Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 20, 2026 18:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned stu 10, 2024 10:37 

Odličan komentar Danijela Čovića na strah od laika i karizmatika.

https://www.youtube.com/watch?v=ihzjctT_kiM

Stalno uguravaš Čovića u ovu temu. Kakve to veze ima s Grebenarom? Kako ćemo doći do istine o Grebenaru ako naturaš druge koji niti djeluju kao on niti imaju obiteljsku situaciju kao on, niti se kite raznim nedokazanim titulama, a niti nemaju broj pregleda kao on?

Zadnja izmjena: Majkićka; Ned stu 10, 2024 10:45; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned stu 10, 2024 10:45 

Jesi ti ugurao Čovića u ovu temu? Kakve to veze ima s Grebenarom? Kako ćemo doći do istine o Grebenaru ako naturaš druge koji niti djeluju kao on niti imaju obiteljsku situaciju kao on, niti se kite raznim nedokazanim titulama, a niti nemaju broj pregleda kao on?

Poveznica je dokument kojim je biskup Hranić obojici zabranio djelovanje u svojoj biskupiji. I nakon toga obojica brane poziciju, ulogu i važnost laika u Crkvi, te djelovanju Duha kroz laike. Komentar Čovića je općenit.

Vrh

PostPostano: Ned stu 10, 2024 10:47 

Poveznica je dokument kojim je biskup Hranić obojici zabranio djelovanje u svojoj biskupiji. I nakon toga obojica brane poziciju, ulogu i važnost laika u Crkvi, te djelovanju Duha kroz laike. Komentar Čovića je općenit.

Pa nema to smisla jer ova tema je o Grebenaru, a ne o laicima kako ti hoćeš prikazati, Hvala Bogu svi laici ne djeluju kao on niti reagiraju neprimjereno na crkvene upute.

Vrh

PostPostano: Ned stu 10, 2024 11:57 

Pa nema to smisla jer ova tema je o Grebenaru, a ne o laicima kako ti hoćeš prikazati, Hvala Bogu svi laici ne djeluju kao on niti reagiraju neprimjereno na crkvene upute.

Pa tome služe moderatori. Ako sam otišao u krive vode na moderatoru je da to kaže. Grebenar je samo jedan od laika, izdvojio se po tome što je u kratko vrijeme pokrenuo veliki broj ljudi na molitvu i post. Trenutno je velimi broj laika aktivan na mrežama i hvala Bogu na tome.

Vrh

PostPostano: Ned stu 10, 2024 13:42 

Stalno uguravaš Čovića u ovu temu. Kakve to veze ima s Grebenarom? Kako ćemo doći do istine o Grebenaru ako naturaš druge koji niti djeluju kao on niti imaju obiteljsku situaciju kao on, niti se kite raznim nedokazanim titulama, a niti nemaju broj pregleda kao on?

U laži su kratke noge...to svi znamo!
Molio bih tebe i onog novog forumaša koji se uključio prije par dana i piše samo na ovoj temi- Kamenspoticanja, da dokažete koje lažne titule navodno ima g. Grebenar

Ja vjerujem da čovjek nema nijednu lažnu titulu, a na onima koji tvrde da ima lažne titule je da dokažu svoje tvrdnje
Tako se to radi u svim demokratskim društvima!

Ako ti i taj Kamen spoticanja ( koji se kako vidimo angažirao samo na ovoj temi i ne odgovara na upite koji su mu upućeni!) tvrdite nešto i blatite čovjeka bez ikakvih dokaza!, na vama je da dokažete svoje paušalne tvrdnje!

Vrh

PostPostano: Ned stu 10, 2024 13:44 

Na koje crkvene upute i čije ne reagira dr. Grebenar??
Biskup Hranić mu je zabranio djelovanje u svojoj biskupiji , za što ima jedino ovlasti
A koliko znam dr. Grebenar niti je djelovao u njegovoj biskupiji!, a niti je bio najavio nikakvo djelovanju na teritoriju njegove biskupije...

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 04:09 

On nije teolog jer teolozi krvavo studiraju Teologiju 3 ili 5 g da bi bili teolozi. Bilo koje religije. Fakultet teologije je jedan od najtezih fakulteta, mora se studirati redovno. I samo su oni koji ga diplomirali teolozi. I to nije moja definicija i zato te sram bilo jer pitas mene kao da ja definiran po sebi teologa. A koji sam ja faktor da je bitno moje misljenje tko su teolozi?? Kakvo moje misljenje kad je definicija teologa znanstvena?Imas li ti barem osnovnu školu? Jer srednju sa svim ovim gore na pisanim tesko imas. A i znanje o vjeri nemas ali ti ztoočito o sebi ne znas. Nije ni cudno sto te Grebenar preveslaje, on hvata uz sebe samo neuki slijepi masu ljudi. Da si pročitao linkove koje sam gore nalipila, vidio bi da nije teolog nit se ima pravo tako zvati, to je Bruno Petrušić jasno objasnio, ali ocito ga nije htio nazvati lažovom da ga ovaj ne bi proklinjao i vrijeđao u podcastu. Da si pročitao sto je o Grebenaru napisao egzorcist Petar Galić ili isusovac ravnatelj i Grebenarov i suradnik na radio Marija BiH p Anić mozda bi shvatio da ni ti ni Grebenar ne smijete ići protiv teologa i svecenika koji su veci u hijarhiji u Crkvi i sam Isus trazi poslusnost njihovom učiteljstvu kad proučavaju teologiju i prosuđuju duhove. Ali nisi, jako si neuk, povrsan. Ni ti kao ni Grebenar ne poznaje znanost teologije a o njoj poučavate i raspravljate kao da poznajete. I to je velika sramota i zlo vas obojice. Zapravo se sramotite. Vi uopce ne shvacate sto radite i koliku štetu nanosite cijeloj Crkvi.
Ja, od pocetka nisam rekla da on nema sve skole nego da nije teolog i da sve sto kaze o sebi treba provjeriti. A, to da odmah napada i prijeti one koji ga kuze da je prevarant govori sve koliko je lažan. Sam je kriv. Sam je sebe postavio za proroka, za mesiju, za sudca Crkvi, za teologa i nabrojio si puste titule. A, nista od tog nije trebao. Pa imamo 5 fakulteta KC teologije, kao i od drugih religija i denominacija. Lako je provjeriti. Najvise, je sam za sve kriv. Jako loše laže. Jako je zapravo glup jer u laži su kratke noge. Nismo svi retardirani ni neuki u Hrvatskoj. I sve sto radi zapravo govori koliko mrzi Katoličku Crkvu i svecenike posebno. A ni narod ne boli, nego treba, lovu i nasao je način i metodu preko Crkve zaraditi. A, zasto? Pa pitajte ljude po Vinkovcima kakav je on čovjek i zasto je otisao iz Vikovaca i zasto bas u BiH. I pitajte o njemu njegovog zupnika a pitajte i fratre u Međugorju sto oni kazu o Grebenaru..
Ali masa je opčinjena i vi zelite vjerovati da je laž istina. Bojim se da vam nema pomoći i da ce biskupi ovdje morati biti drastični. Ili smo izgubili pravu zdravu katoličku vjeru u Hrvatskoj.

Zadnja izmjena: kamensputa; Pon stu 11, 2024 05:04; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 04:59 

Biskup Hranić mu je zabranio djelovanje u svojoj biskupiji , za što ima jedino ovlasti
A koliko znam dr. Grebenar niti je djelovao u njegovoj biskupiji!, a niti je bio najavio nikakvo djelovanju na teritoriju njegove biskupije...

Ajde upali lampicu. To je Grebenarovih rodna biskupija. U kojoj Grebenara ne poznaju kao teologa a ni po dobru. Znaju sve o njima kakvi su. I upravo jer mu je biskup rodne mu biskupije zabranio govori svim ostalima da covjek nije u redu, da ta obitelj nije u redu. Ostali biskupi kao i kardinali bi morali isto napraviti ako zele dobro Crkvi.
Ne znam koje je tvoje zanimanje ali znam da se biskupi ne bi petljali u njega jer znaju da je njihovo podrucju teologija. Shcacas li kolilo ste oholi ti i Grebenar? Nemate znanje o teologiji ali pametujete.. Kad bi ti bio automehaničara i dođu ti biskupi petljati se u zamjenu motora... Jel to normalno?? A to vi radite.
Nisu biskupi kao ni bilo koji drugi teolozi nasli svoje diplome na putu..
Di ti je zdrav razum?? Nema?? Nimalo?? Pa vidim!
Tuga i jad, eto

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 05:13 

znači ti ne vjeruješ da je on tih zvanja , pa treba provjeriti :mrgreen: :roll:

Molili bi te da ti osnuješ Povjerenstvo koji će provjeriti tog lažova grebenara
Javi nam kada osnuješ istu da im damo nalog da krenu u akciju provjere :lol:
uistinu su neuk i nekih posebnih potreba. Svaki teolog vidi da Grebenar nije teolog. Pogotovo jer laze da je bacc theol. Za tus tu diplomu treba 3 g redovnog studija na KBF znači u klupi od jutra do mraka, od pon do petka. Krvavo studiranje. Grebenar to nema. Laze svjesno.
Zna sto radi. Ne kaje se i nije ga briga. Nema ljubavi u srcu za nikoga. On vasu lovu ima i priča vam o projektu ali bez informacija i tako o projektu nitko nista ne zna.
Di su pare??
Ajde lovu na sunce.
Tip je marketinški mag i ovo mu je samo biznis. Samo o biznisu se radi.
A ti uči o religioznom narcisima i o sindromu mesije.
I kani se rasprava o Teologiji i o teolozima.
Nemas znanje.
Drzi se svoje struke i o njoj idi na forume.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 10:24 

Ostali biskupi kao i kardinali bi morali isto napraviti ako zele dobro Crkvi.

Ali nisu to učinili.
Što misliš, jesu li to loši biskupi i kardinali?
Možda ne žele dobro Crkvi?! :oo

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 14:11 

Sve je u tijeku. Ne moze preko noći. Ali je najvaznije da, ga je upravo HRANIĆ zabranio. Njegov biskup.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 14:19 

Sve je u tijeku. Ne moze preko noći. Ali je najvaznije da, ga je upravo HRANIĆ zabranio. Njegov biskup.

Zar obitelj Grebenar ne živi u Međugorju? Možda sam nešto krivo shvatio, ne pratim ga previše.
Stekao sam utisak da se cijela obitlej preselila u Međugorje što bi onda značilo da je njegov biskup Palić a ne Hranić.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 14:24 

pa od 2022. A, rodom je iz Vinkovaca. I tamo jako ruzno pricaju o njemu i u Crkvi i poslovno ljudi. U Međ zivi tek 2 g.

Zar obitelj Grebenar ne živi u Međugorju? Možda sam nešto krivo shvatio, ne pratim ga previše.
Stekao sam utisak da se cijela obitlej preselila u Međugorje što bi onda značilo da je njegov biskup Palić a ne Hranić.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 14:29 

pa od 2022. A, rodom je iz Vinkovaca. I tamo jako ruzno pricaju o njemu i u Crkvi i poslovno ljudi. U Međ zivi tek 2 g.

Hvala.
Znači bio sam u pravu, biskup Hranić je reagirao premda Grebenar nije u njegovoj biskupiji niti je planirao doći u biskupiju pa time nije njegova briga.
U najmanju ruku zanimljiv potez.
Ostali biskupi se za sada ne izjašnjavaju, uključujući i biskupa Palića u čijoj biskupiji Grebenar djeluje.

Zadnja izmjena: pints; Pon stu 11, 2024 15:06; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 14:37 

..

Sam si napisao kako Grebenar ponekad kaže herezu, a sada pitaš koje upute ne sluša? Dobro je kamensputa primijetila tu tvoju lošu osobinu koja isključuje zdrav razum i rasuđivanje činjenica.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata