Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 20, 2026 15:43

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 41  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned stu 17, 2024 14:31 

@Hrki, potpis na sve što si napisao!
Drago mi je da misliš svojom glavom i oslanjaš se na svoje srce. Gospodin će nam suditi po našoj savjesti. Ne hodamo svi u istim cipelama niti nam je Gospodin dao iste uloge.

Jedino na što treba uvijek paziti: nemoje se nikada navezati ni na koga i ni na što, osim na Krista. Ni na Grebenara, ni na biskupa ni na papu ni na obitelj i Crkvu. Samo na Krista! Sv. Pavao je o tome lijepo pisao. Ako osjetiš da te netko odvlači od tvoje savjesti makni se.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 14:46 

Drago mi je da misliš svojom glavom i oslanjaš se na svoje srce. Gospodin će nam suditi po našoj savjesti. Ne hodamo svi u istim cipelama niti nam je Gospodin dao iste uloge.

Jedino na što treba uvijek paziti: nemoje se nikada navezati ni na koga i ni na što, osim na Krista. Ni na Grebenara, ni na biskupa ni na papu ni na obitelj i Crkvu. Samo na Krista! Sv. Pavao je o tome lijepo pisao. Ako osjetiš da te netko odvlači od tvoje saclvjesti makni se.

Dobar si post Hrkiju slao , dobar si savjet Hrkiju dao, od sada on će tebe slušati i ništa loše neće kušati.

i ja bi takve postove slao kada bi tako dobro znao, kao ti dobro pisati, kao ti dobro risati i tako dobre savjete davati na dobro svakome na ovom forumu, na dobro svakome ko je u podrumu.....

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 15:17 

Dobar si post Hrkiju slao , dobar si savjet Hrkiju dao, od sada on će tebe slušati i ništa loše neće kušati.

i ja bi takve postove slao kada bi tako dobro znao, kao ti dobro pisati, kao ti dobro risati i tako dobre savjete davati na dobro svakome na ovom forumu, na dobro svakome ko je u podrumu.....

Ne budi ciničan.
Slušaj svoju savjest, po njoj će ti biti suđeno.
Nije moj savjet, samo prenosim ono što mi je jedan mudri isusovac rekao.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 15:52 

Vam iz sekte Grebenari je svima ispran mozak i vazno je i znate samo sto vam lider sekte govori.

Kako neuk i povrsan skup naroda.
Vidim po ovom sto pišete.
VG nema, podrsku ni suradnju svecenika iz zupe Međugorje. Ako mi ne vjerujete idite tamo i pitajte.
I kad citam ovaj gore post vidim da sve sto sam vam objasnila kao i sve sto Vam KC govori o VG vama vise nista ne znaci. I to je taj raskol i otpad koji je VG stvorio svojim liderstvom i sektom.
Nema vama pomoci bez egzorcizma. Samo vlado pva lado pa vlado. Vlado rekao ovo, ono, pa, to i to. Nije bitno sto kazu svecenici, ni njegov biskup ni njegovi zupnici,ni oni koji ga poznaju kakav je. Vi članovi njegove sekte ste odgojeni u ime evanđelja po Vladi i sirite to sektasko evanđelje kao jedino ispravno. Strasno, u kakvom ste stanju.
Milijoni Hrvata mole oduvijek za oslobođenje Hrvatske i za njen blagoslov. Nama je Vlado jasan od pocetka. Lider sekte i lazni prorok i nije katolik. I mi smo svojim molitvama i zrtvama uvijek čuvali Hrvatsku i rat oruzani zaustavili.
A vi grebenari sekta samo pjevate kao vam vas lider vase sekte svira. Tako vam je to u sektama. Ne smijete misliti svojom glavom.
Otpali od Crkve a mozak vam ispran da jedino bi sad molite i valjate. Kao i ovi ljudi koji su zbog sekte grebenari završili na molitvama oslobođenja ni vama bez njih nema povratka u majku Crkvu Katoličku. Bas
Ista sekta i otpad knjige isti ste samo se vi zovete grebenari. Tamo lova ide nekoj bogatoj Mariji iz Irske a ovdje Grebenaru iz Vinkovaca koji je shvatio da ce mu plan uspjeti samo ako preseli u Međugorje.
70 000 clanova sekte nije mali broj.
Nema vam pomoci bez egzorcizma.

Kamenspoticanja:ovo što ću staviti ispod si ti jučer napisala:

On je poslan i ubačen kao trojanski konj u našu Crkvu i u Međugorje da nas rasturi gore nego Milanović i Plenković. Tlo zna koliko je ljudi u pozadini i koje magijske obrede rade za taj narod dok oni poste mole. On nema straha govoriti o najopasnijim ljudima u Crkvi, gay loby. A, zasto?? Kako to? To samo govori da ima njihovu zastitu i da je ovo sve predstava da nam rasturi narod i Crkvu, do duhovnog unistenja.
Treba prestati s njim moliti i postiti. To nam je jedina nada da se izvučemo. Ovo je veliki sotonin napad na nasu KC u Hrvatskoj. Trebamo svakog covjeka koji razumije pozadinu u ovom napadu na nasu Crkvu i moli u miru u ovom duhovnom ratu hladne glave cuvajući ijedinstvo Crkve uz nase svecenike. Vjeroučiteljica Anita Ramić nikad nije u svojim videima spomenula gay loby jer je znala da u njih ne smije dirati.

Jedino se slažem s tobom u vezi gay lobija :((
gay lobi je u KC u svijetu izuzetno jak...od njih je velike probleme imao Papa IVAN PAVAO II, te Benedikt XVI...za papu Ratzingera se najviše priča da je odstupio zbog jakog gay lobija u Vaticanu!
Posebice ja taj lobi jaku njemačkoj, koja najviše ruši našu vjeru i jedinstvo...vidiš da vatican teško izlazi na kraj sa tip pokretom u njemačkoj ali i drugim zemljama u EU!
Za ovu vjeroučiteljicu ne znam tko je, ali ako je to rekla, onda tu ima istine...svatko tko dira u gay lobi u KC ima velikih problema!

Imam osjećaj da se na Grebenara najviše diglo jer je spominjao dugine zastave, lgbt agendu koja se uvlači u KC...više puta je spominjao i pederluk u našoj KC, upravo ovo što i ti kažeš!
Moguće je da je otkrio i pederluk kod svećenika u Međugorju ILI U ĐAKOV-OSJEČKOJ BISKUPIJI GDJE JE RANIJE ŽIVIO I odakle je nb hranić!...u stvari sam je rekao da je od nekih svećenika u međugorju čuo tko su gejevi od svećenika dolje u međugorju!
Dr. Grebenar ne brani gay lobi , bego baš suprotno!

Misliš da gayevi , posebno ako ih ima u vrhu klera ne znaju kako udariti na one koji ih prozivaju?

Zadnja izmjena: hrki; Ned stu 17, 2024 16:27; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 16:15 

Vama koji ste otpali nije nista jasno.
Pa kako bi vam i bilo kad ste u sekti tipa koji je udren u glavu i ispire vam mozgove.
Kad vam VG kazei da ste vi izmolili i pobjedu Oluje nemojte ni tada progledati. I to ce biti istina jer VG sve sto kaze je samo istina.

1)Nemoj vrijeđati one koji slušaju EIM da su sektaši...ja nisam u nikakvoj sekti...osobno V.Grebenara ne znam!
2)Nemoj bez ikakvih dokaza podmetati da smo otpali od kC! :shock:

3) u čemu je problem kada VG poziva da se molimo, postimo, da idemo što češće na misu, da se ispovjedamo što češće ( barem 1 mjesečno kako je i Gospa iz međugorja rekla...ja tako radim zadnjih 30 godina!), da idemo na svetu pričest, da živomo sakramentalnim životom...gdje ti tu vidiš preotestantizam i otpad od vjere???
Čovjek upravo poziva da se držimo svih najjačih stupova katoličke vjere ( na to nas upravo i Gospa poziva u svojim porukama ovih 43 godine!!)
4) vladimir ukazuje na opasnosti od LGBT pokreta koji se uvlači u KC, na pederluk i pedofilstvo koje se stavlja pod tepih!
O čemu ti pričaš? O kakvom se tu protestantizmu radi??

