Ljubav ne pita, ljubav se daje i služi.
Ljubav prima onaj koji prihvaća primiti ljubav.
Prihvaćanjem (bez vremensko-materijalne ovozemaljske logike: zašto? kako? gdje? kada? jesi li vršio?...) ljubav postaje osnova nas.
Trebamo prihvatiti da je ljubav vječna.
Ljubav ne pita što je bilo ili što će biti.
Ljubav je!
Sada, a ujedno i vječno.
Hvala ti Bože na spoznaji nas sada

Mnogi ne mogu prihvatiti to i vežu ljubav/Boga uz vrijeme-prolaznost i pitaju
jesi li vršio? umjesto
vršišili imaš svadbeno ruho ili ne
ili vjeruješ ili ne
Mnogima je vječnost iza ove prolaznosti koja im je osnova... No: Vječnost je svo vrijeme
Mi/ja smo sazdani od ljubavi. Ljubav je u nama, kroz nas i preko nas.
No kako smo i u vremenskom-materijalnom svijetu (od kojega nismo), možemo i često odlučujem/odlučujemo kao da smo od ovog raspadljivog svijeta, svijeta bola, muke, patnji.
Ljubav se umnaža samo obostranim prihvaćanjem (isto je i sa prividom nedostatka ljubavi - privid se širi prihvaćanjem privida nedostatka ljubavi/zla).
Lk 17,5-6
Apostoli zamole Gospodina: "Umnoži nam vjeru!"
Gospodin im odvrati: "Da imate vjere koliko je zrno gorušičino, rekli biste ovom dudu: 'Iščupaj se s korijenom i presadi se u more!' I on bi vas poslušao."Ne može nitko umjesto nas umnožiti vjeru jer bi to bilo nasilje.
Vjera je vlastita odluka.
Odlučivanje je odraz slobode.
Ljubav = Sloboda
Ovo kad se razmotri, vidi se veličanstvenost Boga da mi, svaki na jedinstven način sazdan, može u slobodi biranja odabrati prihvaćanjem jedinstvenost drugoga (predaje se, prihvaća se u ljubavi volja drugoga da bude kako je drugi odabrao, iako to nije vlastiti odabir).
Kad se to dogodi onda se proslavlja/umnaža Ljepota. Ljubav i sloboda se međusobno miješaju umnažajući se kroz prihvaćanje.
To na kraju nije teško, no zahtjeva hrabrost da odlučimo van širokog puta logike ovog svijeta.
Ja mogu vlastitim iskustvom reći da je rezultat iznenađujuće prekrasan kad mogu reći samo VELIKO HVALA Bogu na predivnom ovozemaljskom životu