Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 02:32

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon stu 09, 2015 13:34 

Broj glasača:
Hrvatska Raste: 788.402
Domoljubna koalicija: 746056
MOST: 302.376

U ime obitelji: 23.427
Zanimljivo.

Vrh

PostPostano: Pon stu 09, 2015 14:09 

Broj glasača:
Hrvatska Raste: 788.402
Domoljubna koalicija: 746056
MOST: 302.376

U ime obitelji: 23.427
Zanimljivo.

Koliko je mrtvaca dalo svoj glas? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon stu 09, 2015 14:13 

Koliko je mrtvaca dalo svoj glas? :wink:

Zaista ne znam, nisam bio promatrač u Hercegovini... :;

Vrh

PostPostano: Pon stu 09, 2015 14:32 

Zaista ne znam, nisam bio promatrač u Hercegovini... :;

ni ja na partizanskom groblju :P

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pon stu 09, 2015 21:42 

Svećenik ne bi smio javno reklamirati neku stranku, politikanstvom se ne može baviti, ali može upozoriti koje stranke imaju kršćanske ili antikršćanske programe, što je vjernicima važno. To je briga za opće dobro.

Upravo suprotno. Naši biskupi i svećenici su jednostavno morali, baš kao i 1990., u ovom prijelomnom trenutku, reći za koga treba glasati - za Domoljubnu koaliciju. Sve drugo je greška i put u propast. Toliko od mene.

Vrh

PostPostano: Uto stu 10, 2015 11:22 

Miroslav » Pon stu 09, 2015 22:42[/url] je napisao/la:
"Naši biskupi i svećenici su jednostavno morali, baš kao i 1990., u ovom prijelomnom trenutku, reći za koga treba glasati - za Domoljubnu koaliciju.

Ma to su naivnosti! Zašto su MORALI???
Razmislimo: Da se izbaci vjeronauk iz škola - kakva ni bila reakcija oficijelne Crkve, što mislite?
Pa zato, još za Tuđmana, kler je davao "naputke" - za HDZ, jer je, od miroslava spomenute 90., Franjo obećao takav vjeronauk. Dakle plaće iz drž. budžeta.
A da se vjeronauk vrati u prostorije župa? I trebao bi!
Samo bi vjeroučitelje plaćala Crkva, tj. opet mi, samo ne preko punjenja državnog budžeta.
I vjeronauk bi onda bio VJERONAUK, a djeca ne bi morala kao na dopunsku nastavu krpati rupe u znanju i poznavanju vjere i vjerskih istina u župama.

Vrh

PostPostano: Uto stu 10, 2015 13:49 

Razmislimo: Da se izbaci vjeronauk iz škola - kakva ni bila reakcija oficijelne Crkve, što mislite?
Pa zato, još za Tuđmana, kler je davao "naputke" - za HDZ, jer je, od miroslava spomenute 90., Franjo obećao takav vjeronauk. Dakle plaće iz drž. budžeta.
Samo bi vjeroučitelje plaćala Crkva, tj. opet mi, samo ne preko punjenja državnog budžeta.
I vjeronauk bi onda bio VJERONAUK, a djeca ne bi morala kao na dopunsku nastavu krpati rupe u znanju i poznavanju vjere i vjerskih istina u župama.

E o ovome ja pričam godinama! Čim se nešto djeci nametne kao školska obveza koja se ocjenjuje, prestaje biti ono što bi trebalo, a to je moralno, humano, duhovno i vjersko usmjerenje mladih. Ja sam jedan od onih koji je pohađao župni vjeronauk (istina, školskog nije ni bilo). Jest da me se neke stvari nisu "primile" pošto sam završio u ljevici, no osobno nikada vjeronauk nisam osjećao kao obvezu već više kao druženje.

Vrh

PostPostano: Uto stu 10, 2015 14:32 

SDPovac » Uto stu 10, 2015 14:49[/url] je napisao/la:
"E o ovome ja pričam godinama! Čim se nešto djeci nametne kao školska obveza koja se ocjenjuje, prestaje biti ono što bi trebalo, a to je moralno, humano, duhovno i vjersko usmjerenje mladih. Ja sam jedan od onih koji je pohađao župni vjeronauk (istina, školskog nije ni bilo). Jest da me se neke stvari nisu "primile" pošto sam završio u ljevici, no osobno nikada vjeronauk nisam osjećao kao obvezu već više kao druženje.

To je to, dakako! :)

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... -vjeronauk

Vrh

PostPostano: Uto stu 10, 2015 17:09 

Mislim da bi vas trebalo biti sramota gluposti koje pišete. Crkva da osniva stranku, ograničiti vjeronauk, pristajati uz za dušu pogubnu ideologiju sdp-ea, da hdz nije put u propast, a on je uzrok krize i divljanja kukurikavaca....

Zadnja izmjena: Barnaba; Uto stu 10, 2015 17:26; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto stu 10, 2015 17:23 

Mislim da bi vas trebalo biti sramota gluposti koje pišete. Crkva da osniva stranku, ograničiti vjeronauk, pristajati uz za dušu pogubnu ideologiju sdp-ea....

