Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:25

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet pro 10, 2021 21:35 

Bog je rekao puno puta u Svetom pismu: Ne bojte se!
Naša najvrjednija sigurnost je: prijateljstvo s Bogom.
Mnogi kao covid-posljedice, ali i nuspojave cjepiva iznose mentalne probleme: ukočenost, strah, depresivnost, anksioznost, probleme sa disanjem i sa srcem.
A to se sve može liječiti (uz prave lijekove) i meditacijom, molitvom, svjesnim opuštanjem, klanjanjem pred Bogom.
U bilo kojoj situaciji - Bog je naše jedino pravo utočište i odmor.
Uvijek je bilo bolesti, viroza, više ili manje uspješnih lijekova, ali naše jedino predanje - ako smo vjernici - trebalo bi biti pouzdanje u Boga. :wink:

Jasno! "Bez mene ne možete ništa" - rekao je Isus. S njime - sve! I logično je da ova situacija u svimo izaziva nešto nelagodno, a kod nekih i osjećaj izgljubljenosti...možda i panike?
Primjer? Evo! Vjerujem da smo svi uočili kako su postovi naše Totus Tuus čak hostilno upereni na svakoga čija savjest nije sinhronizirana s njenom, a možda rezultiraju iz kajanja što se IPAK cijepila, da bi zadržala posao?
Shvatljivo, ali nije ovo: kad je šef zaprijetio da joj neće stalno plaćati testiranje, ona mu nije dopustila da plati NI JEDNO, nego je u panici odjurila da se cijepi.
Ponavljam: bitno je zadržati posao, ali ovako bezglavo??? Ja nisam u stanju drugačije protumačiti njene komentare baš svima koji misle drugačije. Sorry, ali...nije to u redu.

I nije ona ovdje jedina koja naprosto ne dopušta da svatko razmišlja svojom glavom, vođen raznolikim saznanjima, emocijama i savješću. Ako NE SMIJEM pisati što osjećam i mislim, zaboga, meka mi to takve osobe NAPIŠU!

Adrijana, Zivko, uzalud podastrijeti činjenice onome tko zažmiri jer bi trebao priznati da je možda pogriješio, DA JE IZMANIPULIRAN!

Kada dođe vrijeme uključit ću se opet u ovu temu, a do 2023./24. se povlačim.
Lp i zaziv BB svima!

Vrh

PostPostano: Sub pro 11, 2021 22:09 

@zdrave,
nisi li se previše uzbudio zbog totus... Ona ne čita naše postove (niti otvara linkove), zašto bi se mi osvrtali na njene provokacije..

Evo malo novosti (koje ste možda već i čuli):
u proteklom tjednu hospitalizirani prema cjepnom statusu bili su 66% necijepljeni, 34% cijepljeni...
https://www.hzjz.hr/aktualnosti/covid-1 ... ce-hzjz-a/

U prošlom postu sam navela jedno istraživanje američke agencije za obranu Darpe koje je ostvareno u proteklom desetljeću i mada nam sada to izgleda van svake pameti, čini se da cjepiva doista djeluju na sličan način (kako je u istraživanju sugerirano):
iznimno velik broj nuspojava tiče se upravo općeg stanja organizma i neuroloških poremećaja (anksioznost, opsesivne misli, sklonost suicidu, depresija, neurološke bolesti svih vrsta...), prema europskom portalu za prijavu nuspojava.

Inače u početku nisam bila protiv cjepljenja (poznajem puno dragih ljudi koji su se cijepili), ali sam protiv nametanja i obveze potvrda - da svatko odluči prema svojoj savjesti. U mojim molitvama su svi: i jedni i drugi, jer se borimo protiv istog zla... Vrijeme će pokazati koje zlo će prije nestati.

Vrh

PostPostano: Pon pro 13, 2021 12:20 

Moji postovi nisu provokacija, čemu takvo pisanje!?
Evo primjer New Zealanda...
Oko 90 % procijepljenih.
Sveukupno 47 umrlih.
Na 5 milijuna ljudi.
Manje nego kod nas u jednom danu.

Ljudi umiru a ne bi trebali.
Evo, : Kardinal Bozanić pozvao vjernike da vjeruju Stožeru i Božjem planu koji će ih osloboditi od bolesti i grijeha. ‘Vrijeme je straha, ali budite hrabri‘ (Slobodna Dalmacija).
Trebao je odmah ovako.
Inače, cjepivo je prvo imalo u sebi čip. Pa magnet. Pa sve i svašta se skupilo, tako i te "neurološke tegobe"...Valjda su shvatili da ono prvo ne pije vodu, pa nadodaju teško provjerljive stvari.

Vrh

PostPostano: Pon pro 13, 2021 15:42 
Administrator

Kardinal Bozanić nije rekao da vjerujemo Stožeru koji će nas osloboditi od bolesti kako bi neki mogli zaključiti iz takvog naslova. Zapravo uopće nije ni spomenuo Stožer, ali jest Boga da nas, po zagovoru sv. Josipa, što prije oslobodi od ove pošasti. Govorio je da ne vjerujemo lažnim prorocima, jer u stvarima koje se odnose na bolest treba slijediti one (liječnike) koji znaju više od nas.
Puno je iskrivljavanja informacija, stoga sve treba dobro provjeravati.

Vrh

PostPostano: Pon pro 13, 2021 21:22 

Oko 90 % procijepljenih.
Sveukupno 47 umrlih.
Na 5 milijuna ljudi.

Evo, : Kardinal Bozanić pozvao vjernike da vjeruju Stožeru i Božjem planu koji će ih osloboditi od bolesti i grijeha. ‘Vrijeme je straha, ali budite hrabri‘ (Slobodna Dalmacija).
Trebao je odmah ovako.
Inače, cjepivo je prvo imalo u sebi čip. Pa magnet. Pa sve i svašta se skupilo, tako i te "neurološke tegobe"...Valjda su shvatili da ono prvo ne pije vodu, pa nadodaju teško provjerljive stvari.

Ne treba zanemariti i Portugal 87% cijepljenih,prosječno umrlih 17 dnevno na 10,31 mil stanovnika i Izrael 69% cijepljenih,2 umrlih dnevno.Dok s druge strane ako pogledamo Bugarsku sa 26% cijepljenih imaju 110 7 dnevni prosjek umrlih ili Rumunjska sa 39% cijepljenih isto oko 110 umrlih 7 dnevni prosjek.Pametnom dosta

Vrh

PostPostano: Pon pro 13, 2021 21:36 

Oko 90 % procijepljenih.
Sveukupno 47 umrlih.
Na 5 milijuna ljudi.

Trebao je odmah ovako.

Pošto je ovo u vezi kard. Bozanića Giovi prije mene odgovorio, ja ću se osvrnuti na ostalo.
Neurološke tegobe koje sam spomenula nije uopće teško provjeriti. To je dio službene statistike dostupne svima na internetu (EudraVigilance). Te podatke sigurno znaju i mnogi novinari, ali su i oni pod nadzorom - o čemu smiju pisati i o čemu ne smiju... Velika je to sprega "financijskog uzdržavanja" politike i medija.

Magnetoproteini su jedna od teorija temeljena na iskustvu (znači može se praktično provjeriti!), a ponudili su je oni koji znaju za takva istraživanja i taj dio biotehnologije. Znači, nije bez pokrića... Iako opet razvikani mediji prešućuju.
Čipovi su stara teorija (preko 20 godina), ali što će nam čipovi u tijelu, kad imamo barkodove za ulazak i izlazak (covid potvrda!).

Situacija u Novom Zelandu nije usporediva s našom, jer na taj udaljeni otok radi lockdowna virus jako teško dolazi. Vrlo je malo ljudi uopće bilo zaraženo. Daleko je to od naših europskih brojki. Oni su se, nesretnici, brže-bolje svi cijepili, a korone ni na vidiku. Slično kao i u nekim afričkim zemljama koje su zbog temperature spašene od širenja zaraze.

Ponovila si više puta "od korone ljudi umiru". Evo jedne dobre vijesti: oko 95% ljudi imaju blage do umjerene simptome, te se i bez cijepljenja, uz odgovarajuće lijekove sami oporave.
To potvrđuju i statistika i iskustvo, a pitanje je zašto naš stožer to jedanput ne naglasi?
Opet isti odgovor: sprega financija, politike, medija i cjepiva.
Drugog mogućeg odgovora nema...

Zašto naš stožer nikad ne govori koliko je važno rano prepoznavanje simptoma i reagiranje (tj. liječenje paracetamolom i visokim dozama vitamina). To je standardna terapija koja spašava živote od teških upala i daljnjih komplikacija. Da, zašto naš stožer (a niti liječnici u medijima) nikad o tome ne govore?
Koliko bi samo to pravovremeno reagiranje spasilo ljudskih života i oslobodilo bolnice... Nezamislivo je kakav zločin oni sami sebi rade (i svom narodu) prešućivanjem općih činjenica..
Do liječnika je ponekad teško doći isti dan (telefoni svi zauzeti), oni se suzdržavaju od davanja ikakvih lijekova bez testiranja, na rezultate testa se čeka i tako se produžava vrijeme koje bi se moglo iskoristiti kad bi pacijenti unaprijed znali išta o standardnoj terapiji. Jaki simptomi u početku mnoge zaista uplaše, ali to sve prolazi za 10-tak dana. Kad bi ljudi bili ispravno informirani, manje bi se bojali, brže bi reagirali, čak bi se i pripremili jačanjem imuniteta dodatnim vitaminima koje je lako nabaviti u ljekarnama.
Ali, ne...
Biznis je sijati paniku od korone ("mnogi umiru"), davati polu-informacije i propagirati isključivo cjepivo kao "jedini lijek" protiv virusa.

Kako bi im čovjek vjerovao kad su prošle godine skidali videozapise s YT onima koji su govorili da vitamin C liječi koronu (kao to je teorija zavjere), a danas je to standardna terapija koju doktori propisuju?

Za kraj, svakako provjeri stranicu EudraVigilance za info o nuspojavama (o neurološkim tegobama). Ja jesam i znam da to nije teorija zavjere nego prava istina.

Vrh

PostPostano: Pon pro 13, 2021 21:51 

Ne treba zanemariti i Portugal 87% cijepljenih,prosječno umrlih 17 dnevno na 10,31 mil stanovnika i Izrael 69% cijepljenih,2 umrlih dnevno.Dok s druge strane ako pogledamo Bugarsku sa 26% cijepljenih imaju 110 7 dnevni prosjek umrlih ili Rumunjska sa 39% cijepljenih isto oko 110 umrlih 7 dnevni prosjek.Pametnom dosta

Nisu baš točne informacije. Izraelu je trebalo dugo da se oporavi (nakon prve velike procjepljenosti virus se počeo toliko širiti da još uvijek mnoge zemlje vraćaju mjere na lockdown), a siromašnije zemlje (o čemu sam već pisala) imaju puno veći broj umrlih na otprilike isti broj zaraženih u usporedbi s nekom bogatijom zemljom (primjer su SAD i Meksiko). Razina zdravstvene skrbi, informiranost stanovništva o ranom prepoznavanju, ranom reagiranju iznimno je važna. Nažalost, bogati će preživjeti, siromašniji neće...
Da nije bilo Izraela (pravog pokusnog kunića, nažalost) ne bi se na vrijeme doznalo za ozbiljne nuspojave kod Pfizera i Moderne zbog kojih su dvadesetogodišnjaci završavali u bolnicama s teškim upalama srca! Da, to je danas službena informacija, a oni su to otkrili još u ožujku. Danas to piše na službenim stranicama vlada i država, samo što mnogi ne čitaju...

Vrh

PostPostano: Uto pro 14, 2021 12:22 

Mi spadamo u najzaostalije zemlje, sa najvećom korupcijom i najmanjom procjepljenošću i u vrhu smo svjetskom po broju umrlih.
A kako i ne, kad antivakseri prijete liječnici i nazivaju je sotonom https://www.jutarnji.hr/video/news/anti ... u-15132580
I ja sam neki dan naletjela na skupinu, prvo u ljekarni, potom u pošti. Nisu htjeli staviti maske i vikali su "smrt fašizmu".

Vrh

PostPostano: Uto pro 14, 2021 17:21 

Pošto je ovo u vezi kard. Bozanića Giovi prije mene odgovorio, ja ću se osvrnuti na ostalo.
Neurološke tegobe koje sam spomenula nije uopće teško provjeriti. To je dio službene statistike dostupne svima na internetu (EudraVigilance). Te podatke sigurno znaju i mnogi novinari, ali su i oni pod nadzorom - o čemu smiju pisati i o čemu ne smiju... Velika je to sprega "financijskog uzdržavanja" politike i medija.

Magnetoproteini su jedna od teorija temeljena na iskustvu (znači može se praktično provjeriti!), a ponudili su je oni koji znaju za takva istraživanja i taj dio biotehnologije. Znači, nije bez pokrića... Iako opet razvikani mediji prešućuju.
Čipovi su stara teorija (preko 20 godina), ali što će nam čipovi u tijelu, kad imamo barkodove za ulazak i izlazak (covid potvrda!).

Situacija u Novom Zelandu nije usporediva s našom, jer na taj udaljeni otok radi lockdowna virus jako teško dolazi. Vrlo je malo ljudi uopće bilo zaraženo. Daleko je to od naših europskih brojki. Oni su se, nesretnici, brže-bolje svi cijepili, a korone ni na vidiku. Slično kao i u nekim afričkim zemljama koje su zbog temperature spašene od širenja zaraze.

Ponovila si više puta "od korone ljudi umiru". Evo jedne dobre vijesti: oko 95% ljudi imaju blage do umjerene simptome, te se i bez cijepljenja, uz odgovarajuće lijekove sami oporave.
To potvrđuju i statistika i iskustvo, a pitanje je zašto naš stožer to jedanput ne naglasi?
Opet isti odgovor: sprega financija, politike, medija i cjepiva.
Drugog mogućeg odgovora nema...

Zašto naš stožer nikad ne govori koliko je važno rano prepoznavanje simptoma i reagiranje (tj. liječenje paracetamolom i visokim dozama vitamina). To je standardna terapija koja spašava živote od teških upala i daljnjih komplikacija. Da, zašto naš stožer (a niti liječnici u medijima) nikad o tome ne govore?
Koliko bi samo to pravovremeno reagiranje spasilo ljudskih života i oslobodilo bolnice... Nezamislivo je kakav zločin oni sami sebi rade (i svom narodu) prešućivanjem općih činjenica..
Do liječnika je ponekad teško doći isti dan (telefoni svi zauzeti), oni se suzdržavaju od davanja ikakvih lijekova bez testiranja, na rezultate testa se čeka i tako se produžava vrijeme koje bi se moglo iskoristiti kad bi pacijenti unaprijed znali išta o standardnoj terapiji. Jaki simptomi u početku mnoge zaista uplaše, ali to sve prolazi za 10-tak dana. Kad bi ljudi bili ispravno informirani, manje bi se bojali, brže bi reagirali, čak bi se i pripremili jačanjem imuniteta dodatnim vitaminima koje je lako nabaviti u ljekarnama.
Ali, ne...
Biznis je sijati paniku od korone ("mnogi umiru"), davati polu-informacije i propagirati isključivo cjepivo kao "jedini lijek" protiv virusa.

Kako bi im čovjek vjerovao kad su prošle godine skidali videozapise s YT onima koji su govorili da vitamin C liječi koronu (kao to je teorija zavjere), a danas je to standardna terapija koju doktori propisuju?

Za kraj, svakako provjeri stranicu EudraVigilance za info o nuspojavama (o neurološkim tegobama). Ja jesam i znam da to nije teorija zavjere nego prava istina.

EudraVigilance je stranica na kojoj može bilo tko unijeti podatke što su antivaxerske grupe dobrano iskoristile lažno prijavljujući nepostojeće nuspojave.Ista stvar je sa američkim sustavom VAERS gdje antivaxeri također upisuju lažne podatke.

Zadnja izmjena: teo; Uto pro 14, 2021 17:38; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto pro 14, 2021 17:24 

Nisu baš točne informacije. Izraelu je trebalo dugo da se oporavi (nakon prve velike procjepljenosti virus se počeo toliko širiti da još uvijek mnoge zemlje vraćaju mjere na lockdown), a siromašnije zemlje (o čemu sam već pisala) imaju puno veći broj umrlih na otprilike isti broj zaraženih u usporedbi s nekom bogatijom zemljom (primjer su SAD i Meksiko). Razina zdravstvene skrbi, informiranost stanovništva o ranom prepoznavanju, ranom reagiranju iznimno je važna. Nažalost, bogati će preživjeti, siromašniji neće...
Da nije bilo Izraela (pravog pokusnog kunića, nažalost) ne bi se na vrijeme doznalo za ozbiljne nuspojave kod Pfizera i Moderne zbog kojih su dvadesetogodišnjaci završavali u bolnicama s teškim upalama srca! Da, to je danas službena informacija, a oni su to otkrili još u ožujku. Danas to piše na službenim stranicama vlada i država, samo što mnogi ne čitaju...

možeš li molim te podijeliti sa nama kakav link na tu službenu stranicu neke vlade i države gdje upozoravaju na tešku upalu srca kod dvadesetogodišnjaka :?:

Vrh

PostPostano: Uto pro 14, 2021 20:11 

Mi spadamo u najzaostalije zemlje, sa najvećom korupcijom i najmanjom procjepljenošću i u vrhu smo svjetskom po broju umrlih.
A kako i ne, kad antivakseri prijete liječnici i nazivaju je sotonom https://www.jutarnji.hr/video/news/anti ... u-15132580
I ja sam neki dan naletjela na skupinu, prvo u ljekarni, potom u pošti. Nisu htjeli staviti maske i vikali su "smrt fašizmu".

Tu se jedino slažem da smo mi zemlja s velikom korupcijom!... Ali nisu svi političari ni liječnici takvi, ima ih koji su sjajni..
Nikako ne podržavam nasilje, ni verbalno, kamoli fizičko, ali ljudi su već od silnih laži gotovo "pukli"...
Maske, i prije sam navela, nosim gdje je nužno, ali rizik od udisanja plastičnih čestica i smanjeni protok zraka (u nekim uvjetima nemoguć) svakako postoji...

Vrh

PostPostano: Uto pro 14, 2021 20:15 

EudraVigilance je stranica na kojoj može bilo tko unijeti podatke što su antivaxerske grupe dobrano iskoristile lažno prijavljujući nepostojeće nuspojave.Ista stvar je sa američkim sustavom VAERS gdje antivaxeri također upisuju lažne podatke.

Ako je to doista moguće, kako to da recimo EMA (Europska agencija za lijekove) uzima podatke s EudraVigilance i njenu statistiku za ozbiljno i uvrštava je u svoje mjesečne "Safety Update"? ... To da antivakseri lažno prijavljuju novinarska je patka (moraju nekako "utješiti" cjepljene).
Ja bih radije tješila molitvom i istinom.

Vrh

PostPostano: Uto pro 14, 2021 20:34 

možeš li molim te podijeliti sa nama kakav link na tu službenu stranicu neke vlade i države gdje upozoravaju na tešku upalu srca kod dvadesetogodišnjaka :?:

Evo mog posta od srpnja s linkom:
viewtopic.php?f=3&t=2386&start=150#p43400

Link objavljen na službenoj stranici Vlade je od 7.7.:
https://www.koronavirus.hr/najnovije/do ... vid-19/965

U njemu stoji:
"Comirnaty (proizvođač Pfizer-BioNTech), jedino cjepivo koje je za sada registrirano za mlađe od 18 godina se trenutno temeljito analizira vezano uz razvoj miokarditisa kod mladih odraslih, što je uočeno kao sigurnosni signal u SAD-u i Izraelu. Dok ne dobijemo više informacija o učestalosti miokarditisa nakon cijepljenja Comirnaty cjepivom kod mladih ljudi i procjenu učestalosti te bolesti kod mlađih od 18 godina, vrlo je teško s dovoljnom razinom sigurnosti procijeniti omjer koristi i rizika cijepljenja zdrave djece u dobi od 12 godina i starije. Ako roditelj želi cijepiti zdravo dijete u dobi 12 i više godina, može, tj. cijepljenje nije zapriječeno, ali treba informirati roditelja o tome da zbog razjašnjavanja učestalosti miokarditisa još nismo donijeli preporuku za cijepljenje zdrave djece."

19.7. na stranici Halmeda te bojazni su potvrđene:
https://www.halmed.hr/COVID-19/Lijekovi ... kevax/2669

"Sažetak:
Vrlo rijetko su prijavljeni slučajevi miokarditisa i perikarditisa nakon cijepljenja mRNA cjepivima protiv bolesti COVID-19 Comirnaty i Spikevax (ranijeg naziva COVID-19 Vaccine Moderna).
Navedeni slučajevi su se uglavnom javili unutar 14 dana nakon cijepljenja, češće nakon primjene druge doze i u mlađih odraslih muškaraca.
Dostupni podaci upućuju na to da je tijek razvoja miokarditisa i perikarditisa nakon cijepljenja sličan općenitom tijeku razvoja navedenih stanja.
Zdravstveni radnici trebaju obratiti pozornost na znakove i simptome miokarditisa i perikarditisa.
Zdravstveni radnici trebaju savjetovati cijepljene osobe da odmah potraže hitnu medicinsku pomoć ako osjete bol u prsnom košu, nedostatak daha ili palpitacije."

Ovdje je sve točno navedeno osim vremenskog pojma "vrlo rijetko". Da je problem "vrlo rijedak" ne bi trebalo upozorenje.

Od srpnja se u svakom mjesečnom izvješću o sigurnosti cjepiva ponavlja upozorenje. Najnovije je ovdje (od danas):
https://www.halmed.hr/COVID-19/Lijekovi ... odine/2788

Ta upozorenja (na mjesečnoj razini) objavljuju sve europske države da bi informirale liječnike i sveukupno pučanstvo (evo u prosincu je Pfizeru dodano važno upozorenje za nuspojavu autoimuni hepatitis).
"Fatal outcome" znači nažalost - smrt.

Nije mi drago ovo pisati, ali tko ne priznaje život od samog začetka (i koristi u istraživanjima stanice pobačene djece), ne može blagoslov donijeti drugima... :(

Vrh

PostPostano: Sri pro 15, 2021 08:28 

https://www.youtube.com/watch?v=RzrV51UIQJc
Na muci se poznaju junaci.

Ono što kronično fali je, istine! Nije mi jasno, zašto se tolko istina zanemaruje među ljudima, pa čak i među vjernicima.
Božja istina čovjeka oslobađa.

https://www.youtube.com/watch?v=RFucGZTEiO0
Prof. dr. sc. Valerije Vrček

Vrh

PostPostano: Sri pro 15, 2021 12:14 

Tu se jedino slažem da smo mi zemlja s velikom korupcijom!... Ali nisu svi političari ni liječnici takvi, ima ih koji su sjajni..
Nikako ne podržavam nasilje, ni verbalno, kamoli fizičko, ali ljudi su već od silnih laži gotovo "pukli"...
Maske, i prije sam navela, nosim gdje je nužno, ali rizik od udisanja plastičnih čestica i smanjeni protok zraka (u nekim uvjetima nemoguć) svakako postoji...

No istina je i da smo u vrhu po smrtnosti: https://faktograf.hr/2021/06/16/tocno-j ... aNycGzNBuU

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata