Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 21:07

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon pro 06, 2021 21:22 

adrijana pa zar i ti vjeruješ u globalnu urotu?zbilja vjeruješ da svi političari i znanstvenici na svijetu sudjeluju u uroti?

Ne znam ima li smisla to nazivati "globalnom urotom" (to je kao kad mi mali miševi napadamo krdo slonova), ali da je posrijedi jedna velika "trgovačka mreža" u kojoj imaju interesa i jedni i drugi i treći (svi osim običnih ljudi preko čijih leđa se sav teret valja), e, to sam već počela sumnjati...
I ne sudjeluju u tome baš SVI političari i SVI znanstvenici - mnogi se (sve više i više) ograđuju od toga.

Vidim da ste opet raspravljali o nuspojavama cjepiva (mnogi ne vjeruju da je itko uopće umro od cjepiva), pa skrećem pozornost na službene dokumente EU o tome (EudraVigilance i EMA):
https://www.ema.europa.eu/documents/cov ... 021_en.pdf
Ovo je dokument samo o Pfizeru koji je daleko najzastupljeniji distributer cjepiva - više od 5 500 fatalnih ishoda (smrti) povezanih sa cjepivom u nepunih godinu dana primjene (kaže EU - a ne razni portali!).
Da je kojim slučajem riječ o cjepivu protiv gripe ili rubeole, uz toliki broj umrlih u nepunih godinu, to bi bio prvorazredni skandal, užas, o tome bi pisale novine, netko bi bio odgovoran, nekome bi se skidale titule, počasna mjesta, netko bi završio u zatvoru... A sa cjepivom bi se skroz prekinulo...
A zašto se to ne događa sada? Zato jer, kažu nam vladajući, "hitnost i ozbiljnost situacije zahtijevaju da se zanemare i ignoriraju ti neželjeni učinci..." Ma nemoj!
Koja "ozbiljnost pandemije" ako je 98% umrlih starije od 50 godina s težim bolestima i komorbiditetima...

*
Danas je izišla i službena izjava HBK o ovoj situaciji, pa preporučujem iako mislim da je u nekim dijelovima "kamilica" mislim da je ovo važan glas koji će u sljedećim danima dežurni mediji (plaćenici) pokušati dikreditirati i obezvrijediti - jer ne ide na ruku aktualnoj vlasti:
https://hbk.hr/ljubavlju-nadvladati-pandemiju-straha/

Osobito ovi dijelovi:
"Ne bi se smjelo zato u pitanje dovoditi načelo dobrovoljnosti cijepljenja niti dopustiti da COVID potvrda postane oblik indirektne prisile na cijepljenje i uvjetovanje radnim mjestom, jer to izaziva kod ljudi određeni strah i podsvjesni otpor te pridonosi rastu društvene napetosti."

"A nakon što smo savjesno i odgovorno izvršili sve svoje društvene obveze i moralne dužnosti, budući da je čovjek uvijek važniji od materijalnih sredstava, nijedan oblik zaštite te prevencije protiv pandemije bolesti COVID-19 ne bi smio ići na štetu građana."

"Polazeći od dostojanstva osobne savjesti, i Kongregacija za nauk vjere ističe da cijepljenje u načelu nije moralna obveza i da mora biti dobrovoljno. Iz toga slijedi da bi u slučajevima kad pojedinci imaju ozbiljne moralne prigovore i dvojbe te zdravstvene zabrinutosti u vezi s cjepivima, društvo i vlada to trebali poštivati i da se takve osobe ne bi smjelo prisiljavati na cijepljenje, jer to dovodi u pitanje samo dostojanstvo osobne savjesti."

Vrh

PostPostano: Pon pro 06, 2021 22:10 

Bolje da su i dalje šutjeli, jer ja ne mogu s ovim priopćenjem opet u FINAu niti u HPB dići invalidninu jer nisam cijepljen. Zakonska degradacija LJUDI? Ma... kome ja to pišem?

Vrh

PostPostano: Uto pro 07, 2021 16:56 

Treba vjerovati liječnicima, ali, ne svima! Ne govorim ovo bezveze, pa ne dijele svi liječnici iste stavove.. Kod nekih liječnika odudara stav službeni i privatni, vidiš a to već puno govori o tome..

U današnjem vremenu, očito postoje dvije struje znanstvenika i liječnika, a gdje se ne slažu s mišljenjima, zanimljivo, i neki svećenici tj fratri djele stav (s pravom, naravno) skeptika, što ćemo reći onda za njih..

Ljudi su još mogli progutat ovo što im se plasira, al nakon godinu i pol pranja mozga, što misliš, koja će biti reakcija ljudi..

Da, ljudi su nažalost umrli od korone, kako stari tako i mladi:( Imajmo na umu, da od raka daleko više ljudi umire, čak i previše, ako pričamo o umiranju, a od te bolesti ni jedna skupina nije izuzeta, naravno, umiranje od raka je naša svakodnevica i na to se više ne obaziremo, ali, od famozne korone nam klecaju koljena, ne znam sad, tko je tu lud više. Korona će proći, ali rak i tumori, neće, ljudi će umirat ako ne i još više nego sada, zato, nemojmo uzdizat koronu kao nešto opasno a praveći se da su ostale bolesti manje opasnije.

Slažem se, bit će smiješno pričat, al to vrijedi za obje strane, doduše, ovaj naš stožer je tragikomičan, mislim da ćemo se više njima smijati, nakon što prođe ova situacija..

Znam ih par koji su umrli od korone, al znam ih pun kufer koji su obolili, ali, hvala Bogu s lakšim simptomima, a o cijepiva pak čitam, a ono što čitam je koma, naravno, kod nas se to uredno skriva, pa si mislim, da u Hrvatskoj nitko ne nastrada od cijepiva nego samo vani, e to je stvarno fenomen za nas, da možda ne nude ljudima placebo ili fiziološku otopinu :mrgreen:

Dok je čovjek okružen ljudima, onda i on sam pobere njihovo razmišljanje, a to je tak dok se živi u sredini koja više naginje cijepljenju i koja vjeruje svemu što vele na televiziji, naravno da i sam čovjek počinje razmišljat na način, a kako drugo nego, "cijepi se"..

Postoje ljudi, koji ne znaju zašto se cijepe i koja je svrha cijepljenja, postoje ljudi, koji ne znaju zašto nose maske.. Misliš da je to iluzija, ludost, besmislica, razmisli još jednom.

Ljudi su previše u strahu, ne shvaćajući da nam prijetnje izviru sa svih strana i da s tim živimo od kad smo se rodili, ali, masovni mediji su učinili posao za koji su dobili naredbe, "utjerajte strah u kosti ljudima" i tu su uspjeli, a mnogi su tu pali, ta situacija je izvukla iz čovjeka ono najgore, nalošije, a svemu tome je kumovao iracionalan strah, gdje preuzima kormilo i gura zdrav razum u stranu..

Ali rak nije zarazan!
To je velika razlika.
Ne možeš se cijepiti protiv raka, pa ćeš ga lakše preboljeti.
Doktorica koja me cijepila i ostali doktori u mom domu zdravlja su živi, a doktor koji je bio protivnik, umro je. Od korone.
I sad bih trebala vjerovati njemu, a ne svim ostalima?
Zar su oni glupi i neznaju što rade ili nas žele poubijati da više nemaju pacijenata? Samo malo zdravog razuma.

Vrh

PostPostano: Uto pro 07, 2021 20:42 

Ali rak nije zarazan!
To je velika razlika.
Ne možeš se cijepiti protiv raka, pa ćeš ga lakše preboljeti.
Doktorica koja me cijepila i ostali doktori u mom domu zdravlja su živi, a doktor koji je bio protivnik, umro je. Od korone.
I sad bih trebala vjerovati njemu, a ne svim ostalima?
Zar su oni glupi i neznaju što rade ili nas žele poubijati da više nemaju pacijenata? Samo malo zdravog razuma.

Točno, rak nije zarazan, rak je još gori, daleko gori, višestruko gori neg korona, ali, pošto je rak dugo godina prisutan kod čovjeka, praktički smo ga uzeli pod normalno, pa čak i dok ljudi masovno umiru od raka, a dobna granica se smanjuje sve niže i niže..
Kao što rekoh, pa da ponovim, korona će proći, to je još samo jedan u nizu od respiratornih virusa koje cirkuliraju među ljudima, njegovo istrebljenje je nemoguće, pa čak i preko ovog eksperimentalnog cijepiva, evo sad su se počele otkrivati prve smrti od cijepiva, čitaj jutarnji, a tog će biti sve više, a da ne govorim o nuspojavama koje to eksperimentalno cijepivo daje, javnost puno toga ne zna, puno toga, jer, da se istina sazna, mislim da bi bilo svega..
Za tri-četiri godine ćemo znati kakvo je to zapravo današnje cijepivo, kolko je efikasno tj kolko ima nuspojava, ono je sad u fazi testiranja, a mi smo testni subjekti, cca 3-4mlrd. ljudi.

Istina oslobađa, ljudi bi to trebali zapamtiti!

Čudno, daj mi reci, kako čovjek može lakše prebolit rak? Tu čovjeku može biti samo, Bože pomozi, jer gdje medicina nema odgovora, tu Bog nastupa, a takvih ima dost slučajeva, nemojmo se zavaravati, medicina nije svemoćna, nema ona odgovora na mnoga pitanja, pa čak i na neka jednostavna, a ukoliko i ima, onda očekuj na jedno pitanje pet-šest različitih odgovora od struke odnosno od isto tolko doktora; pa ti sad vidi, kome ćeš vjerovati, a uzmi u obzir, da im je to profesija..

Da se razumijemo, ne omalaovažavam struku, nikako, ali, hoću ti reći, da ne znaju ni doktori sve, nit će ikad znati, pa čak i dok čovjek traži drugo-treće mišljenje kadkad je i on sam u nedoumici, pa treba izabrati kod kojeg će se liječiti, medicina je napredovala, ali, postoje još brojna neodgovorena pitanja, a bojim se, da će to trajat još jedno duže vrijeme, bar dok se ne razvije neka naprednija tehnologija u shvaćanju same bolesti, razvijanja i otkrivanja..

Super! Hvala Bogu da su živi, ne aludiram sad na to da moraju svi imati obavezno nuspojave, ovo cijepivo je kao ruski rulet, očito.

E vidš, to je sad na tebi, kome ćeš vjerovati, kao što rekoh, trebaš izabrati, na tebi je.. A kojima to, svima ostalima? Pa ne djele svi ostali isto mišljenje, možda u tvojoj sredini, ali to nije neki relevantan pokazatelj pravog stanja situacije tj što se tiče cijepiva; osobno, više volim objektivnost kod informiranja.

Dal su glupi ili ne znaju? Ne znam, reci ti meni, to i mene zanima.. Pa niko ne veli da nas žele namjerno poubijat, bar tak ja mislim, nejdem u ekstreme, znaš ono, a radi tog je čovjek uvijek na oprezu, radi jedne riječi, ali...

Točno, samo malo zdravog razuma, ali, ne sad odmah skakat na cijepivo, zato jer su tak rekli na televiziji, a opet, ne sad vidit u svemu zavjeru, ni jedan ekstrem nije dobar, a nekak si mislim, da je danas sve manje sredine, a sve više tih ekstremnih primjera kod ljudi..
Btw, nisam protiv cijepljenja, ali sam protiv prisilnog cijepljenja, u bilo kojem obliku, pa čak i na finjaka.. Ovo treba bit na izbor svakom čovjeku, dal će se cijepiti ili se neće cijepiti..

Inače, gdje je nestalo ono, vodite o sebi higijenu, šetajte se u prirodi, budite na svježem zraku, zdravo se hranite, više povrća, više voća, puno vitamina, ha, gdje je to, to mene zanima..

Vrh

PostPostano: Uto pro 07, 2021 22:46 

Ne znam ima li smisla to nazivati "globalnom urotom" (to je kao kad mi mali miševi napadamo krdo slonova), ali da je posrijedi jedna velika "trgovačka mreža" u kojoj imaju interesa i jedni i drugi i treći (svi osim običnih ljudi preko čijih leđa se sav teret valja), e, to sam već počela sumnjati...
I ne sudjeluju u tome baš SVI političari i SVI znanstvenici - mnogi se (sve više i više) ograđuju od toga.

Vidim da ste opet raspravljali o nuspojavama cjepiva (mnogi ne vjeruju da je itko uopće umro od cjepiva), pa skrećem pozornost na službene dokumente EU o tome (EudraVigilance i EMA):
https://www.ema.europa.eu/documents/cov ... 021_en.pdf
Ovo je dokument samo o Pfizeru koji je daleko najzastupljeniji distributer cjepiva - više od 5 500 fatalnih ishoda (smrti) povezanih sa cjepivom u nepunih godinu dana primjene (kaže EU - a ne razni portali!).
Da je kojim slučajem riječ o cjepivu protiv gripe ili rubeole, uz toliki broj umrlih u nepunih godinu, to bi bio prvorazredni skandal, užas, o tome bi pisale novine, netko bi bio odgovoran, nekome bi se skidale titule, počasna mjesta, netko bi završio u zatvoru... A sa cjepivom bi se skroz prekinulo...
A zašto se to ne događa sada? Zato jer, kažu nam vladajući, "hitnost i ozbiljnost situacije zahtijevaju da se zanemare i ignoriraju ti neželjeni učinci..." Ma nemoj!
Koja "ozbiljnost pandemije" ako je 98% umrlih starije od 50 godina s težim bolestima i komorbiditetima...

*
Danas je izišla i službena izjava HBK o ovoj situaciji, pa preporučujem iako mislim da je u nekim dijelovima "kamilica" mislim da je ovo važan glas koji će u sljedećim danima dežurni mediji (plaćenici) pokušati dikreditirati i obezvrijediti - jer ne ide na ruku aktualnoj vlasti:
https://hbk.hr/ljubavlju-nadvladati-pandemiju-straha/

Osobito ovi dijelovi:
"Ne bi se smjelo zato u pitanje dovoditi načelo dobrovoljnosti cijepljenja niti dopustiti da COVID potvrda postane oblik indirektne prisile na cijepljenje i uvjetovanje radnim mjestom, jer to izaziva kod ljudi određeni strah i podsvjesni otpor te pridonosi rastu društvene napetosti."

"A nakon što smo savjesno i odgovorno izvršili sve svoje društvene obveze i moralne dužnosti, budući da je čovjek uvijek važniji od materijalnih sredstava, nijedan oblik zaštite te prevencije protiv pandemije bolesti COVID-19 ne bi smio ići na štetu građana."

"Polazeći od dostojanstva osobne savjesti, i Kongregacija za nauk vjere ističe da cijepljenje u načelu nije moralna obveza i da mora biti dobrovoljno. Iz toga slijedi da bi u slučajevima kad pojedinci imaju ozbiljne moralne prigovore i dvojbe te zdravstvene zabrinutosti u vezi s cjepivima, društvo i vlada to trebali poštivati i da se takve osobe ne bi smjelo prisiljavati na cijepljenje, jer to dovodi u pitanje samo dostojanstvo osobne savjesti."

5,500 sumnji na smrt a podijeljeno 420 mil .doza u EU?koliko je sigurnih smrti od covida u hrvatskoj koji nisu cijepljeni u nepunih godinu dana?što bi ti sada čekala da prođe dvije tri godine pa da se vidi sigurnost cjepiva i uz to vrijeme imala 50 umrlih dnevno?koje rješenje imaš?lockdown kao u australiji na tri godine?i onda kada se utvrdi da je cjepivo doista smanjilo smrtnost od covida što bi rekla obiteljima umrlih koji su mogli preiživjeti da su bili cijepljeni?

Vrh

PostPostano: Sri pro 08, 2021 11:18 
Administrator

Ne smijemo nikada ići protiv svoje savjesti, kako je naglasila Komisija HBK, niti smijemo nikoga siliti da radi protiv svoje savjesti.
"Drugim riječima, svatko je od nas pozvan procijeniti nadmašuje li dobrobit cijepljenja neželjene nuspojave i terete u svjetlu cjelovitog dobra njegove osobe, uključujući duhovna, psihološka i tjelesna dobra. Međutim, ova procjena terapijske razmjernosti i individualnog dobra mora biti razborita i odgovorna, u skladu sa vlastitom savješću i uz prethodno savjetovanje s obiteljskim liječnikom ili drugom stručnom osobom, jer osobna odluka ne smije nanositi štetu osobnom zdravlju i životu, ali ni zdravlju i životu drugih. Istodobno, subjektivna procjena pojedinca vrijedi samo za njega, a nikako za sve."

Svatko se dakle može cijepiti, prihvatiti svjesno rizike koje uz razborito informiranje smatra manjima od dobrobiti. Ali nitko nema pravo prisiljavati drugoga na ono što je sam slobodno izabrao.

Vrh

PostPostano: Sri pro 08, 2021 11:43 

Ne smijemo nikada ići protiv svoje savjesti, kako je naglasila Komisija HBK, niti smijemo nikoga siliti da radi protiv svoje savjesti.
"Drugim riječima, svatko je od nas pozvan procijeniti nadmašuje li dobrobit cijepljenja neželjene nuspojave i terete u svjetlu cjelovitog dobra njegove osobe, uključujući duhovna, psihološka i tjelesna dobra. Međutim, ova procjena terapijske razmjernosti i individualnog dobra mora biti razborita i odgovorna, u skladu sa vlastitom savješću i uz prethodno savjetovanje s obiteljskim liječnikom ili drugom stručnom osobom, jer osobna odluka ne smije nanositi štetu osobnom zdravlju i životu, ali ni zdravlju i životu drugih. Istodobno, subjektivna procjena pojedinca vrijedi samo za njega, a nikako za sve."

Svatko se dakle može cijepiti, prihvatiti svjesno rizike koje uz razborito informiranje smatra manjima od dobrobiti. Ali nitko nema pravo prisiljavati drugoga na ono što je sam slobodno izabrao.

Giovi, pa Totus Tuus se cijepila, vjerujem PROTIV vlastite savjesti, ali primorana, preciznije, ucijenjena od strane "državnih vlasti" preko stožera - dobit će otkaz ako se ne cijepi + šef neće stalno plaćati njeno testiranje! A koliko je takvih u RH?
I ŠTO je zapravo rečeno u priopćenju naše HBK? "Ne bi se smjelo, ne bi trebalo, trebalo bi se...Nije dobro ako..."! Pa takva je svaka Hranićeva "prodika": dugačka propovijed, ali malo rečeno za život.
Da su i napisali: "NE BI SMJETI uvjetovati ljudima mogućnost podizanja plaće, mirovine samo uz Covid-potvrdu", odlazak u bolnivcu na kontrole i sl.! - koja korist? Kao da to Plenković ne zna, ali naredbodavci iliti Veliki brat tako diktira! - Zato u trgovine i kafiće...ne treba propusnica! Što drugo nego UCIJENE!
OK! Meni savjest "kaže" da se ne mogu cijepiti. To znači: Neću moći plaćati režije kao do sad i sve ostalo vezano uz propusnicu, ali neka... NEĆE me slomiti!

Giovi, jedno pitanje? Što je veći teret za savjest:
1. oskvrnuti grob i samog pokojnika ako netko raskopa grob i učini sve da bi došao do zlatnih zuba pokojnika (o čemu smo čitali, zar ne), ili
2. dozvoliti DNK molekuli raskomadanog, abortusom ubijenog djeteta, da uđe u moje tijelo kako bi mi EVENTUALNO pomogla da se ne razbolim ovim virusom - da spasim svoj život (na temelju ugalsog života drugoga)?

Vrh

PostPostano: Sri pro 08, 2021 19:52 

-jer osobna odluka ne smije nanositi štetu osobnom zdravlju i životu, ali ni zdravlju i životu drugih.-ovaj dio je jako bitan

Vrh

PostPostano: Sri pro 08, 2021 20:04 

5,500 sumnji na smrt a podijeljeno 420 mil .doza u EU?koliko je sigurnih smrti od covida u hrvatskoj koji nisu cijepljeni u nepunih godinu dana?što bi ti sada čekala da prođe dvije tri godine pa da se vidi sigurnost cjepiva i uz to vrijeme imala 50 umrlih dnevno?koje rješenje imaš?lockdown kao u australiji na tri godine?i onda kada se utvrdi da je cjepivo doista smanjilo smrtnost od covida što bi rekla obiteljima umrlih koji su mogli preiživjeti da su bili cijepljeni?

Ne znam jesi li namjerno baš htio završiti post tako bešćutno:
a što bi ti rekao obiteljima umrlih koji su mogli živjeti sasvim normalan život da se NISU uopće cijepili?
Zar njihova smrt manje vrijedi od smrti umrlih od korone?
Da, oni nisu toliko medijski eksponirani kao ovi prvi - kojima iskazujemo sućut - zapravo, oni su državna tajna?!

Zar bi to bilo katastrofa da smo SVI u lockdownu, a ovako dok su u lockdownu samo necijepljeni (kao u Austriji) - to je prihvatljivo?!
Uživi se u njihovu kožu - ne smiju u trgovinu, ne smiju nikamo, ne smiju iz kuće proviriti...
Zar ne vidite da je stvar u tome da je CJEPIVO - uvjet za sve?
Imaš cjepivo - imaš život, imao posao; nemaš cjepivo - nemaš ništa i oduzet će ti se i ono što si najnormalnije imao prije (kao npr. hodanje ulicom)...

Da ovo nije proračunato unaprijed, kažeš?
Evo, još je 18. ožujka 2020. (dan prije našeg prvog lockdowna, u samom početku pandemije) Bill Gates, osnivač Moderne, izjavio da bi trebalo uvesti "digitalne certifikate za osobe koje su testirane, preboljele i koje će primiti cjepivo kada ga jednog dana bude". I ti certifikati da budu potvrda da osobe mogu mirno obavljati svoj posao.
https://vigilantcitizen.com/latestnews/ ... accinated/

Cjepivo su oni unaprijed imali - čak i prije pojave virusa.
Kao i plan o sustavnom obespravljivanju onih koji nisu "digitalno certificirani". Tj. pod kontrolom.
Tu više nije stvar o zdravstvenoj sigurnosti (ljudi umiru od korone jednako kao prije, a zemlje s 85% procjepljenošću uvode nove lockdowne - što je apsurdno), tu je stvar o lažnoj sigurnosti i jednom novom tehnokratskom ropstvu.

Ključna stvar u tome je - sijanje straha.
Cijepljeni se boje zbog medijske histerije (nove varijante!, omikron!), necijepljeni se boje za svoja prava i svoj posao, a VJERA nema ništa zajedničko sa strahom.
Strah je od Zloga.
Onaj tko sije strah - ne sije ga radi naše sigurnosti, već radi profita.
Ropstvo je od Zloga.
Koliko cijepljenih ide u crkvu? Crkve su nam prazne...
Svi čekaju kraj pandemije...
Ona možda neće nikad proći.

Vrh

PostPostano: Sri pro 08, 2021 20:44 

Strah je od Zloga.
Onaj tko sije strah - ne sije ga radi naše sigurnosti, već radi profita.
Ropstvo je od Zloga.
Koliko cijepljenih ide u crkvu? Crkve su nam prazne...
Svi čekaju kraj pandemije...
Ona možda neće nikad proći.

Adrijana, nema smisla...Vidiš da ne vrijedi...Tko je mogao zamisliti da će se svjetska ekonomija uništiti pod izlikom zaštite zdravlja ljudi, da će biti oduzeta sloboda kretanja, čak pristupa radnome mjestu, pa mjestu plaćanja računa, da će nam oduzeti pravo kretanja/putovanja, okupljanja, pa i slobodu govora i pri svemu preko 100 milijuna ljudi osuditi na glad!? I to sve "radi zaštite zdravlja"! Svakome normalnome sve ovo ledi krv u žilama. Ali ne tvorcima globalne agende koji najviše profitiraju: Apple, Google, Alphabet, Faceboog, Microsoft i Amazon i - najveći upravljači imovinom: Stat Street, Black Rock i Vanuard. Ali obi, pardon, neki, ne žele uočiti ništa dalje od svoga nosa. A to, ako već sada ne može otvoriti svaku stranicu na Internetu, neće priznati da su ju već stavili pod svoju kontrolu. A tko to oni? Pa Big Brother iliti Bilderberzi(BB)! Ako piše "nije sigurno", neka znaju da nije sigurno za grupu BB! Treba kliknuti dolje lijevo na "napredno" i onda na donji link da se shvati ZAŠTO nije sigurno.
Moćnici koji se skrivaju iza pandemije, tvorci globalne agende su oni koji najviše profitiraju (pa i na smrti ljudi, jer njih nije briga za ljude!!!): Apple, Google, Alphabet, Faceboog, Microsoft i Amazon i - najveći upravljači imovinom: Stat Street, Black Rock i Vanuard.

Vrh

PostPostano: Sri pro 08, 2021 23:01 
Administrator

Neka napisana nagađanja više spadaju u tzv. teorije zavjere - o tome bi bilo bolje otvoriti posebnu temu, da se ne skreće s rasprave o Pandemiji i vjeri.

Vrh

PostPostano: Sri pro 08, 2021 23:26 
Administrator

Komisija HBK podsjeća da cjepivo ne sprečava širenje virusa, te da COVID potvrde ne smiju biti indirektna prisila na cijepljenje.
"Ne smijemo dopustiti da zdrav čovjek postane problem hrvatskog društva. Nije, naime, upitno da su cijepljeni sigurniji za svoje zdravlje i život. Potrebno je ipak istaknuti da potvrdu, kao valjan i siguran dokaz zaštite cijepljenih i onih osoba s kojima oni dolaze u kontakt, današnja znanost i praksa demantiraju. Ne dovodeći u pitanje COVID potvrde kao epidemiološku mjeru koja jamči određenu zaštitu od širenja virusa, moramo imati na umu da je sve očitije da cjepiva, iako sprečavaju teže oblike i smrtni ishod, ne sprečavaju ipak da se oni koji su ga primili ponovno ne zaraze te da tako i oni, iako u manjoj mjeri, prenose zarazu. Ne bi se smjelo zato u pitanje dovoditi načelo dobrovoljnosti cijepljenja niti dopustiti da COVID potvrda postane oblik indirektne prisile na cijepljenje i uvjetovanje radnim mjestom, jer to izaziva kod ljudi određeni strah i podsvjesni otpor te pridonosi rastu društvene napetosti."

Ovo je vezano na nedavno priopćenje čelnika WHO Tedrosa Ghebreyesusa:
"Zabrinuti smo oko lažnog osjećaja sigurnosti da će cjepiva riješiti kraj pandemije. I s time i da cijepljeni ljudi ne trebaju imati mjere opreza. Cjepiva mogu spasiti život, ali ne zaštićuju potpuno od prijenosa zaraze. Dapače, prije pojave delta varijante taj postotak je bio 60%. Ali sada je to samo 40%.
Ako ste cijepljeni imate manji rizik od teškog oboljenja ili smrti. Ali još uvijek se možete sami zaraziti, kao i druge ljude oko sebe.
Zato jasno govorimo: ako ste cijepljeni, imajte mjere opreza da ne zarazite sebe, ali ni druge koji mogu zbog toga umrijeti".

Vrh

PostPostano: Čet pro 09, 2021 09:36 

Neka napisana nagađanja više spadaju u tzv. teorije zavjere - o tome bi bilo bolje otvoriti posebnu temu, da se ne skreće s rasprave o Pandemiji i vjeri.

Hmm. Nekad su mozda bile teorije zavjere, a sad? Sad mozda, teorija istine..

Ovo je sve povezano, pandemija, vjera i teorije zavjere, tesko je odvojit jedno od drugog.
Teorija zavjere, da, ali u granicama normalnog razuma..

Svjedoci smo da kod ljudi je prisutan manjak kritickog promisljanja, to nas dovodi do toga da prakticki slijepo vjerujemo medijima, ne dat si prostora za ispitivanje i promisljanje je lose za covjeka.. Namece se pitanje, da li je stvarno sve crno ili bijelo ili ipak postoji i nesto izmedju. Imajmo na umu da su vremena turbulentna a to ostavlja prostora za razne muljaze, gdje je covjekov moral i eticnost dovedeno u pitanje i ispred toga daje prednost drugim stvarima koje je ocito cilj ugadjanje sebi i svojim potrebama, a taj put pak covjeka vodi u propast.

Da mi je neko rekao prije 3-4 god, da ce se ljudi bojat cjepiva i da ce umirat od njega, rekao bih da nije normalan, doslo vrijeme da se ljudi vise boje cjepiva nego korone, katastrofa. Jos sam prosle godine citao sto nas ceka i slusao "prorocanstva" tih istih teoreticara zavjera i gle koje li slucajnosti, ocito ide sve "po planu".
Trazimo suvisli odgovor u ovom kaoticnom, nelogicnom vremenu je tesko, pokusavamo to sve staviti u zdravorazumske okvire, ali, tesko da mozemo nesto razumno srociti rijecima. Bjezanje od istine je samo privremeno rjesenje, a cim vrijeme ide dalje i dalje, to ce covjeku bit sve teze prihvatit stanje koje mu je nametnuto..

Vrh

PostPostano: Čet pro 09, 2021 15:47 

Točno, rak nije zarazan, rak je još gori, daleko gori, višestruko gori neg korona, ali, pošto je rak dugo godina prisutan kod čovjeka, praktički smo ga uzeli pod normalno, pa čak i dok ljudi masovno umiru od raka, a dobna granica se smanjuje sve niže i niže..
Kao što rekoh, pa da ponovim, korona će proći, to je još samo jedan u nizu od respiratornih virusa koje cirkuliraju među ljudima, njegovo istrebljenje je nemoguće, pa čak i preko ovog eksperimentalnog cijepiva, evo sad su se počele otkrivati prve smrti od cijepiva, čitaj jutarnji, a tog će biti sve više, a da ne govorim o nuspojavama koje to eksperimentalno cijepivo daje, javnost puno toga ne zna, puno toga, jer, da se istina sazna, mislim da bi bilo svega..
Za tri-četiri godine ćemo znati kakvo je to zapravo današnje cijepivo, kolko je efikasno tj kolko ima nuspojava, ono je sad u fazi testiranja, a mi smo testni subjekti, cca 3-4mlrd. ljudi.

Istina oslobađa, ljudi bi to trebali zapamtiti!

Čudno, daj mi reci, kako čovjek može lakše prebolit rak? Tu čovjeku može biti samo, Bože pomozi, jer gdje medicina nema odgovora, tu Bog nastupa, a takvih ima dost slučajeva, nemojmo se zavaravati, medicina nije svemoćna, nema ona odgovora na mnoga pitanja, pa čak i na neka jednostavna, a ukoliko i ima, onda očekuj na jedno pitanje pet-šest različitih odgovora od struke odnosno od isto tolko doktora; pa ti sad vidi, kome ćeš vjerovati, a uzmi u obzir, da im je to profesija..

Da se razumijemo, ne omalaovažavam struku, nikako, ali, hoću ti reći, da ne znaju ni doktori sve, nit će ikad znati, pa čak i dok čovjek traži drugo-treće mišljenje kadkad je i on sam u nedoumici, pa treba izabrati kod kojeg će se liječiti, medicina je napredovala, ali, postoje još brojna neodgovorena pitanja, a bojim se, da će to trajat još jedno duže vrijeme, bar dok se ne razvije neka naprednija tehnologija u shvaćanju same bolesti, razvijanja i otkrivanja..

Super! Hvala Bogu da su živi, ne aludiram sad na to da moraju svi imati obavezno nuspojave, ovo cijepivo je kao ruski rulet, očito.

E vidš, to je sad na tebi, kome ćeš vjerovati, kao što rekoh, trebaš izabrati, na tebi je.. A kojima to, svima ostalima? Pa ne djele svi ostali isto mišljenje, možda u tvojoj sredini, ali to nije neki relevantan pokazatelj pravog stanja situacije tj što se tiče cijepiva; osobno, više volim objektivnost kod informiranja.

Dal su glupi ili ne znaju? Ne znam, reci ti meni, to i mene zanima.. Pa niko ne veli da nas žele namjerno poubijat, bar tak ja mislim, nejdem u ekstreme, znaš ono, a radi tog je čovjek uvijek na oprezu, radi jedne riječi, ali...

Točno, samo malo zdravog razuma, ali, ne sad odmah skakat na cijepivo, zato jer su tak rekli na televiziji, a opet, ne sad vidit u svemu zavjeru, ni jedan ekstrem nije dobar, a nekak si mislim, da je danas sve manje sredine, a sve više tih ekstremnih primjera kod ljudi..
Btw, nisam protiv cijepljenja, ali sam protiv prisilnog cijepljenja, u bilo kojem obliku, pa čak i na finjaka.. Ovo treba bit na izbor svakom čovjeku, dal će se cijepiti ili se neće cijepiti..

Inače, gdje je nestalo ono, vodite o sebi higijenu, šetajte se u prirodi, budite na svježem zraku, zdravo se hranite, više povrća, više voća, puno vitamina, ha, gdje je to, to mene zanima..

Ljudi koji su umrli od korone možda ne bi mislili da je rak gori.
Misliš li da bi ovo zadnje što sam boldala trebali govoriti liječnici, umjesto "cijepite se"?
Govoriti da je cijepivo ruski rulet je laž i sijanje straha.
Na katoličkom forumu??!!!
Inače, ako nisi znao, ima ljudi koji su preboljeli rak.
Toliko ih je operirano i živi su, neznaš za to?

Vrh

PostPostano: Čet pro 09, 2021 15:50 

[quote="zdrave » Sri pro 08, 2021 11:43"][/quote]

Zdrave:
2. dozvoliti DNK molekuli raskomadanog, abortusom ubijenog djeteta, da uđe u moje tijelo kako bi mi EVENTUALNO pomogla da se ne razbolim ovim virusom - da spasim svoj život (na temelju ugalsog života drugoga)?

QUOTE:::

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata