To rade jer ih nitko ne kontrolira i brzo se izgube u anonimnosti interneta. Prijateljica mi je pričala kad ona nešto komentira na takve (vjerske) stranice često se netko zalijepi za njen komentar i poziva ju na privatni razgovor, da će joj ostaviti bogatstvo ili da želi naći rodbinu u Hrvatskoj i slične fore. To rade često i na Instagramu, najbolje je to ignorirati, blokirati ako možeš ili još bolje složiti postavke da ti nitko nepoznat ne može slati poruke.
Mene osobno te grupe uopće ne privlače, to su samo zatrpavanja svetim sličicama, srčekima, "Isuse - dobro jutro", "Isuse - laku noć", pokoji citat na svjetlucavoj pozadini i gotovo bez nekog konkretnog sadržaja. Ne znam čemu to ljudi toliko lajkaju. Zar kao vjernici ne mogu s Isusom jednostavno razgovarati uvečer - bez mobitela, ugasiti sve na što su priključeni tijekom dana.. Isus bi ih možda prije uslišio da se "odviknu" od mobitela..

Dobro, ovo s "ostavljanjem bogatstva" je druga stvar, to je baš za posebno naivne.Toga ima svugdje. Izašla sam iz nekoliko kat. grupa baš zbog sujevjerja koje se tamo provlači. Ali, npr. molitvena mreža...Tamo ljudi stavljaju nakane da netko moli za njih, ali ima i tamo svašta...da mole da kćer položi vozački i slične banalizacije.
I drugo, možda ne skroz u temi, ali...Na faceu patera Luke Rađe...On zastupa pomirenje rimokatoličke i pravoslavne crkve. Pa kakvim ga riječima časte neki koji misle da čuvaju katoličku crkvu...Vrijeđaju ga a misle valjda da to rade u Isusovo ime. Tako da, kakvi smo, što nam mogu protestanti...