NE! Stranački sam neopredijeljen... :)
1. Zašto sramota? Onda ovo nisu KATOLIČKI ODGOVORI, nego PIŠI ŠTO TI JA NAREDIM?
2. Vjeronauk u školama je izgubio "duh katoličanstva". A da ti ja sad počnem redom pričati iskustva amo jednog vjeroučitelja, koji dobiva na papiru što mora ubaciti u sat-dva vjeronauka, čime mu remeti ionako jedva sklepani raspored, jer u 45 min. mora toliko toga stati, ali zapovijed ODOZGO se mora poštivati? A ta zapovijed..Mjesto bi joj bilo u župnim dvoranama... Ma ti pojma nemaš ćime se bore i susreću vjeroučitelju. Počni i ti pisati tekstove za 10-15 minutnu emisiju na svom nekom lokalnom radiju i u potrazi za temom možda naletiš na nekog ISKRENOG vjeroučitelja, što kažeš na to?
3. Samo izjava kako bi bilo bolje da je vjeronauk u školi je za tebe (valjda i poganska?) IDEOLOGIJA.

Jesam li ja na K.O. ili na...ulici, pijaci, gdje me ti, kao financijski "policajac" za uvod ovako taktički okarakteriziraš?
Nazdravlje...I zapamti da svaka medalja ima dvije strane. A ti zuriš samo u jednu, onu fest izglancanu jer te nije briga za istinski katolički nauk i odgoj.

ps: i da znaš, pitao sam samo jednog i taj "samo jedan" svećenik mi je rekao da se ukazuje potreba da KC ima svoju stranku.

Vrh

PostPostano: Uto stu 10, 2015 18:32 

Upravo suprotno. Naši biskupi i svećenici su jednostavno morali, baš kao i 1990., u ovom prijelomnom trenutku, reći za koga treba glasati - za Domoljubnu koaliciju. Sve drugo je greška i put u propast. Toliko od mene.

Po čemu je to "domoljubna" koalicija? Ne znam da li si ti uopće pročitao pismo biskupa o čemu treba voditi računa kod glasanja? Ja u životu nisam doživio da svećenik sa oltara promovira određenu stranku. U velikoj si zabludi!

Vrh

PostPostano: Uto stu 10, 2015 18:53 

Domoljubna je postala tek kad se trebalo u završnici boriti za foteje, zar ne Brks001?
.

Ako je, Barnaba moj, baš trebalo glasovati za HDZ, pročitaj zašto se pater Ike pita: "KAKO OBJASNITI to da ovaj HDZ ništa od onoga što je vjernicima važno, nije uvažio i usvojio kao svoj program? Uzalud borba oko obiteljskih vrijednosti; oni svejedno ne žele ukinuti zakon o istospolnom partnerstvu. On zna da na vjernike uvijek može računati, pa ih zato prve izda?"
Link:
http://www.medjugorje-info.com/hr/kolum ... edi-za-hdz

Vrh

PostPostano: Uto stu 10, 2015 20:00 

Domoljubna je postala tek kad se trebalo u završnici boriti za foteje, zar ne Brks001?
.

Ako je, Barnaba moj, baš trebalo glasovati za HDZ, pročitaj zašto se pater Ike pita: "KAKO OBJASNITI to da ovaj HDZ ništa od onoga što je vjernicima važno, nije uvažio i usvojio kao svoj program? Uzalud borba oko obiteljskih vrijednosti; oni svejedno ne žele ukinuti zakon o istospolnom partnerstvu. On zna da na vjernike uvijek može računati, pa ih zato prve izda?"
Link:
http://www.medjugorje-info.com/hr/kolum ... edi-za-hdz

Koliko ja znam i SDP se izjašnjavao kao "stranka domoljuba i patriota". Što nam znače silni epiteti i nazivi. Sjetio sam se romana od Orwella "1984." gdje je bilo osnovano "Ministarstvo ljubavi" zaduženo da svi ljudi zavole "Velikog Brata". Oni koji su pročitali roman vjerojatno shvaćaju što želim reći.

Vrh

PostPostano: Uto stu 10, 2015 20:31 

Ma najbolje bi bilo da imamo jednostranačku diktaturu stranke koja nam je dala državu Vatikan davne 1929. godine. Nema izbora, zna se red u državi i vlakovi dolaze na vrijeme.

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Uto stu 10, 2015 20:44 

Zdrave, čuvaš ti crvenu knjižicu još u škafetu, vidim ja... Ima ih takvih i u mome mistu ... ližu oltare, a onda poslije nedjeljne sv. Mise idu na biralište glasati za Partiju i razne bijede tipa Markićke, koja pati za samopromocijom, znajući da ništa ne može osvojiti, već samo šteti Hrvatskoj Demokratskoj Zajednici, najvećoj stranci u povijesti hrvatskog naroda.

Po čemu je to "domoljubna" koalicija? Ne znam da li si ti uopće pročitao pismo biskupa o čemu treba voditi računa kod glasanja? Ja u životu nisam doživio da svećenik sa oltara promovira određenu stranku. U velikoj si zabludi!

U zabludi je onaj tko te napravio, a ne ja. Svaki pravi svećenik (a znam ih nekoliko i to jako dobro) bi bez uvijanja rekao svojim župljanima rekao što je PARTIJA i da se za partiju i njene satelite ne glasa, već da se glasa za Hrvatsku Demokratsku zajednicu.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata