Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 03:05

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sri sij 31, 2024 18:12 

Kako nema kad ga ima u kalendaru češke katoličke Crkve:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 0khivxa_dU

Katolický kalendář
Svátky v kalendáři Římskokatolické církve.

Čestitam Kopitare na iskakanju samom sebi u usta.
Citat s te češke katoličke web stranice za koju si dao link, uvod u članak o Svetom Savi Srpskom

"Ime ove velike ličnosti ne nalazimo u Martyrologium Romanum, jer ga je među svece uvrstila samo Pravoslavna Crkva." Prema tome, ne možeš ga slaviti u Katoličkoj crkvi.

Vrh

PostPostano: Sri sij 31, 2024 18:45 

Čestitam Kopitare na iskakanju samom sebi u usta.
Citat s te češke katoličke web stranice za koju si dao link, uvod u članak o Svetom Savi Srpskom

"Ime ove velike ličnosti ne nalazimo u Martyrologium Romanum, jer ga je među svece uvrstila samo Pravoslavna Crkva." Prema tome, ne možeš ga slaviti u Katoličkoj crkvi.

Jesam li ja možda rekao da ga ima u martirologiju? Ja sam rekao da ga ima u kalendaru KC što sam i dokazao sa kalendarom češke KC.

Dakle ja ga mogu slaviti po Češkom kalendaru ako hoću i to je moja stvar.

Vrh

PostPostano: Sri sij 31, 2024 19:26 

Jesam li ja možda rekao da ga ima u martirologiju? Ja sam rekao da ga ima u kalendaru KC što sam i dokazao sa kalendarom češke KC.

Dakle ja ga mogu slaviti po Češkom kalendaru ako hoću i to je moja stvar.

Možeš ti slaviti i svetog Konfucija ako hoćeš, ali ne možeš u tom očekivati da te doživljavaju kao katolika, ma što ti mislio. Možeš slaviti čovjeka koji se prema Katoličkoj crkvi odnosio slično kao Napoleon, i u čije ime je zemlja kojoj si (valjda) državljanin gažena od vremena turskih osvajanja pa do nedavno, možeš sve to, ali tko će te ozbiljno smatrati katolikom?

Ovdje si, recimo, tvrdio da je Sv. Sava i katolički svetac
https://www.tebe-trazim.com/forum/viewt ... daf49d1988

U međuvremenu si otkrio da Sv. Sava Srpski nije, ajme čuda, u katoličkom martirologiju, ali ako hoćeš, brate, možeš ga u svojoj kući slaviti kad god hoćeš.

Vrh

PostPostano: Sri sij 31, 2024 19:45 

Možeš ti slaviti i svetog Konfucija ako hoćeš, ali ne možeš u tom očekivati da te doživljavaju kao katolika, ma što ti mislio. Možeš slaviti čovjeka koji se prema Katoličkoj crkvi odnosio slično kao Napoleon, i u čije ime je zemlja kojoj si (valjda) državljanin gažena od vremena turskih osvajanja pa do nedavno, možeš sve to, ali tko će te ozbiljno smatrati katolikom?

Ovdje si, recimo, tvrdio da je Sv. Sava i katolički svetac
https://www.tebe-trazim.com/forum/viewt ... daf49d1988

U međuvremenu si otkrio da Sv. Sava Srpski nije, ajme čuda, u katoličkom martirologiju, ali ako hoćeš, brate, možeš ga u svojoj kući slaviti kad god hoćeš.

Svoja razmišljanja i neslaganja pošalji Češkoj katoličkoj Crkvi i svakako im napomeni da nije u martirologiju i da časte šizmatika.

Svašta sam ja tvrdio a i logično kad se neko nalazi u kalendaru KC da se smatra svetim nisam stručnjak za te stvari i nisam tada proučavao martirologij.

Ne znam što želiš dokazati da sam pogriješio pa nikakvo čudo puno puta mi se to desilo i puno puta sam se do sada ispravio jer ljudski je griješiti.

Vrh

PostPostano: Sri sij 31, 2024 20:07 

Kopitar je u najmanju ruku neiskrena kao što je bio JMertz1917! Predstavlja se katolikom, a to nije i misionari da se slave šizmatički svetci. Nismo u Češkoj pa da mu to treba prolaziti.

Vrh

PostPostano: Sri sij 31, 2024 20:20 

Kopitar je u najmanju ruku neiskrena kao što je bio JMertz1917! Predstavlja se katolikom, a to nije i misionari da se slave šizmatički svetci. Nismo u Češkoj pa da mu to treba prolaziti.

Nisam katolik po tvojim mjerilima i to mi je drago.
Ja bi se zabrinuo kad bi mi Adrijana rekla da nisam katolikom a od tebe bi se zabrinuo.kad bi rekla da jesam.

Vrh

PostPostano: Sri sij 31, 2024 20:36 

Nisam katolik po tvojim mjerilima i to mi je drago.
Ja bi se zabrinuo kad bi mi Adrijana rekla da nisam katolikom a od tebe bi se zabrinuo.kad bi rekla da jesam.

Ne moraš se bojati i biti zabrinut. Ja za razliku od nekih ne govorim laži pa tako niti ne mogu reći da si ti katolik. Neiskren si kao JMertz1917 pa ako je on dobio ban i ti bi trebao biti baniran.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata