijeta, da povjeruju u Tebe i da se spase...Molim Te Isuse!

Molim te također svemogući Bože i za duše u čistilištu, da ih polako, ali sigurno privedeš u život vječni....

Podari molim Te sveti Bože, svim ljudima svijeta da nauče moliti i razgovarati s Tobom, da se trude biti što bolji i iskreniji i da se svi mi vodimo Tvojim Duhom - Duhom Svetim...Da nas Duh Sveti nadahne da činimo što više dobrih djela, da rastemo u vjeri i svetosti, da molimo i blagoslovlajmo jedni druge...

Molim Te za mir - u čitavom svijetu i u srcu svakog čovjeka!

I za kraj, hvala ti od srca unaprijed na svemu....

Hvala, hvala hvala, tisuću puta hvala...

Ne tražim ništa sad i odmah; jer Ti ćeš najbolje znati kad je pravo vrijeme da se ispune ove molitve...

I neka bude volja Tvoja jer Ti si čista Ljubav i Dobrota!

Vrh

PostPostano: Sub ožu 01, 2025 13:11 

Pitao sam se dosta puta, čuje li i ispunjava li Bog želje upućene svima ljudima ove Zemlje...
Svaki moj post na kruhu i vodi imao je određenu nakanu - ali što ako je ta nakana namijenja globalno, na sve ljude ovog svijeta...
Jer koliko god različiti svi mi bili, i tjelesno i duševno...Koliko god u različitim okolnostima odrastali i različiti odgoj imali...SVI smo mi u njegovim očima jednaki - i katolici, i muslimani, i hinduisti, i budisti i ateisti! I ne postoji podjela na "glupe" i "pametne"! Već svi smo mi djeca Božja, sa svim svojim manama, vrlinama, slabostima, ranama, nesigurnostima itd...

Zato molim sve vas katolike, da se ujedinimo u ovom odjeljku na zajedničku molitvu za sve nas...za sve ljude ovog svijeta, a posebno za one izgubljene ovce..

Zato budite kreativni i pokušajte onako od srca iznijeti svoje vlastite molitve za sve ljude...Sve ove molitve koje sam naveo namijenjene su svakom pojedincu na Zemlji...I sam sam ih pisao...

Isus od nas traži iskrenost! On nas ionako najbolje poznaje i ne želi da itko od nas propadne; želi da se svi spasimo!

On je rekao da molimo za svoje neprijatelje, da ih blagoslivljamo i da im oprostimo, ali i zaboravimo. On je rekao: "Gdje se dvojica ili trojica sastanu radi mene, tu sam i ja s njima!"

Zato vas molim da se uključite svi u ove molitve i da kreirate svoje vlastite, namijenjene cjelokupnom čovječanstvu! Ali mogu bit i vaše osobne molitve i vaše osobne nakane!

Živimo u šizofrenim vremenima nažalost - i zajednička molitva je potrebna više nego ikad!

Hvala vam svima koji čitate ovaj odjeljak!

I Bog vas sve blagoslovio i podario vam svima zdravlja, obilja i sreće u životu!

Amen.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 01, 2025 13:18 

Posebno su mi drage litanije poniznosti svete Majke Terezije...Pa ću ih tu navesti...Poniznost je izuzetna vrlina kojoj bi svi trebali težiti...Pa evo:

Gospodine, smiluj se!

Kriste, smiluj se!

Gospodine, smiluj se!

Kriste, čuj nas!

Kriste, usliši nas!

Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!

Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se!

Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!

Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!

Isuse blaga i ponizna Srca, učini srca naša po Srcu svome!

Od želje da budemo poštovani, oslobodi nas, Isuse!

Od želje da budemo voljeni, oslobodi nas, Isuse!

Od želje da budemo slavljeni, oslobodi nas, Isuse!

Od želje da budemo hvaljeni, oslobodi nas, Isuse!

Od želje da budemo voljeni više od drugih, oslobodi nas, Isuse!

Od želje da nas pitaju za savjet, oslobodi nas, Isuse!

Od želje da budemo priznati, oslobodi nas, Isuse!

Od želje da budemo omiljeni, oslobodi nas, Isuse!

Od straha da ćemo biti poniženi, oslobodi nas, Isuse!

Od straha da ćemo biti prezreni, oslobodi nas, Isuse!

Od straha da ćemo biti prekoreni, oslobodi nas, Isuse!

Od straha da ćemo biti oklevetani, oslobodi nas, Isuse!

Od straha da ćemo biti zaboravljeni, oslobodi nas, Isuse!

Od straha da ćemo biti ismijani, oslobodi nas, Isuse!

Od straha da ćemo biti osumnjičeni, oslobodi nas, Isuse!

Od straha da će nam nanijeti nepravdu, oslobodi nas, Isuse!

Da drugi budu voljeni više od nas,

Isuse, daj nam milost da to želimo!

Da drugi budu poštovani više od nas,

Da drugi budu izabrani, a mi ostavljeni po strani,

Da drugi budu hvaljeni, a mi nezapaženi,

Da u očima svijeta drugi mogu rasti, a mi se smanjivati,

Da drugi imaju prednost pred nama u svemu,

Da drugi postanu svetiji od nas, a da mi postanemo sveti koliko Ti želiš,

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!

Pomolimo se

Gospodine Isuse Kriste, koji si kazao: ''Ištite i primit ćete, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se'', daj nam, molimo Te, božansku svoju ljubav, da Te svim srcem, ustima i djelima ljubimo i nikada Te hvaliti ne prestanemo. Daj nam, Gospodine, da se Tvoga svetoga imena bojimo i ujedno ga uvijek ljubimo, jer nikada ne prestaješ ravnati one koje u svojoj ljubavi utvrđuješ. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen!

Poniznost je govoriti što manje o sebi;

ne miješati se u tuđe poslove;

paziti da ne budemo znatiželjni;

prihvaćati radosno protivljenja i ispravke;

prelaziti preko tuđih pogrješaka;

prihvaćati zanemarenost, zaborav i mržnju;

ne tražiti da budemo posebno ljubljeni i prihvaćeni;

odgovarati uljudno i kad smo izazvani;

ne gaziti nikada ničije dostojanstvo;

ne raspravljati ni onda kad imamo pravo;

birati uvijek ono što je teže.

Vrh