Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 18:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon kol 19, 2024 22:26 

Jednog dana ćeš imati priliku osobno to pitati Gospu. :DD

Pod broj jedan ne znamo što se dogodilo, što je Vicka doista vidjela i zašto je rekla to što je rekla. Poslije nije više objašnjavala, interpretacije se množe.

Pod broj dva imati mistična iskustva ne znači da si automatski svetac. Dapače u RL znam ljude koji imaju vrlo zanimljive karizme i darove a daaaaleko su od svetosti.
Čovjek je ipak puno kompleksnije biće od crno bijele slike.

Tvoj problem je da od stabala ne vidiš šumu.
Baviš se detaljima o kojima realno imaš vrlo malo informacija (i to iz druge, treće ili nte ruke) a propuštaš vidjeti širu sliku što je Međugorje postalo.

Što je to RL?

Vrh

PostPostano: Čet kol 22, 2024 07:41 

Što je to RL?

Real life... uobičajen forumski izraz.
Iliti drugim riječima u svojem "pravom" životu, van digitalnog svijeta.

Vrh

PostPostano: Pet kol 23, 2024 22:11 

Evo.
https://www.facebook.com/share/p/k6XhgtqXqKwjgEB8/
Upoznala sam davno fra Petra, tko zna sjeća li se mene, naše ekipe...

Vrh

PostPostano: Sub kol 24, 2024 09:45 

Evo.
https://www.facebook.com/share/p/k6XhgtqXqKwjgEB8/
Upoznala sam davno fra Petra, tko zna sjeća li se mene, naše ekipe...

Ne radi mi link, možda zato što nemam FB account.
Kakav je fra Petar uživo? Pogledao sam par interviewa, ali nisam ga nikada slušao uživo.

Vrh

PostPostano: Pon kol 26, 2024 15:42 

Bio je odličan, entuzijast. Sad je sijed a tad je imao crnu kosu. Sad vidim u ovom da je tek došao tu tad kad smo mi dolazili. Bili smo baš mladi i ludi. Ja sam usput kupila neku sarajevsku novinu, mislim da se zvala ven, a on mi to "oduzeo" i "konfiscirao". Umjesto toga dao mi je lijepi molitvenik i rekao da njega čitam umjesto toga. Mene je zvao "zavodnice", u šali, jer sam se lickala i bila ljepuškasta.
I svaki put kad bi došli u Međugorje, svratili bi do njega.

Na ovom kompjuteru na poslu ne mogu ni ja otvoriti ovo. No mislim da mu je Mirjana rekla na početcima ukazanja da je Gospa rekla da će doći do pada komunizma. Ali da će nakon toga biti ovdje rat.

Vrh

PostPostano: Pon kol 26, 2024 15:54 

Evo otvorila sam na mobitelu.
Govori o prvim danima tamo, gdje je odmah stekao vjeru da djeca ne lažu.
O Međugorju kao čudesnom zahvatu, mjestu žarke molitve i potresnih obraćenja, velikih čudesnih ozdravljenja iz kojeg se ljudi vraćaju kao novi ljudi. I da bi satima mogao govoriti o tome a ne bi rekao sve.
Kako je samouki slikar naslikao Gospu iznad crkve prije svih ovih događanja.
Onda o svim događanjima i kako mu je Mirjana rekla da je pitala Gospu kad će doći naša država, a ona je rekla da će to biti uskoro, da će nestati i komunizam i kako će biti rat. To je bilo 10 g prije i on nije mogao doći sebi, pitao je Mirjanu da li razumije što mu je rekla, ona je rekla da ne smije o tome više ništa govoriti.

Država je proglašena 25 tog, točno u vrijeme ukazanja, kad Gospa daje svoju poruku.

Vrh

PostPostano: Čet kol 29, 2024 11:47 

Pusti ti kanal, skoncentriraj se na video, kojeg možeš naći i na drugim kanalima. Jel ono što se u videu može jasno vidjeti ovisi o sadržaju kanala? Jel ovdje nije očito da je Vicka lagala? Jel bi Gospa prilikom ukazanja zbilja ispustila Dijete Isusa? Jel bi se osoba kojoj se stvarno ukazuje Gospa usudila ovako lagati? I kakve veze tu ima kanal na kojem se video nalazi i gdje ti tu vidiš lažne dokaze?

Neću ja to pustiti jer se tamo vidi kako vi latinaši ne napadate samo Gospu u Međugorju nego i svetog Ivana Pavla 2.Na pleylisti je film Štovanje đavla dopušteno od Ivana Pavla II. Na takvim kanalima ti nalaziš nekakve dokaze da Međugorje nije ispravno? Neka ljudi vide kakav si. Samo radiš ono što se dobije kada se pročita tvoje ime odostraga. Da je Gospa bila obučena u čipkicu i da je šutala ne bi ti smetala!

Vrh

PostPostano: Čet kol 29, 2024 13:33 

Neću ja to pustiti jer se tamo vidi kako vi latinaši ne napadate samo Gospu u Međugorju nego i svetog Ivana Pavla 2.Na pleylisti je film Štovanje đavla dopušteno od Ivana Pavla II. Na takvim kanalima ti nalaziš nekakve dokaze da Međugorje nije ispravno? Neka ljudi vide kakav si. Samo radiš ono što se dobije kada se pročita tvoje ime odostraga. Da je Gospa bila obučena u čipkicu i da je šutala ne bi ti smetala!

Odlična! :;
Ma nitko ne benda te njegove postove koji nemaju veze s katoličanstvom.
Jedino me čudi što mu to prolazi ovdje. :?

Vrh

PostPostano: Sri ruj 18, 2024 14:23 

https://www.youtube.com/watch?v=9VA-te8VLTU

evo u ovoj emisiji dr. Grebenar spominje ukazanje u međugorju, garabandal, la salet...

Vrh

PostPostano: Sri ruj 18, 2024 16:43 

I gdje ćete dočekati konferenciju o Međugorju?

Vrh

PostPostano: Čet ruj 19, 2024 07:32 

Evo otvorila sam na mobitelu.
Govori o prvim danima tamo, gdje je odmah stekao vjeru da djeca ne lažu.
O Međugorju kao čudesnom zahvatu, mjestu žarke molitve i potresnih obraćenja, velikih čudesnih ozdravljenja iz kojeg se ljudi vraćaju kao novi ljudi. I da bi satima mogao govoriti o tome a ne bi rekao sve.
Kako je samouki slikar naslikao Gospu iznad crkve prije svih ovih događanja.
Onda o svim događanjima i kako mu je Mirjana rekla da je pitala Gospu kad će doći naša država, a ona je rekla da će to biti uskoro, da će nestati i komunizam i kako će biti rat. To je bilo 10 g prije i on nije mogao doći sebi, pitao je Mirjanu da li razumije što mu je rekla, ona je rekla da ne smije o tome više ništa govoriti.

Država je proglašena 25 tog, točno u vrijeme ukazanja, kad Gospa daje svoju poruku.

tako je
Gospa se inače mnogi neznaju, prvi put ukazala 24.6.1981. na Ivana Krstitelja...ali tada nije rekla nijednu riječ
sutradan 25.6. je progovorila i razgovarala sa vidiocima
Taj dan je bila žalosna, mislim da je i plakala i govorila je o križu i miru

točno 10 godina poslije, RH i Slovenija su proglasili nezavisnot i tada je počeo otvoreni i definitivni rat srbije, crne gore , JNA , četnika protiv hrvatske
Bog sve vidi Bog sve zna!

Vrh

PostPostano: Čet ruj 19, 2024 07:55 

točno 10 godina poslije, RH i Slovenija su proglasili nezavisnot i tada je počeo otvoreni i definitivni rat srbije, crne gore , JNA , četnika protiv hrvatske
Bog sve vidi Bog sve zna!

A sličan scenarij se odvio i u Ruandi, ukazanja i Kibehu, isto deset godina prije strašnog pokolja.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 19, 2024 11:28 

Eto, hvala Bogu, sada je i Vatikan dao zeleno svjetlo Međugorskom fenomenu.

https://www.bitno.net/vijesti/vatikan/vatikan-dao-zeleno-svjetlo-medugorju/

Vrh

PostPostano: Čet ruj 19, 2024 11:52 

odlična vijest :))
prema gradaciji , stupnjevanju Dikasterija koji je uveden od ove godine ovo je naveći stupanj priznanja !

Vrh

PostPostano: Čet ruj 19, 2024 12:40 

“nihil obstat” objašnjen je ovim riječima: “Iako nije izražena nikakva sigurnost o nadnaravnoj autentičnosti fenomena, mnogi su znakovi djelovanja Duha Svetoga usred danog duhovnog iskustva prepoznati i, barem do toga trenutka, nisu otkriveni osobito kritični ili rizični aspekti. Zbog toga se dijecezanski biskup potiče da cijeni pastoralnu vrijednost te da također promiče širenje ovog duhovnog prijedloga, i mogućim hodočašćima na sveto mjesto.”
Ako vi pobornici Međugorja to tako shvaćate onda vam se može samo čestitati.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata