Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 20:45

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 173 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto stu 26, 2013 13:11 

http://mreza.tv/ni-mi-je-jasno-2/

Ovaj Raos je legenda, dugo se ovoliko nisam smijao!!

Vrh

PostPostano: Uto stu 26, 2013 17:36 

Ne pravim paralelu sa zbivanjima u drugim zemljama, gdje su prosvjedi postali "agresivni" (čim se upetlja policija jednostavno motraju takvi postati), nego samo sumnjam da se sve žešćem i jaćem nasrtaju na sve moralno i/ili kršćansko ne vidi kraja.
Pa iz svega je vidljivo da se svi slažemo...Oko glavnog pitanja/problema, zato ću ponoviti iz svog posta s temom VAN RAZUMA I OVLASTI
zdrave je napisao/la:
"Proizlazi da bi trebalo pokrenuti novu peticiju:
1. Zahtjev za kazneno gonjenje svih koji su do sada građanima davali naputke kako da glasuju, zlorabeći svoj položaj i moć, mimo ovlasti ili zakona ili volje sveukupnog pučanstva RH. Sumnjam da za ovakvo svoje ponašanje imaju uporišta u Ustavu RH.
2. Da se u Ustav RH unese klauzula/točka koja bi preciznije odredila GDJE se sve političar ne smije uplitati.
Naš politički vrh je od najnormalnijeg pitanja stvorio političko pitanje, točnije problem, kakav bi stvorio svaki političar od eventualnog problema vezanog uz njegovu firmu".

Trebamo li zbilja početi barem razmišljati o tome, DA ili NE?

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2013 10:43 

Od 11:00 sati možete uživo pratiti debatu u kojoj će ispred inicijative "U ime obitelji" stavove izlagati Željka Markić, a predstavnik inicijative "Građani glasuju protiv" bit će Sandi Blagonić neuspješni kandidat SDP za gradonačelnika grada Pazina.
Kod:
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/uzivo-od-11-00-sati-debata-zeljka-markic-vs-sandi-blagonic---312809.html
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/uziv ... 12809.html

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2013 12:43 
Administrator

Agresivnost i vrijeđanje tog Blagonića je bila na nivou Indexa, ali Markićka se već standardno dobro snašla argumentima.
No ovo je bio samo prijenos na internetu, a nadam se da će dijelove te debate građani moći pošteno montirane vidjeti na televiziji.
Jer od većih tv kuća dosad je jedino emisija Fokus na HRT1 u ponedjeljak u dobrom terminu mogla prenijeti biračima cjelovite informacije o referendumu, a ne samo one protiv.
Na mreža tv je drugačje ozračje, ali to je tv sa manjom gledanosti. Jučer je gostovao genijalan Davor Pavuna, preporuka za pogledati:
http://mreza.tv/oluja-2/
(emisija od 26.11.)

Što mislite koliko će dezinformiranje i promoviranje isključivo stava "protiv" od vlade i većine medija utjecati na glasače?

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2013 13:46 

Bojim se da ima prilično onih koji su medijski dosta povodljivi. Agresija je tolika da više nemam riječi, upravo sam obrisala i net.hr i tportal.hr iz memorije, više ne želim čitati gadarije preko mjere.

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2013 14:14 

Giovi je napisao/la:
Što mislite koliko će dezinformiranje i promoviranje isključivo stava "protiv" od vlade i većine medija utjecati na glasače?

Mislim da će utjecati na određen dio onih koji čitaju samo novinske naslove ili su neodlučni, jer ovo zatezanje s raspisivanjem referenduma od strane vlade imalo je za cilj stvaranje kritične mase "protivnika" putem medija i utjecati na oblikovanje javnog mnijenja. Ali ovo sada zadnjih dana je isključivo sami pritisak, glasačima se prijeti, odvratno se laže, manipulira, ruga onima koji su "za"...

Željka Markić je najviše na udaru zbog svoje eksponiranosti - zadnjih dana možemo vidjeti sve moguće primjere medijskih reketa, spinova, kleveta, javnih linčeva - ovo je doista primjer "demokracije" u medijima...

Možda se, možda tijekom glasanja, čak dogodi i kontraefekt, kao što se dogodilo s Ružom Tomašić - kad ju je Milanović najviše napadao, dobila je najviše glasova kao kandidat za europski parlament.

Mislim da stvar ipak ne bi bila puno drugačija kad bi recimo katolički mediji bili jaki, jer medijima mi možemo neke preokrenuti, ali puno je potrebnije obraćenje. Sjetim se uvijek što je Gospa rekla sestri Luciji u Fatimi: doći će rat, zlo, kazna, jer se ljudi neće obratiti...

Zato kad molimo devetnicu, molimo je smjerno, a to znači da smo mi siromasi i sirotinja pred Gospodarom neba i zemlje.

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2013 15:21 

Ja sam se isključio, nemam više živaca ništa čitati, a odluku sam odavno (otprve) donio.
Ishod jučerašnjeg TV glasovanja na Mreži tijekom gostovanja dr. Pavune bio je više nego znakovit.
Nije narod glup.

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2013 15:26 

Napeto je bilo i jako tesko odrzati neki normalan nivo komunikacije (Dnevnik.hr),
za razliku od emisije Fokus od ponedjeljka (http://www.youtube.com/watch?v=cig_8gUVLJ4),
gdje se jako kulturno i bez vrijedjanja razgovaralo, preporucam za pogledati, svakako, to mi je bilo kao protuotrov)

Pavuna i gostovanje u Oluji pod "obaveznu literaturu" ;)

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2013 22:42 

Ovog popisa potpore i podrske nema u "nasim" medijskim prostorima.
Uzivajte bacajuci pogled:
http://www.hkv.hr/vijesti/hrvatska/1641 ... tskoj.html

Vrh

PostPostano: Čet stu 28, 2013 12:38 

Prije svega treba imati u vidu kako je ogroman uspjeh sama činjenica da se referendum uopće održava i ta nas prilika obavezuje.
Kao drugo treba svakako naglasiti da će kampanja zastrašivanja i dezinformiranja sigurno imati utjecaja na stav građana zbog toga se trebamo dodatno angažirati u akcijama koje će svima koji žele izaći i glasati ZA to biti i omogućeno. Konkretno, svim starijim i nemoćnim osobama iz naše okoline treba ponuditi prijevoz i pomoć oko odlaska na glasovanja. Svaki glas ZA je stvarno bitan.
Najvažnije od svega je da svaku našu aktivnost prati molitva te je potrebno sklopiti ruke i moliti Boga za uspjeh referenduma jer će u slučaju pobjede onih koji su protiv nastupiti sveopća degradacija obitelji i svih preostalih pozitivnih vrijednosti u hrvatskom društvu.
Neka nam se Bog smiluje i neka nas čuva.

Vrh

PostPostano: Čet stu 28, 2013 20:33 

Alan Ford je napisao/la:
http://mreza.tv/ni-mi-je-jasno-2/

Ovaj Raos je legenda, dugo se ovoliko nisam smijao!!

On je pravi borac a ne mlakonja.

Vrh

PostPostano: Čet stu 28, 2013 21:21 

Nešto nam se dugo SDPovac ne javlja. Mora bit da je otišo na onaj koncert. Neovisno o glazbenom ukusu, Let 3 i TBF imaju one divne prekrasne pjesme o ženama koje baš pašu uz ovu tematiku, neću navesti naslove jer su previše proste. Još da im se pridruži Mile Kekin s pjesmom "Šamar" za koju je svojedobno izjavio da "njome promiče nenasilje nad ženama". Nije poznato po kojoj logici. Jer po istom principu moglo bi se reći da ona pjesma "i kolcem i lancem i bokserom u glavu" promiče zapravo mir i ljubav na stadionima. Samo mi ne razumijemo tu umjetničku logiku...

Vrh

PostPostano: Pet stu 29, 2013 16:23 

Pozovite poznanike i objasnite im da je važno izaći na referendum.

Vrh

PostPostano: Pet stu 29, 2013 18:27 

Ma da je po mom mišljenju ovaj tekst kojeg preporučam na linku : http://blog.vecernji.hr/don-kacunko/201 ... i-homofob/ trebao biti napisan i objavljen i djeljen mnogo prije . možda bi nekim ljudima bilo malo jasnije zašto za ili zašto protiv glasati kada se u posljednjih recimo 50 godina nitko nije o tom pitanju za osobne potrebe pozabavio.
- Tekst je za one koji imaju strpljenja i razuma pročitati više nego stane u jednu SMS poruku i koji shvačaju da jedna jedina riječ može spasiti ili ubiti čovjeka

ukratko: To je pismo mons. Nikole Radića, koje je poslao mnogima (pa sam ga srećom i ja dobio). On je u utorak navečer, 26.11., u organizaciji ogulinske podružnice HKZ “MI”, u školskoj sportskoj dvorani u Ogulinu održao tribinu pod nazivom “GENDERIZAM – Antropološka hereza XXI. stoljeća” (novo shvaćanje ljudske naravi). Premda je u njegovu izlaganju meni malo toga bilo nepoznato, cijelo jednosatno predavanje odslušao sam u dahu.
Mons. Nikola Radić svećenik je Krčke biskupije. Uz redoviti je pastoral završio također studij „gestalt-terapije“ i pastoralne psihologije ter dugi niz godina prati i proučava aktualna globalna društvena pitanja vezana posebice uz shvaćanja temeljnih ljudskih vrijednosti i promjena koje se na tom području zbivaju. Među prvima je na hrvatskom prostoru upozoravao na tzv. gender ili rodnu ideologiju i tzv. Novu kulturu. Uoči sudbonosnog “referenduma za brak” ta je tema došla kao “točka na I”. U ovom postu prenosim samo nekoliko dijelova tribine (jer cijela bi bila “ubitačna plahta” za čitanje većini duhovno lijenih blogera), a dio ću ako bude potrebe “razasuti” u komentarima.
Spomenuti intervju nadam se da će biti dostupan na internetu pa ću objaviti link čim ga uredništvo “objesi”. Krenimo dakle s upoznavanjem “genderizma”.

Vrh

PostPostano: Pet stu 29, 2013 19:09 

adrijana je napisao/la:
Još da im se pridruži Mile Kekin s pjesmom "Šamar" za koju je svojedobno izjavio da "njome promiče nenasilje nad ženama". Nije poznato po kojoj logici. Jer po istom principu moglo bi se reći da ona pjesma "i kolcem i lancem i bokserom u glavu" promiče zapravo mir i ljubav na stadionima. Samo mi ne razumijemo tu umjetničku logiku...

Ponukala si me da na netu potražim tekst te pjesme "Šamar". Zbilja čudna logika kojom se tom pjesmom osuđuje nasilje - mala moja tako te silno volim da te moram prebit. To je vjerojatno isto kao i ona poruka na plakatu: "ako si protiv pedera, glasaj protiv". Onaj crni rogati baš voli svojim sljedbenicima pobrkati lončiće u mozgu. A oni onda šalju dalje. Kome god mogu.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 173 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata