Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 29, 2025 06:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon kol 08, 2022 20:06 

Misa...Pretvorba...onda ....Tvoj slavni dolazak iščekujemo...koji dolazak...o uskrsnuću mrtvih...to je sud?
ili čekamo drugi Isusov dolazak...o njemu ima puno na internetu.
Hoćemo li Isusa viditi na oblacima...možda će biti tu...s nama dolje?
Hoće li Isus tada srediti da bude na zemlji ono kraljevstvo nebesko za koje molimo u očenašu, nije mi jasno.

Vrh

PostPostano: Pon kol 08, 2022 20:56 

Misa...Pretvorba...onda ....Tvoj slavni dolazak iščekujemo...koji dolazak...o uskrsnuću mrtvih...to je sud?
Hoće li Isus tada srediti da bude na zemlji ono kraljevstvo nebesko za koje molimo u očenašu, nije mi jasno.

Da, čekamo drugi dolazak. To će biti o uskrsnuću mrtvih, dakle posljednji sud.
Da, doći će na oblacima, a neće se roditi ponovno (kao što neki protestanti misle).
Ne, neće tada biti novo kraljevstvo na zemlji nego će nas sve uvesti u svoje kraljevstvo na nebu...
Kraljevstvo za koje molimo u Očenašu je posvećenje Crkve ovdje na zemlji kao priprava za nebesko kraljevstvo.

Vrh

PostPostano: Uto kol 09, 2022 12:28 

Da, čekamo drugi dolazak. To će biti o uskrsnuću mrtvih, dakle posljednji sud.
Da, doći će na oblacima, a neće se roditi ponovno (kao što neki protestanti misle).
Ne, neće tada biti novo kraljevstvo na zemlji nego će nas sve uvesti u svoje kraljevstvo na nebu...
Kraljevstvo za koje molimo u Očenašu je posvećenje Crkve ovdje na zemlji kao priprava za nebesko kraljevstvo.

O potopu-U očima Božjim zemlja se bila iskvarila; nepravdom se napunila. I kad je Bog vidio kako se zemlja iskvarila - ta svako se biće na zemlji izopačilo - reče Bog Noi: "Odlučio sam da bude kraj svim bićima jer se zemlja napunila opačinom; i, evo, uništit ću ih zajedno sa zemljom. Napravi sebi korablju od smolastoga drveta...-Post 6. 11-14

Nalazim tolka upozorenja...na internetu...kako Gospa govori...sve nekako kao u Ivanovom Otkrivenju...Čito sam na Biblija i znanost... i Događaji posljednjih vremena
podnaslovi-
NEMILOSRĐE I MANJAK LJUBAVI
PROSVJEDI I BUNE
NEVJERNIČKE DOGME U SUSTAVU – evolucija kao podloga za rasizam
BUNTOVNA DJECA
DESTRUKCIJA BRAKA I OBITELJI
PORAST OKULTIZMA I PROGON KRŠĆANA
ZAKLJUČNO-Dok političari zazivaju sigurnost i mir, na sve strane sve veća nesigurnost i nemir. Svijet postaje sve manje sigurno mjesto u vlasti Zloga.
Jeste li spremni za Kristov dolazak?

Da se dobro zamislimo...i tu se govori o drugom Isusovom dolasku...a to nije ono, Adrijana...koje ti pišeš. Znam da je Bog obečao...nikada više potopa...a Bog ima druge načine...sav sam zbunjen Gospinim porukama...mnogim upozorenjima...svuda se piše i govori o koroni i novom svijetskom poretku...čovjek robot.... Jel svjet zbilja poludio...vidim...oni najbogatiji jesu.

Vrh

PostPostano: Uto kol 09, 2022 15:46 

O potopu-U očima Božjim zemlja se bila iskvarila; nepravdom se napunila. I kad je Bog vidio kako se zemlja iskvarila - ta svako se biće na zemlji izopačilo - reče Bog Noi: "Odlučio sam da bude kraj svim bićima jer se zemlja napunila opačinom; i, evo, uništit ću ih zajedno sa zemljom. Napravi sebi korablju od smolastoga drveta...-Post 6. 11-14

Nalazim tolka upozorenja...na internetu...kako Gospa govori...sve nekako kao u Ivanovom Otkrivenju...Čito sam na Biblija i znanost... i Događaji posljednjih vremena
podnaslovi-
NEMILOSRĐE I MANJAK LJUBAVI
PROSVJEDI I BUNE
NEVJERNIČKE DOGME U SUSTAVU – evolucija kao podloga za rasizam
BUNTOVNA DJECA
DESTRUKCIJA BRAKA I OBITELJI
PORAST OKULTIZMA I PROGON KRŠĆANA
ZAKLJUČNO-Dok političari zazivaju sigurnost i mir, na sve strane sve veća nesigurnost i nemir. Svijet postaje sve manje sigurno mjesto u vlasti Zloga.
Jeste li spremni za Kristov dolazak?

Da se dobro zamislimo...i tu se govori o drugom Isusovom dolasku...a to nije ono, Adrijana...koje ti pišeš. Znam da je Bog obečao...nikada više potopa...a Bog ima druge načine...sav sam zbunjen Gospinim porukama...mnogim upozorenjima...svuda se piše i govori o koroni i novom svijetskom poretku...čovjek robot.... Jel svjet zbilja poludio...vidim...oni najbogatiji jesu.

Mi vjerujemo da Bog više neće kazniti zemlju kao u vrijeme potopa. Jer je Isus svojom krvlju i križem pomirio nas s Bogom, a Marija nam je velika zagovornica. Istina, bit će ratova, virusa, kušnji, otpada od vjere, ali mi trebamo čitati Božju riječ: prava vjera razgoni strah. Od ničega navedenog ne treba strahovati, ni brigama kratiti svoj život...
Mnoge poruke koje se danas šire internetom nisu istinite ni prave Gospine poruke i mnoge šire paniku, strah, milenarizam (= herezu), viewtopic.php?f=8&t=694
a to je suprotno s činjenicom da Bog ljubi svoju Crkvu i da nas neće nikada zapustiti ni ostaviti. Molitva pomaže, uzdanje u Gospodina i "budno" iščekivanje Njegovog dolaska kad će svatko primiti svoju nagradu ili svoju kaznu. Isus nam je ostavio svoj Mir i zapovjedio "ljubite jedni druge, kao što sam ja ljubio vas".

Ako želiš možeš pročitati svjedočanstvo jedne žene koja je otkrila kako pobijediti strah usred 2. svj. rata:
https://book.hr/sestra-m-basilea-schlin ... opasnosti/

Tomislav Ivančić: U molitvi nestaje strah
https://duhovnost.net/tomislav-ivancic- ... aje-strah/
Potrebno je samo da čovjek prizna da je pogriješio i što je pogriješio, da se pokaje, da kaže Bogu da mu je žao i da ga moli da ga oslobodi krivnje i kazne. Bog će to odmah učiniti, jer on uživa u praštanju i on se veseli ljudima i njihovim molitvama. Tako je čovjek siguran da će ga Bog zaštititi i uvijek priteći u pomoć kad ga zazovemo.

bl. Alojzije Stepinac: O pouzdanju u Boga u teškim vremenima
http://stepinac.zg-nadbiskupija.hr/hr/s ... a-1945/740
Sve dakle ovisi sada samo o nama, predragi vjernici, hoće li Gospod skratiti dane kušnje ili ne. On traži od nas obraćenje i iskreni popravak života. Poslušajte dakle glas prorokov, koji opominje: »Obratite se Gospodu, Bogu svojemu! Jer je on milostiv i milosrdan, dugotrpan i bogat milosrđem i požali nesreću.«

Vrh

PostPostano: Uto kol 09, 2022 16:46 

Hvala Adrijana...i na web adresama...

Vidjelica Gisela Cardi... vidjelica Jennifer... Luz de Maria...Tko su one...kako crkva gleda na njih?

Imam Ivanćičev Susret sa živim Bogom...dobra knjiga...i 33 meditacije......Ne bojim se ja za sebe...sinovi odlutali od vjere, Boga i crkve...Molim sve na ovom forumu...izmolite jedan Svalaocu da se obrate.......I HVALA!

Vrh

PostPostano: Uto kol 09, 2022 20:42 

Hvala Adrijana...i na web adresama...

Vidjelica Gisela Cardi... vidjelica Jennifer... Luz de Maria...Tko su one...kako crkva gleda na njih?

Imam Ivanćičev Susret sa živim Bogom...dobra knjiga...i 33 meditacije......Ne bojim se ja za sebe...sinovi odlutali od vjere, Boga i crkve...Molim sve na ovom forumu...izmolite jedan Svalaocu da se obrate.......I HVALA!

Molim i molit ću se i dalje...

Ove vidjelice su poznate na internetu, ali Crkva s oprezom gleda na njih.. Loš je znak kad se njihove navodne poruke nadovezuju na prošla nepriznata ukazanja (npr. Garabandal), kad prorokuju ratove u zemljama gdje ratova nema (lažna proročanstva) i kad se poruke brže šire internetom, a vidiocima nije stalo da zatraže mišljenje i podršku Crkve (poslušnost, poniznost, razlučivanje duhova...)

"Sve provjeravajte" rekao je Pavao, "dobro zadržite, a loše odbacite..."

Vrh

PostPostano: Sri kol 10, 2022 14:40 

Provjeravam...istražujem...mislim tražim i uvjek se pitam...di sam?

„Na kraju će pobijediti vaša bezgrješna Majka, koja će svojom djevičanskom petom satrti glavu zmiji i svojim rukama okovati velikog Zmaja, kako bi postao bespomoćan, i nemoćan da škodi svijetu. Čovječanstvo i Crkva upoznat će novu eru, koju sada očekujete u nadi, u molitvi, u patnji i u pouzdanju“.
To je dio iz bosanskog Radio Marija
https://www.radiomarija.ba/index.php/vi ... 5n8s_wl6no

kako na ovo gledati...vjerovati...ili?

Adrijana, koji su ovi ...tko je ta zajednica...Molitvena zajednica sv.Šarbel Zagreb?

Vrh

PostPostano: Sri kol 10, 2022 20:06 

Provjeravam...istražujem...mislim tražim i uvjek se pitam...di sam?

„Na kraju će pobijediti vaša bezgrješna Majka, koja će svojom djevičanskom petom satrti glavu zmiji i svojim rukama okovati velikog Zmaja, kako bi postao bespomoćan, i nemoćan da škodi svijetu. Čovječanstvo i Crkva upoznat će novu eru, koju sada očekujete u nadi, u molitvi, u patnji i u pouzdanju“.
To je dio iz bosanskog Radio Marija
https://www.radiomarija.ba/index.php/vi ... 5n8s_wl6no

kako na ovo gledati...vjerovati...ili?

Adrijana, koji su ovi ...tko je ta zajednica...Molitvena zajednica sv.Šarbel Zagreb?

Ovaj ulomak iz knjige "Marija svećenicima, svojim predragim sinovima" koja sadrži objave oca Stefana Gobbija (+ 2011, Milano) govori o Marijinom trijumfu nad Zlom (što je točno!), ali sadrži i pojam "nova era", a radi krivo shvaćenog i tumačenog tog pojma objave nisu priznate u Crkvi. To je tzv. milenarizam = vjerovanje da nam slijedi 1000 godina vladavine mira (tisućugodišnje Isusovo Kraljevstvo) nakon čega će biti konačna bitka sa Zlom i posljednji sud. To nije nauk Crkve, niti prema Knjizi otkrivenja ni ranokršćanskom vjerovanju. Isusovo kraljevstvo je nešto sasvim drugo, a upravo radi toga i radi nekih proročanstava koja se nisu pokazala istinitima (npr. da će papa Ivan Pavao II. umrijeti prije 2000. g., da će se do 2001. dogoditi veliki Marijin trijumf koji je dio i fatimskih objava... i drugog...) nisu priznate, ali nisu ni zabranjene.

Nisu zabranjene ukoliko se uzme da su te poruke osobna razmatranja (meditacije) oca Gobbija jer većinom govore o poticajnim stvarima (a i pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu je dio tradicije...)

Pobožnost Srcu Marijinu je, po mom mišljenju, najkorisnija, "najmoćnija" pobožnost u današnjem svijetu, tj. ona koju Isus želi baš za ovo vrijeme i za ove probleme koje imamo (ratovi - nedostatak mira; nesloge u obitelji i otpadi od vjere; nemoral kao javna stvar...) Ta pobožnost ima svoje korijene u Svetom pismu i svoju "povijest", tijekom stoljeća je sve više kristalizirana, mnogi sveci su je prakticirali.

U vrijeme kad sam i ja sumnjala i tražila načine molitve, dobila sam jedno veliko uslišanje baš preko jednostavnog zaziva:
"Bezgrešno Srce Marijino, budi moje spasenje!". Osobno sam doživjela da se dogodila jedna nevjerojatna stvar i uvjerena sam da je Bog baš želio pomoći mi i uslišiti moju molbu preko svoje Majke....

Ovo drugo: molitvena zajednica sv. Šarbel...
sastavljena je od "katolika" nekatolički orijentiranih. Svojim članovima savjetuju prije svakog njihovog molitvenog susreta ispovjediti se i pričestiti u Katoličkoj Crkvi. Bolečljivu, apokaliptički obojenu pobožnost, hrane na privatnim objavama i ukazanjima cijeloga svijeta, bez ikakvog kritičkog selektiranja, napose "diktatima Blažene Djevice Marije svojoj tajnici dr. Mary Jane Even", koja su se - prema njihovim proračunima, do Uskrsa 1999. - definitivno završila, nakon čega slijede "veliki znakovi"...
http://www.veritas.hr/arhiv/ver2002/ver ... denjak.htm

U vezi toga, poslušala bih savjet fra Blaževića ... znači, odstojanje...

Vrh

PostPostano: Pet kol 12, 2022 12:20 

Skakao sam po starcima sa Svete gore...nekim porukama---ima zbilja i gluposti...zabio nos u židovsku povjest...u Otkrivenje...Sve nekako...kad zbrojim povijest...meni nije posvuda taj milenarizam---da slomiš jezik.
Židovi se iz nepoznatog naroda...kaže se na pozornici - javljaju se 13 stoljeća prije Krista.
Kolko je to do općeg potopa...par tisuća godina...ili više?
što je Bog čekao tolke tisuće godina...da pošalje Mesiju ...a od kada Ga je poslao...do sada je prošlo 2 tisuće godina.
Što je Isus na oltaru drugo...samo žrtva za naše grijehe?...Što dalje sve manje Ga se slavi...i časti...sve manje hvale...Dokle će Isus patiti zbog nas...da nas oslobađa grijeha...Uzima krivnju na sebe? Kada će ga SVI...ali baš skoro SVI na zemlji častiti...slaviti...pokazati hvalu...a da Isus ne trpi...da bude radostan...sa svojim narodom?

Adrijana...kažeš kraljevstvo mira od 1000 godina...to je po Otkrivenju Ivanovom...A on piše o svršetku svijeta i nebeskom Jeruzalemu...Ali 1000 godina je OGRANIĆENO trajanje...imat će svoj kraj kada tada...nije li tako?
Židovima su brojevi imali...znaćenje, bili simboli. br. 3 božji broj...7 savršenost...broj 6 nesavršenost... I Isus ga koristi kad kaže Petru---Ne 7 puta, nego 77 puta 7.
A tri šestice...666 je posve nešto nesavršeno...posve suprotno savršenome, savršenstvu...kao i 999...Nije li? Antikristov je to broj po Ivanu....ali...i broj na nekim predmetima što kupimo...Svjetska trgovinska organizacija...WTO je 666?

Da Bog odvoji kukolj od žita...nije možda već sad vrijeme? A Božji PROTIVNICI...kolko ih je...milijuni...milijarde....
Ivan piše... kako će kukati trgovci na kopnu, na moru...svuda! ---Jao grade veliki---plaču za Babilonom. A Babilon...ma to mora biti naš planet...cijeli!!!!

I sad onih 1000 godina. Jedna godina, 2 godine i pola godine...tumaće nam kao tri i pol godine.
Bog nikad ne obmanjuje...nikada... Ako će nakon...nakon uskrsnuća mrtvih i općeg suda...bila bi to...preko sv. Ivana obmana ---da će nastupit kraljevstvo od... figurativno 1000 godina...OBMANA...jer to meni ne izgleda da je vječno...Ispada tako...mislim da vječnost... da nju Bog neće iskazati okruglim brojem?
Jel onda teorija zavjere priča...svaka prića o drugom Isusovom doasku---ne znam...Sve zbunjuje...Svi zbunjuju...Ostaje samo ono---odbaci sve osim što znaš...U ŠTO SI VJEROVAO i prije...i čekati?

Vrh

PostPostano: Sub kol 13, 2022 20:19 

Skakao sam po starcima sa Svete gore...nekim porukama---ima zbilja i gluposti...zabio nos u židovsku povjest...u Otkrivenje...Sve nekako...kad zbrojim povijest...meni nije posvuda taj milenarizam---da slomiš jezik.
Židovi se iz nepoznatog naroda...kaže se na pozornici - javljaju se 13 stoljeća prije Krista.
Kolko je to do općeg potopa...par tisuća godina...ili više?
što je Bog čekao tolke tisuće godina...da pošalje Mesiju ...a od kada Ga je poslao...do sada je prošlo 2 tisuće godina.
Što je Isus na oltaru drugo...samo žrtva za naše grijehe?...Što dalje sve manje Ga se slavi...i časti...sve manje hvale...Dokle će Isus patiti zbog nas...da nas oslobađa grijeha...Uzima krivnju na sebe? Kada će ga SVI...ali baš skoro SVI na zemlji častiti...slaviti...pokazati hvalu...a da Isus ne trpi...da bude radostan...sa svojim narodom?

Adrijana...kažeš kraljevstvo mira od 1000 godina...to je po Otkrivenju Ivanovom...A on piše o svršetku svijeta i nebeskom Jeruzalemu...Ali 1000 godina je OGRANIĆENO trajanje...imat će svoj kraj kada tada...nije li tako?
Židovima su brojevi imali...znaćenje, bili simboli. br. 3 božji broj...7 savršenost...broj 6 nesavršenost... I Isus ga koristi kad kaže Petru---Ne 7 puta, nego 77 puta 7.
A tri šestice...666 je posve nešto nesavršeno...posve suprotno savršenome, savršenstvu...kao i 999...Nije li? Antikristov je to broj po Ivanu....ali...i broj na nekim predmetima što kupimo...Svjetska trgovinska organizacija...WTO je 666?

Da Bog odvoji kukolj od žita...nije možda već sad vrijeme? A Božji PROTIVNICI...kolko ih je...milijuni...milijarde....
Ivan piše... kako će kukati trgovci na kopnu, na moru...svuda! ---Jao grade veliki---plaču za Babilonom. A Babilon...ma to mora biti naš planet...cijeli!!!!

I sad onih 1000 godina. Jedna godina, 2 godine i pola godine...tumaće nam kao tri i pol godine.
Bog nikad ne obmanjuje...nikada... Ako će nakon...nakon uskrsnuća mrtvih i općeg suda...bila bi to...preko sv. Ivana obmana ---da će nastupit kraljevstvo od... figurativno 1000 godina...OBMANA...jer to meni ne izgleda da je vječno...Ispada tako...mislim da vječnost... da nju Bog neće iskazati okruglim brojem?
Jel onda teorija zavjere priča...svaka prića o drugom Isusovom doasku---ne znam...Sve zbunjuje...Svi zbunjuju...Ostaje samo ono---odbaci sve osim što znaš...U ŠTO SI VJEROVAO i prije...i čekati?

Puno toga što se zadnjih godina (osobito na internetu) pisalo o Otkrivenju moglo bi se svrstati u onu "pandemiju religijskog fanatizma" (don I. Huljev), dok se katolički nauk nije uopće promijenio... Isus će zaista doći, kao što se prošle nedjelje na misi čitalo, treba ga čekati "budno" s oružjem za "duhovnu borbu" protiv grijeha i đavla, i s "ognjem" u srcu, tj. Duhom Svetim i srcima ispunjenim ljubavlju prema Bogu...

Oprosti :DD trenutno čitam "Duhovni boj" Lorenza Scupolija pa mi je to palo na pamet... Duhovna borba... Zapravo, što je Otkrivenje drugo nego opis duhovne bitke između đavla i Kristovih vitezova u kojoj broj 666 ne mora samo značiti WTO (i mislim da nije to to).. Kao što ni bitka ne znači samo boriti se protiv društvenih struktura, vlasti, političara, masona i sl. - nego i boj unutar srca (za Boga ili idola?).

Nitko ne zna točno tumačenje 20. poglavlja https://biblija.ks.hr/otkrivenje/20 , samo Crkva zna da se to ne može tumačiti doslovno, niti da bi Krist ponovno došao (rodio se) da uspostavi zemaljsko kraljevstvo (to je onaj mesijanizam koji su i apostoli očekivali, pa su tek nakon Uzašašća shvatili da Kristovo kraljevstvo "nije od ovoga svijeta").

Žito i kukolj - to je Crkva. Kraljevstvo Božje također Crkva (> S. Hahn: Razlozi za vjerovanje). Bitka nije samo Crkva - svijet. Bitka je i unutar Crkve.
Tko može shvatiti, neka shvati!

Vrh

PostPostano: Čet kol 18, 2022 12:01 

Hm...I mene tu svašta buni. Na Veliku Gospu, kaže svećenik, kad uskrsnemo u tijelu, tad ćemo vidjeti i Nju i Isusa.
Pa zar nećemo odmah nakon smrti? Poznati svećenik, koji je imao kliničku smrt, pričao nam je da je vidio Gospu. (Sad je stvarno mrtav).
Izgleda da nismo usaglašeni svi katolici, da ne vjerujemo svi isto.

Vrh

PostPostano: Čet kol 18, 2022 16:16 

Hm...I mene tu svašta buni. Na Veliku Gospu, kaže svećenik, kad uskrsnemo u tijelu, tad ćemo vidjeti i Nju i Isusa.
Pa zar nećemo odmah nakon smrti? Poznati svećenik, koji je imao kliničku smrt, pričao nam je da je vidio Gospu. (Sad je stvarno mrtav).
Izgleda da nismo usaglašeni svi katolici, da ne vjerujemo svi isto.

Ne, ista je to vjera. Svećenik je govorio o "apostolskom vjerovanju" - mi vjerujemo u uskrsnuće tijela, o sudu, u posljednji dan.
Hoće li to biti i prije - prepušteno je Bogu (moguće je: Isus je na gori Taboru razgovarao s Mojsijem i Ilijom koji su se pokazali u tijelu; na Kalvariji desnom je razbojniku rekao: Još danas ćeš biti sa mnom u raju...)

Zasada samo je dogma (= treba vjerovati) da se to dogodilo Mariji. Iako je to vjerovanje od samoga početka, Marija je mnogim ukazanjima to sama potvrdila, a čudno je samo što je "dogma" izrečena tek 1950. g. Za razliku od protestanata i pravoslavaca, mi vjerujemo da je Marija i dušom i tijelom u nebu. Zato onaj svećenik koji ju je u kliničkoj smrti vidio, zapravo potvrđuje dogmu. Pravoslavci odbacuju uskrsnuće tijela prije sudnjeg dana (a tako i svako Marijino ukazanje...). O protestantima da ne govorimo..

Iako se dogma ne odnosi ni na koga drugoga osim Marije, mi vjerujemo i nadamo se da ćemo ju vidjeti i prije "posljednjeg dana". :))

Vrh

PostPostano: Pet kol 19, 2022 11:15 

Ne, ista je to vjera. Svećenik je govorio o "apostolskom vjerovanju" - mi vjerujemo u uskrsnuće tijela, o sudu, u posljednji dan.
Hoće li to biti i prije - prepušteno je Bogu (moguće je: Isus je na gori Taboru razgovarao s Mojsijem i Ilijom koji su se pokazali u tijelu; na Kalvariji desnom je razbojniku rekao: Još danas ćeš biti sa mnom u raju...)

Zasada samo je dogma (= treba vjerovati) da se to dogodilo Mariji. Iako je to vjerovanje od samoga početka, Marija je mnogim ukazanjima to sama potvrdila, a čudno je samo što je "dogma" izrečena tek 1950. g. Za razliku od protestanata i pravoslavaca, mi vjerujemo da je Marija i dušom i tijelom u nebu. Zato onaj svećenik koji ju je u kliničkoj smrti vidio, zapravo potvrđuje dogmu. Pravoslavci odbacuju uskrsnuće tijela prije sudnjeg dana (a tako i svako Marijino ukazanje...). O protestantima da ne govorimo..

Iako se dogma ne odnosi ni na koga drugoga osim Marije, mi vjerujemo i nadamo se da ćemo ju vidjeti i prije "posljednjeg dana". :))

Pa zar i naša vjera isto ne govori?
Inače, čitala sam da je dogma nastala baš tada jer je Papa Pio XII želio nakon beznađa poslije II sv. rata želio u ljudima pobuditi radost. Ustvari, to je rekao neki svećenik u homiliji prigodom nedavnog blagdana.

Vrh

PostPostano: Pet kol 19, 2022 16:27 

Pa zar i naša vjera isto ne govori?
Inače, čitala sam da je dogma nastala baš tada jer je Papa Pio XII želio nakon beznađa poslije II sv. rata želio u ljudima pobuditi radost. Ustvari, to je rekao neki svećenik u homiliji prigodom nedavnog blagdana.

Da, ne znam tko je prvi povezao te dvije činjenice... Ja sam ih ranije našla kod Marka Shea, a otkuda je on "prepisao" taj zaključak ne znam.

Zapravo, vjera da je Marija uznesena i da je na nebu Kraljica nije tako nova stvar. To je vjera iz prvih stoljeća kršćanstva (a sada je samo proglašena dogma).

Ne znam je li ikada u KC uskrsnuće tijela prije sudnjeg dana odbačeno kao krivovjerje (mislim da nije). Kad će se i kako to dogoditi - pitanje je sad. Kako se Marija i prije dogme ukazivala u tijelu (a to i nije presudan razlog), tako su poznata i ukazanja sv. Josipa (npr. u Fatimi), sv. Ivana Krstitelja (u Knocku, Irska) i dr. Već sam prije napisala da su apostoli na Taboru vidjeli uz Isusa Mojsija i Iliju, da je razbojniku rekao: Još danas ćeš biti sa mnom u raju...
Po meni, ništa nije isključeno...

Vrh

PostPostano: Pet pro 16, 2022 14:52 

Na ovoj temi si rekla nešto u stilu ne može biti dolaska Isusa u tijelu na zemlju u smislu Nove ere ( 1000 godina boravka sa ljudima na zemlji, ili nebitno da li je 100,500 ili neki drugi vremenski period, broj godina, ali radi se o ipak nekom vremenu na zemlji...ne vječnosti u Nebu!) , jer to implicira da će se opet roditi ( spominjala si i neko protestantesko vjerovanje u tom smjeru)

Zašto se Isus-Bog nebi mogao spustiti na našu zemlju u obliku tijela kada je on po nauku KC svemoguć, apsolutan itd!???
Evo sama gore spominješ kako su Ilija i Mojsije kod preobraženja milsim susreli se u tjelesnom obliku na zamlji sa Isuson na gori!
Ako se smrtni Ilija i MOjsije mogu vrtaiti na zemlju u tijelu KAKO TO ONDA NE BI MOGAO SVEMOGUĆ BOG , jer ti kažeš da bi se iSUS opet rodio ( morao roditi)na zemlji!???

Osim toga sama Biblija vrlo jasno govori o eri/1000godina na zemlji u 20. poglavlju otkrivenja!
KC je u srednjem vijeku radi jedne heretične protestanstke zajednice tumačila (u vezi tog krivog učenja te zajednice ) da neće biti silaska Isusa na taj način...i tako se poslije toga tumačilo, po inerciji i za druge objave da nema Isusovog dolaska na zemlju!
ALI, TO NIJE DOGMA!!...to je tumačenje Crkve koje je krenulo zbog te milenarističke zajednice koja je bila u krivu i za druge stvari...

Ja bih to ostavio ipak kao mogućnost , nešto što je moguće da se ipak dogodi da bude Isusov dolazak na zemlju( jer i u samom otkrivenju tako piše!...ne vidim razloga da Bog sv.aspostolu Ivanu baš to tako izrekne i da se onda to tumači da je bila samo maetafora, ne doslovno tako i ne znam šta već??...zašto bi Bog to zamrsio i zakukuljio ako to može reći na drugačiji način??)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata