Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 18, 2026 23:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 350 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 24  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon ožu 20, 2023 12:31 

Kad oni ne bi imali ništa za reći i kad bi psihoanalizirali i podbadali druge, bilo bi mi razumljivije da ne bi ni trebali doći!
Ali svojim dolaskom mogli su otvoreno reći i svoje stavove, možda razjasniti nesporazume, steći simpatije publike ili možda konačno shvatiti što im obični promatrači zamjeraju...
Ako bi pristupili na onako miran i argumentiran način kao naš Početnik, bez imalo frustracija i nemira, sigurno bi pridobili još više molitelja na trgu.

Jer nije glavna zamjerka bila njihova eksponiranost, nego njihove nakane i moguće političke konotacije..

Što bi mi bilo neugodno gledati? :DD Dr. Marko Medved, crkveni povjesničar iz Rijeke, rekao je "da je mirno okupljanje u liberalnim demokracijama pravo koje treba garantirati svima".... "No imam dojam da se ovdje molitva koristi za pitanje društvene moći." Na ovo bi trebalo odgovoriti...

Nikoga iz Ženske mreže ne treba se bojati. Ako govore o činjeničnim podacima o nasilju nad ženama, treba ih saslušati i vidjeti što možemo tu učiniti. Kad govore o pobačaju, imamo mi još bolje i znanstvene i medicinske i svake druge argumente za zaštitu života od začeća.

Ako ih imamo, koja korist?

Vrh

PostPostano: Uto ožu 21, 2023 09:08 

Pročitao sam pod naslovom: I ove subote moli se za:
-Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.
-Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.
-Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.
-Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.
-Za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.
-Za duše u čistilištu.
-Za osobne nakane.

Sve nakane molitelja na trgu svode se na jedan zajednički nazivnik iz prve točke - OBRAĆENJE DOMOVINE (pa i za prestanak abortusa, preko svega nabrojanog do eutanazije(što tu nije spomenuto); za obraćenje onog ateiste, preko mlakih vjernika, pa sve do vrha u crkvenoj hijerarhiji. Svima nam je potreban temeljit, iskren ispit savjesti i spoznaja sebe u odnosu na Boga.
Čemu onaj spisak nakana?
Da nije objavljen izbjegle bi se ovakve rasprave.
Osim toga, moliš li na trgu - svjestan si tuđih pogleda, raznih reakcija znatiželjnika.
Moliš li pred Svetohraništem - znaš da te Isus gleda. On tebe, ti Njega. To je dvosmjerna komunikacija. Na trgu jednosmjerna, s trga Bogu...A odgovor, kakav je? Čjji? Vidimo po postovima ne samo u ovoj temi. Itekakva je to razlika.
Stablo se po plodu prepoznaje. Tu je i sablazan...Poznato je da dobra nakana nije dovoljna ako je način ostvarenja iste nepravilan.
Bojim se da RKT Crkva u RH na ovaj način iva više štete od planirane "koristi".
Ipak...Sve je u rukama Isusa, Glave Crkve...(mada ovo "kolo vode" ljudski udovi).

Vrh

PostPostano: Uto ožu 21, 2023 12:10 

Što, na trgu Isus ne gleda???

Vrh

PostPostano: Uto ožu 21, 2023 19:24 

Kad oni ne bi imali ništa za reći i kad bi psihoanalizirali i podbadali druge, bilo bi mi razumljivije da ne bi ni trebali doći!
Ali svojim dolaskom mogli su otvoreno reći i svoje stavove, možda razjasniti nesporazume, steći simpatije publike ili možda konačno shvatiti što im obični promatrači zamjeraju...
Ako bi pristupili na onako miran i argumentiran način kao naš Početnik, bez imalo frustracija i nemira, sigurno bi pridobili još više molitelja na trgu.

Jer nije glavna zamjerka bila njihova eksponiranost, nego njihove nakane i moguće političke konotacije..

Što bi mi bilo neugodno gledati? :DD Dr. Marko Medved, crkveni povjesničar iz Rijeke, rekao je "da je mirno okupljanje u liberalnim demokracijama pravo koje treba garantirati svima".... "No imam dojam da se ovdje molitva koristi za pitanje društvene moći." Na ovo bi trebalo odgovoriti...

Nikoga iz Ženske mreže ne treba se bojati. Ako govore o činjeničnim podacima o nasilju nad ženama, treba ih saslušati i vidjeti što možemo tu učiniti. Kad govore o pobačaju, imamo mi još bolje i znanstvene i medicinske i svake druge argumente za zaštitu života od začeća.

Ma joj, Početničko sentimentalizranje nudiš kao ideal iako je to modernističko relativiziranje koje samo želi isforsirati neki presedan. Zatim ga taj sentimentalni presedan primjenjuju na sve i logički obesmisli uzorno vjersko ponašanje. Početnik nema nikoga na trgu, niti moli, ali bi kao pridobio više molitelja. Dobro vam je Totus rekla koja korist od toga?
Medvjed iz Rijeke je poslije tvrdnje o naravi liberalne demokracije dodao ALi... i sasuo salvu razloga zašto molitelji suštinski ne bi trebali moliti.
Uglavnom odvratan vjerski modernizam bio je u Otvorenom u koji se ja nikako ne bih mogla uklopiti. To je manji problem jer me nitko ne tjera tamo niti me tjeraju na molitvu. Ono što nije u redu od modernista je što se pridružuju hajci na molitelje umjesto da su se samo založili za slobodu i prava koja iz demokracije dolaze. Zar je to previše i zašto mora iza toga doći nekakav, ali....

Vrh

PostPostano: Uto ožu 21, 2023 19:25 

Ako ih imamo, koja korist?

Jako si dobro ovo primijetila. Nema koristi od njih. Vole samo pametovati bez praktičnog rada.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 21, 2023 21:31 

Pročitao sam pod naslovom: I ove subote moli se za:
-Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.
-Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.
-Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.
-Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.
-Za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.
-Za duše u čistilištu.
-Za osobne nakane.

Sve nakane molitelja na trgu svode se na jedan zajednički nazivnik iz prve točke - OBRAĆENJE DOMOVINE (pa i za prestanak abortusa, preko svega nabrojanog do eutanazije(što tu nije spomenuto); za obraćenje onog ateiste, preko mlakih vjernika, pa sve do vrha u crkvenoj hijerarhiji. Svima nam je potreban temeljit, iskren ispit savjesti i spoznaja sebe u odnosu na Boga.
Čemu onaj spisak nakana?
Da nije objavljen izbjegle bi se ovakve rasprave.
Osim toga, moliš li na trgu - svjestan si tuđih pogleda, raznih reakcija znatiželjnika.
Moliš li pred Svetohraništem - znaš da te Isus gleda. On tebe, ti Njega. To je dvosmjerna komunikacija. Na trgu jednosmjerna, s trga Bogu...A odgovor, kakav je? Čjji? Vidimo po postovima ne samo u ovoj temi. Itekakva je to razlika.
Stablo se po plodu prepoznaje. Tu je i sablazan...Poznato je da dobra nakana nije dovoljna ako je način ostvarenja iste nepravilan.
Bojim se da RKT Crkva u RH na ovaj način iva više štete od planirane "koristi".
Ipak...Sve je u rukama Isusa, Glave Crkve...(mada ovo "kolo vode" ljudski udovi).

Upravo sam to i ja primijetila. Pred Svetohraništem si samo pred Isusom, a na trgu si kao na forumu - pred očima svijeta i raznih svjetonazora, gdje svatko ima svoje mišljenje i svoj vidokrug - a na forum dolaziš da bi se uključio u razgovor, potaknuo neku temu, dirnuo u srce nekoga, bio "prisutan" u svijetu. Sad je i na trgu počela "dvosmjerna" komunikacija. S jedne strane zastave, s druge transparenti.
Moliteljima nije bio cilj "izazivati" reakcije, ali spuštanjem na trg one su izazvane...

Vrh

PostPostano: Sri ožu 22, 2023 07:10 

Što, na trgu Isus ne gleda???

:wink: Zdrave zna.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 22, 2023 08:49 
Administrator

Nikoga iz Ženske mreže ne treba se bojati. Ako govore o činjeničnim podacima o nasilju nad ženama, treba ih saslušati i vidjeti što možemo tu učiniti.

Ženska mreža se ne bavi zaštitom žena, odnosno štiti samo one sa istom ideologijom, dok kad se napadne vjernica onda šute.
Njihovi ciljevi su protiv KC u svakom obliku, za koju govore da je najveća "kočnica ostvarenju ravnopravnosti spolova". Zato kako bi neutralizirali njezin utjecaj na društvo traže raskid ugovora s Vatikanom. "Uz to se traži da se KC zabrani vjerski odgoj u javnim školama i utjecaj na seksualni odgoj i onemogući zadiranje u žensku kontrolu nad vlastitim tijelima, odnosno utjecaj na rješavanje pitanja vezanih uz abortus, medicinski potpomognutu oplodnju i slično."

Važno je razlikovati što je Nauk Crkve i što mi kao Crkva vjerujemo i živimo, od onoga što bi nam mediji htjeli servirati.
Gledajući na molitvene nakane koje su nabrojane od molitelja, one su sve u skladu s katoličkim učenjem. Može nam se ne sviđati stil ili način ove molitvene inicijative, uostalom uvijek postoji ograda da ovu molitvu ne organizira službena Crkva nego vjernici, ali same nakane su takve da se može i treba moliti za njih.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 23, 2023 14:46 

Ženska mreža se ne bavi zaštitom žena, odnosno štiti samo one sa istom ideologijom, dok kad se napadne vjernica onda šute.
Njihovi ciljevi su protiv KC u svakom obliku, za koju govore da je najveća "kočnica ostvarenju ravnopravnosti spolova". Zato kako bi neutralizirali njezin utjecaj na društvo traže raskid ugovora s Vatikanom. "Uz to se traži da se KC zabrani vjerski odgoj u javnim školama i utjecaj na seksualni odgoj i onemogući zadiranje u žensku kontrolu nad vlastitim tijelima, odnosno utjecaj na rješavanje pitanja vezanih uz abortus, medicinski potpomognutu oplodnju i slično."

Važno je razlikovati što je Nauk Crkve i što mi kao Crkva vjerujemo i živimo, od onoga što bi nam mediji htjeli servirati.
Gledajući na molitvene nakane koje su nabrojane od molitelja, one su sve u skladu s katoličkim učenjem. Može nam se ne sviđati stil ili način ove molitvene inicijative, uostalom uvijek postoji ograda da ovu molitvu ne organizira službena Crkva nego vjernici, ali same nakane su takve da se može i treba moliti za njih.

slažem se u cijelosti
odlično rečeno

Vrh

PostPostano: Sub tra 01, 2023 08:33 

I danas se moli na trgu, a prosvjednici ometaju molitvu sirenama. Nose transparente od kojih su neki skroz degutantni, a neki sliče onome što ovdje protivnici molitve pišu. https://narod.hr/kultura/muska-krunica- ... li-molitvu

Vrh

PostPostano: Sub tra 01, 2023 10:39 

Ja nisam primjetio da se oko molitelja u njihovu zaštitu svih ovih mjeseci izjasnila Zagrebačka nadbiskupija?
Svakom je u cijelosti jasno da je molitva, klečanje, nošenje Gospinih slika itd dio katoličantva i iskazivanja katoličkog stajališta ...i da se jako puno i neopravdano piše protiv molitelja na trgu od strane liberalnih i ateističkih medija!

I da KC u Hrvata, ili barem ZAGREBAČKA NB moliteljima ne da nikakvu podršku ili barem stanu u zaštitu od svih užasnih medijskih linčeva protiv njih zadnjim mjeseci, a u zadnje vrijeme smo svjedoci fizičkih protuskupova?? :oo :oo

Gdje to ide , u kojem smjeru naša "domaća KC"...ako se boji išta službeno zucnuti protiv ove medijske hajke prema moliteljima
Sve da i nisu u pravu oni imaju demokratsko pravo iskazati svoj stav i moliti na trgu!! To je valjda svima jasno u Crkvi, jer jasno je i svima drugima!

Vrh

PostPostano: Ned tra 02, 2023 06:01 

hrki je napisao/la:
Ja nisam primjetio da se oko molitelja u njihovu zaštitu svih ovih mjeseci izjasnila Zagrebačka nadbiskupija?
Svakom je u cijelosti jasno da je molitva, klečanje, nošenje Gospinih slika itd dio katoličantva i iskazivanja katoličkog stajališta ...i da se jako puno i neopravdano piše protiv molitelja na trgu od strane liberalnih i ateističkih medija!

I da KC u Hrvata, ili barem ZAGREBAČKA NB moliteljima ne da nikakvu podršku ili barem stanu u zaštitu od svih užasnih medijskih linčeva protiv njih zadnjim mjeseci, a u zadnje vrijeme smo svjedoci fizičkih protuskupova?? :oo :oo

Gdje to ide , u kojem smjeru naša "domaća KC"...ako se boji išta službeno zucnuti protiv ove medijske hajke prema moliteljima
Sve da i nisu u pravu oni imaju demokratsko pravo iskazati svoj stav i moliti na trgu!! To je valjda svima jasno u Crkvi, jer jasno je i svima drugima!

Bar nisu otvoreno protiv kao riječki nadbiskup i neki moderni vjernici.

Vrh

PostPostano: Uto tra 04, 2023 11:20 

Bar nisu otvoreno protiv kao riječki nadbiskup i neki moderni vjernici.

ali to je malo, skoro nimalo...
jadno je ako se "navodna podrška" daje šutnjom?? :oo
Ovi ljudi se javno bore više protiv abortusa, drugih grijeha i zala nego svećenici sa ambona...ja desetljećima idem u razne crkve u Zagrebu i stvarno rijetko kada sam čuo da svećenici javno govore protiv abortusa i drugih grijeha , a protiv kojih govore puno više neke udruge, neli laici isl1???

Svećenici i KC u Hrvata nije svjesna dokle će dovesti njihovo zavlačanje glave u pijesak poput nojeva!!
Oni će sutra biti na redu, oni će biti sutra izloženi linču, ako samo ovako olako popuštaju i ne staju u zaštitiu udruga koje se javno bore protiv liberalne gomile i mrzitelja vjere!

Vrh

PostPostano: Čet tra 06, 2023 06:20 

Teška su vremena, ali treba imati pouzdanja u Boga. Protivnici molitve su dokaz postojanja sotone, jer kad ga ne bi bilo ne b se niti bunili oni koje on inspirira.
https://www.youtube.com/watch?v=dvjXCCM1Vlc

Vrh

PostPostano: Sub svi 06, 2023 08:57 

Agresivni ateisti ponovo provociraju molitelje na trgu koji mole i ne posustaju. Pomolimo se da izdrže.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 350 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 24  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata