Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 23:18

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 16, 2013 18:48 

Pusti istočni grijeh. Kršten si i novi si čovjek u Kristu.

Gledaj Henok, stvarno mi oprosti ali mislila sam isprva da si provokator. Zašto? Logika mi kaže - ako si uvjeren da je tvoj stav ispravan, onda iz ispravnog stava ne može proizlaziti problem. A ti tražiš rješenje svog problema (kojeg ne bi trebalo biti) na forumu. Zaista ti preporučam razgovor s don Damirom Stojićem ili originalni vikend sa svojom suprugom u Hrvatskoj zajednici bračnih susreta. Brak je Božje djelo u vašim životima i Bog u njega donosi radost. Mi smo ti koji stvaramo probleme svojim ljudskim ograničenjima.

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2013 18:51 
Administrator

Henok, možeš li reći da li ti priznaješ zadnje pape i nauk Katoličke Crkve ili si možda tradicionalist - sedevakantist?

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2013 18:59 

Giovi je napisao/la:
Henok, možeš li reći da li ti priznaješ zadnje pape i nauk Katoličke Crkve ili si možda tradicionalist - sedevakantist?

Nisam sedevakantist, a priznajem kako ne razumijem bas novu teologiju.

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2013 19:04 

ruta je napisao/la:

Gledaj Henok, stvarno mi oprosti ali mislila sam isprva da si provokator. Zašto? Logika mi kaže - ako si uvjeren da je tvoj stav ispravan, onda iz ispravnog stava ne može proizlaziti problem. A ti tražiš rješenje svog problema (kojeg ne bi trebalo biti) na forumu. Zaista ti preporučam razgovor s don Damirom Stojićem ili originalni vikend sa svojom suprugom u Hrvatskoj zajednici bračnih susreta. Brak je Božje djelo u vašim životima i Bog u njega donosi radost. Mi smo ti koji stvaramo probleme svojim ljudskim ograničenjima.

Pustio sam istocni grijeh i pitao te za covjeka i zenu bez tog grijeha. Zasto mi nisi odgovorila?
Isao bi kod don Damira i u zajednicu bracnih susreta, ali se bojim da ce biti gore i da ce mi kod zene jos vise raspaliti spolno sladostrasce. To nije nesto za cim bi krscanka trebala teziti, jer vrlo lako postane rob toga i sta ces onda? Prije nego odem trebao bi se uvjeriti da je to ispravno.

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2013 19:41 

Zbog savjetovanja sa don Damirom ili zbog orginalnog vikenda u HZBS ti žena neće postati pomahnitala za užicima. Pomoglo bi vam da bolje naučite upoznavati duhom jedno drugo a rezultat je nježnost i tjelesna bliskost. Ako to nije ono što ti hoćeš - povlačim se a ti još jednom pogledaj ostale odgovore na ovom topiku, možda nađeš nešto primjereno rješenju svog problema.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2013 08:06 

Henok je napisao/la:
ruta je napisao/la:

Pustio sam istocni grijeh i pitao te za covjeka i zenu bez tog grijeha. Zasto mi nisi odgovorila?
Isao bi kod don Damira i u zajednicu bracnih susreta, ali se bojim da ce biti gore i da ce mi kod zene jos vise raspaliti spolno sladostrasce. To nije nesto za cim bi krscanka trebala teziti, jer vrlo lako postane rob toga i sta ces onda? Prije nego odem trebao bi se uvjeriti da je to ispravno.

Nisi mi odgovorio na nešto ranije postavljena pitanja.
Ne bi li bilo pametnije da svoje ideje malo postaviš u pitanje ako misliš da će ti zajednica ili svećenik od Crkve odobreni stvoriti probleme, ne stvaraš ih li ti sam?

Vrh

PostPostano: Pon stu 18, 2013 09:11 

Henok je napisao/la:
Nesmijem posustati moram je nauciti da se okani dugotrajnog uzivanja.

Henok je napisao/la:
Nisam sedevakantist, a priznajem kako ne razumijem bas novu teologiju.

S jedne strane priznaješ kako ti neke stvari nisu jasne, a s druge strane inzistiraš da ti nekoga nešto naučiš.
Vjernost Bogu se nekada očituje u poniznoj poslušnosti CRKVI.

Nekada kada se čovjek ponizi i preda , tada mu Bog dopušta da vidi neke stvari.
Stvarno i zaista bih ti preporučio razgovor s don Damirom.

I još mi nešto ni jasno:
Dobio si savjet da razgovaraš sa svećenikom kojemu je pastoral rad s mladima, pogotovo rad sa mladima na području braka, spolnosti itd.... I dobio je biskupov blagoslov za takve stvari.
A ti se njega bojiš kao da će te na još veće zlo natjerati.
Što misliš tko ti to "šapće u uho" , taj svećenik ti nije dobar, taj svećenik će ti kod žene kako si napisao raspaliti još veće spolno sladostrašće, .....
svećenik će ti napraviti još gore ???????

Svako dobro ti želim i da zaista nađeš pravi put

Vrh

PostPostano: Pon stu 18, 2013 14:10 

sara je napisao/la:
Henok je napisao/la:
ruta je napisao/la:
I dodala bih - ja se ipak nadam da je ovdje riječ o izmišljenoj situaciji i izmišljenim osobama. Nadam se da nekome treba za diplomski iz sociologije.

Nemas me pravo tako napadati. Sto mi kao mladi par prolazimo, ti kao lezerna komentatorica ne mozes znat, jer ne poznas nutrinu naseg odnosa, a jos manje moga odnosa prema Crkvi i moga odnosa s Bog. Ne radi se o oholosti, nego prije svega o mom vlastitom nedostatku hrabrosti i previse obaziranje na ljudske obzire i obzire okoline. Samo me rastusuje nepodrzavanje onih koji su mi vjeru prenijeli. Trebao bi uzeti stvar u svoje ruke i reci dosta je bilo. Nema smisla da to toliko traje, moramo bjezati od pozude.

Je li ti uopće znaš što je to požuda, razlikuješ li želju i požudu? Ili misliš da je želja, žudnja za voljenom osobom Bogu se potkrala, zar misliš da nije stvaranje čovjeka mogao kreirati nekako drugačije?

Ovo je krucijalno jer izgleda kako Henok požudom smatra svaku tjelesnu ljubav prema ženi. To je stvarno duboko pogrešan i žalostan stav.

Što se tiče insinuacija oko hipotetskog para ljudi bez Istočnog grijeha treba naglasiti kako je i Raju Adam (dok je bio bez Istočnog grijeha) imao potrebu za ženom koja bi mu pružila tjelesnu ljubav (Post 2, 20 Čovjek nadjene imena svoj stoci, svim pticama u zraku i životinjama u polju. No čovjeku se ne nađe pomoć kao što je on.) Poznato je da pojam "pomoć" baš označava tjelesnu ljubav. Dakle tjelesna ljubav i privrženost su stvarno Božji dar ljudima od početka i nisu posljedica pada prvih ljudi.

Vrh

PostPostano: Sub pro 07, 2013 16:54 

mozda sam napravio djete pa se vise necu morati patiti sa sexom neko vrijeme

Vrh

PostPostano: Sub pro 07, 2013 19:01 

Henok je napisao/la:

Bože sačuvaj razmišljanja!

Vrh

PostPostano: Sub pro 07, 2013 19:02 
Administrator

Henok je napisao/la:

Kad dvije zdrave osobe vode ljubav u plodne dane, njihovo sjedinjenje uvijek će rezultirati začećem novog života, to je prirodni zakon koji je Bog postavio. Djeca su najljepši i najradosniji plod bračne ljubavi.
No ti se vjerojatno iz neke ranjenosti jako ružno izražavaš, nisi ti "napravio" dijete, nego je to čin u zajedništvu sa suprugom gdje ste oboje, zajedno s Bogom, sustvaratelji novoga života. Nećeš se morati "patiti sa sexom", već ćeš uživati sa osobom koju voliš, a gdje je najveći izraz ljubavi bračno sjedinjenje. Nije tu kraj sjedinjenja u ljubavi, jer Bog je stvorio plodne i neplodne dane, i oni imaju svoju svrhu, a sjedinjenju u neplodne dane Bog je namjenio svoju svrhu.
Ljubav nikada ne prestaje, a ti si se već ponadao :).

Vrh

PostPostano: Uto ožu 04, 2014 19:58 

za sada je sve dobro, sin prekrasan a zena vise nije napasna

Vrh

PostPostano: Uto ožu 04, 2014 20:35 

Henok je napisao/la:
za sada je sve dobro, sin prekrasan a zena vise nije napasna

Čudo neko - u prosincu si se nadao da si "napravio" dijete, a sada već je prekrasan sin. Nešto mi nerazumljiva matematika

Vrh

PostPostano: Uto ožu 04, 2014 22:33 

:shock: nisam na to mislio
morati ce mi zena puno toga objasniti

Vrh

PostPostano: Pet ožu 07, 2014 16:41 

Henoče, nemoj zafrkavati poštenu "raju" ovdje na forumu. Pogledaj što o tome piše u Bibliji (Mudre izreke 5:18-19):
Neka je blagoslovljen izvor tvoj
i raduj se sa ženom svoje mladosti:
neka ti je kao mila košuta
i ljupka gazela,
neka te grudi njene opajaju
u svako doba,
njezina ljubav zatravljuje
bez prestanka!

Pa još bolje Pjesma nad pjesmama:
Srce si mi ranila,
sestro moja, nevjesto,
srce si mi ranila
jednim pogledom svojim,
jednim samim biserom kolajne svoje.

Kako je slatka ljubav tvoja,
sestro moja, nevjesto!
Slađa je ljubav tvoja od vina,
a miris ulja tvojih ugodniji
od svih mirisa.

S usana tvojih, nevjesto, saće kapa,
pod jezikom ti je med i mlijeko,
a miris je haljina tvojih
kao miris libanski.
(Pjesma nad pjesmama 4:9-11)

Eto vidiš.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Vrijeme na UTC + 01:00 sata