Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 03:38

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto srp 25, 2023 22:43 

Pisao si laži pa sam morao napisati istinu. Neka ti Kraljica mira izmoli obraćenje i mir.

Kraljica mira i međugorska ukaza nisu isto,tako da ako misliš na Kraljicu mira onda neka izmoli ali međugorska ukaza ne hvala

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 22:47 

Prosječno 160 svećenika dnevno koncelebrira Misu u Međugorju, a broj podijeljenih sv. pričesti je 200 000. Tako nije u svakoj crkvi. Međugorje je posebno mjesto potrebno današnjem svijetu.
Poruka, 25. lipanj 2023
„Draga djeco! Svevišnji mi dozvoli da budem među vama, da za vas molim, da vam budem Majka i utočište vaše. Dječice, pozivam vas, vratite se Bogu i molitvi i Bog će vas obilno blagosloviti. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Za vjernike katolike ovo je daleko važnije --“Mjesni ordinarij na temelju brojnih ispitivanja ne drži vjerodostojnim nijedno ‘ukazanje’, nijednu poruku, nijednu tajnu, nijednu pergamenu”, stoji u priopćenju Mostarsko-duvanjske biskupije.---nego bilo kakve poruke nepoznatih duhovnih entiteta

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 22:54 

Ajmo malo ovako...Obraćenja i izlječenja u Međugorju, ima toliko dokumentiranih, da ne bi stalo na 10 stranica ovdje.
Tamo su ljudi bili pobožni i prije ukazanja, a danas nema rase koju tamo ne možeš vidjeti. Najveća ispovjedaona na ovim prostorima, ako ne i u svijetu. I što hoćeš reći, jesu li to plodovi Božjeg milosrđa ili nečeg drugog? Naravno, ovog prvog. A zašto bi bilo tako, ako ne zbog milosti Gospina ukazanja.
S druge strane, Portugal...Vjerujem u to. No pogledaj što se događa. Portugal odobrio eutanaziju, istospolne brakove...Čega je to plod?
Gdje su ti vjernici koji su dopustili da dođe do toga?

Katolička Crkva nije priznala niti jedno od svih tih tisuća čudesnih izlječenja iz međugorja,dakle to je jedino mjerodavno za mene kao pripadnika katoličke crkve a vi slobodno i dalje pišite desetke stranica na forumima ali to ništa ne vrijedi.

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 23:03 

Što Perić govori, čak ni Papa više ne govori. Ukoliko misliš na bivšeg biskupa.

na više bivših mislim a i na sadašnjeg kojeg su isto počeli ispod pojasa kada su vidjeli da drži stranu prijašnjih --Biskup Petar Palić nastavio je stopama svog prethodnika sa svojim pogledima na Međugorski fenomen i Hercegovački slučaj.--Jedino sa čime se biskup Palić može pohvaliti da je učinio u Hercegovini od svoga dolaska jeste da je odlukom Vijeća ministara BiH dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine kako se pravno ne bi tretirao kao strani državljanin na privremenom radu.-------kult se protivi već trećem biskupu katoličke crkve,a da ih se promijeni još desetak nijedan neće valjati dok ne bude kako bi vi htjeli

Vrh

PostPostano: Sri srp 26, 2023 07:37 

Kraljica mira i međugorska ukaza nisu isto,tako da ako misliš na Kraljicu mira onda neka izmoli ali međugorska ukaza ne hvala

Ako se u Međugorju ne ukazuje Gospa, već neka "ukaza" kako ti to kažeš, znači da se radi o nekom zloduhu koji se već 40 godina ukazuje određenoj skupini ljudi i koji zavodi stotine tisuća ljudi, svećenika, biskupa i kardinala koji u to svetište dolaze. Zanima me kako objašnjavaš da bi Bog takvo nešto dopustio, da se na taj način jedan zloduh izruguje s njegovom Majkom? Postoji li nešto slično u povijesti Crkve, da je negdje toliko dugo neka "ukaza" glumila Blaženu Djevicu Mariju dovodeći u zabludu veliko mnoštvo ljudi?
Jer ako je Međugorje laž i obmana, onda imamo veliki problem s našom vjerom jer ispada da je Bog u stanju dopustiti da se i nešto najsvetije može na izrazito grub način obezvrijediti.
Moram priznati da mi je kao vjerniku to jako teško prihvatiti. Razumijem u potpunosti tvoj stav i razloge zbog kojih osporavaš Međugorje, kao i mjesni biskupi, ali ne znam kako onda objasniti taj "igrokaz" i plodove koje on daje? Jer ako se stablo po plodovima prepoznaje onda Međugorje itekako ima smisla jer se tamo događaju brojna čudesa, pri čemu ne mislim na fizička ozdravljenja ili neke natprirodne fenomene, već na obraćenje okorjelih grešnika koji su u Međugorju susreli živoga Krista. Takvih ljudim ima na tisuće. Pa zar bi se takvo nešto moglo događati negdje gdje zloduh "glumi" BDM odnosno izruguje se sa našom Majkom? I da to traje, ne jedan dan ili jednu godinu, već skoro pola stoljeća. Zbilja ne znam kako to obasniti pa bih bio zahvalan ako mi netko može to malo pojasniti.

Vrh

PostPostano: Sri srp 26, 2023 08:39 

Da je "slučaj Međugorje" Sotonino djeli, zamislimo reakciju Zloga kad bi ugledao samo jednu jedinu staricu kako se skrušeno kaje u isoovijedi i odlazi kući...A koliko je duša "pobjeglo" Zlome koji ih je već imao u svojim šapama - zahvaljujući spoznaji i priznanju svojih grijeha...KAJANJU?
Milijuni "naivaca" hle u to smjesto mira, a koliko milijuna "razboritih, razumnih" ljudskih bića sluša samo svoj ratio...ili svoju nespremnost da išta mijenja u svome životu?
.
Da ne duljim, evo link moje kolumne s KNI stavljen danas na TT.
Mir..O kako nam je potreban svima mir, a činimo sve da ga je što manje!
..........
https://www.tebe-trazim.com/forum/viewt ... 53#p244353

Vrh

PostPostano: Sri srp 26, 2023 09:09 

Za vjernike katolike ovo je daleko važnije --“Mjesni ordinarij na temelju brojnih ispitivanja ne drži vjerodostojnim nijedno ‘ukazanje’, nijednu poruku, nijednu tajnu, nijednu pergamenu”, stoji u priopćenju Mostarsko-duvanjske biskupije.---nego bilo kakve poruke nepoznatih duhovnih entiteta

Govoriš gluposti. Kako može to biti važnije kada Međugorje nije u nadležnosti mostarskog biskupa već ima svog nadbiskupa Alda Cavallia? Tebi je to krivo pa svim katolicima hoćeš nametati svoje maštarije.

Vrh

PostPostano: Sri srp 26, 2023 10:59 

1.) U Međugorju nema baš puno dokumentiranih važećih čudesnih izlječenja (dokumentiranih potpunim medicinskim nalazima) - ako ima, možeš li potvrditi nekim linkom ili sl.? U Lourdesu ih je u stoljeće i pol prikupljeno stotinjak (što ne znači da ih nije bilo više, ali medicinska dokumentacija nije dostavljena).

2.) Brojnost i posjećenost nisu za ukazanja važeći argumenti jer bi tako i pentekostalci u LA trebali biti "priznati od Crkve" samo zato jer im brojnost rapidno raste..

3.) Politička situacija u nekoj zemlji je čak ponekad u suprotnosti s vjerskim stanjem, pa to nisu baš kategorije koje se mogu uspoređivati (pa i mi smo imali masone na vlasti, a ono 90% katolika i crkve pune u zemlji).

O čudima malo:
''Prijavljenih kod nas je oko 450 čudesnih ozdravljenja, sa svih kontinenata'', rekli su za Bljesak.info u Informativnom centru “Mir” u Međugorju, gdje se čuvaju prijavljeni slučajevi ozdravljenja ljudi uz svu priloženu dokumentaciju, koju potom pregledavaju medicinske i teološke komisije. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/kultura/vjera/doku ... rju/352001
https://croativ.net/cuda-medugorja-koja ... ije-29622/
Ako se događaju neke nejasnoće, "greške u prijevodu", nije čudno.U vezi sa znanstvenim ispitivanjem međugorskih ukazanja važno je podsjetiti da u cijeloj povijesti ukazanja nikad ni jedna od njih nisu tako općenito i strogo znanstveno ispitivana kao ona u Međugorju. Kad se usporede ispitivanja u Lourdesu i Fatimi s ovim u Međugorju, onda, gotovo da među njima nema nikakve sličnosti. Niti su drugi vidioci ispitivani tako strogo, niti su mogli biti ispitivani tako sigurno i uspješno zbog nižeg stupnja znanosti i nedostatka tadašnjih tehničkih pomagala. Osim toga, također je vrlo značajno napomenuti da je u Lourdesu bila samo jedna vidjelica, Bernardette Soubirous, u Fatimi troje vidjelaca, a u Međugorju šestero. Manipulacija je lakša s jednim vidiocem, nego s više njih. Isto tako je masovna potvrda vrjednija od pojedinačne. Za samu Bernardicu liječnik je rekao da je bila psihički boležljiva. Za vidioce u Međugorju je utvrđeno primjereno zdravlje. Kad se tome pribroje pozitivna moralna svojstva, skladnost svjedočanstava, ne preostaje nikakva značajnija sumnja da su ukazanja o kojima svjedoče vidioci u Međugorju zbilja nadnaravna i vjerodostojna vjere.

Vrh

PostPostano: Sri srp 26, 2023 11:17 

Daleko si od Krista i nisi još upoznao Božju ljubav, ali Gospa Kraljica mira ljubi i takve pa ih vodi na putu obraćenja. Ne boj se odazvati pozivu i biti ćeš izbavljen iz tog zatvora u koji si strpao svoju dušu koja jako pati i vapi za obraćenjem. Prikazati ću tvoje vapaje Gospi i moliti se za tebe.

Bravo. To je najispravnije. Oni koji pišu o prikazama, demonima, nisu čuli za onu : prepoznati ćete ih po plodovima.

Vrh

PostPostano: Sri srp 26, 2023 11:23 

Papin izaslanik Aldo Cavalli prije 2 mjeseca:
U kojoj je fazi istraga međugorskih ukazanja?

U Vatikanu postoji međunarodna komisija koja to već duže vrijeme proučava. Budući da je moj zadatak provjeriti funkcionira li sve pravilno u pastoralu za sada ne znam točno u kojoj je fazi istraga.

Ali za mene je ključno da u Međugorju do prije 42 godine nije bilo ničega osim brda. Tada je započeo fenomen, duhovni pokret koji je još uvijek živ.

Na što se to odnosi?

Hodočasnici dolaze iz svih krajeva svijeta: iz Australije, Koreje, Kine, Kolumbije… To je nešto nevjerojatno. Zašto je postalo, milošću Božjom, mjesto milosti? To još ne znamo. Ali što nam je činiti? Pa surađujte da ovo mjesto i dalje bude mjesto milosti: bez sponzora, bez interesa, bez gospodarske namjene… Jako je važno da tako i ostane.

Poznajete ne samo mjesto, nego sve što okružuje „međugorski fenomen“. Kakve posljedice ono što se tamo događa izaziva u cijelom svijetu?
Mnogo je duhovnih plodova. Ljudi koji dolaze ispovijedaju svoje grijehe, ali ispovijedaju i želju, volju, za dubokom promjenom života.
To je nešto o čemu svjedoče na tisuće ljudi iz cijeloga svijeta. Tko želi moliti i promijeniti život, u Međugorju nalazi idealno mjesto za izvanredne milosti. Tko se dođe baviti turizmom, ne nađe ništa, jer nema baš ničega.

Tako da je najčešća posljedica da tko stigne tamo vrati se s drukčijim pogledom na život, da milosti koje je pronašao živi u mjestu iz kojeg je došao. To je važno.

Imamo i konkretne slučajeve ljudi koji kažu da su tjelesno ozdravili, mnogi od njih na tom mjestu dobiju svećenički poziv ili donesu odluku da će voditi posvećeni život, s druge strane formiraju se i mnoge obitelji.

Može li to biti prijevara?

Gledajte, Bog radi što želi i kako želi. Znam samo da je sve ovo počelo prije 42 godine, a mjesto gdje nije bilo ničega danas je mjesto čiste milosti za svakoga tko dođe. To je i moje vlastito iskustvo.

Dakle, ova je misija za vas osobno bila nešto posebno?
Ja ostajem tamo. Napokon! [smijeh] Postoji nešto što me poziva da to učinim. Idem u crkvu, kao i svi drugi; Navečer slavim misu sa svećenicima, obično na hrvatskom… I to mi se jako sviđa. Dva-tri sata proleti, bez umora. I kao meni, i drugima se to isto događa.

Ukazuje li se Bogorodica u Međugorju? Vjerujete li da se Gospa još uvijek ukazuje ili da se ukazala u Međugorju?

Da bih odgovorio na ovo, moram pričekati što Komisija kaže.

Čak i ako ne možete reći o čemu se radi, imate li mišljenje o istinitosti ukazanja?

[Gleda nas ozbiljno i ukočeno, ali sa smiješkom ] Jedno mi je vrlo jasno: nema sumnje da je Međugorje mjesto milosti. Zašto je to tako, ako se tamo rade iste stvari koje se rade u bilo kojoj crkvi? Zato što u Međugorju postoji nešto posebno.

Vrh

PostPostano: Sri srp 26, 2023 14:52 

Bravo. To je najispravnije. Oni koji pišu o prikazama, demonima, nisu čuli za onu : prepoznati ćete ih po plodovima.

To o demonima je izjavio onaj Elvis Duspara koji tvrdi da je zemlja ravna. Sigurno je i JMertcić ravnozemljaš. U to vjeruje, a u Gospu u Međugorju ne vjeruje. :DD

Vrh

PostPostano: Sri srp 26, 2023 14:55 

Ako se u Međugorju ne ukazuje Gospa, već neka "ukaza" kako ti to kažeš, znači da se radi o nekom zloduhu koji se već 40 godina ukazuje određenoj skupini ljudi i koji zavodi stotine tisuća ljudi, svećenika, biskupa i kardinala koji u to svetište dolaze. Zanima me kako objašnjavaš da bi Bog takvo nešto dopustio, da se na taj način jedan zloduh izruguje s njegovom Majkom? Postoji li nešto slično u povijesti Crkve, da je negdje toliko dugo neka "ukaza" glumila Blaženu Djevicu Mariju dovodeći u zabludu veliko mnoštvo ljudi?
Jer ako je Međugorje laž i obmana, onda imamo veliki problem s našom vjerom jer ispada da je Bog u stanju dopustiti da se i nešto najsvetije može na izrazito grub način obezvrijediti.
Moram priznati da mi je kao vjerniku to jako teško prihvatiti. Razumijem u potpunosti tvoj stav i razloge zbog kojih osporavaš Međugorje, kao i mjesni biskupi, ali ne znam kako onda objasniti taj "igrokaz" i plodove koje on daje? Jer ako se stablo po plodovima prepoznaje onda Međugorje itekako ima smisla jer se tamo događaju brojna čudesa, pri čemu ne mislim na fizička ozdravljenja ili neke natprirodne fenomene, već na obraćenje okorjelih grešnika koji su u Međugorju susreli živoga Krista. Takvih ljudim ima na tisuće. Pa zar bi se takvo nešto moglo događati negdje gdje zloduh "glumi" BDM odnosno izruguje se sa našom Majkom? I da to traje, ne jedan dan ili jednu godinu, već skoro pola stoljeća. Zbilja ne znam kako to obasniti pa bih bio zahvalan ako mi netko može to malo pojasniti.

Ne kažem ja ništa,samo sam citirao riječi biskupa koji je to istraživao i došao do nekakvog zaključka o tom slučaju.

Vrh

PostPostano: Sri srp 26, 2023 20:22 

O čudima malo:
''Prijavljenih kod nas je oko 450 čudesnih ozdravljenja, sa svih kontinenata'', rekli su za Bljesak.info u Informativnom centru “Mir” u Međugorju, gdje se čuvaju prijavljeni slučajevi ozdravljenja ljudi uz svu priloženu dokumentaciju, koju potom pregledavaju medicinske i teološke komisije. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/kultura/vjera/doku ... rju/352001
https://croativ.net/cuda-medugorja-koja ... ije-29622/
Ako se događaju neke nejasnoće, "greške u prijevodu", nije čudno.U vezi sa znanstvenim ispitivanjem međugorskih ukazanja važno je podsjetiti da u cijeloj povijesti ukazanja nikad ni jedna od njih nisu tako općenito i strogo znanstveno ispitivana kao ona u Međugorju. Kad se usporede ispitivanja u Lourdesu i Fatimi s ovim u Međugorju, onda, gotovo da među njima nema nikakve sličnosti. Niti su drugi vidioci ispitivani tako strogo, niti su mogli biti ispitivani tako sigurno i uspješno zbog nižeg stupnja znanosti i nedostatka tadašnjih tehničkih pomagala. Osim toga, također je vrlo značajno napomenuti da je u Lourdesu bila samo jedna vidjelica, Bernardette Soubirous, u Fatimi troje vidjelaca, a u Međugorju šestero. Manipulacija je lakša s jednim vidiocem, nego s više njih. Isto tako je masovna potvrda vrjednija od pojedinačne. Za samu Bernardicu liječnik je rekao da je bila psihički boležljiva. Za vidioce u Međugorju je utvrđeno primjereno zdravlje. Kad se tome pribroje pozitivna moralna svojstva, skladnost svjedočanstava, ne preostaje nikakva značajnija sumnja da su ukazanja o kojima svjedoče vidioci u Međugorju zbilja nadnaravna i vjerodostojna vjere.

Evo, pregledala sam linkove.. Tu je velika šteta što dokumentaciju još uvijek skuplja Informativni centar Mir Međugorje, pošto oni također rade na promidžbi, biltenima, radiju i internetu, tj. oni su centar propagande, a ne oni koji bi kritički mogli prosuditi i selektirati važeću dokumentaciju. U Lurdu, kad je osnivana komisija, ona je trebala biti neovisna, obuhvatiti liječničku struku i uključiti ateiste i ljude drugih vjera da rezultati istraživanja čudesnih ozdravljenja budu nepristrani u potpunosti. Ovo u Međugorju nije primjereno zvati skupljanjem dokumentacije, po meni već odavno je trebao biti osnovan neovisan međureligijski liječnički konzilij, ovako ispada da propagandni centar ima sve u svojim rukama...

I tako kažeš da je Bernardica bila "psihički boležljiva", a međugorski vidioci potpuno zdravi..? I oni su tako "potpuno zdravi" još '81. pisali u ispitivanjima kako im je Gospa svima preporučila redovnički stalež i da im je zabranila primati ikakav novac od hodočasnika. Bili su potpuno zdravi i pri punoj svijesti, a eto što je nastalo od Gospinih preporuka, objesili ih mačku o rep... :roll: (Te sve njihove izjave mogu se naći u knjigama teologa dr. Ljudevita Rupčića, koji je i sam podržavao vidioce).

Vrh

PostPostano: Sri srp 26, 2023 21:05 

na više bivših mislim a i na sadašnjeg kojeg su isto počeli ispod pojasa kada su vidjeli da drži stranu prijašnjih --Biskup Petar Palić nastavio je stopama svog prethodnika sa svojim pogledima na Međugorski fenomen i Hercegovački slučaj.--Jedino sa čime se biskup Palić može pohvaliti da je učinio u Hercegovini od svoga dolaska jeste da je odlukom Vijeća ministara BiH dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine kako se pravno ne bi tretirao kao strani državljanin na privremenom radu.-------kult se protivi već trećem biskupu katoličke crkve,a da ih se promijeni još desetak nijedan neće valjati dok ne bude kako bi vi htjeli

Pa naravno. U Međugorje je poslan apostolski vizitator da bi bio uključen i nadgledao pastoralno djelovanje, a ne da bi istraživao istinitost ukazanja (on nema niti uvid u komisijske spise - ili jednostavno ne smije o njima govoriti).

Jer kaže:
"U Vatikanu postoji međunarodna komisija koja to već duže vrijeme proučava. Budući da je moj zadatak provjeriti funkcionira li sve pravilno u pastoralu za sada ne znam točno u kojoj je fazi istraga." (Aldo Cavalli prije dva mjeseca)

Bilo je potrebno da Međugorje dobije svog vizitatora, Papinog poslanika jer su razmjeri župnih zbivanja odavno prešli granice biskupije. Ne samo da je razlog bio talijanska mafija kod nekih suvenirnica i pranje novca, pregledavajući kritičke spise koji su dostupni i sada na internetu dolazi se do nevjerojatnih poveznica, navest ću samo jedan primjer. Osamdesete i početak devedesetih: onaj "lažni Papin delegat" opisan u knjizi "Ogledalo pravde" koji je često iz Vatikana dolazio u Međugorje, početkom devedesetih bio je u zatvoru zbog umiješanosti u poznatu aferu oko Vatikanske banke. Kod njega su naime pronađeni materijalni dokazi, ostavština Roberta Calvija, ubijenog bankara '82. godine, a to ubojstvo je bilo povezano s talijanskom masonskom ložom Propaganda Due. Ta afera i zločin podrobnije su opisani u knjizi M. Hesemanna "Legende, mitovi, laži - razotkrivanje zabluda o povijesti Crkve" u zadnjem poglavlju. Da skratim, taj "lažni Papin delegat" kod kojeg je pronađena Calvijeva aktovka bio je slovački počasni biskup bez stalnog sjedišta, s vatikanskom adresom. Bavio se uglavnom nekom udrugom "Pro Deo et Fratribus" koja je istraživala, podupirala i medijski promovirala nepriznata ukazanja (Amsterdam, Garabandal, Međugorje...) s ciljem utjecaja (pritiska) na lokalne biskupe i što skorijeg njihovog priznanja (što im je kod Amsterdama i uspjelo!). Osamdesetih je taj biskup čak poslužio međugorcima za transfer novca (od hodočasnika) u Italiju kako ne bi dospio u ruke komunistima, tako kažu izvori. Njegovo životno poslanje bilo je širiti poruke i objave, a kako je vrijeme pokazalo nakana nije bila duhovna, već materijalna, i u službi laži i propagande. Jesu li Međugorci bili naivni, prevareni ili se tu još nešto odigravalo, ne znam... Ali apostolski vizitator ima sad ulogu čuvanja pravovjerja i pastoralne skrbi nad hodočasnicima jer oni dolaze iz vjerskih razloga, bila bi velika šteta kad bi bili uvučeni u lažni misticizam i mutne poslove iza kojih se krije - tko zna tko?

Vrh

PostPostano: Čet srp 27, 2023 10:44 

Evo, pregledala sam linkove.. Tu je velika šteta što dokumentaciju još uvijek skuplja Informativni centar Mir Međugorje, pošto oni također rade na promidžbi, biltenima, radiju i internetu, tj. oni su centar propagande, a ne oni koji bi kritički mogli prosuditi i selektirati važeću dokumentaciju. U Lurdu, kad je osnivana komisija, ona je trebala biti neovisna, obuhvatiti liječničku struku i uključiti ateiste i ljude drugih vjera da rezultati istraživanja čudesnih ozdravljenja budu nepristrani u potpunosti. Ovo u Međugorju nije primjereno zvati skupljanjem dokumentacije, po meni već odavno je trebao biti osnovan neovisan međureligijski liječnički konzilij, ovako ispada da propagandni centar ima sve u svojim rukama...

I tako kažeš da je Bernardica bila "psihički boležljiva", a međugorski vidioci potpuno zdravi..? I oni su tako "potpuno zdravi" još '81. pisali u ispitivanjima kako im je Gospa svima preporučila redovnički stalež i da im je zabranila primati ikakav novac od hodočasnika. Bili su potpuno zdravi i pri punoj svijesti, a eto što je nastalo od Gospinih preporuka, objesili ih mačku o rep... :roll: (Te sve njihove izjave mogu se naći u knjigama teologa dr. Ljudevita Rupčića, koji je i sam podržavao vidioce).

Nitko više ne širi vjeru od njih. Ovo što sam stavila, konkretno, taj dio je citat, no tako je.
Djeca su proučavana od strane toliko stručnjaka, što za ova druga ukazanja ne možemo reći. Vrijeme je bilo komunizma, bili su ajmo reći nježno šikanirani, oni, njihove obitelji, prijatelji...Čak i kad je sama Lucija (Fatima) primala ukazanja,u već starijoj dobi, neka su bila diskutabilna, u najmanju ruku. Kamoli ovdje, toliko djece, toliko pitanja, pritisaka...
Vjerujem da išćitavajući Cavallija možeš vidjeti da i on vjeruje.
Dakle, čak bi zabranila centru u Međugorju da prikuplja podatke, liječničku dokumentaciju? Ali i da nije tako, da se ne prikuplja, da se zatre sve, ne može. Ne ide. Svetost tog mjesta osjetili su milijuni i uvjerena sam, da će skoro doći blagoslov iz Vatikana. Jer, koga god pošalju, svi se oduševe. Što opet nije bitno toliko, Međugorje je u srcu većine vjernika u HR, BiH, pa i svijeta.
Ove spletke, mafija, to je kao neka novela, a la Dan Brown, ne čitam takve stvari...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata