Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 17:30

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Vanzemaljci
PostPostano: Pon srp 08, 2013 22:29 

Zanima me sto mislite o postojanju zivota u svemiru i sto se o toj temi moze naci u Bibliji.

Vrh

Naslov: Re: Vanzemaljci
PostPostano: Uto srp 30, 2013 08:15 

Biblija spominje samo dvije vrste inteligentnih živih bića u svemiru (osim Boga): ljude i anđele (dobre i one zle).

Vrh

PostPostano: Uto srp 30, 2013 19:50 

Lucijan Antun je napisao/la:
Biblija spominje samo dvije vrste inteligentnih živih bića u svemiru (osim Boga): ljude i anđele (dobre i one zle).

A ti doslovno shvaćaš, kao protestanti.

Inače: " I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba."

I ovo: http://www.catholicnewsagency.com/news/ ... omer_says/

Vrh

PostPostano: Sri srp 31, 2013 06:16 

Hm, taj se stih može protumačiti i kao plod hebrejskog načina izražavanja s brojnim hiperbolama i prividnim pretjerivanjima. Imaš i ovaj: "Kao tat će doći Dan Gospodnji u koji će nebesa trijeskom uminuti, počela se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti" (2 Pt 3:10). Gdje će tada biti izvanzemaljci ako to doslovno shvatimo? Riječ "nebesa" ne označava nužno svemir u znanstvenom smislu. To je isto kao da Jahvina Kola koja vidi Ezekiel prometneš u svemirski brod izvanzemaljaca, i Bog postane Veliki Izvanzemaljac (kao što su neki radili). No, ako ima još kakvih biblijskih mjesta koja nagovješćuju mogućnost postojanja inteligentnih bića osim ljudi i anđela, rado bih ih znao.
Što se tiče protestantskog pristupa (Sola Scriptura), tema je o biblijskim dokazima o postojanju izvanzemaljaca. Ne kažem da izvanzemaljci ne mogu postojati, ali to onda nije predmet Biblije, nego isključivo znanosti. A pouzdan dokaz o njihovom postojanju mi još uvijek nije poznat.
Pa gdje su oni?

Vrh

PostPostano: Sri srp 31, 2013 09:11 

Kakakv je stav Katoličke crkve prema Jahvinoj slavi. Ima li Crkva neko službeno objašnjenje tog teksta ili je to zasad nerazjašnjeno?

Vrh

PostPostano: Pet ruj 13, 2013 21:55 

dite je napisao/la:
Zanima me sto mislite o postojanju zivota u svemiru i sto se o toj temi moze naci u Bibliji.

Ja vjerujem da ima mnogo zivota u svemiru.
Ali kakav je to zivot, neznam. To Bozija moc i bogatstvo zahtjevaju. Isto tako mislim da Bog mada je stvorio to bogatstvo zivota nije htjeo da mi imamo ista s njima i to Biblija uci. Tako smo mi sami sa sobom, i sa dobrim i zlim duhovima. Mozda ti neki svjetovi medusobno imaju interakcije ali za nas je Bozija volja drugacija.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 14, 2013 10:57 

Morrison je napisao/la:
Kakakv je stav Katoličke crkve prema Jahvinoj slavi. Ima li Crkva neko službeno objašnjenje tog teksta ili je to zasad nerazjašnjeno?

Ma ljudi tumače Bibliju kako ih volja. Treba biti mudar i ostati vjeran Kristovu nauku.
Izdvajam Pavlove riječi koje odnose na sve koji propovijedaju neki nauk mimo Crkve.

"Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo. Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet." Gal 1,7-9

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata