Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 19:23

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto stu 16, 2021 20:30 

Svi koji tako misle neka odu na covid odjel.
Valjda će cijepljeni imati manje posljedice.
Već sam pisala o našem doktoru antivakseru. 3 tjedna na respiratoru, učinjena traheotomija. Čula sam da je jučer otvorio oči i da mu idu suze.
Činjenica je da se borimo sa nečim novim.
Biskupsko priopćenje- bolje da nisu. Koristi nikakve a u mojim očima su pali. Ne cijepi se "po savjesti" (dobro, neki da) već jer se mora.
Islamsko je vodstvo preporučilo mjere stožera a ovi kako rekoh i stisnut i prd...
Još slušam jučer neku dr u mirovini, Juranović čini mi se, kako na prosvjedu u ST viče da ćemo umrijeti svi koji se cijepimo u roku od 1- 5 g. Koja je to prava demokracija, gdje ona može tako ljude plašiti.
Ako bi bilo tako, svi moji dragi bi umrli, pa onda je ipak dobro što sam se cijepila.
A na Zemlji bi bilo kao u filmu "Planeta majmuna" :DD

Da si vidjela današnji moj razgovor s kolegicom čiji su roditelji cijepljeni i nedavno prebolili covid (drugi put, i jedva se izvukli iz visoke temperature)... koji je to strah u očima bio, koja nesigurnost i nemir... htjela sam ju zagrliti i utješiti, ali nisam zbog mjera, bile smo na službenom mjestu. Kad sam rekla da sam protiv ovih novih odluka stožera ustuknula je korak natrag, u nepovjerenju i žalosti.

STRAH vlada danas trećinom ljudi, druga trećina sama sije PANIKU slušajući upute stožera i mainstream medije, a ostatak ljudi je RAVNODUŠAN.

Zato mislim da je izjava biskupa došla u pravi čas (jer nisu se ni trebali protiviti prije - zbog stvarnosti same bolesti i opreza!), ali kad su u pitanje došla opća građanska i vjernička prava i kad se radi o otvorenoj diskriminaciji zadnji je čas da dignu glas... Prošle godine su u privremenoj karanteni bili samo oni zaraženi i njihovi kontakti, a ove godine će biti u karanteni velik dio naroda (zdravog!) samo stoga što nisu cijepljeni "uvjetno odobrenim" cjepivom koje uopće ne zaustavlja širenje virusa i zaraze, a ima mnogo nuspojava i smrtnih ishoda. (Od 1.12. navodno kreće i kod nas "austrijska karantena").

Mislila sam prošle godine otkad je virus ušao u naša naselja da me Isus ne čuje, da su naši vapaji besplodni, a danas kad zbrojim podatke iz statističkog priloga župe - vidim da sam virus nije odnio ni jedan život (!!) u mom naselju, ali je nažalost već nekolicina starijih umrla nakon preboljenja korone i cjepljenja. :(

Za ovu vijest o kojoj pišeš o tome već mjesecima bruji internet. Spike-proteini su citotoksini koji nakon nekoliko mjeseci ili godina mogu uzrokovati tumore, prvi je rekao javno jedan francuski nobelovac (nažalost, nitko to još ne može poreći jer "dugotrajna ispitivanja cjepiva" još nisu provedena - čime se krši dosadašnji medicinski zakon). Mi zaista ne znamo što će biti nakon godinu - dvije, ali jedino u što možemo (i trebamo) biti sigurni jest da je Isus gospodar života i smrti i tko god da je osmislio ovaj pakleni plan (eugenika) stiže mu Sudnji dan!

Vrh

PostPostano: Sri stu 17, 2021 12:30 

Dobro im je napisala liječnička komora, da dok budu davali posljednje pomazanje, razmisle o tome.
A da itko traži od nas da ne vjerujemo svojim obiteljskim liječnicima, stručnjacima, da stvara podjele?! Čije je to, čiji je naum razdor?
Pa stožer ne pravi mjere da bi nas ubio, već zaštitio, kao što radi cijeli svijet i strože od nas.
Na faceu Sladoljev odmah briše komentare koji mu ne pašu. Zar to nije onda s nekim ciljem?
Na faceu osobe koju sam znala kad je bio dijete, a sad je svećenik, antivakser, ima svačega. Njegov vjerni podržavatelj je osoba koja vjeruje "proročici" E. White i ne priznaje papu Franju, no svećeniku to ne smeta nimalo, samo ako ima suprotnih mišljenja, reagira. Pa tko je zaveden, treba dobro promisliti. Nema to nikakve veze s Kristom, gsje su antivakseri i njega upleli (eto, antivakseri ateisti bar to ne rade). Najviše je u pitanju strah ljudi od takvih neprovjerenih navoda da će se od cjepiva razboljeti od tumora, biti čipirani,( magnet je vidim sve manje u opticaju :; ) itd, strah ih je za vlastiti život a imaju obraza meni, koja sam se cijepila zbog posla, govoriti da kakva sam katolkinja ako me strah pa se cijepim.
Užas. Do nedavno, nije me bilo puno briga za korona đireve.
No sad, kad sam htjela ne htjela cijepljena, da me netko plaši iako nema pojma, to mi je počelo stvarati stres. :x

Vrh

PostPostano: Sri stu 17, 2021 17:43 

A ti jaaako vjeruješ baš svemu, pa i `Faktografu`?
Ovaj Link je iz vremena kada Plenki, očito još nije potkupio ni glavnog urednika
FAKTOGRAF: "Dosadašnje odluke Stožera RH bile su nelegalne, što se izmjenom zakona retroaktivno ispravlja"
https://faktograf.hr/2020/04/15/dosadas ... ispravlja/

Vrh

PostPostano: Sri stu 17, 2021 17:58 

Ne, ja nikad nisam jaaako vjerovala svemu, dapače, poprilično sam skeptik.
Ali ako neću vjerovati svojoj doktorici, a ona i svi liječnici našeg doma zdravlja davali su nam injekcije taj dan kad je bilo masovno cijepljenje, kome bih vjerovala? Teoretičarima urote sa interneta? Jedini doktor kojeg nije bilo i kojeg su zvali antivakserom je na respiratoru. Što više treba???

Vrh

PostPostano: Čet stu 18, 2021 12:51 

Ostala cjepiva imaju toliko nisku učestalost nuspojava da su općeprihvaćena od većine onih koji su skeptični prema "novim cjepivima" (dakle, ja bih te dvije stvari razdvojila - nije u redu i jedne i druge nazivati pogrdno "antivakserima").

Iako ne zazirem od ostalih cjepiva, malo sam se raspitivala svojevremeno o razlozima i teorijama prijašnjih protivnika cjepljenja i neobično - počela sam ih cijeniti više. Oni su jednostavno protivnici viška "kemije" u organizmu djeteta u razvoju i traže prirodnije načine stjecanja imuniteta - i ne vidim u tome ništa loše niti protivno vjeri.

kako znaš da je niska učestalost nuspojava?pedijatri prijave svaku sumnju na autizam kod djece nakon cijepljenja?

Vrh

PostPostano: Čet stu 18, 2021 12:54 

I za modernu i pfizer na službenim stranicama EMA-e piše (Safety updates) da su tipične važne nuspojave koje zahtijevaju liječnički oprez miokarditis i perikarditis (provjeri i sam, istina je).
Za Janssen žene trebaju biti na oprezu jer se posebno upozorava na "menstrual disorder" (to je sad naglašeno u uputama za liječnike... više ni oni sami ne kriju - od ljeta se sve to može doznati na službenim stranicama).

ok i gdje piše da su to smrtonosne nuspojave?

Vrh

PostPostano: Pet stu 19, 2021 18:44 
Administrator

Još jednom, želim ohrabriti sve bez obzira cijepili se ili ne cijepili da djeluju i odluče po svojoj savjesti, a ne zbog prisile i ucjene. Katolik uvijek treba odlučiti po svojoj savjesti, savjesti koju treba odgajati i usmjeravati ali nikada ne djelovati suprotno sebi.
Svi bi mi trebali biti protiv svake prisile i ucjene, jer potlačeni su i necijepljeni i cijepljeni zbog političkih odluka koje se mijenjaju iz mjeseca u mjesec. Danas je ravnateljica "Štampara" najavila da "nije isključeno da se testiraju i cijepljeni", što je kako sam pisao u prošlom upisu u Njemačkoj već praksa u nekim sektorima. Jasno je da cijepljenje ne štiti dovoljno od prijenosa bolesti, i ne smijemo ga gledati kao nekakvog idola koji će riješiti sve naše brige. Mnogi su se cijepili samo zato da se ne moraju testirati ili jer su mislili da će im biti dovoljna samo jedna doza ili da će ih cjepivo 100% štititi od težih simptoma i smrti. Sve je to više iz slike o cjepivu koju promovira politika i mediji, a ne iz znanstvenih činjenica.
Prisile i uvjetovanja COVID potvrdama nisu prihvatljive, crkveni je stav da cijepljenje mora biti dobrovoljno, te da se svi iz ljubavi prema drugima pridržavaju onih mjera koje sprečavaju širenja virusa.

Vrh

PostPostano: Sub stu 20, 2021 20:04 

Dakle. Napisala sam, a ne vidim svoj post. Ponoviti ću. Danas je umro naš liječnik, ravnatelj našeg doma zdravlja. Ni kemoterapiju nije priznavao a bio je i antivakser. Umro je nakon duge borbe na respiratoru. Nije bio star i da se cijepio vjerovatno bi bio danas živ. Sram me svakog klerika koji zavodi ljude teorijom urote i necjepljenjem.

Vrh

PostPostano: Ned stu 21, 2021 11:34 

Dakle. Napisala sam, a ne vidim svoj post. Ponoviti ću. Danas je umro naš liječnik, ravnatelj našeg doma zdravlja. Ni kemoterapiju nije priznavao a bio je i antivakser. Umro je nakon duge borbe na respiratoru. Nije bio star i da se cijepio vjerovatno bi bio danas živ. Sram me svakog klerika koji zavodi ljude teorijom urote i necjepljenjem.

na kraju ispadne da se većina vjernika i klerika boji smrti od cjepiva a ateisti smrti od kineskog virusa ili drugim riječima svi se bojimo smrti

Vrh

PostPostano: Pon stu 22, 2021 06:48 

Kako je tama nedostatak svjetla (i u ovoj pandemiji tj. situaciji), tako je i strah nedostatak ljubavi.
Nedostatak u biti ne postoji jer je to samo naš privid da oko nas nema ljubavi, pa onda da i u nama nema ljubavi. Da nas je obuzeo strah i bojimo se za sutra!

Prividi su korisna stvar jer će na kraju uroditi plodovima. Prije ili kasnije će se pokazati u pravom licu.

Onaj tko gradi sebe na vjeri da mu kraljevstvo nije od ovoga svijeta, da nije od ovoga svijeta, već u ovome svijetu, ove ga diskusije, stavovi, napetosti, tenzije itd. teško mogu poljuljati.
No ne treba se kleti u ništa jer je sve relativno u ovome svijetu.

Treba biti u vezi sa apsolutnim, a apsolutna vječna je samo Ljubav. Ona pobjeđuje - ona je pobijedila :))

Svaki tren možemo odlučiti.
Kako vidim: pravnici imaju problem jer im je ovozemaljsko osnova, pa je teško pomiriti pravo na život bez prisile i brigu vladajućih za zdravlje nacije (jučer u nedjeljom u 2 je bio primjer).
Neki su za mjere zbog straha od smrti, makar se one stalno mijenjale i bile takve da ne doprinose smanjenju zaraze (val dođe i prođe), pa i po cijenu ljudskih sloboda. Tj. država treba osigurati zdravlje nacije.
A drugi se protive oduzimanju ljudskih sloboda jer se boje živjeti bez određenih prava slobodnog građana. Tj. država treba osigurati ravnopravnost svih.

Obje stvari vladajući trebaju osigurati, a to ne ide iz prakse.
Stoga nastaju podjele razdori koji će novim valovima biti sve jači i jači.
Valovi ne će samo tako nestati (mnogi to tako prizivaju).

Kad prihvatimo valove, tek tada oni nestaju. Kad prihvatimo drugoga, tek tada nastaje mir jer nestaje razdor.
Sve kreće od svakoga od nas.
Od naše odluke.

Ljubav je odluka. Vjera je odluka.
Kako vjerujemo, tako nam je :))

Kad prihvatimo kraljevstvo koje nije od ovoga svijeta tada nastaje slavlje umnažanjem plodova Ljubavi.
Tada pobjeđujemo strah. Tada pobjeđuje Ljubav koja se proslavlja kroz zahvalnost u divljenju Života.

Hrabri budimo!
Odlučimo ponovno!

Mir sa svima nama :DD

Vrh

PostPostano: Pon stu 22, 2021 17:46 

Vidim na slici s prosvjeda veliku Gospinu sliku. Dok prosvjeduju razni profili ljudi, od kojih neki žele dobiti pažnju a nekima je cilj raditi nemire (vani i automobile pale), poprilično su agresivni, dok ljudi umiru, eto, ima i poneki fratar, časna...Muslimani. s kojima inače stalno polemiziram, nisu se uključili u to. Neki naši klerici čak i Papu ocrnjuju. A ljudi umiru. Osim doktora, u 2 dana dvoje poznatih mi. Kakva je to naša vjera, evo i međusobno se svađamo. Sram me i nameće mi pitanja. Dok se jedni deru "smrt fažizmu", drugi nose Gospu i govore da je sotona u cjepivu. Ajme. Sram me.

Vrh

PostPostano: Uto stu 23, 2021 21:32 

Baš sam gledala na tv Jadran odličan govor fra Ante Vučkovića. Pametno, bez tenzija, trebao bi stožer bar savjetnika takvog.

Vrh

PostPostano: Sri stu 24, 2021 15:43 

Ako je to istina, žao mi je. Od ove bolesti umiru nažalost i cijepljeni i necjepljeni...
Opet se vraćamo na prošlu godinu: nije u redu prozivati ni stigmatizirati oboljele, još manje umrle.

Sjeti se mladića iz Solina, djevojke iz Slovenije, djevojčice od 12 godina iz Njemačke... Zbog njihove smrti nisu prekinuli sa cjepljenjem (jer nekima ono pomaže), oni su ostali u onoj crnoj statistici koja se u medijima i ne spominje. Službena izvješća govore već o preko 6000 takvih u Europi i oko 15 000 u Sj. Americi.

Ponavljam svoje mišljenje koje sam i prije rekla: cijepljenje bi i dalje trebalo biti dobrovoljno.
Svatko prema svojoj savjesti.

Slučajevi Velike Britanije i Nizozemske i tolikih drugih zemalja dokazuju da se cijepljenjem uopće nije smanjila zaraznost: jer sad svi imaju "dozvolu" (covid-potvrdu) da je šire...

Upute liječnika: ako i cijepljena osoba bude u kontaktu sa zaraženom osobom, treba se testirati kućnim testom 5.-7. dan i u slučaju pozitivnog testa (ili mogućih simptoma, svakako) javiti se svom liječniku i držati se mjera propisane izolacije. Ukoliko to ne učini, može slobodno onu parolu "cijepljenje je izraz ljubavi" objesiti mačku o rep...

Vrh

PostPostano: Sri stu 24, 2021 17:28 

Citat:
Upute liječnika: ako i cijepljena osoba bude u kontaktu sa zaraženom osobom, treba se testirati kućnim testom 5.-7. dan i u slučaju pozitivnog testa (ili mogućih simptoma, svakako) javiti se svom liječniku i držati se mjera propisane izolacije. Ukoliko to ne učini, može slobodno onu parolu "cijepljenje je izraz ljubavi" objesiti mačku o rep...

Andrijana, kome to govoriti, moljakati za tu slobodu...po izboru, po savjesti i sl? KAKVA ljubav????!!!
Još prije ljeta više ne pratim politiku jer su se svi političari svijeta na vlasti ujedinili (po mome u manipuliranju s ljudima preko mRNK). Ta mRNK je do 2018./19. bila namijenjena ISKLJUČIVO - i u fazi pokusa - kao eksperimentalna borba protiv samo nekih vrsta raka kod, za to dobro ispitanih i pripremljenih ljudi za tu terapiju.
vidi: ‘OPASAN PRESEDAN‘

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... 8W1IcMwf68

Vrh

PostPostano: Sri stu 24, 2021 17:46 

Ako je to istina, žao mi je. Od ove bolesti umiru nažalost i cijepljeni i necjepljeni...
Opet se vraćamo na prošlu godinu: nije u redu prozivati ni stigmatizirati oboljele, još manje umrle.

Sjeti se mladića iz Solina, djevojke iz Slovenije, djevojčice od 12 godina iz Njemačke... Zbog njihove smrti nisu prekinuli sa cjepljenjem (jer nekima ono pomaže), oni su ostali u onoj crnoj statistici koja se u medijima i ne spominje. Službena izvješća govore već o preko 6000 takvih u Europi i oko 15 000 u Sj. Americi.

Ponavljam svoje mišljenje koje sam i prije rekla: cijepljenje bi i dalje trebalo biti dobrovoljno.
Svatko prema svojoj savjesti.

Slučajevi Velike Britanije i Nizozemske i tolikih drugih zemalja dokazuju da se cijepljenjem uopće nije smanjila zaraznost: jer sad svi imaju "dozvolu" (covid-potvrdu) da je šire...

Nije to parola već izjava pape Franje.
Ovaj uvod "Ako je to istina" implicira da možda i nije istina, zar ne?
Neće me uvrijediti jer svatko sudi po sebi.
Pored ovoliko smrti, sa procijepljenošću na razini nekih zemalja zaostalih, i agresivne antivakserske propagande, kako očekivati korist od dobrovoljnog cijepljenja?
Baš u GB, Londonu je moj zet i tamo ne treba potvrda jer većina ih je cijepljena i situacija tamo nije kritična.
Svako prema savijesti? Pa neka prenosi...
Ne pomažu, izgleda apeli liječnika? Kad se čita i gleda svašta.
No, vidjeti antivaksera iz Koprivnice na respiratoru, koji se kaje, organizatore covid protesta koji su dobili koronu, trudnice na respiratoru, ipak, malo- po malo ljudi dolaze sebi. Ne biti vjeran Bulju i Kolakušiću, koji su se uredno cijepili, već Papi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata