Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 09:19

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet kol 23, 2012 10:23 

Listajući Facebook, danas sma naletio na službenu stranicu naših dominikanaca. Iako je pohvalno da takva stranica postoji, te da navedeni i putem Facebooka šire Evanđelje (a što bi mogli i ostali, počevši HBK i biskupija), jedna me stvar poprilično zgadila.

Naime, riječ je o reklami za pristupanje dominikancima, na kojoj se nalaze tri lika odjevena u dominikanske habite, a izgledaju kao da su ispali ili iz onog vampirskog smeća Twilighta, ili, pak, kao da im je stilist Modni mačak. I onda takva reklama poziva mlade da pristupe dominikancima, valjda smjerajući da svi mladi izgledaju kao metroseksualci, a što je poprilično uvrjedljivo, uostalom, kao i gomila drugih pretjeranih modernizama, u crkvenoj glazbi pogotovo.

Slika

Vrh

PostPostano: Čet kol 23, 2012 11:20 

Miroslav je napisao/la:
Listajući Facebook, danas sma naletio na službenu stranicu naših dominikanaca. Iako je pohvalno da takva stranica postoji, te da navedeni i putem Facebooka šire Evanđelje (a što bi mogli i ostali, počevši HBK i biskupija), jedna me stvar poprilično zgadila.

Naime, riječ je o reklami za pristupanje dominikancima, na kojoj se nalaze tri lika odjevena u dominikanske habite, a izgledaju kao da su ispali ili iz onog vampirskog smeća Twilighta, ili, pak, kao da im je stilist Modni mačak. I onda takva reklama poziva mlade da pristupe dominikancima, valjda smjerajući da svi mladi izgledaju kao metroseksualci, a što je poprilično uvrjedljivo, uostalom, kao i gomila drugih pretjeranih modernizama, u crkvenoj glazbi pogotovo.

Slika

Mislim da malo pretjeruješ. No, dominikaci su uvijek izgledali poprilično uredno i dotjerano. Možda na to utječe i bijeli habit kojega nije samo tako lako držati čistim.

Vrh

PostPostano: Čet kol 23, 2012 11:32 

sara je napisao/la:
Mislim da malo pretjeruješ. No, dominikaci su uvijek izgledali poprilično uredno i dotjerano. Možda na to utječe i bijeli habit kojega nije samo tako lako držati čistim.

Pretjerujem?!

Jedno je biti uredan i čist, kao npr. ovako:

Slika

, a drugo je izgledat kao topli brat:

Slika

Vrh

PostPostano: Čet kol 23, 2012 12:09 

Nemoj se ti sa Sarom raspravljati, zna ti ona sve i svašta, nikad raspravu nije izgubila i rastura sve, nema veze što se sili.
Eno je tamo i na bitno.net, tuče ko Max po diviziji!
Samo tuci Saro!!

Vrh

PostPostano: Čet kol 23, 2012 18:35 

Miroslav je napisao/la:
sara je napisao/la:

Pretjerujem?!

Jedno je biti uredan i čist, kao npr. ovako:

Slika

, a drugo je izgledat kao topli brat:

Slika

Mislim da je ovdje razlika samo u generacijama

Vrh

PostPostano: Čet kol 23, 2012 19:10 

Mladi metroseksualni dominikanci

Sta znaci rijec....metroseksualni ..?

Vrh

PostPostano: Čet kol 23, 2012 19:54 

Leja je napisao/la:
Mladi metroseksualni dominikanci

Sta znaci rijec....metroseksualni ..?

Ne mogu virovat da ne znaš.. evo, metroseksualci. :D

Nekoliko značajki navedenih:

Citat:
Jesi li i ti metroseksualac?

Ne možeš proći pored omiljene trgovine, a da nešto ne kupiš.

Imaš dvadesetak pari cipela, nekoliko desetaka sunčanih naočala i satova te nosiš torbu (ne ruksak).

Ideš kod stilista, a ne kod običnog frizera.

Nosiš samo najskuplje donje rublje.

Ne briješ samo lice, već i pazuhe i gotovo cijelo tijelo, stavljaš maske i hidratantnu kremu.

Ne možeš zamisliti dan bez stavljanja nekog gela, pjene ili sličnog na kosu.

Često te ispitkuju o tvojoj seksualnoj orijentaciji.

Vezano uz torbe i sl., evo jedne slije Modnog Mačka :mrgreen: :

Slika

Vrh

PostPostano: Pet kol 24, 2012 01:27 

Hajde da se i ja uključim.
1. Dominikanci - red koji je prvi počeo nakon koncila s novotarijama, ujedno i prvi od redova koji je osjećao gubitak podmlatka.. Koliko su samostana zatvorili, čak i prodali. Evo i glasoviti stari dominikanski samostan u Bolu "spala knjiga na dva slova." Nekad su morali graditi zgradu jer je bilo premalo mjesta. pa je nekom palo na pamet preko ljeta otvoriti "za izabrane goste... " a sjemeništarci bili besplatni konobari... Odoše konobari konobarit za zaradom u gotelima i više se nratiše u sjemenište, a zgradu su iznajmili nekome na 50 godina. A samostane lijepe stare treba prodati. Ja bih komentirao "tko s vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju."
2. A što se tiče Sare, čudno kako mnogima smeta njeno čisto učenje katoličke nauke. pa joj pokušavaju zatvoriti usta u ime demokracije.

Vrh

PostPostano: Pet kol 24, 2012 12:54 

Miroslav je napisao/la:
Leja je napisao/la:
Mladi metroseksualni dominikanciSta znaci rijec....metroseksualni ..?
Ne mogu virovat da ne znaš.. evo, metroseksualci. :D

E,vidis tako i ja ne mogu vjerovati za ove redovnike svecenike da moda moze biti u pitanju..?Mislila sam da je nesta drugo ,a ne sminkanje..Drugim rijecima " seksi muskarac"
Ako je netko ureden ,i prirodno se oblaci to je uredu..To mi odgovara za svakog svecenika..

Metroseksualac je urbani savremeni muskarac, koji veliku paznju daje svome izgledu. Uvek je nasminkan, doteran, napuderisan i pomalo narcisoidan, ulje na kosi mu je neizbezan detalj. Redovno se depilira i iskljucivo nosi firmiranu gardarobu

Vrh

PostPostano: Pet kol 24, 2012 17:27 

sneni je napisao/la:
Hajde da se i ja uključim.
1. Dominikanci - red koji je prvi počeo nakon koncila s novotarijama, ujedno i prvi od redova koji je osjećao gubitak podmlatka.. Koliko su samostana zatvorili, čak i prodali. Evo i glasoviti stari dominikanski samostan u Bolu "spala knjiga na dva slova." Nekad su morali graditi zgradu jer je bilo premalo mjesta. pa je nekom palo na pamet preko ljeta otvoriti "za izabrane goste... " a sjemeništarci bili besplatni konobari... Odoše konobari konobarit za zaradom u gotelima i više se nratiše u sjemenište, a zgradu su iznajmili nekome na 50 godina. A samostane lijepe stare treba prodati. Ja bih komentirao "tko s vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju."
2. A što se tiče Sare, čudno kako mnogima smeta njeno čisto učenje katoličke nauke. pa joj pokušavaju zatvoriti usta u ime demokracije.

1. U potpunosti se slažem ovdje s tobom, iako Sara baš i ne!
2. - maknute osobne poruke - offtopic

Vrh

PostPostano: Pon kol 27, 2012 06:36 

Da li je netko meteoseksualac, ako isto puno pažnje poklanja svom izgledu i odjeći, oblači se u habit ili reverendu. uređuje tonzuru itd?

Vrh

PostPostano: Pon kol 27, 2012 08:03 

Miroslav je napisao/la:

Mislim da imaju prekrasnu i sadržajnu stranicu, s puno vlastitih slika i videa i da stvar ne može pokvariti jedna reklama i to sa španjolskim natpisom i da se na kraju ne može ni pod razno generalizirati da su svi mladi dominikanci nekakvi metroseksualci, što god to značilo. Komentar je možda htio biti ironičan, a ispada uvredljiv i nepravedan. :?

Vrh

PostPostano: Pon kol 27, 2012 08:23 

Barnaba je napisao/la:
Da li je netko meteoseksualac, ako isto puno pažnje poklanja svom izgledu i odjeći, oblači se u habit ili reverendu. uređuje tonzuru itd?

Ne,nije meteoseksualac, to je pozeljno da covjek bude ureden..I ovaj naziv " meteoseksualac," nekako mi ne pase bez obzira za kojeg svecenika i svecenicki red se mislilo ,a pogodovo za redovnike...To je glupost..
A,takodjer,svaki covjek je " unikat " Bozji,zasto bi sve trpali u isti kos,ako jedan covjek odstupa od drugih..u odjevanju..i tjelesnoj njegi ,da ljepo i uredno izgleda..

Vrh

PostPostano: Pon kol 27, 2012 19:47 

adrijana je napisao/la:
Miroslav je napisao/la:

Mislim da imaju prekrasnu i sadržajnu stranicu, s puno vlastitih slika i videa i da stvar ne može pokvariti jedna reklama i to sa španjolskim natpisom i da se na kraju ne može ni pod razno generalizirati da su svi mladi dominikanci nekakvi metroseksualci, što god to značilo. Komentar je možda htio biti ironičan, a ispada uvredljiv i nepravedan. :?

Ja nisam rekao da su svi, kao što ti tvrdiš. No ovi na reklami svakako jesu, izgledaju kao pederi, da budem potpuno otvoren, na zgražanje nekih "dušebrižnika", koji spominju revenrendu i habit, a da navedene uopće nisu problem, naprotiv. Jeftini spinovi. :lol:

Vrh

PostPostano: Uto kol 28, 2012 14:11 

...samo kažem što sugerira naslov teme. Slika mi uopće nije kontroverzna.

Mi se tu pitamo kako je došlo do toga da se nekad uzorni i sveti crkveni redovi predstavljaju (sekularnim rječnikom: samo-reklamiraju) na takav način, a oni se sigurno pitaju zašto mi vjernici reagiramo samo na "udarne" stvari, u principu loše...
...a o dobrima se obično šuti i ignorira.

Već 20 godina vijest je u selu da je župnik kupio novi auto.
A kako se tek obukao... Pofarbao, namirisao...
Druži li se više sa curama... ili dečkima?...

Svako drugo selo ima svoj zvjezdani trach.

:roll:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata