Leja je napisao/la:
U svemu u zivotu ima dobrog i loseg,prednsoti i negativnosti..gdje god to bilo i na kojoj to razini bilo...Ovaj forum je poseban,jes se striktno drzi pravila..Drugi forumi dozvoljavaju malo vise slobode,kada je u pitanju nesto ,sto dovodi dijalog do cilja...
Bog nas nije sve stvorio istima, i u načinu komunikacije smo različiti ali postoje i neka jednostavna pravila kojih se trebamo držati radi očuvanja dijaloga. Raspravlja se o temama bez trolanja i kopiranja postova s nekih drugih stranica kako bi njegovali dijalog i imali izvornu živu riječ koju pišu članovi foruma. Isto tako mi se ne sramimo a niti krijemo svoju katoličku orijentaciju.
Citat:
E,koliko je to sve "ogledalo" je druga stvar,jer covjek najcesce o onomo sto pise,to mu govori iz njegove dubine,iz njegovog srca...i cega je srce prepuno,o tome govori...
Definitivno je tako i kad to primijenim odmah mi je jasno zašto neki dođu na forum samo stvarati nered i svako malo insinuiraju da ih se napada i priječi ali ne govore da krše odista laka pravila, koja samo služe da se ne guše teme i sačuva dijalog.
Citat:
Moje misljenjeje ja moramo vise naci vremena za svakoga clana na forumu,koji nam se obraca... Nase "Poglavarstvo je duzno,suociti se s tim" da stoji na rasolaganje ,ONIMA KOJI BOGA JOS TRAZE...A,sada prosudite vi sami,dali stvarno dajemo svi skupa dovoljno...
Vrijeme je svakako prolazni faktor i svi ga imamo koliko ga imamo. Slažem se da svi trebamo prvenstveno gledati samokritično koliko možemo dati a ne tražiti od drugih.
Citat:
Ja mogu da dam samo onoliko ,koliko sam ja primila u roditeljskom domu,Crkvi itd..Ima onih,koji mogu dati duplo vise,jer smatram da su primili puno vise...a ipak je odazov mali...?
Mislim na sve Katolicke forume,koji su bez i jednog Svecenika...Ljudi pitaju svaki dan,traze odgovore...a tko da im odgovori?.."Ja",neskolovana, nestrucna za tako nesto...
I ja mislim da bi trebao postojati neki oblik pastorala vjernika na internetu, no mislim da je zadaća i poslanje Crkve prvenstveno vezano za realni svijet.
Citat:
Ja vjerujem i danas ,kada bi Isus dosao sada medju nas,da bi on sjeo za Kompjutor i odgovarao...Da bi rekao Svecenicima,sidjite s "oltara",idite na kompjutor i propovjedajte..
Vidiš oko ovoga se ne slažem, jer sam Isus Kritst dok je bio na zemlji nije napisao niti jednu knjigu niti jednu poruku a ostalo je zapisano u Bibliji da je pisao samo po pijesku.
Isus je imao živi neposredni kontakt s ljudima, liječio ih i propovijedao u realnom svijetu. Mogao je sjediti daleko i pisati knjige i poruke drugima ali nije već je s njima živio i pomagao im.
Citat:
Od tolikih napada drugih Religija ,mi jos uvjek "sutimo i cekamo"...a drugi rade..Tko se osjeca odgovornim za danasnju mladez?? Za njihovo neznanje,i bezakonje...Tko im skrece paznju,tko ih trazi da im pomogne...
Napada ima svako malo smo svjedoci da se zalete i na ovaj forum ali im se uvijek odgovori i pobije sve što krivo tvrde. I to je najviše što forum može jer ima svoja ograničenja te ne treba od njega stvarati ono što on nije.
Citat:
Volim svoju RKC,za nju skacem u vatru kada ju netko napada....ali isto tako vidim,da ima dosta propusta,i neodgovornosti sa strane odgovornih,odnosno od nasih Poglavara...
Zato ne posalju Svecenike tamo gdje su potrebni...?
Kad su vjernici pitali biskupa da ima pošalje boljeg župnika jer se s sadašnjim nisu najbolje snašli on im je rekao „Šaljem onoga koga imam“. Tako i mi moramo biti svjesni situacije i činjenice da nitko ne brani svećenicima sudjelovanje ali ipak treba imati i afiniteta za takvo djelovanje na internetu. Trebamo moliti i činiti što možemo a Bog je taj koji djeluje preko Crkve a njegove oči su ispravnije od naših i on vidi gdje su svećenici najpotrebniji.
Citat:
Oprostite na ovakvom tonu,ne mogu vise ravnodusno da gledam na to...Vec vise dana dobivam pp,od clanice koja zeli da pocini "samoubojstvo"....Ja dogovarm,molim za nju,dajem joj odgovore,kako ja mogu i znam...ali,potrebi su nam SVECENICI NA FORUMIMA ILI BAREM TEOLOZI ,KOJI SU SPREMNI DATI PRAVI ODGOVOR I PRAVI POMOC..
Ništa ti ne zamjeram Leja, vjerujem da ti je teško ali taj problem se zapravo može riješiti samo u realnom životu mi možemo što možemo a najviše da obavijestimo nekoga tko zna i može pomoći toj osobi. Dakle moramo biti mudri u djelovanju a to pordazumijeva i svijest o ograničenosti svojih mogućnosti i mogućnosti djelovanja preko foruma.