Giovi je napisao/la:
Što mislite koliko će dezinformiranje i promoviranje isključivo stava "protiv" od vlade i većine medija utjecati na glasače?
Mislim da će utjecati na određen dio onih koji čitaju samo novinske naslove ili su neodlučni, jer ovo zatezanje s raspisivanjem referenduma od strane vlade imalo je za cilj stvaranje kritične mase "protivnika" putem medija i utjecati na oblikovanje javnog mnijenja. Ali ovo sada zadnjih dana je isključivo sami pritisak, glasačima se prijeti, odvratno se laže, manipulira, ruga onima koji su "za"...
Željka Markić je najviše na udaru zbog svoje eksponiranosti - zadnjih dana možemo vidjeti sve moguće primjere medijskih reketa, spinova, kleveta, javnih linčeva - ovo je doista primjer "demokracije" u medijima...
Možda se, možda tijekom glasanja, čak dogodi i kontraefekt, kao što se dogodilo s Ružom Tomašić - kad ju je Milanović najviše napadao, dobila je najviše glasova kao kandidat za europski parlament.
Mislim da stvar ipak ne bi bila puno drugačija kad bi recimo katolički mediji bili jaki, jer medijima mi možemo neke preokrenuti, ali puno je potrebnije obraćenje. Sjetim se uvijek što je Gospa rekla sestri Luciji u Fatimi: doći će rat, zlo, kazna, jer se ljudi neće obratiti...
Zato kad molimo devetnicu, molimo je smjerno, a to znači da smo mi siromasi i sirotinja pred Gospodarom neba i zemlje.