Build the wall: Nemojte se vi baviti dekonstrukcijom mojih komentara, jer vama nisu ni upuceni.
Pa onda ste mu mogli poslat pp. Javno ste komentirali, sto ocekujete? Da na katolickom forumu prodajete ove gluposti?
Ako vam nije dovoljna nesreca u kojoj zivi ovaj covjek, nego mu sadisticki namecete jos vise presije i tenzije, onda to mnogo vise govori o vama, a manje o temi koji je on pokrenuo.
"Presija i tenzija" su preporuka da potrazi strucnu pomoc? Otkad?
Vase ja da prihvatite druge ljudi, bas kao sto je tocinio i Isus.
Ja ga prihvacam bas kao i Isus. Prihvacam njega, a ne njegove deformacije, bas kao i Isus.
Da li je nesto urodjena osobina ili nije, znaju oni koji su nose homoseksualnu orijentaciju. Samo lud covjek bi odabrao da bude predmet mrznje, prezira i odbacivanja, kao i mrznje prema samom sebi. To je kompleksna stvar, a ne prekidac koji se moze upaliti ili ugasiti po zelji. Tako simoplificiran pristup ovoj tematici imaju samo neuki, a ako isti pristup pkusaju obojiti religioznim fundamentalizmom, kao sto to cinite vi, onda se dobije neka vrsta krscanskog talibana.
Kakve veze takav pristup ima s krscanstvom? Je li Jung bio Krscanin? Freud? Adler? Izjavit da je homoseksualnost urodena moze samo neko nepismen, indoktriniran zutom stampom.
Tuzno je da jednoj nesretnoj osobi porucujete odricanje od "ljudskih zelja", tjerajuci je time u jos vecu bol i samodestrukciju, dok iste "ljudske zelje" ne osporavate onima koji su u heteroseksualnoj vecini.
Gdje sam ja preporucio odricanje od ljudskih zelja? LOL. Ja sam rekao da ljubav prema samom sebi i sreca ne lezi u ispunjenju zelja. Ne vjerujem da je ovo tesko za shvatit?
Jos tuznije je da se vi, kao navodni vjernik, vise bavite nametanjem definicija i podrskom samounistavanju ovog covjeka, umjesto prihvatanjem i ljubavlju, kao sto je to cinio Isus. I jos se usudjujete definirati katolicku ljubav kroz ovaj gotovo nasilnicki pristup. Bavite se vise sobom, a ne odgovorima koji vama nisu ni upuceni. Zbog takvih kao sto ste vi, ovaj covjek i njemu slicni ljudi, su na granici psihickog samounistenja.
Da, ja kao vjernik namecem definicije. Da nema definicija, takvi kao vi bi prodavali ljubav iz holywoodskih filmova za pravu ljubav. I sto se onda dogodi? Vi osobi kojoj je potrebna strucna pomoc, savjetujete da prihvati homoseksualnost - tj. da postane dio skupine u kojoj je vjerovatnost da ce razvit psihicki poremecaj 10x veca nego kod heteroseksualnih osoba. Prava ljubav nema sta.