Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet ožu 20, 2026 22:36

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pon tra 29, 2013 08:12 

Majka sam dječaka od 4. godine i pretražujuć pokoji savijet za nastali problem svi forumi podržavaju mastrubaciju djece,sa čime se ja ne slažem,dakle teta u vrtiću mi je rekla kako moj maleni to često radi i prelazi granice zdravog ukusa,neću u detalje..oni ga ne žele prekidati i upozoriti da to nije lijepo jer psiholozi to ne savjetuju kao dobro...Odbila je moju molbu u da ga pristojno prekine i savjetovala me da se ja posavjetujem s psihologom,imate li kontakt od nekog psihologa koji cijeni katoličke vrednote i shvaća da je ovaj problem ima dublju pozadinu? Unaprijed hvala

Vrh

PostPostano: Uto tra 30, 2013 11:13 
Administrator

emanuella je napisao/la:
dakle teta u vrtiću mi je rekla kako moj maleni to često radi i prelazi granice zdravog ukusa,neću u detalje..oni ga ne žele prekidati i upozoriti da to nije lijepo jer psiholozi to ne savjetuju kao dobro...Odbila je moju molbu u da ga pristojno prekine i savjetovala me da se ja posavjetujem s psihologom,imate li kontakt od nekog psihologa koji cijeni katoličke vrednote i shvaća da je ovaj problem ima dublju pozadinu?

Ne znam kojeg psihologa preporučiti, no možda je dobro za početak otkloniti vanjske uzroke, ako posumnjate da je dijete negdje vidjelo seksualne sadržaje ili ponašanje drugih, npr. u vrtiću ili na ekranu, koji su utjecali na preranu seksualizaciju.
U našoj grupi jedan roditelj se bunio kako je njegovo dijete počelo govoriti proste riječi, a kod njih u kući se to uopće ne govori, i da se dira. Teta ga je uvjeravala i umirivala da je sve to normalno. Došlo je do toga da je jedan dečkić (3-4g.) napravio incident zbog čega su roditelji premjestili svoju curicu u drugi vrtić, obaviještene su sve nadležne službe, ali sve se odvilo potiho, tako da smo saznali tek nakon godine dana.
Primjeri drugih mogu utjecati na ponašanje djeteta, mada naše dijete koje je u istoj grupi nema problema sa seksualnim ponašanjem, njemu je problem stavljanja prstiju u usta ili kopanja nosa. A čak i od toga ga je teško odučiti, no ne treba posustajati u odgoju i usmjeravanju, makar se loše navike nekad teško i polako mijenjaju.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata