Papu Franju nekako nemam volju čitati.
Netko mi je jednom "doturio" nešto njegovo, ne sjećam se sad naslova, a mrsko mi tražiti - uglavnom, ispostavilo se da su to njegovi nagovori s angelusa srijedom valjda ili tako nekako....a to sam uglavnom čitao ili bar "preletio" u vrijeme kad je i izlazilo jer je bitno.net prenosio tj. prenosi sva ta obraćanja.
Nadalje, imam njegovu "Božje je ime Milosrđe", encikliku "Lumen fidei" i "Lice Milosrđa", bulu najave izvanrednoga jubileja Milosrđa, ali nekako nemam volje za njega. Pogotovo nakon podsjećanja na sve te angeluse i njihove početke s "Buon giorno".....
Saleški divan, predobar. Imam i Filoteu i Teotima, ali već "Misli" su dovoljne da se čovjek zaljubi u Saleškog, u njegovu dušu i nađe puno korisnih stvari za duhovni život.
Avilsku nisam čitao. Možda se nekad i uhvatim u koštac s njom. Ako ju župnik ima pa posudim ili tako nešto jer živim u deeeebeloj provinciji gdje sve što želiš pročitati, slušati, gledati zapravo moraš kupiti jer nemaš to gdje posuditi.
Zadnje što sam kupio je "Demon i sveta krv" od Nevenke Nekić, bila u Verbumu na onoj akciji srijedom na 50% - zanimljivo, ima dubinu, stil, dobro urađene likove. Žena zna šta radi.
Zatim sam kupio Božu Baruna "Panika u podzemlju", bio u Teoviziji na akciji za 20kn - dobronamjerno, ali površno i predvidivo. Literarna vrijednost nikakva. A volio sam jako slušati tog čovjeka nekad, imao je sjajne emisije (Oči u oči). Vjerujem da je odličan čovjek, ali sorry, Božo, pisanje ti baš i ne ide.
I kupio sam zbirkicu poezije sjajnog Izidora Poljaka. Doslovno zbirkicu jer su joj dimenzije 7,5x11cm, ima 133 strane. Ne znam zašto su išli tako minimalistički.
Usput, vidim neki dan da KS ima ljetnu akciju gdje je moguće kupiti pojedine naslove već po cijenama od 5 - 20 kn. Nažalost, nisu tako osjetljivi i susretljivi da bi tu akciju ponudili i online. Šteta.