Josip je napisao/la:
Piše da jest. Ima slike bivših i sadašnjih papa.
Sve je to lijepo ali zašto njime odzvanja topot heretičkih kopita?
Sve teme su zagađene poganskim stavovima.
Da li vi nas varate?
I ako netko zna za neki Katolički forum neka mi javi na PP.
čuj mislim da malo pretjeruješ. Na forumu ima nekatoličkih stavova ali mi nastojimo na njih ukazati i jasno ih označiti da bi se vidjela razlika. Od rasprave se ne bježi ali zasada samo jedna osoba ne može prihvatiti argumentiranu raspravu pa piše svukuda o svojim "problemima" i ne držeći se teme. To se inače u net žargonu naziva trolanje. Osobno nastojim održati dio koji se zove Rasprave preglednim i jasnim. Ako netko baš bude pretjerivao zaključam temu na neko vrijeme. Osobna vrijeđanja ću brisati ali netko tko je problematičan najviše govori o sebi kad probleme stvara.
Daj shvati da imamo obaveza i izvan foruma a kako ti je Giovi lijepo napisao on ne stigne sve.
Na svu sreću postoje i nekatolici koji su jako pristojni i poštuju red kad dođu u tuđu kuću. Ja sam osobno pozvao Radeta kojeg smatram izrazito korektnim i pravog krišćanina i pravoslavnog brata u Kristu.
Dakle mi ne živimo izdvojeno bez doticaja sa drugima Na forum dođu i protestanti istina ali prema njima se treba odnositi u duhu Ekumenizma i međureligijskog dijaloga a s druge strane osuđivati njihove pokušaje da zavode ili prevode katolike na svoje krivovjerje. Uostalom velika većina se ponaša fer i ekumenski ali ima manjina koja nije takva.
Dakle umjesto da prigovaraš molim te daj doprinos u otvaranju aktualnih tema i diskusije na njima. Možeš mi poslati PP ako te zbunjuje koji stav pa ćemo to riješiti. Zlo je ponekad najbolje ignorirati da se ne nasjeda njegovoj najvećoj zamci (da se nastavlja do unedogled do kraja svijeta), mi znamo svoje i svoju vjeru ljubimo. To mnogima smeta pa su počeli gušiti forum nepotrebnim raspravama.