Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 22:21

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Pet tra 24, 2009 22:57 

A ća da ti ja sad rećen,vala i tebi.

Vrh

PostPostano: Sub tra 25, 2009 21:36 

smirnof je napisao/la:
A ća da ti ja sad rećen,vala i tebi.

Ja bi iskoristio priliku i zaželio ti dobrodošlicu na forum. :D

Vrh

PostPostano: Sub tra 25, 2009 22:09 

Hvala na dobrodošlici brate Barnaba i šta drugo da kažem nego,još bolje vas našao.

Vrh

PostPostano: Ned tra 26, 2009 19:48 

Jecka, Kršćanska Adventistička Crkva je najbliža biblijskom učenju.

Vrh

PostPostano: Ned tra 26, 2009 19:54 

Krizostom je napisao/la:

:mrgreen:
To misli i Jecka koja ovdje ima dva (najmanje) nicka, drugi je Istina i već je napisala da slavi subotu itd viewtopic.php?f=3&t=244&p=2718#p2718
A za razliku od prvog uleta kao Istina, ovdje je pitala koja je religijska zajednica najbliže istini a ti odgovaraš koja je najbliža biblijskom učenju što je bio njen prvi ulet na forum, prema tome poštedite nas očitog igrokaza, nismo djeca. :lol:

Vrh

PostPostano: Ned tra 26, 2009 20:55 

A što je istina? Isus je kazao: "Ja sam put, istina i život"
Uz poštivanje svih religijskih zajednica ja znam i osjećam da je to krščanska zajednica kojoj je temelj življenja u Bibliji i ako smijem ovdje spomenuti kako je Gospa preko vidjelica dala odgovor na slično pitanje :Samo je jedan Bog a vi ste se na zemlji podijelili.
Mir i dobro

Vrh

PostPostano: Pon tra 27, 2009 00:55 

Krizostom je napisao/la:

Krizostome zamolio bi te da mi odgovoriš na sljdeće pitanje,da li vjernik kada se krsti u Adventističkoj Crkvi treba reći pastoru koji ga krsti da vjeruje u dar duha proroštva Ellen White i njene spise kao božanski nadahnute.Ovo pitanje sam i na vašem forumu Dini postavio jedno sedamnaest puta, koja je svih tih sedamnaest puta eskivirala to pitanje a kad je napokon skužila da ja ne odustajem onda je postupila jako kukavički i nečasno po me je jednostavno šutnula sa tog foruma bez ikakvog razloga i objašnjenja.Sad će se ona najvjerovatnije pojavit i ovdje, pa me upitati "zar ti misliš sa ovakvim stavom izaći pred Boga na Sudnji Dan"ali na pitanje neće dati odgovor.Nadam sa ćeš ti odgovorit koji za razliku od Dine igraš pošteno.

Vrh

PostPostano: Pon tra 27, 2009 22:40 

Sveta misa, štovanje blažene djevice Marije i Papa

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2009 22:15 

smirnof je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:

Krizostome zamolio bi te da mi odgovoriš na sljdeće pitanje,da li vjernik kada se krsti u Adventističkoj Crkvi treba reći pastoru koji ga krsti da vjeruje u dar duha proroštva Ellen White i njene spise kao božanski nadahnute.Ovo pitanje sam i na vašem forumu Dini postavio jedno sedamnaest puta, koja je svih tih sedamnaest puta eskivirala to pitanje a kad je napokon skužila da ja ne odustajem onda je postupila jako kukavički i nečasno po me je jednostavno šutnula sa tog foruma bez ikakvog razloga i objašnjenja.Sad će se ona najvjerovatnije pojavit i ovdje, pa me upitati "zar ti misliš sa ovakvim stavom izaći pred Boga na Sudnji Dan"ali na pitanje neće dati odgovor.Nadam sa ćeš ti odgovorit koji za razliku od Dine igraš pošteno.

Krizostomeee javiii seee.

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2009 06:18 

smirnof je napisao/la:
Krizostomeee javiii seee.

Mislim da od njega previše očekuješ.

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2009 13:07 

Krizostom je napisao/la:

Krizostome budući da ste i najosnovniji sakrament unakazili,gdje vjernik koji se krsti mora priznat da vjeruje u lažnog proroka,budući da ste osnovani u prošlom stoljeću na lažnom proroštvu, tvoja Crkva ne može biti prava ni biblijska ni ništa od toga.Ili ti možda misliš da su apostoli dok su krstili pitali tu osobu prije krštenja dali vjeruje u "proročicu Ellen White?

Vrh

PostPostano: Pet svi 01, 2009 21:07 

Krizostom je napisao/la:

Jedan od kriterija prepoznavanja apostolskog učenja je njegov kontinuitet. Sv. Pismo jasno svjedoči da će istina biti prisutna u svijetu od slanja Duha Svetoga pa do drugoga Kristova dolaska (Mt 16,18; 28,20; Iv 14,16), i ukoliko vjerujemo Božjem obećanju, ne može se dogoditi da ijedan dan nestane prave ispovijesti sa kruga zemaljskog. Što je upravo slučaj za mnoga adventistička vjerovanja, koja karakteriziraju posvemašnje iščeznuće sa povijesne scene sve do novijeg vremena. Snažan indikator koji već sam za sebe dovoljno govori.

smirnof je napisao/la:
Krizostome budući da ste i najosnovniji sakrament unakazili,gdje vjernik koji se krsti mora priznat da vjeruje u lažnog proroka,budući da ste osnovani u prošlom stoljeću na lažnom proroštvu, tvoja Crkva ne može biti prava ni biblijska ni ništa od toga.Ili ti možda misliš da su apostoli dok su krstili pitali tu osobu prije krštenja dali vjeruje u "proročicu Ellen White?

Što se tiče krštenja, ono kod adventista posjeduje samo simbolički karakter (neka me netko ispravi ako griješim), tako da to zapravo ni nije sakrament, nego obična gesta koja nema nikakvu spasonosnu vrijednost. Krstio se čovjek ili ne, svejedno dijeli sudbinu koja mu je prethodno namijenjena.

Naravno, to je protivno Pismu koje jasno govori da po krštenju dobivamo novu narav i oproštenje grijeha, te postajemo dionici buduće slave (Mk 16,16; Iv 3,5; Tit 3,5; 1 Pt 3, 20-21).

A što se tiče E. G. White, evo jedne adekvatne kritičke analize po kojoj svatko može procijeniti njezinu vjerodostojnost, kao i čitavog religijskog sustava proizašlog iz njezinog lika i djela:

http://true.faithweb.com/#EGW

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2009 18:28 

Susrećem se sa puno protestanata a najviše adventista koji su kao mali bili kršteni u Katoličkoj Crkvi,i oni mi kažu da im to ma baš ništa ne znači je KC nema biblijsko krštenje tako da im je sve to bezveze.Ali oni nisu nažalost ni svjesni koliko će u Onaj Dan biti zahvalni upravo svojim roditeljima što su ih dali krstiti u Jednoj Svetoj Katoličkoj i Apostolskoj Crkvi budući da samo ta Crkva ima valjano krštenje i uopće pravo da krsti ljude.

Vrh

PostPostano: Ned svi 03, 2009 00:02 

Adventisti se pozivaju na Biblijsko Krstenje ali budimo iskreni, gdje su to u Bibliji samozvani pastori krstili ljude u bazenima?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata