Fazlija je napisao/la:
Prije svega, dragi Kopitaru, to nije tocno. Rodna teorija nije nikakva ideologija, nekakav svjetonazor ili vjerovanje koji bi netko sirio, nego sasvim uobicajena znanstvena teorija kao i svaka druga, koja se koristi kao relevantna u drustvenim znanostima.
Evo ja sam poslusao. I ne vidim nigdje znanstvenu teoriju, niti sam ikad citao/ili cuo da netko govori o tome kao o znanstvenoj teoriji. Mislim, jesi ti svjestan sto je znanost, koje uvjete znanstvena teorija mora imat? Ako jesi, napisi. Ako nisi, prestani pisat gluposti.
Tip je placen da govori, i to i radi. Govori i to je to. Rekao je svakako par glupih stvari; "Genderizam je rijec koja postoji jedino u njemackoj kulturi" - sto reci, sto kazati
Druga stvar, meni se cini da ti ni ne znas sto je to gender ideologija. Ako znas, molim te napisi. Ako ne znas, primjeni moj prvi savjet - prestani pisat.
Fazlija je napisao/la:
Ovdje imas (duduse poduze) izlaganje prof. dr. Tomislava Pletenca na jednom plenumu Filozofskog fakulteta, ali za argumentaciju ovoga o cemu ti pricas potrebno je pogledati samo 2 min. izlaganja. Pogledaj si od 33. do 35. minute ovog poduzeg izlaganja -
OVDJE - u kojem prof. Pletenac ukratko govori o znanstvenoj utemeljenosti rodne teorije.
Kao sto sam rekao, on nigdje ne govori o znanstvenoj utemeljenosti rodne teorije. Ili sam ja gluh?

Nisam gluh.
S druge strane znanost jasno odjeljuje muskarca i zenu. Treceg spola nema. Dakle znanoscu se moze SAMO utvrdit da si ti - ili musko ili zensko. To je znanost. Biologija, jesi ucio u skoli?
Fazlija je napisao/la:
Dakle, suvremena znanost koristi trenutno vazece znanstvene teorije koje se onda poducavaju djecu i u skolama.
To je istina. No, u skolama se djeca ne poducavaju samo znanosti. Kuzis? Dakle djeca u skoli ne uce samo znanstvene teorije. Nema znanstvene teorije o Sheakspirovim pricama.
Fazlija je napisao/la:
Isto tako, vjerske zajednice mogu slobodno imati svoje vjeronauke pa neka im tamo slobodno govore da evolucije nije bilo, da je svijet star 5.000 godina, da je Zemlja ravna ploca... i sto god vec zelite. Ali u javnoj skoli djeca moraju biti poducavana sukladno trenutno vazecim znanstvenim teorijama.
Dvije su moguce opcije:
-ili si neobrazovan
-ili nisi svjestan da si na Katolickom forumu
S obzirom da se forum zove "Katolicki", pretpostavljam da si neobrazovan. Pa da te obrazujemo kad si vec ovdje:
- Uvjeti za znanstvenu teoriju su prvi put prikazani od Katolicke Crkve, tocnije od kardinala KC. Ti uvjeti su jos dan danas standard u znanosti
- Katolicka Crkva je organizacija s najvise znanstvenih dostignuca
- Evolcuija je dosla na prag znanstvene teorije tek s otkricima Mendela, Katolickog svecenika
- Teoriju veolikog praska je otkrio Georges Lemaitre, belgijski svecenik
Tako da, kad pises ovakve gluposti, koje svako drugi "slobodni umjetnik" vjeruje, ne ostavljas mi prostora nego da ti se narugam.
Fazlija je napisao/la:
Odgoj za kriticko misljenje je sastavni dio edukacije pa je vrlo dobrodoslo da se djecu potice i da sama kriticki promisljaju i propituju upravo te znanstvene teorije po kojima ih poducavaju u javnim skolama.
A gdje je kod tebe kriticko razmisljanje?
Fazlija je napisao/la:
Meni se cini da ste upravo vi ti koji zelite nametnuti jedan svjetonazor koji potom zabranjujete (posebno djeci) propitivati.
Da, i dobro ti se cini. Zelimo taj svjetonazor nametnit svima.
Fazlija je napisao/la:
Nikada osobo osjecanje nije bilo mjerilo necijeg identiteta.
Cekaj, ti tvrdis da ako se ja osjecam kao zena, nemam pravo postat zena, i prisilit tebe da me oslovljavas sa "ona"?

A zastupas rodnu ideologiju
Fazlija je napisao/la:
Prvo, ako ce svi imati ista socijalna prava, potpuno je svejedno kako se osjecas i kako se izjasnjavas. Ako svi imaju pravo da se zene, bas me briga da li se dva pedera zene. Ako supruznici imaju pravo bez poreza naslijediti imovinu, bas me briga da li je jedna lezbijka od druge nesto naslijedila bez poreza.
Ovo bi mi oduzelo previse vremena, no naravno da me to brine. Ne vidim razloga zasto bi drzava prepoznavala zajednicu dva muskarca ili dvije lezbijke. Kakve koristi drzava ima od toga?

Druga stvar, postoji moral drustva, i drustvo je to koje ce odlucit sto mu je prihvatljivo, a sto ne.
Fazlija je napisao/la:
A drugo, na razini roda i spola ne moze se samo izjasniti (kao onaj mangup Lazarovic u Argentini) nego moras medicinski dokazati da imas muske ili zenske spolne organe i druga obiljezja ili medicinski dokazati da si u postupku njihove promjene.
Koji postupak promjene? Pa ne postoje samo transvestiti po toj teoriji. Sto je sa gender fluid? Sto je sa gender nonbinary? Znas li koliko tu situacija ima?

Ti si nesto slusao o tome, ali ne znas uopce o cemu se radi. Evo ti video, kako se to radi u urbanim zemljama:
https://www.youtube.com/watch?v=gGpZSefYvwM