I da znaš da nisam ludo navezan na VG i EIM...te uratke sam slušao redovito prva 33 dana kada nas je pozivao na posti , molitvu, moljenje krunice Krvi Kristovoj , na razvezivanje čvorova od strane BDMarije...poslije sam poslušao desetak EIM
Ja vodim vjerski život isto kao i prije pojave V.Grebenara...u stvari sada vodim još jači post, molitvu...ne padam ka protestantizmu nego baš suprotno!

Prije se ova tema zvala: POZIV NA 33 DANA KRUNICE KRVI KRISTOVOJ
Na ovoj temi sam samo o krunici pisao i pozivao na moljenje krunice...
Poslije je administrator , negdje oko 22.10 . promienio naziv teme i ispred dodao V. GREBENAR...samo da se zna, posebice oni koji su se uključili iza 22.10!

Zadnja izmjena: hrki; Ned stu 17, 2024 16:34; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 16:19 

Na VG svecenici i laici upozoravaju jer vide da je tip lazni prorok. Jer su dokazali njegove lazi i hereze prijetnje i kletve kao i to da je otpali katolik i raskolnik. Zato jer je oholica manipulator i jer ima poremecaj osobnosti narcizma, jer mu se vide simptomi. Govorimo protiv njega jer znamo tko su lazni proroci.
Eto zasto.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 16:22 

Postom možemo zaustaviti ratove i mijenjati prirodne zakone. Tako Gospa kaže!

Mi u Rijeci smo imali trodnevni post za našeg biskupa i svećenike, rezulatati su brzo došli. Niti jedna molitva i post neće propasti!

I sotonisti isto znaju kazu i vjeruju. Zato i oni poste.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 16:26 

Infiltracija gay lobija u KC je strašna. Mozda i bolje da većina laika nije svjesna o kojim razmjerima se radi. Rijeka je naprasno, preko noći, izgubila studij teologije jer nadbiskup Devčić nije znao ni mogao zaustaviti ono što se tamo događalo. Nažalost naša Crkva je pod teškim napadom, duhovni rat koji se vodi je strašan. Utoliko je luđe što se prije četiri godine tako olako pristalo na zatvaranje crkava.

Otac Dan Reehil, poznat egzorcist, kaže da se nakon zatvaranja crkava broj egzorcizama umnogostručio i dalje raste. Zatvaranje crkava nikako nije bila dobra ideja. A u Italiji bilježe pravu eksploziju očitovanja demonskog.

https://youtu.be/dVKi3_DS6bc?si=CgPEEzNKGlB9uqog

Opasno je prozivati taj lobi i pozivati na molizvu i post, ali i nužno. Nema druge.

Zadnja izmjena: pints; Ned stu 17, 2024 16:29; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 16:28 

Nije li poražavajuće da oni to čine gorljivije i sa većom vjerom od nas katolika?!? Naravno, mole se demonima, post predaju demonima, nakane su mračne, ali modus operandi je sličan.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 16:30 

ma daj šta pričaš
sotonisti poste??
za šta?...za abortuse, crne mise, pederluk i pedofiliju u Crkvi i slične gnjusobe koje su se uvukleu KC

Kakve veze ima VG sa tim stvarima??...ON SE BORI PROTIV TOOGA!

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 17:01 

Jedino na što treba uvijek paziti: nemoje se nikada navezati ni na koga i ni na što, osim na Krista. Ni na Grebenara, ni na biskupa ni na papu ni na obitelj i Crkvu. Samo na Krista! Sv. Pavao je o tome lijepo pisao. Ako osjetiš da te netko odvlači od tvoje savjesti makni se.

kako to misliš -ne navezati se na papu ? i slušati svoju savjest?što ako je savjest u krivu?ne činimo li onda grijeh?što misliš o ovome-Da uvijek ostanemo pri istini, treba da za ono što nam se čini bijelim uvijek smatramo i vjerujemo da je crno ako tako izrekne Crkveno Poglavarstvo, u tvrdoj vjeri da je između Krista, našega Gospodina, Zaručnika, i sv. Crkve, Zaručnice njegove, isti Duh, koji nama ravna i upravlja na spasenje naših duša. Sv. Ignacije Lojolski

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 17:06 

Na VG svecenici i laici upozoravaju jer vide da je tip lazni prorok. Jer su dokazali njegove lazi i hereze prijetnje i kletve kao i to da je otpali katolik i raskolnik. Zato jer je oholica manipulator i jer ima poremecaj osobnosti narcizma, jer mu se vide simptomi. Govorimo protiv njega jer znamo tko su lazni proroci.
Eto zasto.

Nije isključeno da je VG lažni prorok i otpali katolik i raskolnik
Ja nisam navezan na njega na način na koji ti ukazuješ!
Kao što nisam navezan ni na svog župnika, na svog ispovjednika, na provicijala redovnika moje župe, ja nisam navezan ni na svog nadbiskupa
Ja za nijednog svećenika, biskupa u RH ili BiH ne mogu 100% staviti ruku u vatru i reći on je čist i pošten svećenik! Nije gay, nije pedofil, nije veliki griješnik isl!

Možeš li ti dati ruku u vatru za te svećenike koje stalno spominješ: pater M.Anić i don Galića i reći da su oni sigurno 100% čisti,da su 100% u pravu , da nisu nepošteni , da nisu možda otpadnici ,pedofili ili gayevi??

Tako ni je za V.grebenara ne mogu reći 100% da nije raskolnik ili lažni prorok...možda jeste?
Ali za sada vidim pretežito pozitivne plodove i ne vidim dokaze da je raskolnik!...niti njegov mjesni biskup ordinarij Palić nije ništa službeno rekao u vezi njega! Valjda on zna nešto više i bolje od tebe?

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 17:18 

Savjesti ima raznih vrsta.
Postoje i ljudi bez savjesti - i oni su najopasniji ljudi u čovječanstvu. VG po onom sto vidimo spada u takve. Za takve ljude je stvoren pakao i oni tamo zavrse.
A najsvetiji ljudi koji hodaju ovimm svijetom su upravo egzorcisti inace ne bi mogli biti egzorcisti i i naređivati i istjerivati sotonu.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 17:22 

Knjiga istine i EIM koje vodi dr.grebenar su neusporedive stvari
Ljudi koji slušaju EIM sigurno neće trebati egzorciste! To je čista podvala i laž
Grebenar u EIM poziva na najvrijednije stvari iz naše katoličke tradicije
Poziva nas na post
Poziva nas na moljenje krunica, Krvi Kristovoj, Gospine krunice, moljenje litanija, proklamaciju itd
Poziva nas na borbu protiv abortusa, na Hod za život, protiv Istanbulske konvencije,na moljenje krunice na trgovima, na sve pozitivne akcije gdje se može čuti glas nas laika...neka vide da nas ima!i da je vjera u Hrvata i dalje živa i da smo hrabri braniti našu vjeru!
Poziva nas da budemo aktivni katolici koji redovito idu na euharistiju, na ispovijed...fr. grebenar i njegova obitelj idu svaki dan na euharistiju
EIM je čisti katolicitet i nije protestantizam kako veli kamensputa
dr.grebenar daje sigurno puno od sebe , svoga vremena, svoga komoditeta...nije čovjek koji odvaja samo 1 sat u nedjelju kako čini većina katolika za Boga
snimiti svaki dan EIM koje traje od 1 do 2,5 sata ( kad je već montirano) je zbilja veliki trud , veliki aktivizam
VG ima svoga duhovnika koji ga vodi...vjerujem da je isti duhovnik,moguće i tim svećenika iz međugorju sudjelovao u izradi svIh ILI BAREM nekih od ovih 320 yt uradaka EIM koje nam daje VG!
Jedan čovjek , pa bio on i bacc.teologije sigurno ne može ovo sve sam napraviti!...teoretski može , ali jako teško

VG u EIM upozorava na negativnosti u KC, na opasnosti koje prijete našoj Crkvi i našem narodu
Više puta je spominjao LGBT agendu koja se pomalo uvlači u KC ( vidite svi šta se već godinama događa u mnogim državama europe koje su nominalno katoličke...posebice u njemačkoj koja želi kroz sinodalni put uvesti u KC totalno nemoralne i nekatoličke stvari, to je čisti protestantizam i teške hereze!..zastave u duginim bojama, LGBT agende, ređenje homoseksulaca, ređenje žena , uništenje svih svetih otajstava i svetih sakramenata koje ima jedino kC!!)
Pogledajte samo komentare ispod EIM ...koliko pozitivnih učinaka, koliko probuđenih ljudi u vjeri koji počinju postiti, moliti krunice, opet ići na ispovijed i svete mise, itd
Mnogi ljudi svjedoče o obraćenjima, jačoj molitvi , redovitijem i češćem postu, redovitijem odlasku na svetu misu ...svjedoče o čistim katoličkim stvarima, a nikakvom protestantizmu!
VG često u svojim uratcima ukazuje na te opasnosti koji u budućnosti prijeti i Crkvi u BIH i RH!

INSTITUCIONALNA CRKVA MORA PRIZNATI I NEGATIVNOSTI KOJE se događaju u njenim redovima!...ne smije se pederluk, pedofilija u Crkvi sakrivati pod tepih...svi slučajevi koji se otkriju unutar klera se moraju najstrože kažnjavati, takve stvari gdje ima osnovane sumnje i dokaza predati na suđenje na civilni i crkveni sud!
Time će se izbiti pretjerano ocrnjivanje Crkve i uveličavanje tih pojava...ako se ne budu sakrivale i branile takve stvari , te pokretali postupci protiv homoseksualaca i pedofila u Crkvi izbiti će se generaliziranje i priče da su svi svećenici takvi...Crkva mora tome stati na kraj i suditi takve nemoralne i užasne stvari koje se moramo svi priznati događaju i u našoj crkvi, našim samostanima, našim novicijatima

Crkva mora biti aktivnija...mora dati jasnu podršku svim akcijama koje poduzima laikat, građani ( npr. Hod za život, borbu protiv abortusa, molitve krunica na trgovima raznih gradova u RH isl.
Institucionalna KC je nažalost tu jako pasivna , samo šuti na sve napade koje vjernici trpe od puno aktivnijih LGBT udruga i atesta
Znam kad se uvodila IK mislim 2015. na trgu u Zagrebu je bio protestni skup...od svećenika,biskupa sam vidio samo biskupa Košića!
I kod nekih drugih akcija čuo se glas podrške samo biskupa Košića...drugo šute?
Crkva u RH se sakrila u sakristiju i samo šuti...šutnja je jača nego kad smo bili pod komunizmom, UDBOM...to je nečuveno, jadno
Institucinalna KC ne smije i ne može biti kupljena od vlasti, HDZ-a isl tim novcem koji prima temeljem Konkoradata sa vaticanom...to nije velika suma, mislim cca 300 miliona eura...civilne udruge, lgbt pokreti primaju barem 3 puta veće novce iz proračuna RH!!...ČEMU ONDA STRAH i povlačenje zbog tih 300 mil. eura..a oni su zajamčeni međunarodnim ugovoro, konkordatom!

Ukoliko INSTITUCIONALNA KC u RH i BiH neće biti aktivnija, ukoliko neće izaći iz straha i šutnje i iz sakristije, ukoliko će se kočiti karizmatski pokret ( znamo kakav smo polet, buđenje imali početkom 2000tih kada je krenuo karizmatski pokret kod nas ( turneje poznatih svećenika rufusa, de grandisa, james manajckala itd...naših vlč. sudca, fra linića, radigovića itd) onda će otpad i hlađenje od vjere biti sigurno još veći!

samim time stvoriti će se potreba da se sami laici aktiviraju , kao što se u dobroj vjeri aktivirao i dr. Grebenar!...MOGUĆE JE DA ONDA BUDE I LOŠIH AKTIVNOSTI LAIKA, koje bi došle iz samog protesta, očaja isl.

Uopće se ne slažem sa nekima koji tvrde da se radi o običnom prevarantu koji to radi da proda svoju knjigu i da će prvom prilikom odmagliti , pobjeći sa novcem!
Pozitivnu recenziju i predgovor za knjigu je dao naš poznati svećenik, voditelj emisije AGAPE , fra Knezović...osobno sam slušao na desetine njegovih emisija, osobno i poznam svećenika, prije nekoliko godina sam bio u crkvi kod hercgevoačkih franjevaca u Dubravi na promociji njegove jedne knjige o komunikaciji ( kupio sam ju , dobio posvetu od fra Maria ...i jako je dobra knjiga)
Sve u svemu, po meni dr. Grebenar radi sve u dobroj vjeri, njegove nakane su časne i u korist naše vjere...čovjek radi u smislu daljnje evangelizacije, u smislu da nas upozorava na opasnosti koje se uvlače u Crkvu i daje nam načine kako da se borimo protiv negativnosti KOJE SE UVLAČE ILI ŽELE UVUĆI U KC

Nema nikakvog otpada 50000 ljudi iz crkve nego mislim suprotno...nema SIGURNO nikavog otpada iz crkve ljudi koji slušaju EIM!
Ja znam desetak ljudi koji slušaju i nitko ne otpada , ne izlazi iz crkve nego baš suprotno...ljudi jače prianjaju uz sve čisto katoličke stvari...post, molitvu, krunice, češće idu na ispovijed , ide redovitije na misu i svetu pričest...te tvrdnje o otpadu iz Crkve RADI EIM su čisto paušalne , zlonamjerne teze za koje nema dokaza
ti neprestano samo guras kariznatski pokret. Premalo su tu biskupi zabranili kad vidim ovakve kao ti i VG i npr Miju Baradu, Lončara i još neke mnoge druge.
KP se pored nasih klauzurnih samostana, pravih vidi oca i mistika i svetaca koji hodaju ovom zemljom moze samo sakriti.
Jel ti shvacas koliko nije normalno da si ti opsjednut idejom da sva Crkva mora biti u karizmatskom pokretu? Jednostavno idi u pentekostalce. Ti si protestant. I jesi i ludo navezan na VG i KP ali to sebi ne mozes priznati. Ali ja vidim i drugi vide.
Sta je s tobom da bi ti ugurao sve u KP? Ti si gori i opasniji od Neokatakumena.
Idi u protestante i ostavi na miru nas koji ne zelimo s vama nista imati.
Katolička Crkva ima sve potrebno za srecu u ovom zivotu i za ući u Raj.
Ne trebamo nista protestantsko.

Zadnja izmjena: kamensputa; Ned stu 17, 2024 17:58; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 17:40 

što ako je savjest u krivu?

Upravo sam ga isto i ja pitao, nije li to preveliki relativizam.
Samo se nasmijao i rekao da ću shvatiti kad dođe vrijeme.
Danas sam uvjeren da je bio u pravu. Svakome će se suditi po njegovoj savjesti.

Ne mogu ti dati bolji odgovor od toga. Nije moja mudrost.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 41  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata