Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 07:54

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Ned sij 01, 2012 15:04 

Čitajući iz Biblije 20.poglavlje ,posebice redak 4-6 nikako da sa 100-post. sigurnošću zaključim gdje će biti to tisućugodišnje kraljevstvo?Na zemlji možda ili isključivo na nebu?

Po nekim ljudima sa foruma Crkva navodno službeno ne priznaje mogućnost da bi takvo kraljevstvo moglo biti na zemlji, nego samo i isključivo na nebu!
Ja nisam nigdje iz prve ruke pročitao takve tvrdnje da KC isključuje svaku mogućnost da Era mira=? 1000 godišnje kraljevstvo bude na zemlji ( navodno da je ta zabluda = Mileranizam), pa ako netko ima točne govore papa, Sabora ili Naučitelja Crkve u vezi te Ere mira na zemlji neka stavi na forum, bio bih zahvalan jer me ovo pitanje često kopkalo i kopka i danas!

u vezi toga 1000 g. kraljevstva, ili nečeg jako sličnog čitao sam na jednoj stranici koja je kompilacija proroštava mnogih svetaca, mistika i mističarki KC , oni se svode pod pojam Era MIRA koja bi nastupila i događala se na zemlji...o tome npr. govore: službenica Božja Marija Agredska, sv. LJudevit Montfortski, blažena Marija -Julija Johanny, sveti Cezar iz Ailesa , don Stefano Gobbi još živući i osnivač Marijanskog svećeničkog pokreta i mnogi drugi -može se vidjeti na toj stranici o Eri Mira koju navodno navješta i kraljica Proroka.-Gospa, a to je na adresi:

http://sites.google.com/site/molitedragadjeco/era-mira

zanima me kako vi tumačite 20.poglavlje Apokalipse koje govori o 1000-god. Kraljevstvu , i ta navodna proroštva o Eri Mira kada će se Kristovo Kraljevstvo na zemlji proširiti i na poganima , i na muslimanima i na ateistima?

Da li su to iste stvari ili ne? Ili se Era mira događa na zemlji,a 1000 g. kraljevstvo na Nebu?
Da li je ta Era Mira koja bi se događala na zemlji u skladu sa Biblijom ili ne?Ako nije u skladu iz kojih redaka Biblije se to može vidjeti
?

U tzv. Plavoj knjizi - Svećenicima MARIJINIM predragim sinovima, na više mjesta se spominje Nova Era , koja se navodno poklapa sa pobjedom nad sotonom i njegovom vladavinom u svijetu!
"I bit će Isus Krist Kralj vječne slave koji će vladati nad čitavim obnovljenim čovječanstvom i time će označiti početak novih vremena koja će uskoro doći" ( članak 464.- 1.1.1992.)

Ili po Bibliji ipak prije Isusovog dolaska na Sudnji dan ( na kraju svijeta) nema i ne može biti nikakve Ere mira, Nove ere ili ničeg sličnoga?

Vrh

PostPostano: Ned sij 01, 2012 20:28 

Da vidimo izbliza o čemu taj odlomak iz Svetog Pisma govori, citirat ću ga u cijelosti:

I vidjeh anđela: siđe s neba s ključima Bezdana i s velikim okovima u ruci. Zgrabi Zmaja, Staru zmiju, to jest đavla, Sotonu, i okova ga za tisuću godina. Baci ga u Bezdan koji nad njim zatvori i zapečati da više ne zavodi narode dok se ne navrši tisuću godina. Nakon toga ima biti odriješen za malo vremena. I vidjeh prijestolja - onima što sjedoše na njih dano je suditi - i duše pogubljenih zbog svjedočanstva Isusova i zbog Riječi Božje i sve koji se ne pokloniše Zvijeri ni kipu njezinu te ne primiše žiga na čela svoja ni na ruke. Oni oživješe i zakraljevaše s Kristom tisuću godina. Drugi mrtvi ne oživješe dok se ne navrši tisuću godina. To je ono prvo uskrsnuće. Blažen i svet onaj tko je dionik toga prvog uskrsnuća! Nad njim druga smrt nema vlasti: oni će biti svećenici Božji i Kristovi i s njime će kraljevati tisuću godina. (Otkrivenje 20, 1-6)

U komentarima Jeruzalemske Biblije o tome stoji:

Ovo je „uskrsnuće“ mučenika (usp. Iz 26,19; Ez 37) simbolično: označuje obnovu Crkve nakon rimskog progonstva koja će trajati koliko i zatočeništvo Zmajevo. Mučenici što čekaju ispod žrtvenika (6,9-11) odsada provode blažen život s Kristom. „Kraljevstvo od tisuću godina“ dakle, označuje zemaljsko razdoblje Božjega kraljevstva od pada Rima do dolaska Kristova (20, 11s). – Po sv. Augustinu i mnogima drugima „tisuću godina“ broji se od Kristova uskrsnuća: „prvo uskrsnuće“ označavalo bi krst (usp. Rim 6,1-11; Iv 5, 25-28) – Od najranije Crkve značajna struja tumači ovaj stavak doslovno: nakon stvarnog uskrsnuća mučenika Krist bi se imao vratiti na zemlju da zajedno sa svojim vjernicima ostvari sretno kraljevanje od tisuću godina. Takvu doslovnu tisućgodišnjaštvu (hilijazam ili milenarizam) Crkva nikada nije bila sklona.

O tako shvaćenom milenarizmu govori i Katekizam:

675 Prije dolaska Kristova Crkva mora proci kroz posljednju kusnju koja ce uzdrmati vjeru mnogih vjernika. Progonstvo sto prati njezino putovanje na zemlji otkrit ce "otajstvo bezakonja" pod oblikom religijske obmane koja ce ljudima nuditi prividno rjesenje njihovih problema po cijenu otpada od istine. Vrhovna religijska obmana jest obmana Antikristova, to jest obmana jednoga pseudo-mesijanizma u kojemu covjek slavi sam sebe mjesto Boga i njegova Mesije koji je dosao u tijelu.

676 Ta Antikristova obmana vec se ocrtava u svijetu svaki put kad se hoce u povijesti ispuniti mesijansku nadu koja se moze dovrsiti samo onkraj povijesti kroz eshatonski sud: Crkva je, i pod njegovim ublazenim oblikom, odbacila krivotvorenje buduceg Kraljevstva Bozjega pod imenom milenarizma, osobito pod politickim oblikom jednoga sekulariziranog mesijanizma, "u svojoj bîti izopacenoga".

Na stranici http://sites.google.com/site/molitedragadjeco/era-mira osobito u ulomcima starozavjetnih proroka govori se o ovom razdoblju između dva dolaska Kristova, ali i o tom konačnom Dolasku kada će se dovršiti djelo Otkupljenja, kroz posljednji sud.

Dakle, suprotno od Dodatka na dnu stranice koji govori o porukama don Stefana Gobbija koje se mogu ozbiljno uzeti jedino kao plod njegove pobožne mašte. On je privlačio pozornost ’90-tih godina kada je prognozirao da će se Marijin trijumf (naviješten u Fatimi) poklopiti sa Drugim Kristovim dolaskom i sa ujedinjenjem svih religija u jednu i to do 2000. godine. Onako kako on shvaća “1000-godišnje kraljevstvo” naziva se Era mira, a to je nekakvo privremeno razdoblje nakon 2. Kristova dolaska i Posljednjeg suda, a to kao što vidimo iz biblijskih komentara i katekizma Crkva ne naučava. Problem je i u nazivu: era mira podrazumijeva ne trajno, vječno, nego tek privremeno razdoblje Kristove vladavine i to je izraz, ni manje ni više, nego iz rječnika onih koji promiču New Age.

O don S. Gobbiju pisalo se i u časopisima “Catholic Answersa” pa preporučam:

http://archive.catholic.com/thisrock/2001/0101fea3.asp

Vrh

PostPostano: Čet sij 12, 2012 08:17 

hm, ne znam šta da kažem...
engleski ne poznam baš da ga čitam i prevodim simultano i 100% sigurno svaku riječ da ogu iščitavati sve te članke pa neznam šta rekoše o gobiju sve...ali ne mogu vjerovati da je ispisao tolike poruke ( Plava knjiga debela peeko 700 strana! i da je sve gobbi izmislio
to je naprosto nevjerojatno ...a i koji bi bili razlozi da sve to izmišlja ili krivotvori???

zar dsamo adrijana ima nešto reći na ovaj dio iz biblije??
ima li i drugih mišljenja i razmišljanja? :shock:

Vrh

PostPostano: Čet sij 12, 2012 08:50 

hrki je napisao/la:
hm, ne znam šta da kažem...
engleski ne poznam baš da ga čitam i prevodim simultano i 100% sigurno svaku riječ da ogu iščitavati sve te članke pa neznam šta rekoše o gobiju sve...ali ne mogu vjerovati da je ispisao tolike poruke ( Plava knjiga debela peeko 700 strana! i da je sve gobbi izmislio
to je naprosto nevjerojatno ...a i koji bi bili razlozi da sve to izmišlja ili krivotvori???

zar dsamo adrijana ima nešto reći na ovaj dio iz biblije??
ima li i drugih mišljenja i razmišljanja? :shock:

A što reći, osim da je ljudska mašta vrlo razvijena stvar. Posebice ako je natopljena strahom ili pak preuzetnošću, ili možda nekim psihičkim problemima.
Ne mislim da je dotični svećenik nešto namjerno krivotvorio ili izmišljao, ali sam sigurna da je sve to plod njegove fikcije. Kroz povijest Crkve je bilo more toga, a kako je tempo života brži i te su stvari naglašenije.
A zapravo je jedino važno pošteno živjeti svoju vjeru i poslušnost Crkvi u onome što nam život donese. No, to je i najteže - obično je, nema senzacija, ne uzbuđuje emocije, ni herojske porive. No, to je pravo herojstvo - ustrajati.

Vrh

PostPostano: Čet sij 12, 2012 23:30 

Nešto iz Valtorte:
POGLED U POSLJEDNJA VREMENA 27.VIII.1943.
Govori Isus:
"I u Apokalipsi izgleda kao da se razdoblja miješaju, ali nije tako. Bilo bi bolje reći: odrazuju se u budućim vremenima s uvijek sve grandioznijim aspektima.
Sada smo u razdoblju koje Ja nazivam: RAZDOBLJE PRETEČA ANTIKRISTOVIH. Zatim će doći RAZDOBLJE ANTIKRISTA, koji je preteča RAZDOBLJA SOTONE.
Antikrista će potpomagati Sotonina očitovanja: dvije zvijeri koje spominje Apokalipsa. Bit će to razdoblje gore od sadašnjeg. Zlo raste sve više. Kad bude pobijeđen Antikrist, doći će RAZDOBLJE MIRA, da se ljudima udarenima od zapanjenosti zbog sedam rana (zala) i zbog pada Babilona, dade vremena da se saberu pod mojim znakom. ANTIKRŠĆANSKO RAZDOBLJE ustati će s najvećom silovitošću u njegovom trećem očitovanju, to jest pri POSLJEDNJEM DOLASKU SOTONE.
Jeste li shvatili? Treba vjerovati, a ne mudrijašiti i cjepidlačiti. Ti si uistinu shvatila, baš zato što ne cjepidlačiš. Diktati međusobno ne protuslove. Treba ih znati čitati s vjerom i s jednostavnošću srca.
Kao nekome kojemu je mnogo stalo do toga te učini da drugi shvate neku stvar, Ja idem uvijek pravo u stvar koja je od najviše važnosti, a to je ovdje MOJE KRALJEVSTVO. Jer u Kraljevstvu je opravdanje zašto sam se utjelovio i umro.Jer u Kraljevstvu je dokaz vječnoga života, uskrsnuće tijela, moje moći kao Suca. Zato, kad sam govorio i tumačio Apokalipsu, u svim sam protumačenim točkama, skoro uvijek kao krunu postavio moj Sud, moj trijumf, moje Kraljevstvo, poraz Sotone u njemu samome, u njegovim stvorenjima, u pretečama.
Čitajte dobro i vidjet ćete da tu nema proturječja. Što sam rekao - rekao sam."
(I QUADERNI del 1943, str. 288)

Kopirano odavde:http://www.katolici.org/forumi.php?action=t_vidi&tid=1025

Vrh

PostPostano: Sub sij 14, 2012 17:14 

toni1 je napisao/la:
Nešto iz Valtorte:
POGLED U POSLJEDNJA VREMENA 27.VIII.1943.
Govori Isus:
"I u Apokalipsi izgleda kao da se razdoblja miješaju, ali nije tako. Bilo bi bolje reći: odrazuju se u budućim vremenima s uvijek sve grandioznijim aspektima.
Sada smo u razdoblju koje Ja nazivam: RAZDOBLJE PRETEČA ANTIKRISTOVIH. Zatim će doći RAZDOBLJE ANTIKRISTA, koji je preteča RAZDOBLJA SOTONE.
Antikrista će potpomagati Sotonina očitovanja: dvije zvijeri koje spominje Apokalipsa. Bit će to razdoblje gore od sadašnjeg. Zlo raste sve više. Kad bude pobijeđen Antikrist, doći će RAZDOBLJE MIRA, da se ljudima udarenima od zapanjenosti zbog sedam rana (zala) i zbog pada Babilona, dade vremena da se saberu pod mojim znakom. ANTIKRŠĆANSKO RAZDOBLJE ustati će s najvećom silovitošću u njegovom trećem očitovanju, to jest pri POSLJEDNJEM DOLASKU SOTONE.

Maria Valtorta je poseban „fenomen“ o kojoj sam pisala ovdje: viewtopic.php?p=12376#p12376, a na nju se odnosi i ovaj post: viewtopic.php?p=16929#p16929 (iako tu nije osobno spomenuta). Ne očekujem da se oko navedenoga u tim postovima svatko složi sa mnom, ali ako ima netko pitanja, rado ću na njih odgovoriti.

Na ovakve ulomke o posljednjim vremenima, kao što je Valtortin, može se gledati i pozitivno, jer imaju kao cilj pokušati dati odgovore na pitanja: zašto zlo? otkuda zlo? do kada će trajati? koliko još čovjek mora trpjeti?...
Kada mi kršćani gledamo s (ne)povjerenjem u budućnost, nadamo se Kristu, a Sveto Pismo nas uči nadi u Njegov (konačan) drugi dolazak. Iako je ovaj svijet „pod vlašću Zloga“, Krist je „već pobijedio svijet“ i zbog toga Sotona kao ni zlodusi nemaju prevlast nad onima koji vjeruju. Baš zato ne treba živjeti u strepnji i iščekivanju Sotone i njegovog „posljednjeg dolaska“, jer je Isus sam obećao da vrata pakla Crkvu neće nikad nadvladati. Sveti Ivan u poslanicama piše kako je puno antikrista već bilo, i bit će ih i zato u svako doba treba buditi vjeru i promatrati znakove vremena da nas ne zavedu!

Valtortina i sva druga „razdoblja mira“ ne nastaju sama od sebe, nego nastaju kada se ljudi zauzmu oko širenja kršćanstva i buđenja vjere u Krista, tj. širenja Njegovog kraljevstva – koje nije neki apstraktan pojam iz budućnosti, nego je prisutno već sada. Tada sotona biva nadvladan jer on nadmoći nema tamo gdje se ljudi suprotstavljaju i raskrinkavaju okultističke prakse, grijeh, grešna stanja i svekoliko neopoganstvo…

U vezi ove teme i tumačenja Knjige Otkrivenja u prošlom broju Veritasa (XII./2011.) imate jako dobar članak „Histerija posljednjih vremena“, teološki osvrt koji odgovara na mnoge (protestantske) zablude i kriva mišljenja.

Vrh

PostPostano: Ned sij 04, 2015 22:27 

adrijana je napisao/la:
Da vidimo izbliza o čemu taj odlomak iz Svetog Pisma govori, citirat ću ga u cijelosti:

I vidjeh anđela: siđe s neba s ključima Bezdana i s velikim okovima u ruci. Zgrabi Zmaja, Staru zmiju, to jest đavla, Sotonu, i okova ga za tisuću godina. Baci ga u Bezdan koji nad njim zatvori i zapečati da više ne zavodi narode dok se ne navrši tisuću godina. Nakon toga ima biti odriješen za malo vremena. I vidjeh prijestolja - onima što sjedoše na njih dano je suditi - i duše pogubljenih zbog svjedočanstva Isusova i zbog Riječi Božje i sve koji se ne pokloniše Zvijeri ni kipu njezinu te ne primiše žiga na čela svoja ni na ruke. Oni oživješe i zakraljevaše s Kristom tisuću godina. Drugi mrtvi ne oživješe dok se ne navrši tisuću godina. To je ono prvo uskrsnuće. Blažen i svet onaj tko je dionik toga prvog uskrsnuća! Nad njim druga smrt nema vlasti: oni će biti svećenici Božji i Kristovi i s njime će kraljevati tisuću godina. (Otkrivenje 20, 1-6)

U komentarima Jeruzalemske Biblije o tome stoji:

Ovo je „uskrsnuće“ mučenika (usp. Iz 26,19; Ez 37) simbolično: označuje obnovu Crkve nakon rimskog progonstva koja će trajati koliko i zatočeništvo Zmajevo. Mučenici što čekaju ispod žrtvenika (6,9-11) odsada provode blažen život s Kristom. „Kraljevstvo od tisuću godina“ dakle, označuje zemaljsko razdoblje Božjega kraljevstva od pada Rima do dolaska Kristova (20, 11s). – Po sv. Augustinu i mnogima drugima „tisuću godina“ broji se od Kristova uskrsnuća: „prvo uskrsnuće“ označavalo bi krst (usp. Rim 6,1-11; Iv 5, 25-28) – Od najranije Crkve značajna struja tumači ovaj stavak doslovno: nakon stvarnog uskrsnuća mučenika Krist bi se imao vratiti na zemlju da zajedno sa svojim vjernicima ostvari sretno kraljevanje od tisuću godina. Takvu doslovnu tisućgodišnjaštvu (hilijazam ili milenarizam) Crkva nikada nije bila sklona.

O tako shvaćenom milenarizmu govori i Katekizam:

675 Prije dolaska Kristova Crkva mora proci kroz posljednju kusnju koja ce uzdrmati vjeru mnogih vjernika. Progonstvo sto prati njezino putovanje na zemlji otkrit ce "otajstvo bezakonja" pod oblikom religijske obmane koja ce ljudima nuditi prividno rjesenje njihovih problema po cijenu otpada od istine. Vrhovna religijska obmana jest obmana Antikristova, to jest obmana jednoga pseudo-mesijanizma u kojemu covjek slavi sam sebe mjesto Boga i njegova Mesije koji je dosao u tijelu.

676 Ta Antikristova obmana vec se ocrtava u svijetu svaki put kad se hoce u povijesti ispuniti mesijansku nadu koja se moze dovrsiti samo onkraj povijesti kroz eshatonski sud: Crkva je, i pod njegovim ublazenim oblikom, odbacila krivotvorenje buduceg Kraljevstva Bozjega pod imenom milenarizma, osobito pod politickim oblikom jednoga sekulariziranog mesijanizma, "u svojoj bîti izopacenoga".

Na stranici http://sites.google.com/site/molitedragadjeco/era-mira osobito u ulomcima starozavjetnih proroka govori se o ovom razdoblju između dva dolaska Kristova, ali i o tom konačnom Dolasku kada će se dovršiti djelo Otkupljenja, kroz posljednji sud.

Dakle, suprotno od Dodatka na dnu stranice koji govori o porukama don Stefana Gobbija koje se mogu ozbiljno uzeti jedino kao plod njegove pobožne mašte. On je privlačio pozornost ’90-tih godina kada je prognozirao da će se Marijin trijumf (naviješten u Fatimi) poklopiti sa Drugim Kristovim dolaskom i sa ujedinjenjem svih religija u jednu i to do 2000. godine. Onako kako on shvaća “1000-godišnje kraljevstvo” naziva se Era mira, a to je nekakvo privremeno razdoblje nakon 2. Kristova dolaska i Posljednjeg suda, a to kao što vidimo iz biblijskih komentara i katekizma Crkva ne naučava. Problem je i u nazivu: era mira podrazumijeva ne trajno, vječno, nego tek privremeno razdoblje Kristove vladavine i to je izraz, ni manje ni više, nego iz rječnika onih koji promiču New Age.

O don S. Gobbiju pisalo se i u časopisima “Catholic Answersa” pa preporučam:

http://archive.catholic.com/thisrock/2001/0101fea3.asp

Papa Ivan Pavao II. i don Stefano Gobbi dobro su se poznavali, susretali i razumjeli. Don Stefano Gobbi blago je u Gospodinu preminuo na svetkovinu Svetoga Petra i Pavla, 29. lipnja 2011. godine u 15.00 sati. Dan nakon smrti, u četvrtak 30. lipnja 2011. njegovo je tijelo dovezeno u glasovitu Baziliku milosrdne Isusove ljubavi u Collevalenzi, gdje su se tih dana održavale međunarodne duhovne vježbe Svećeničkog marijanskog pokreta na kojima je bilo prisutno 280 svećenika iz cijelog svijeta, 18 nadbiskupa i biskupa te kardinal Ivan Dias, prefekt za evangelizaciju naroda u Rimu. Don Gobbi je pokopan na blagdan Bezgrješnog Srca Marijina, prve subote mjeseca srpnja, točnije 02. srpnja 2011. g. kada je održan i cenakul.

Što reći na toliki broj svećenika i biskupa iz cijelog svijeta koji su se okupili oko svećeničkog marijanskog pokreta. Zar mislite da su svi oni zavedeni. Smiješno. Osobno sam imao predivno duhovno iskustvo čitajući tu knjigu prije nekih desetak godina.

Vrh

PostPostano: Uto sij 06, 2015 20:26 

ifata je napisao/la:
Papa Ivan Pavao II. i don Stefano Gobbi dobro su se poznavali, susretali i razumjeli. Don Stefano Gobbi blago je u Gospodinu preminuo na svetkovinu Svetoga Petra i Pavla, 29. lipnja 2011. godine u 15.00 sati. Dan nakon smrti, u četvrtak 30. lipnja 2011. njegovo je tijelo dovezeno u glasovitu Baziliku milosrdne Isusove ljubavi u Collevalenzi, gdje su se tih dana održavale međunarodne duhovne vježbe Svećeničkog marijanskog pokreta na kojima je bilo prisutno 280 svećenika iz cijelog svijeta, 18 nadbiskupa i biskupa te kardinal Ivan Dias, prefekt za evangelizaciju naroda u Rimu. Don Gobbi je pokopan na blagdan Bezgrješnog Srca Marijina, prve subote mjeseca srpnja, točnije 02. srpnja 2011. g. kada je održan i cenakul.

Što reći na toliki broj svećenika i biskupa iz cijelog svijeta koji su se okupili oko svećeničkog marijanskog pokreta. Zar mislite da su svi oni zavedeni. Smiješno. Osobno sam imao predivno duhovno iskustvo čitajući tu knjigu prije nekih desetak godina.

Najprije te lijepo pozdravljam, vidim da ti je ovo prvi post...!
Don Gobbi je bio svećenik Katoličke crkve, možda je bio i svetac, tko to zna. Osnovao je i cijelog sebe dao u Svećeničkom marijanskom pokretu, svaka mu čast. To što sam ustvrdila da u njegovim porukama ima milenarizma, ne čini ga odmah lašcem niti lažnim prorokom. On je mogao imati i najbolje namjere, ali drugi (mnogo učeniji od mene) ocijenili su u duhu tradicije tumačenja eshatoloških događaja da u njegovim porukama ima dosta milenarističkih proroštava kakve Crkve nije prihvaćala.
Otkuda mu to? Je li od neobično pobožne mašte zbog koje vidioci znaju biti subjektivni?
Ne znam, ali najvjerojatnije...

Vrh

PostPostano: Sri lip 14, 2023 15:25 

https://vjera.hr/znakovi-vremena/vidjel ... mogu-reci/

evo šta o Novoj eri, Eri mira kaže vidjelica iz međugorja :))
Maranatha Gospodine

Vrh

PostPostano: Sri lip 14, 2023 16:49 

https://vjera.hr/znakovi-vremena/vidjelica-iz-medugorja-ohrabrila-svijet-otkrivenje-tajni-je-blizu-to-je-sve-sto-vam-mogu-reci/

evo šta o Novoj eri, Eri mira kaže vidjelica iz međugorja :))
Maranatha Gospodine

Imam dokaz u knjigama iz 1980.-te da je to ona tvrdila i prije 40-tak godina..
A Crkva u svojem tumačenju 20. poglavlja Otkrivenja Eru mira nikad nije tumačila na "zemaljski način", to je jedino uvijek bio sadržaj lažnih proroka..
Istraži i prouči molim te, ako ti je do istine, što je to milenarizam.

Vrh

PostPostano: Čet lip 15, 2023 05:53 

Najprije te lijepo pozdravljam, vidim da ti je ovo prvi post...!
Don Gobbi je bio svećenik Katoličke crkve, možda je bio i svetac, tko to zna. Osnovao je i cijelog sebe dao u Svećeničkom marijanskom pokretu, svaka mu čast. To što sam ustvrdila da u njegovim porukama ima milenarizma, ne čini ga odmah lašcem niti lažnim prorokom. On je mogao imati i najbolje namjere, ali drugi (mnogo učeniji od mene) ocijenili su u duhu tradicije tumačenja eshatoloških događaja da u njegovim porukama ima dosta milenarističkih proroštava kakve Crkve nije prihvaćala.
Otkuda mu to? Je li od neobično pobožne mašte zbog koje vidioci znaju biti subjektivni?
Ne znam, ali najvjerojatnije...

U potpunosti potpisujem jer sam i sam nekada bio član SMS i znam što je to.

Mogu reći slično ko i za Međugorje, kao mjesto hodočašća ok a viđenja nula bodova isto tako za SMS kao pokret ok a viđenja ili nutarnji govor nula bodova.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata