Provjeravam...istražujem...mislim tražim i uvjek se pitam...di sam?
„Na kraju će pobijediti vaša bezgrješna Majka, koja će svojom djevičanskom petom satrti glavu zmiji i svojim rukama okovati velikog Zmaja, kako bi postao bespomoćan, i nemoćan da škodi svijetu. Čovječanstvo i Crkva upoznat će novu eru, koju sada očekujete u nadi, u molitvi, u patnji i u pouzdanju“.
To je dio iz bosanskog Radio Marija
https://www.radiomarija.ba/index.php/vi ... 5n8s_wl6nokako na ovo gledati...vjerovati...ili?
Adrijana, koji su ovi ...tko je ta zajednica...Molitvena zajednica sv.Šarbel Zagreb?
Ovaj ulomak iz knjige "Marija svećenicima, svojim predragim sinovima" koja sadrži objave oca Stefana Gobbija (+ 2011, Milano) govori o Marijinom trijumfu nad Zlom (što je točno!), ali sadrži i pojam "nova era", a radi krivo shvaćenog i tumačenog tog pojma objave nisu priznate u Crkvi. To je tzv. milenarizam = vjerovanje da nam slijedi 1000 godina vladavine mira (tisućugodišnje Isusovo Kraljevstvo) nakon čega će biti konačna bitka sa Zlom i posljednji sud. To nije nauk Crkve, niti prema Knjizi otkrivenja ni ranokršćanskom vjerovanju. Isusovo kraljevstvo je nešto sasvim drugo, a upravo radi toga i radi nekih proročanstava koja se nisu pokazala istinitima (npr. da će papa Ivan Pavao II. umrijeti prije 2000. g., da će se do 2001. dogoditi veliki Marijin trijumf koji je dio i fatimskih objava... i drugog...) nisu priznate, ali nisu ni zabranjene.
Nisu zabranjene ukoliko se uzme da su te poruke osobna razmatranja (meditacije) oca Gobbija jer većinom govore o poticajnim stvarima (a i pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu je dio tradicije...)
Pobožnost Srcu Marijinu je, po mom mišljenju, najkorisnija, "najmoćnija" pobožnost u današnjem svijetu, tj. ona koju Isus želi baš za ovo vrijeme i za ove probleme koje imamo (ratovi - nedostatak mira; nesloge u obitelji i otpadi od vjere; nemoral kao javna stvar...) Ta pobožnost ima svoje korijene u Svetom pismu i svoju "povijest", tijekom stoljeća je sve više kristalizirana, mnogi sveci su je prakticirali.
U vrijeme kad sam i ja sumnjala i tražila načine molitve, dobila sam jedno veliko uslišanje baš preko jednostavnog zaziva:
"Bezgrešno Srce Marijino, budi moje spasenje!". Osobno sam doživjela da se dogodila jedna nevjerojatna stvar i uvjerena sam da je Bog baš želio pomoći mi i uslišiti moju molbu preko svoje Majke....
Ovo drugo: molitvena zajednica sv. Šarbel...
sastavljena je od "katolika" nekatolički orijentiranih. Svojim članovima savjetuju prije svakog njihovog molitvenog susreta ispovjediti se i pričestiti u Katoličkoj Crkvi. Bolečljivu, apokaliptički obojenu pobožnost, hrane na privatnim objavama i ukazanjima cijeloga svijeta, bez ikakvog kritičkog selektiranja, napose "diktatima Blažene Djevice Marije svojoj tajnici dr. Mary Jane Even", koja su se - prema njihovim proračunima, do Uskrsa 1999. - definitivno završila, nakon čega slijede "veliki znakovi"...http://www.veritas.hr/arhiv/ver2002/ver ... denjak.htmU vezi toga, poslušala bih savjet fra Blaževića ... znači, odstojanje...