Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 21:33

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Poruka
PostPostano: Uto sij 21, 2014 16:26 

Pitanje je da li je pošteno zbog sadašnjeg subjektivnog osjećaja zauzeti stav kojim će se uskratiti nekoj djevojčici ponos zbog službe ministriranja u Crkvi iako se taj ponos konzumirao u vlastitoj mladosti?

Vrh

PostPostano: Uto sij 21, 2014 17:07 

Kod nas u župi imamo nekoliko ministrantica koje vrlo odgovorno vrše tu dužnost. Ne vidim nikakav problem u tome. Problem bi nastao ako bi tko htio ministriranje djevojčica uzeti kao presedan za "puzajuće" pokušaje zaređenja žena i modernizaciju takve vrste, koja nema veze s katolicizmom.

Vrh

PostPostano: Pet sij 24, 2014 22:34 

Ne bih nikad na temelju subjektivnih osjećaja i bez objektivnih razloga nikome ništa uskratila, niti je na meni da uskraćujem. Zato sam i naglasila da je to subjektivni osjećaj kojim ne želim preteći sud crkve.
Ima li što loše u tome ako mi se nešto više sviđa, mislim da nema. To su osobne preferencije.
Lucijan Antun je napisao/la:
Problem bi nastao ako bi tko htio ministriranje djevojčica uzeti kao presedan za "puzajuće" pokušaje zaređenja žena i modernizaciju takve vrste, koja nema veze s katolicizmom.

Slažem se.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Vrijeme na UTC + 01:00 sata