Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 22:19

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Čet tra 23, 2009 11:25 

24. travnja obilježava se Spomen na genocid nad Armencima. Na današnji dan bio je početak genocida nad Armencima 1915. u Osmanskom Carstvu.
Pod izgovorom ustanka u provinciji Van uhićeno je 235 vodećih predstavnika armenske zajednice u Istanbulu, koji su deportirani i likvidirani. Val uhićenja proširio se i na druga područja Turske. Od svibnja 1915. započela je deportacija stotina tisuća Armenaca iz pokrajina istočne Anadolije, a potom iz zapadne Anadolije i Trakije, što je, prema armenskim podacima, značilo smrt za 1,5 milijuna ljudi. Službena Ankara i danas tvrdi da je riječ o 300.000 ubijenih kršćana i ne priznaje pojam "genocid".
Armenci se spominju i starosirskih kršćana i Grka u regiji Pontus koji su također žrtvovani u tom etničkom čišćenju. Ove se godine posebno spominje i 100. obljetnice velikog pokolja u Adani.
http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=112038

Slika

Vrh

PostPostano: Ned tra 26, 2009 17:45 

Strašno. Pokoj vječni svim žrtvama i neka im Gospodin udijeli radost svoga kraljevstva.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 29, 2009 21:50 

Eto kako sam od nedavno na ovom forumu, reagiram i na stare posteve. Da, barnaba vidio sam ovaj podatak u tv kalendaru jednom. Mislim da je ovaj događaj daleko u zaboravu, točnije niti nije postojao u svijesti ljudi. Ja nisam uopće ni čuo prije za to, a mislim da i velika većina ljudi nije.

Mislim da se riječ genocid od tada čak i koristi za tako masovnu likvidaciju. Tim više mi je žao jer su Armenci jedna od najstarijih i osebujna Crkva. Nekako ih simpatično osjećam na daljinu.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 30, 2009 06:02 

:wink: Osim Armenaca tu su i Ukrainci kojih je oko 2 milijuna glađu ubila komunistička Rusija. Tu je genocid nad Hrvatima nakon 1945.g kada ih je poubijano preko 200 000, što u masovnom jamama Križnog puta što u zatvorima ili potajnim smaknućima.
Kada smo 24. rujna zajedno s našim nadbiskupom posjetili Staru Gradišku, Jasenovac i Petrinju, oglasio među inom biranom gospodom (Pupavac, Goldstein..) i branitelj ratnih i poratnih zločinaca ''Baltazar s Pantovčaka'' zamijerajući nadbiskupu što je zatražio daljnju istragu nad partizanskim zločinima ili kako ih on (predsjednik) i njegov partijski tim savjetnika zovu antifašisti.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 30, 2009 10:11 

Angelus
A što tek kažeš na Staljinov genocid? Jesi li čitao 7000 dana u Sibiru od Karl Štajnera? Mislim da se definitvno radi o najvećem genocidu do sada u povijesti. Što reći i na ovu smijuriju: http://www.kriz-zivota.com/rijec_uredni ... reziserom/

Vrh

PostPostano: Sri ruj 30, 2009 15:58 

Citat:
Rio je napisao/la:
Angelus
A što tek kažeš na Staljinov genocid? Jesi li čitao 7000 dana u Sibiru od Karl Štajnera? Mislim da se definitvno radi o najvećem genocidu do sada u povijesti. Što reći i na ovu smijuriju: http://www.kriz-zivota.com/rijec_uredni ... reziserom/

:wink: U vrijeme Hrušćova, za kojega je već došlo do izvjesnog popuštanja komunističkog ludila u Sibiru je bilo oko 20 milijuna robijaša.
A ove bedastoće o Jasenovcu mogu pisati samo siročeki koji se na svaki način žele istaknuti, pa kad se već ne usude pisati o gay paradama i sa zataknutim nojevim perom sudjelovati u njima, onda prepisuju ''umotvorine'' jednog Pupavca i Mesića.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 30, 2009 16:27 

Angelus,
Ye! 1 : 1 u temama u kojima se slažemo i ne slažemo. Vjerujem da će biti 10 : 2 za ove u kojima se slažemo.

A u vrijeme Brežnjeva da li je bilo još logoraša i gulaga ili su svi raspušteni? Ne znam da li su točne statistike, ali mislim da se radi ukupno oko 50 miliona (!) žrtava Staljinova i poststaljinova režima. Horor.

Inače, u ovoj knjizi koju ti spomenuh, logoraš Karl Štajner opisuje kako su temelj sovjetske gospodarske moći napravili upravo gulazi jer je ta milijunska i milijunska radna snaga zapravo bila besplatna - ropska, a to je trajalo decenijama. Isto tako su u prošlosti poznata kolonizatorska pljačkanja i mnogih drugih današnjih svijetskih sila. S te strane mi Hrvati nemamo što onda zavidjeti nekim zapadnim i inim "razvijenim" državama i sustavama.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 30, 2009 19:48 

:wink: Davno sam čitao Steinerovu knjigu 7000 dana u Sibiru. Samo, kaj nije on Rudolf Steiner?

Vrh

PostPostano: Sri ruj 30, 2009 20:23 

Ja sam je pročitao nekoliko puta jer vrlo lako 'ide'. Čak sam je primjenio za psihosamopodstrek. Naime, svaki puta kada je pročitam vidim kako ja u stvari kraljevski živim, i da se lako lako zaboraviti i biti zahvalan za ono što imaš umjesto da žudiš za onim čeg nemaš.

Karl je Štajner. Rudolf je izumitelj teozofije ili ovakve neke poluokultne discipline.

Vrh

PostPostano: Čet lis 01, 2009 06:10 

Citat:
Rio je napisao/la:
Ja sam je pročitao nekoliko puta jer vrlo lako 'ide'. Čak sam je primjenio za psihosamopodstrek. Naime, svaki puta kada je pročitam vidim kako ja u stvari kraljevski živim, i da se lako lako zaboraviti i biti zahvalan za ono što imaš umjesto da žudiš za onim čeg nemaš.

Karl je Štajner. Rudolf je izumitelj teozofije ili ovakve neke poluokultne discipline.

:wink: Je, u pravu si: to je onaj genijalni antropozof čiji sljedbenici danas treniraju gliste. :lol:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata