Moj stav je:
Božja je volja/poziv na obraćenje.
Obratiti se može svatko za sebe (prispodoba o djevicama).
Mojim obraćenjem ne djelujem samo na sebe, nego na sve jer širim dobro umnažajući ljubav.
Svijet je satkan od Ljubavi (ne od sila kao gravitacija i sl. što nas uče...).
Dakle kad molim - molim za nas
Ako se molim za počinitelje zla, to je upravo što sam i rekao. Isus to lijepo pojašnjava:
Mt 15 10-20
10 Tada dozove mnoštvo i reče: "Slušajte i razumijte!
11 Ne onečišćuje čovjeka što ulazi u usta, nego što iz usta izlazi - to čovjeka onečišćuje."
12 Tada pristupe k njemu učenici i kažu mu: "Znaš li da su se farizeji sablaznili kad su čuli tu riječ?"
13 On im odgovori: "Svaki nasad koji ne posadi Otac moj nebeski iskorijenit će se.
14 Pustite ih! Slijepi su, vođe slijepaca! A ako slijepac slijepca vodi, obojica će u jamu pasti."
15 Petar prihvati i reče mu: "Protumači nam tu prispodobu!"
16 A on reče: "I vi još uvijek ne razumijete?
17 Ne shvaćate li: sve što ulazi na usta, ide u trbuh te se izbacuje u zahod.
18 Naprotiv, što iz usta izlazi, iz srca izvire i to onečišćuje čovjeka.
19 Ta iz srca izviru opake namisli, ubojstva, preljubi, bludništva, krađe, lažna svjedočanstva, psovke.
20 To onečišćuje čovjeka; a jesti neopranih ruku ne onečišćuje čovjeka."Dakle sebe trebam mijenjati jer zlo izlazi iz mog srca. Ja širim zlo. Ja sam kliconoša virusa zla.
Trebam se molitvom Bogu u poniznosti i zahvalnosti obratiti (spasiti).
To je volja Božja, to je volja Ljubavi i Mira.
Zlo proizlazi iz mene.
Još je bitno tu za napomenuti da bi se molilo za počinitelje zla (neki smatraju da je zlo negdje vani, izvan mene i ne čuju što im Isus govori),
a to je Isusov naputak za one koji ne shvaćaju što je u Mt 15 10-20 Isus poručio, pa je pojasnio:
Mt 5,38-48
38 "Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub!
39 A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.
40 Onomu tko bi se htio s tobom parničiti da bi se domogao tvoje donje haljine prepusti i gornju.
41 Ako te tko prisili jednu milju, pođi s njim dvije.
42 Tko od tebe što zaište, podaj mu! I ne okreni se od onoga koji hoće da mu pozajmiš."
43 "Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja.
44 A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone
45 da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima.
46 Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici?
47 I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani?"
48 "Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!"Znači ne moliti da se drugi mimo njegove volje obrati kako bi mi to htjeli (to je zlo - nasilje),
ne opirati se zlu (ne opirati se napucima st.., svj. zdr. org. ... - dati im da nas još više pljusnu, ne opirati se zabrani slobode kretanja - dati im da nas još jače porobe, ne opirati se zabrani okupljanja vjernika - dati im da nam zabrane potpuno isticanje vjere...).
Trebamo ljubiti neprijatelja, trebamo blagoslivljati neprijatelja.
Kad blagoslivljamo neprijatelja - mi se obraćamo. To je volja Božja. Tako se moli
Hvala ti Isuse na odličnim objašnjenjima - napucima.
Još jednom objašnjava Isus u Mt 12,25-30 kako se ne treba opirati Zlomu jer dolazi do razdjeljivanja u sebi tj. uništavamo se:
25 A on, znajući njihove misli, reče im: "Svako kraljevstvo u sebi razdijeljeno opustjet će i svaki grad ili kuća u sebi razdijeljena neće opstati.
26 Ako Sotona Sotonu izgoni, u sebi je razdijeljen. Kako će dakle opstati kraljevstvo njegovo?
27 I ako ja po Beelzebulu izgonim đavle, po kome ih sinovi vaši izgone? Zato će vam oni biti suci.
28 Ali ako ja po Duhu Božjem izgonim đavle, zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje."
29 "Ili kako bi tko mogao ući u kuću jakoga i oplijeniti mu pokućstvo ako prije ne sveže jakoga? Tada će mu kuću oplijeniti."
30 "Tko nije sa mnom, protiv mene je, i tko ne sabire sa mnom, rasipa."Krštenjem Duhom Božjim Svetim kod obraćenja se sakuplja umnaža Ljubav/žito pročišujući nas tako da ognjem neugasivim spaljuje pljevu u nama.
Još jednom da ponovim kako sve u svijetu funkcionira ( zrcaljenje, zakon akcije i reakcije):
Mt 7,12
12 "Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci."Kako je lijepo ovaj svijet uređen - predivno je živjeti. Živjeti radostan očaran ljepotom. Hvala ti i slava Bože!