Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 17:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pet vel 20, 2009 16:32 

Vjerojatno ste čuli za ovog duhovnika koji svake godine održi mislu zadušnicu za Poglavnika Antu Pavelića.
Što mislite o tome, da li je u redu da se daje na ovaj način misa zadušnica za Poglavnika?

Vrh

PostPostano: Pet vel 20, 2009 18:24 

:wink: Kako je dr. Ante Pavelić bio katolik i nikada nije bio izopćen iz katoličke crkve, sv. misu niti je zabranjeno služiti, niti je to rehabilitacija nečije političke ideologije, nego samo molitva za dušu pokojnika.
Nismo pali s marsa pa da neznamo noviju Hrvatsku povijest. Stoga takva pitanje nemaju nikakvu težinu dok god stoji Titov spomenik u Kumrovcu, njegov trg u Zagrebu, kao i sijaset stvari koje su vezane uz jedan isto takav krvavi režim.

Vrh

PostPostano: Sub vel 21, 2009 01:01 

Ma ne vjerujem ja da dominikanac ikoga mrzi vec je on stalno u filmu tih svojih rana....kao dijete. Mozda jos nije dovoljno sazrio da se iznad toga izdigne, pa ga ne mozemo tako osudjivati. Ali je opet domoljub koji je uvijek dobro raspolozen i drugima zna lijepu rijec uputit. Ja vjerujem da su ga drugi pokusali malo "sredit", ali Vjeko ostade Vjeko jer od sebe ne moze pobjeci....i ocito mu je to ljudska slabost.

Eto, za one koji ne mogu preko toga prijeci - ima on brata isto dominikanca - Hrvoja - koji je po tom pitanju puno tisi, stalozeniji i inace karakterno drugaciji....
Samo bih htjela reci da on nije mrzac, ali ocito ga nesto koci da se izdigne iznad onih okvira koje cesto mi ljudi sebi nametnemo kako bi se lakse nosili s odredjenim zivotnim situacijama i okolnostima...

Vrh

PostPostano: Sub vel 21, 2009 07:38 

:wink: Onda je očito problem što problema nema.....

Vrh

PostPostano: Pet vel 27, 2009 11:06 

Ovo ti mediji vole stavljati na prve stranice. Nitko se nikad ne zapita koliko godišnje misa biva uplaćeno za djedove-partizane. :D Veliki je bućkuriš u ovoj zemlji. Baš mu treba još kuhanja!

Vrh

PostPostano: Pet vel 27, 2009 12:19 

mladi to ne mogu znati...kompas su im njihovi djedovi doma...a to opet ovisi o opredjeljenju tih staraca..lanac je nevjrojatan kad si malo pogledaš, zapravo sve stoji na nerašćišćenim odnosima i nepriznatim zločinima i ove druge strasne koju se toliko ne proziva, a to je komunistička..

najbolje mi je o tome ne misliti...ali to je tu pored nas svih...i u nama svima..

Vrh

PostPostano: Čet ožu 05, 2009 14:48 

Ja sam prestao gledati ljude kroz režime. Kao što sam naveo, godišnje se uplate desetine, možda i stotine misa za Katolike-partizane pa o tome nitko u medijima ne bruji. Trebalo bi težiti boljim medijima. I konstruktivnijim propovjedima.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata